DON CONREAUX - kąpiele w dźwiękach gongu... ?

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
just

Na forum od:
12 lip 05, 20:36

Post 16 lip 05, 11:30

"Majestatyczny dźwięk gongu otacza i przenika, uspokaja i koi, "przenosi" w inny wymiar. Niektórzy podczas takiego głębokiego relaksu obserwują tak zwane "wyjście z ciała", dla wielu innych jest to cudowny stan odprężenia. Po "zabiegu" czują się młodsi, zdrowsi, pełni energii - oraz bardziej "w swoim ciele" - jak u siebie w domu. "

Kusi mnie ten opis od jakiegoś czasu, ale ponieważ mam ograniczone fundusze na wszystkie przyjemności, to muszę bardzo ostrożnie dokonywać wyborów ;)
Czy ktoś był może na podobnym "zabiegu" i może się podzielić swoimi wrażeniami? ;)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 lip 05, 14:55

just: zaproszenie Dona Conreaux do Cieszyna to moja sprawka. Don jest niezwykłą, charyzmatyczną postacią. Mam kilka płyt z jego "muzyką", słucham ich często i odpoczywam, byłem tez na kilku jego koncertach, kilkakrotnie też "wykąpałem" się w gongach. Don jest już w Polsce i właśnie dzisiaj wieczorem też będę się "kąpał w gongach". To co zacytowałaś wyżej odpowiada prawdzie. Cudownie kąpiele odprężają...Polecam też jego koncert 28 lipca o 22:00 w kościele Jezusowym, zapewniam, że takie chwile zdarzają się rzadko. Kapiele będa od 22 do 27 lipca, codziennie o 20:00 i 22:00 w sali szkoły muzycznej (centru festiwalowe). Don Conreux weżmie też udział (zagra) obydwu otwarciach festiwalu (21 lipca o 18:00 i 22:00 w teatrze im. Mickiewicza). Nie możecie przgapić Dona Conreaux w Cieszynie. Zapraszam i pozdrawiam. Roman Gutek-szef festiwalu.

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005