Karnety

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 20 maja 05, 9:30

Moi Drodzy to że mamy dużo pracy /dzięki za dobre słowo PPHP/ to dlatego że sami tego chcieliśmy. Nie skarżymy się. Ale też nie mamy opóźnień. Pamiętajcie, że w naszym kraju banki nie działają normalnie czyli szybko. To ciągle nie jest Szwajcaria niestety. Przelew z jednego banku do drugiego /pomimo że w banku w którym dokonano przelewu, również w internecie, zaksięgowano go jako dokonany/ czasami trwa do 4 dni. Znamy przypadki kiedy było to 5 dni a w przypadku wolnych dni i weekendu / w maju norma/ moze dochdzić do 7 dni. Rekordy bije poczta polska /do 20 dni/. Tak więc prosimy o wyrozumiałość nie dla nas ale dla polskiego systemu bankowego i pocztowego. /Swoją drogą od dłuzszego czasu zastanawiam się kto zarabia na tak długich operacjach bankowych bo na pewno nie klienci/
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

inas_m-cz

Post 21 maja 05, 11:18

mam pytanie wlasnie wypelnilem formularz zgloszeniowy, ale pieniadze bede mogl przelac dopiero za dwa dni!!! czy jeszcze zalapie sie na ostanie karnety????

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 22 maja 05, 21:24

Od 1 lipca zaczynamy sprzedaż biletów. Dla wszystkich, którzy nie dostali karnetów a chcą przyjechać na więcej seansów do Cieszyna - w tym roku będą również bilety wielokrotne z dużym rabatem dla osób chcących kupic więcej biletów
ERA NOWE HORYZONTY

forever_ more

Na forum od:
16 lut 05, 19:24

Post 30 maja 05, 20:27

A ja mam takie pytanie - ile karnetów było w tym roku do sprzedaży przeznaczonych? Mniej niż w zeszłym? Czy moze więcej i zaczniemy w Cieszynie walkę o miejsca na filmach konkursowych...?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 31 maja 05, 5:50

mniej
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 31 maja 05, 5:55

Informacja dla wszystkich, którzy nie dostali karnetów a chcą oglądac dużo filmów. Od 1 lipca na www.eranowehoryzonty.pl bedzie można kupić bilet specjalny na co najmniej 20 seansów ze zniżką na każdym seansie 2 zł
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 cze 05, 13:05

Drodzy Państwo !
Ze względu na olbrzymie zainteresowanie festiwalem postanowiliśmy uruchomić nową salę kinową po stronie czeskiej - kino Divadlo /w czeskim teatrze/.
Dzięki temu możemy sprzedać dodatkową pulę karnetów, dla tych którym nie udało się go kupić !
Cena karnetu bez zmian = 250 zł (z VAT)
Liczba karnetów ograniczona ! Decyduje kolejność opłaconych zgłoszeń !
Karnety można kupić on-line z naszej strony www.eranowehoryzonty.pl
ERA NOWE HORYZONTY

Lilly

Post 8 cze 05, 9:12

W tym roku dla posiadaczy karnetów z poprzednich edycji festiwalu dostępna była specjalna oferta przedsprzedaży - dostałam maila na ten temat.
Jednak, niestety, nie moge w tym roku przyjechać, choć w 2006 już sobie nie odpuszczę!
Moje pytanie dotyczy więc tego, czy pozostanę na liście mailingowej i czy proponowane będą mi nadal oferty specjalne? Bardzo bym chciała by tak było
Pozdrawiam

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 8 cze 05, 9:36

Lilly napisał(a):W tym roku dla posiadaczy karnetów z poprzednich edycji festiwalu dostępna była specjalna oferta przedsprzedaży - dostałam maila na ten temat.
Jednak, niestety, nie moge w tym roku przyjechać, choć w 2006 już sobie nie odpuszczę!
Moje pytanie dotyczy więc tego, czy pozostanę na liście mailingowej i czy proponowane będą mi nadal oferty specjalne? Bardzo bym chciała by tak było
Pozdrawiam

W takim razie tak będzie :)
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

mała

Post 9 cze 05, 12:30

Taaaa... No i mamy dodruk karnetow! Ja się bardzo cieszę że nowa sala kinowa będzie otwarta i w ogóle ale fakty są takie że ilość osób z karnetami na najbardziej oblegane seanse się zwiększy (myślę oczywiście o filmach konkursowych na które mimo że były wyświetlane 2 razy ciężko byłosię dostać!!!!). Nie no super że jest wielkie zainteresowanie festiwalem - bardzo to pochwalam ale karnety powinny pozostać towarem 'dla zainteresowanych'. Ja wxale nie wysłałam zgłoszenia i kasy pierwszego dnia (tylko 2 tygodnie później) a na karnet się załapałam. Ci co się spóźnili - o mój Boże bardzo mi przykro, ale to nie moja wina!!!! Z całym szacunkiem ale powinni zadowolić się biletem!!! Możecie sobie pisać że jestem zacofana i przewrażliwiona, że chodzi o to żeby festiwal się rozrastał itd... proszę bardzo!A ja i tak uważam że o nowych trzeba zabiegać a o starych i wiernych dbać! Zobaczymy czy szanowni organizatorzy dadzą sobie z tym radę w tym roku! Jeśli tak to zjem karnet za karę, jeśli nie to sama jeszcze nie wiem co zrobię ale bęzie mi przykro! Uffff! To tyle!

Gość

Post 9 cze 05, 13:01

Niektorzy w maju nie wiedizeli jeszcze czy mogą jechać na festiwal czy nie(np ja)Teraz juz wiem i dzieki zwiększonej puli załapałem się:)A "zainteresowany" to jestem od dawna.Co Ty na to?

eMWu

Post 9 cze 05, 13:02

to byłem ja:eMWu

eMWu

Post 9 cze 05, 13:03

a w zeszłym roku miałem karnet i bez problemu dostałem się nas wszystkie seanse.Nawet na konkursowe, więc chyba troszke przesadziłaś mała:)

saygon

Na forum od:
1 mar 05, 20:44

Post 9 cze 05, 13:07

no racja mozna wejsci spokojnie tylko trzeba bnyc troche wczesniej (tak z 15 minut) no przez to ja w cieszynie jadalem 2 posilki przed wyjsciem i po powrocie do domu, no albo cos w drodze, ale to taki urok tego festiwalu.

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 9 cze 05, 16:53

wiem cos o tym... zawsze sie spoznialem na seanse w Teatrze, widzialem, jak ludzie sie pchali na kazdy seans... porazka. jak w tym roku tak bedzie, to ja dziekuje za takie seanse. jak zwykle pewnie nie dam rady obejrzec 3/4seansow konkursowych. zawsze mozna isc na rozne inne projekcje. przeciez bedzie 5 (slownie piec!) kin :))), ale jak komus zalezy, to na kazdy konkurs wejdzie...
POzdrawiam
Yellowe

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 9 cze 05, 18:32

eMWu napisał(a):a w zeszłym roku miałem karnet i bez problemu dostałem się nas wszystkie seanse.Nawet na konkursowe, więc chyba troszke przesadziłaś mała:)
czy to znaczy, że na konkursowe trudniej dostać się z karnetem niż bez niego???? A poza tym, to jeżeli nie wpuszczą cię do teatru to masz marne szanse dojść np do ery albo do akademickiego na film :(

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 cze 05, 19:10

mała napisał(a):Taaaa... No i mamy dodruk karnetow! Ja się bardzo cieszę że nowa sala kinowa będzie otwarta i w ogóle ale fakty są takie że ilość osób z karnetami na najbardziej oblegane seanse się zwiększy (myślę oczywiście o filmach konkursowych na które mimo że były wyświetlane 2 razy ciężko byłosię dostać!!!!). Nie no super że jest wielkie zainteresowanie festiwalem - bardzo to pochwalam ale karnety powinny pozostać towarem 'dla zainteresowanych'. Ja wxale nie wysłałam zgłoszenia i kasy pierwszego dnia (tylko 2 tygodnie później) a na karnet się załapałam. Ci co się spóźnili - o mój Boże bardzo mi przykro, ale to nie moja wina!!!! Z całym szacunkiem ale powinni zadowolić się biletem!!! Możecie sobie pisać że jestem zacofana i przewrażliwiona, że chodzi o to żeby festiwal się rozrastał itd... proszę bardzo!A ja i tak uważam że o nowych trzeba zabiegać a o starych i wiernych dbać! Zobaczymy czy szanowni organizatorzy dadzą sobie z tym radę w tym roku! Jeśli tak to zjem karnet za karę, jeśli nie to sama jeszcze nie wiem co zrobię ale bęzie mi przykro! Uffff! To tyle!

Jeszcze raz pragnę przypomnieć jaka jest różnica pomiędzy karnetem a biletem. Karnet jest dużo tańszy niz bilet - jeżeli oczywiście ktoś chce zobaczyc więcej niz 17 filmów. Jeżeli obejrzy 30 filmów to zapłaci raktycznie nieco ponad 8 zł za seans. Jeżeli kupił karnet w marcu to zapłaci przy 30 filmach 7,20 za seans. Nie mówiąc o innych przywilejach i zniżakch oraz 50% ulgi na wszystkie koncerty. Tak na prawdę karnet bez koncertów powinien kosztowac powyżej 400 zł. Dodatkowym atutem jest wolność wyboru. Można w ostatniej chwili zdecydować co chce się ogladać. Ryzyko jest takie, że mozna nie wejść na film jeżeli zabraknie miejsc. W zesżłym roku wiemy o kilku takich przypadkach. Jest więc to sytuacja sporadyczna. Tak więc za zeszły rok juz należy nam się konsumpcja karnetu i nie widzę powodu żeby w tym roku nie było tak samo.
System działa tak, ze ustalamy pewne ule dla osób z karnetami a na pozostałe miejsca sprzedajemy bilety. Posiadacze biletów płacą więcej ale oglądają też mniej filmów /dla tych co kupuja bilety i chcą zobaczyć więcej filmów będziemy mieli w tym roku tańsze bilety wielokrotne!!!/ i mają pewne miejsce. Ponadto filmy sa powtarzane i mamy w tym roku więcej seansów. Wybór należy do uczestników
ERA NOWE HORYZONTY

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 9 cze 05, 23:20

mała najdroższa: chcę Cię uspokoić: nie zatraciliśmy jeszcze zupełnie instynktu somozachowawczego i jeszcze myślimy trochę... W TYM ROKU, MIMO OGROMNEGO ZAINTERESOWANIA KARNETAMI, ZDECYDOWALIŚMY SIĘ SPRZEDAĆ ICH O 30%!!!!!!!!!!!!! MNIEJ NIŻ W ROKU UBIEGŁYM (razem z karnetami sprzedanymi w ciągu ostanich dwóch dni). LICZBA KARNETÓW JEST PODOBNA DO TEJ Z 2003 ROKU, MIMO, ŻE LICZBA KIN I MIEJSC W NICH JEST WIĘKSZA NIŻ TO BYŁO W 2003 ROKU. WIDZISZ WIĘC, ŻE ZACHOWUJEMY ROSĄDEK. Zakładając teoretyczną sytuację, że wszyscy posiadacze karnetow zjawią się na daną godzinę w salach kinowych, TO ZAJMĄ ONI TYLKO 44 % !!!!!!!!!!!!!wszystkich miejsc jakimi dysponujemy we wszystkich kinach. Z TAKIEJ SYTUACJI POWINNY SIE CIESZYĆ OSOBY, KTÓRE BĘDA CHCIAŁY KUPIĆ BILETY. Pokazy będa się odbywały w 6 kinach równolegle, a filmy (nie tylko w konkursie) są rewelacyjne. Wierzcie mi, że Wasze dobro jest dla nas najważniejsze. Pozdrawiam. Roman Gutek-skr. org.

saygon

Na forum od:
1 mar 05, 20:44

Post 10 cze 05, 7:59

jak to powiedziala moja znajoma (tez mozla karnet)na film mozna nie wejsc tylko z wlasnej woli albo glupoty. i miala racje sam nie wszedzlem w szeszlym roku na 1 film(podkreslam jeden) a widzialem ich 52(w tym szatanskie tango). a nie wszedlem tylo z wlasnej glupoty bo perzeszedlem pod teatr jakies 10 minut przed seansem,ale do piasta(to najbliszesze kino po strnoie czeskiej) dobiefglem i tam wszedlem spokojnie(co prawda na "dotknij mnie" ale to innna historia). Tazke nie ma co panikowac spokojnie mozna na wszystko wejsc. choc porazka byla organizacja pokazu metropolis.

Lilly

Post 10 cze 05, 12:11

mt napisał(a):
Lilly napisał(a):W tym roku dla posiadaczy karnetów z poprzednich edycji festiwalu dostępna była specjalna oferta przedsprzedaży - dostałam maila na ten temat.
Pozdrawiam

W takim razie tak będzie :)

To cudnie :) W takim razie będę jedną z pierwszych osób, które kupią karnet ;)

mała

Post 13 cze 05, 13:43

Panie Gutku!!!
Baaaaardzo dziękuję za informację! Udało się Panu ukoić moje skołatane nerwy. Ja naprawdę mam nadzieję, że wszystko uda się jak najlepiej i bęzie równie wspaniale jak na 4 poprzednich festiwalach. Ściskam z całej siły!

michał fetler

Na forum od:
15 cze 05, 11:09

Post 15 cze 05, 11:43

kupie 2 karnety, kupie 2 karnety, kupie dwa karnety, KUPIE DWA KARNETY! tylko gdzie?! moze ktos chce zwrocic? blagam

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 cze 05, 12:14

spokojnie będą bilety - w tym bilety wielokrotne - juz 1 lipca
ERA NOWE HORYZONTY

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 15 cze 05, 14:01

michał fetler napisał(a):kupie 2 karnety, kupie 2 karnety, kupie dwa karnety, KUPIE DWA KARNETY! tylko gdzie?! moze ktos chce zwrocic? blagam

Moi Drodzy,
Karnetów nie można odsprzedawać!!! Karnety są imienne i będą sprawdzane na bramkach!
Od 1 lipca zapraszam do kupna biletów wielokrotnych lub pojedynczych.
Pozdrawiam, Monika Treichel
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

Poprzednia strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne