Jeżeli masz problem z kupnem lub rezerwacją biletów on-line

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 11 lip 05, 12:02

Jeżeli macie jakikolwiek problem z kupnem bądź rezerwacją biletów on-line proszę skontaktujcie się mailowo z Katarzyną Dźwilewską katarzynad@snh.org.pl
Kasia pomoże rozwiazać Wam wszystkie problemy.

Pozdrawiam serdecznie, Monika Treichel
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

Gość

Post 11 lip 05, 17:00

aha, zobaczymy po ilu dniach. Czekam juz drugi...a biletki fiuu fiuuuu...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 11 lip 05, 17:16

gościu drogi: musisz uzbroić się w cierpliwość i troszkę poczekać. Praca wre aż furczy, ale jest jej bardzo dużo, a Pani Katarzyna musi też troszkę czasami odsapnąć. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek - prezes / dyrektor

P.S. dla Ciebie zrobimy wyjątek i Twój problem zostanie rozwiązany po 7 dniach, 23 godzinach, 55 minutach i 49 sekundach. Czuwaj!!!

ruda maruda

Post 12 lip 05, 11:21

Mam pytanie - tutaj, bo na maila tez czekam drugi dzien, a wplacilam calkiem sporo kasy. Z racji tego, ze system allPay honoruje tylko niektore konta bankowe i odmowil dostepu do zalogowania z jedynego, z ktorego korzystam z tej listy, skorzyslalam z numeru konta podanego w zakladce: kontakt (Reiffaisen Bank), wplacilam 265 zł, wpisalam w tytułem numer rezerwacji i dane adresowe. Wpłata poszła, a ja napisałam o tym do pani Katarzyny i na mail wpłaty.costam@eranowehoryzonty.pl. Rozumiem, ze problemu nie ma? Jestem w miare spokojna, bo pieniadze sa u Panstwa na koncie, łatwo to sprawdzic, tylko nie chce tracic czasu z dochodzeniem tego wszystkiego juz w Cieszynie.

Pozdrawiam

snuja

Post 12 lip 05, 15:19

od wczoraj staram sie zarezerwować bilety i się nie da. ciagle wyskakuje mi ze jest bład gdy chce finalizowac. niby była teraz renowacja do 16- i co z tego?
co robić?

sayonerka

Na forum od:
24 mar 05, 19:20

Post 12 lip 05, 16:16

Halo, halo? Czy ktos tu w ogole jeszcze zaglada? Mala ruda maruda zadala wielce interesujace pytanie. Czy mozna w ten sposob placic za zamowienia?

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 12 lip 05, 22:40

sayonerka napisał(a):Halo, halo? Czy ktos tu w ogole jeszcze zaglada? Mala ruda maruda zadala wielce interesujace pytanie. Czy mozna w ten sposob placic za zamowienia?

Nie można! Jeżeli ruda maruda tak zrobila i skontaktowala się z Kasią to jej problem prawdopodobnie uda się rozwiązać. jednak proszę nie róbcie tego - czasami taki przelew potrafi iść nawet 10 dni.
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 22:42

snuja napisał(a):od wczoraj staram sie zarezerwować bilety i się nie da. ciagle wyskakuje mi ze jest bład gdy chce finalizowac. niby była teraz renowacja do 16- i co z tego?
co robić?

te problemy byly spowodowane przecięciem przez koparkę światlowodu u naszego operatora internetowego. Niestety sila wyższa od nas niezależna. Teraz wszystko powinno juz dzialać
ERA NOWE HORYZONTY

hartuu

Post 13 lip 05, 0:20

niestety nadal nie działa..

sayonerka

Na forum od:

Post 13 lip 05, 1:33

No to ja Cie pobije hartuu ;) Od ok. godz. 17:00 klik, klik... wystapil blad aplikacji. Napisalem Pani Katarzynie, ze to bedzie moje nowe hobby ;) Nie spac! Klikac! ;)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lip 05, 1:38

dostalem wlasnie info od naszego operatora sprzedazy biletów /to jest niestety osobna firma/ że w niektórych przypadkach może się tak dziać - problem ma byc rano usuniety. Proszę wszystkich tych, którym coś takiego się przytrafia o poczekanie do jutra. Przepraszam bardzo za problemy
ERA NOWE HORYZONTY

sayonerka

Na forum od:

Post 13 lip 05, 2:08

Hmm, ale juz mamy jutro, od jakis 3 godzin ;) Dziekuje za informacje i podziwiam poswiecenie! ;) Pozdrawiam - wytrwaly klikacz napisu 'rezerwuje' ;)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lip 05, 2:12

oczywiście jutro czyli dzisiaj
ERA NOWE HORYZONTY

ruda maruda

Post 13 lip 05, 8:04

Przepraszam - bylam zdesperowana, a u Panstwa nic nie działało! Strona wywalala logowanie na inteligo, nie przyjmowała wpłaty karta, po takich numerach straciłam zaufanie i stwierdz,iłam, ze nie bede wiecej klepac swojego id i hasła, bo zupełnie nie wiadomo gdzie to idzie :/.

10 dni moga ewentualnie isc przelewy z Urzędów Pocztowych, nie z kont internetowych. Czekam na odpowiedz od pani Kasi i teraz juz od pani Moniki ktorys dzien, ale za bardzo sie nawet nie denerwuje. Po rozmowie z nasza ksiegowa wiem, ze Skarbowka nie respektuje wpływów ZA NIC, wiec chyba dostane moje bilety?

ruda maruda

Post 13 lip 05, 9:49

Zamowienie zostalo zrealizowane, bileciki do odbioru od 20 lipca. Yuhuuuuuu!!! :))))

:)

dzordz5

Post 13 lip 05, 10:23

O, i mi też się wreszcie udało. Dziękuję za pomoc!

sayonerka

Na forum od:

Post 13 lip 05, 10:43

It's alive, it's alive, it iiiiiissss aaaaaallllllllliiiiiiiiveee! ;)

ivy

Na forum od:
29 maja 05, 15:30

Post 13 lip 05, 12:24

Godzina 13.24 Wystąpił błąd aplikacji...
??

bas

Post 13 lip 05, 18:10

co to znaczy ze "niektore wybrane przez Ciebie miejsca są w tej chwili zajęte"?!!?znaczy się, że biletow juz nie ma?a jesli tak to skad mam wiedziec na krore filmy?chyba, że chodzi o cos innego...:)

snuja

Post 13 lip 05, 18:38

jezeli inne rzeczy na festiwalu będa działać jak ta cała rezerwacja online no to ładne akcje moga odchodzić. trzeba bylo sie w ogole za to nie brac, jezeli nie przewidzialo sie ilosci rezerwacji. klikanie i wybieranie tych samych filmow po raz enty jakos juz mnie nie bawi. i ten magiczny komunikat proszę sprobowac za 5min... aha jasne!

bas

Post 13 lip 05, 18:42

hehe otóż to...!;)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lip 05, 20:26

snuja: przykro mi, że masz problem z zarezerwowaniem biletów. KILKA TYSIĘCY OSÓB JEDNAK KUPIŁO KARNETY, BILETY I DOKONAŁO ICH REZERWACJI ONLINE. Czynią to też między innymi dlatego, że byli na festiwalu w latach poprzednich... Czasami zdarza się, że coś nie działa (wczoraj np. koparka przecięła swiatłowód) i rozumiem, że to jest wkurzające. Pamiętaj jednak, że to tylko technika. Obsługę internetowej sprzedaży i rezerwacji zleciliśmy specjalistycznej, zewnętrznej firmie, która część rozwiązań wprowadza po raz pierwszy. Nie istnieją żadne gotowe programy komputerowe, które obejmowałyby dość skomplikowane operacje związane ze zróżnicowanymi naszymi wymogami. Ten program jest prototypem. Pozdrawiam. Roman Gutek - szef festiwalu.

snuja

Post 13 lip 05, 20:35

jej no jednak sie udalo. ale cierpliwosc mozna stracic, zarywac noce. po prostu zlosliwosc rzeczy martwych. ale pewnie nastepnym razem bedzie lepiej. nie pozostaje nic tylko zyczyc innym w takich sytuacjach wytwalosci. klikajcie!!!! dzięki za zrozumienie.

Ania66

Na forum od:
10 lip 05, 14:35

Post 14 lip 05, 0:59

rezerwacja działa i to fantastycznie! bez zastrzeżeń! cudownie!
a przynajmniej u mnie :) może to ta późna pora :)
duzo wiekszym problemem jest wybór filmów- tyle ich tu macie, a każdy brzmi ciekawie!!!
dziękuję i do zobaczenia :)
mua!

Gość

Post 18 lip 05, 16:38

Roman Gutek napisał(a):snuja: przykro mi, że masz problem z zarezerwowaniem biletów. KILKA TYSIĘCY OSÓB JEDNAK KUPIŁO KARNETY, BILETY I DOKONAŁO ICH REZERWACJI ONLINE.

juz prawie 19ty... czy są jeszcze miejsca na seanse do rezerwacji??

przepraszam tak głupie (wiem..) pytanie, ale nie moglam wczesniej ruszyć z organizacją i aż sie boję...
bo tak póżno już, a te KILKA TYSIECY - przerażające

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lip 05, 17:08

Gościu: spokojnie, jest jeszcze dużo biletow. W czasie festiwalu w Cieszynie odbędzie się ponad 300 seansów, które mogą zgromadzić ponad 110 tysięcy widzów. Część miejsc zarezewowaliśmy dla posiadaczy karnetów, resztę przeznaczamy do sprzedaży. Wystarczy kliknąć na: rezerwacja biletów i odebrać je w Cieszynie. Jeżeli zrezygnujesz z rezerwacji to powiadom nas o tym. Pomożesz w ten sposób innym. Pozdrawiam. Do zobaczenia w Cieszynie. Roman Gutek

asia

Na forum od:
1 lip 05, 7:06

Post 19 lip 05, 6:42

ja mam taką drobną techniczną uwagę:

może lepiej by było gdyby znikał ten czerwony link "rezerwuj" w tych przypadkach kiedy biletów na dany seans już nie ma... ?

tak chyba było w zeszłym roku a teraz jest to troszkę mylące - sama sie nacięłam.

pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 lip 05, 9:08

Pani Asiu: dziękuję za radę, ale zdarza się często, że osoby rezygnują z zarezerwowanych biletów lub zmieniają swoje decyzje. Może tak być, że w danej chwili nie ma bileóow, ale za chwilę może się kilka pojawić...Dlatego czerwony link nie znika...Pozdrawiam. Roman Gutek

asia

Na forum od:

Post 19 lip 05, 11:44

ok. rozumiem.

chylę czoła, za ogrom pracy organizacyjnej jaką wykonujecie.

pozdrawiam również

barbatel2002

Na forum od:
19 lip 05, 11:46

Post 19 lip 05, 11:51

Udalo mi sie zarezerwowac piec biletow,potem wystapil blad aplikacji.Chcialbym zalapac sie chociaz na bilety powyzej 20,aby miec promocje.Jednak jest to niemozliwe z powodu bledow.Kontaktowalem sie z pania Katarzyna poprzez skrzynke internetowa,ale otrzymalem zaledwie milczenie,cisze.Pisalem z prozba o wytlumaczenie sposobu platnosci,tranzakcji.Z racji tego,iz w czwartek zamierzam wyjechac do Cieszyna na caly festiwal watpie,zeby udalo mi sie zarezerwowac bilety.Prosze o jak najszybsza odpowiedz...

ten spanikowany z powyzej

Post 19 lip 05, 17:02

już po rezerwacji :-)))) bez problemów 2 x 20 :-D
niestety na "Dziecko" nie ma już miejsc :-[ a aż 3 seanse są! po prostu tragedia.
ciekawa jestem, czy poza miejscami an karnety i rezerwacja zostaje jeszcze cos do "wolnej sprzedazy" już na miejscu w Cieszynie? hm...?
ma moze ktos czas zeby mi odpowiedziec? :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 lip 05, 17:14

barbatel2002: większośc miejsc jest zarezerwowana dla karnetowiczów i osób zaproszonych. Może jednak ktoś nie odbierze zarezerwowanych biletow, może nie wszystkie wejściówki zostana odebrane przez osoby posiadające karnety i zaproszenia. Warto pójśc do kasy 40-ści minut przed seanse i zapytać. Jeżeli nie będzie biletów, też proszę się nie poddawać i czekać cierpliwie przy kasie w teatrze. Daję Ci 100% szans na zobaczenie filmu...Przed innymi seansami trzeba próbować w podobny sposób. Do zobaczenia w Cieszynie. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek-szef festiwalu

Gość

Post 20 lip 05, 12:18

:-D świetnie! taki optymizm w "oczach" Organizatora.
a L'enfant to myślę i po festiwalu będzie gdzies do zobaczenia :-D
to do zobaczenia w Cieszynie :)

Bubu

Post 21 lip 05, 14:40

Chciałem zapytać czy jak np. koncert jest o 22, a zarezerwuje sobie bilety przez internet, to muszę odbierać je przed tą 20 czy może Kasa jest otwarta do 21-22, jak to wygląda w praktyce??
Bo napisane jest, że "ODBIÓR BILETÓW ZAREZERWOWANYCH PRZEZ INTERNET od 20 lipca, najpóźniej pół godziny przed rozpoczęciem seansu/koncertu, w kasach biletowych w Centrum Festiwalowym Na Zamku /ul. Zamkowa 3a/ w godzinach 9.00-20.00, przerwa: 14.45-15.15."
Dziekuje z góry za odp.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 lip 05, 11:25

w przypadku koncertów rezerwacje trzeba odebrać do godziny 20 w Centrum festiwalowym. Póżniej można po prostu kupic bilet w KLubie Festiwalowym lub przed wejściem do Kościola Ewangelickiego /w tym przypadku sugerowalbym wcześniejszy odbiór - tam jest tylko 1 200 miejsc/
ERA NOWE HORYZONTY

marta

Post 24 lip 05, 14:51

to ja jutro pojawiam sie w Cieszynie.Nie mam karnetow ani rezerwacji, bo dopiero teraz udało mi sie uzyskac mozliwosc wyjazdu.I mam nadzieje ze zobzacze to co chce.A chce duzo:)
Tak Panie Romanie?
Do tej pory korzystałam z lata w muranowie bom ze stolycy.Bileciki po dyszce:)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 lip 05, 15:33

Pani Marto: Cieszę się, że ma Pani możliwośc przyjazdu do Cieszyna. Jest co oglądać...Można kupić bilety na większość seansów. Jeżeli nie ma już biletów w przedsprzedaży, to proszę próbować przed seansami w kasach kin. Nie wszyscy odbierają zarezerwowane bilety. Do zobaczenia. Pozdrawiam. Roman Gutek

czinkerlu(niezalogowany)

Post 24 lip 05, 20:13

no własnie.
pisze tu po raz pierwszy i zwracam sie do Was z pytaniem nastepujacym: czy brak mozliwosci rezerwacji biletu oznacza, ze nie ma miejsca? A czy w kasie kina potem nie sa juz same 'ochłapy' typu rzad 1 wytrzeszcza oczu gwarantowany? Mimo swej postepujacej slepoty jestem zwolennikiem rzedów dalszych niz 1/4 odleglosci od ekranu...

czinkerlu(niezalog.)

Post 24 lip 05, 20:15

kolejna sprawa: zalogowalem sie hoho temu, czyli jakies dwa dni bodajze...
kiedy otrzymam haslo pozwalajace sie logowac na forum? po festiwalu?
ale ciesze, ze jest mozliwe wypowiadanie sie bez logowania, szkoda tylko, ze ewentualnych odpowiedzi na moje popwyzsze pytania bede musial szukac...

asia

Na forum od:

Post 24 lip 05, 20:54

czinkerlu(niezalogowany) napisał(a):no własnie.
pisze tu po raz pierwszy i zwracam sie do Was z pytaniem nastepujacym: czy brak mozliwosci rezerwacji biletu oznacza, ze nie ma miejsca? A czy w kasie kina potem nie sa juz same 'ochłapy' typu rzad 1 wytrzeszcza oczu gwarantowany? Mimo swej postepujacej slepoty jestem zwolennikiem rzedów dalszych niz 1/4 odleglosci od ekranu...

1. miejsca sa nienumerowane, siadasz tam gdzie chcesz albo gdzie Ci sie uda ;-) o wytrzeszcz mozesz sie nie obawiac, pierwszy rzad jest raczej oblegany w pierwszej kolejnosci
2. brak mozliwosci rezerwacji on-line znaczy tyle ze w danej chwili nie ma biletow - tak mi tlumaczyl Pan Roman Gutek powyzej :-)

Gość

Post 24 lip 05, 21:12

czinkerlu(niezalog.) napisał(a):kolejna sprawa: zalogowalem sie hoho temu, czyli jakies dwa dni bodajze...
ale ciesze, ze jest mozliwe wypowiadanie sie bez logowania, szkoda tylko, ze ewentualnych odpowiedzi na moje popwyzsze pytania bede musial szukac...

cos mi sie wydaje... ze haslo... sam podajesz w momencie rejestracji...

czinkerlu()

Post 25 lip 05, 14:12

Anonymous napisał(a):
czinkerlu(niezalog.) napisał(a):kolejna sprawa: zalogowalem sie hoho temu, czyli jakies dwa dni bodajze...

cos mi sie wydaje... ze haslo... sam podajesz w momencie rejestracji...

nu tak, owszem, ale cosik było tez napisane w tym stylu: koles sprawdź pocztę, mamy generowane forum i tam na mailu masz link gdzie aktywujesz konto.
cos koło tego.

czinkerlu...

Post 25 lip 05, 14:17

a stricte:
Twoje konto zostało utworzone. To Forum jednakże wymaga aktywacji kont, poprzez podanie klucza aktywującego, który otrzymasz w specjalnej wiadomości email. W niej też znajdziesz dalsze instrukcje postępowania.

Kliknij Tutaj aby powrócić do Strony Głównej

Kacper

Na forum od:
25 lip 05, 14:15

Post 25 lip 05, 14:51

i musiałem założyć nowe konto i to na inna pocztę...fff
ja chcę mój emblemat!

Gość

Post 29 lip 05, 18:22

Roman Gutek napisał(a):barbatel2002: większośc miejsc jest zarezerwowana dla karnetowiczów i osób zaproszonych. Może jednak ktoś nie odbierze zarezerwowanych biletow, może nie wszystkie wejściówki zostana odebrane przez osoby posiadające karnety i zaproszenia. Warto pójśc do kasy 40-ści minut przed seanse i zapytać. Jeżeli nie będzie biletów, też proszę się nie poddawać i czekać cierpliwie przy kasie w teatrze. Daję Ci 100% szans na zobaczenie filmu...Przed innymi seansami trzeba próbować w podobny sposób. Do zobaczenia w Cieszynie. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek-szef festiwalu

Pan Roman jest wróżką! :-D

na senas L'enfant 21.07. na 22.00 było sporo chętnych, sporo tez sie nie dostało, a my upolowałyśmy OSTATNIE dwa bilety! (i to już ok. 2-3 minuty po 22giej!) HA!

co za cudowny akcent na rozpoczęcie :)

kasztanowykłamca

Na forum od:
29 lip 05, 7:14

Post 30 lip 05, 10:10

Roman Gutek napisał(a):Pani Asiu: dziękuję za radę, ale zdarza się często, że osoby rezygnują z zarezerwowanych biletów lub zmieniają swoje decyzje. Może tak być, że w danej chwili nie ma bileóow, ale za chwilę może się kilka pojawić...Dlatego czerwony link nie znika...Pozdrawiam. Roman Gutek

no SUPER czerwony link nie znika super super, zapewne nie pomyśleliście o ludziach którzy siedzą przed kompem marnując czas i tłukących głową w ścianę

Kacper

Na forum od:
25 lip 05, 14:15

Post 3 sie 05, 14:23

no własnie, kijowo z tymi karnetami, powinno byc na odwrot, szacunek dla ludzi, ktorzy przyjezdzaja na dwa dni, by koniecznie cos zobaczyc, tacy co przyjezdzaja na tak krotki czas czesto zamiast peiciu filmow zobacza jeden, dwa...
i myslicie ze za rok przyjada znowu?
ja chcę mój emblemat!

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne