Wolontariat

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 16 kwi 05, 9:11

jasne.. sam byś chciał nim być:] kategorie spełniasz:D
"Finally We Are No One"

sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 16 kwi 05, 11:02

ja od razu moze zglosze chęć zostania prezesem honorowym :D
Ostatnio edytowano 16 kwi 05, 12:19 przez sesese, łącznie edytowano 1 raz
"Musicie byc mocni mocą miłości,która jest potężniejsza niż śmierć..." - J.P.II

husky

Na forum od:

Post 16 kwi 05, 12:03

walka o stołki widze że się zaczyna:p eee ja tam wole liczyć głosy:D
"Finally We Are No One"

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 16 kwi 05, 15:17

Spokojnie, ja czekam, czekam, czekam, nie udzielam sie za bardzo. jak bede sie udzielac, to mam nadziejem, ze moje glosy beda konstruktywne...

sesese

Na forum od:

Post 16 kwi 05, 16:00

hmmmm albo zreszta co ja sie bede zglaszal na tego honorowego prezesa...

jako ze utworzylem ten wątek na tym forum to ogłaszam się takowym :P

milego weekendu wszystkim ...

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 16 kwi 05, 16:25

evol Pysie...ja ide sie pociac...bo sie dzis dopiero dowiedzialam ze w Bialymstoku jest po2 koncert myslo!!! i mnie kur...bierze ze mnie tam nie ma:/
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 16 kwi 05, 18:32

Heh, to ja mógłbym zostać chociaż członkiem zarządu skoro wszystkie wyższe stołki już obstawione :P Ciekawe jakie nam pan Roman pensje przydzieli...

husky

Na forum od:

Post 16 kwi 05, 19:02

Biedna cierpi z powodu myslo a tu walka o stołki:D.. jak możecie w takiej chwili o posadzie myśleć i o kasie:p
"Finally We Are No One"

sesese

Na forum od:

Post 16 kwi 05, 19:39

to ja tylko powiem...
honorowy prezes pelni swa funkcje bez zadnych pensji... coby nikt nie pomyslal ze dla pieniedzy nim jestem :D

Freak_lodz

Na forum od:

Post 16 kwi 05, 22:36

czyli Ty karnetu nie chcesz tez?
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

PPHP

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 9:31

EEEE, ściemą od was zalatuje. Myślę, że większość ludzi chce być wolontariuszami tylko po to by dostac się na seanse za darmo, a nie by pomóc. Ot taka przykra prawda :(

Freak_lodz

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 9:58

no nie da sie ukryc ze bazujemy na tym ze mozemy dzieki temu ze bedziemy pracowac dostac karnet za free...

Poza tym to zawsze dodatkowe doswiadczenie...studiuje dziennikarstwo...wiec przyznam sie bez bicia ze jestem ciekawa jak od wewnatrz takie imprezy dzialaja...

Evol Pysie
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

sesese

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 10:06

PPHP napisał(a):EEEE, ściemą od was zalatuje. Myślę, że większość ludzi chce być wolontariuszami tylko po to by dostac się na seanse za darmo, a nie by pomóc. Ot taka przykra prawda :(

hmmm no ja pomyslalem o wolontariacie przede wszystkim ze wzgledu na chęć pomocy przy festiwalu , wspoltworzenia go... zobaczenia tego wszystkeigo niejako od srodka... karnet za free nie jest tu jakims podstawowym magnesem... tym bardziej ze na filmy bedzie mozna sie wybrac tylko poza praca...
Jednak jako ze w tym roku nabor do wolontariatu bedzie juz po mozliwosci uzyskania karnetu zdecydowalem sie na karnet... bo a noz zostaną wybrani ludzie z zeszlych lat a ja zostalbym na lodzie...
ale moze masz racje ze wiekszosc kieruje sie tym ze dostanie karnet za friko...
pozdrawiam

husky

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 11:10

Przyszła pora samokrytyki :D tak jak za dawnych „związkowych” czasów :p

Ja nie ukrywam ze względy finansowe.. ale też nie jadę tylko dla nich .. :)
"Finally We Are No One"

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 17 kwi 05, 16:59

alez to normalne, ze za wykonana prace(a przeciez wolontariat owa praca jest) dostaje sie cos..tym "czyms" jest karnet.. :P mozna mowic o innych plusach - doswiadczenie etc.. i to tez jest prawda..

a teraz banał: prawda lezy gdzies pomiedzy.. :D

czytam te posty..i jeszcze kilka dni temu chciałam złozyc pomysł, aby powstało: KÓŁKO WZAJEMNEJ ADORACJI..ale ubiegli mnie inni.. :P i teraz jest Związek..

PPHP

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 19:45

Kółko wzajemnej adoracji to tylio bardzioej kościelna nazwa związku:P Ja tesh kupiłem karnet, bo bałem się, że nie wystarczy miesc dla wolontariuszy a na oglądaniu filmów baaardzo mi zależy. Szkoda, że nie można zostać wolontariuszme na jeden dzien, właśnie po to by zobaczyć "jak to działa od środka" :(

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 17 kwi 05, 20:48

PPHP napisał(a): Szkoda, że nie można zostać wolontariuszme na jeden dzien, właśnie po to by zobaczyć "jak to działa od środka" :(

wyobrażam sobie,że gdyby tak było zrobiłby sie- delikatnie mówiąc- niezły bałagan;)

Yellowe

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 21:31

Ja wiedzialem, ze bedzie corasz przyjemniej :))) ktos wreszcie wysluchal. JEST KONKTRUKTYWNA DYSKUSJA!
Obym nie zapeszyl...

ave_Adore

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 22:15

hahaha:) tez mi tego własnie brakowało..dyskusji! przewaznie było tak, ze posty pozostawały bez odpowiedzi..moze i były jakies tam..ale..to nie przypominało dyskusji:)

Mattatijjah

Na forum od:
10 lut 05, 18:09

Post 17 kwi 05, 23:07

kurcze, nie kumam tego zarzutu :|
ten festiwal filmowy to nie zbiórka na sieroty z Tajlandii, tylko potężny interes (co nie przeszkadza mu pełnić naprawdę pozytywnej funkcji kulturalnej), który jak mam szczerą nadzieję przynosi organizatorom godziwe zyski. w takim razie to przecież OCZYWISTE, że wolontariuszem zostaje się dla pewnego szczególnego wynagrodzenia (=karnetu), a nie pracuje za friko.
przyznam się bez bicia, bo nie znoszę hipokryzji: jeśli nie zostanę wolontariuszem, to na festiwal nie pojadę, co najwyżej na kilka dni jeśli będę akurat w pobliżu. po prostu mnie nie stać na karnet za 250 zeta. mogę go odpracować, ale za niego nie zapłacę. chcę uczestniczyć w festiwalu, a innej możliwości niż poprzez wolontariat dla siebie nie widzę. mamusia i tatuś mi nie dadzą pieniążka, a marne grosze które zarabiam ledwo wystarczają na odgonienie bieżących wydatków (a właściwie to nie wystarczają :| ).
i właśnie dlatego ani trochę się nie wstydzę, że chcę zostać wolontariuszem przede wszystkim dla możliwości "darmowego" udziału w festiwalu.
rzecz druga, to możliwość zdobycia nowych doświadczeń, nauczenia się czegoś i zdobycia fajnego wpisu do CV :)
rzecz trzecia: możliwość poznania nowych osób.

pozdrawiam
['] - ENH Cieszyn (2002 - 2005)

... może dam szansę Wrocławowi.

ave_Adore

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 8:03

miltuko, nie lubisz hipokryzji. Podobnie jak ja, dorzuciłabym jeszcze obłude, tak pro forma. Nie dorabiam ideologi do bycia wolontariuszem (patrz wyzej), zostanie W. przynosi same profity i jest to oczywiste. Jedno co mnie zdziwiło, to forma tego drugiego akapitu. Szantaz? Moze wnioski błedne, ale tylko takie nasuwaja mi sie po przeczytaniu posta. TAk czy siak, zycze Tobie, innym jak i sobie, zostania wolontariuszami! :D

Mattatijjah

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 10:29

hmm, nie wiem, którą cześć posta masz dokładnie na myśli, bo w żadnej nie mogę dostrzec szantażu :) przecież nigdzie nie piszę, że jeśli nie dostanę karnetu, to wysadzę Cieszyn w powietrze :D
a że może trochę za bardzo się odsłoniłem, to no cóż - chodziło mi o pokazanie drugiej strony medalu. są po prostu osoby, które chcą zostać wolontariuszami nie tylko z powodu braku czegoś lepszego do roboty. chociaż przyznam, że nawet gdybym miał kaskę na ten karnet, to i tak bym próbował zostać wolontariuszem - to jest po prostu ciekawsze, niż zapłacić :)

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 18 kwi 05, 11:42

Mattatijjah napisał(a):kurcze, nie kumam tego zarzutu :|
ten festiwal filmowy to nie zbiórka na sieroty z Tajlandii, tylko potężny interes (co nie przeszkadza mu pełnić naprawdę pozytywnej funkcji kulturalnej), który jak mam szczerą nadzieję przynosi organizatorom godziwe zyski. w takim razie to przecież OCZYWISTE, że wolontariuszem zostaje się dla pewnego szczególnego wynagrodzenia (=karnetu), a nie pracuje za friko.
przyznam się bez bicia, bo nie znoszę hipokryzji: jeśli nie zostanę wolontariuszem, to na festiwal nie pojadę, co najwyżej na kilka dni jeśli będę akurat w pobliżu. po prostu mnie nie stać na karnet za 250 zeta. mogę go odpracować, ale za niego nie zapłacę. chcę uczestniczyć w festiwalu, a innej możliwości niż poprzez wolontariat dla siebie nie widzę. mamusia i tatuś mi nie dadzą pieniążka, a marne grosze które zarabiam ledwo wystarczają na odgonienie bieżących wydatków (a właściwie to nie wystarczają :| ).
i właśnie dlatego ani trochę się nie wstydzę, że chcę zostać wolontariuszem przede wszystkim dla możliwości "darmowego" udziału w festiwalu.
rzecz druga, to możliwość zdobycia nowych doświadczeń, nauczenia się czegoś i zdobycia fajnego wpisu do CV :)
rzecz trzecia: możliwość poznania nowych osób.

pozdrawiam

Mattatijjah
niestety nie jest tak jak myślisz. Festiwal od strony finansowania nie jest imprezą komercyjną. Organizuje go Stowarzyszenie Nowe Horyzonty, które jest organizacją non profit. Nie wolno mu na tym zarabiać. Festiwal od samego początku jest imprezą deficytową, dofinansowywaną przez jego organizatorów. Żeby nie podnosić radykalnie cen biletów i karnetów staramy się pozyskiwać pieniądze z różnych miedzynarodowych i polskich organizacji rządowych i pozarządowych. Wpływy z biletów stanowią ok 23 % budżetu.
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

ave_Adore

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 14:56

Mattatijjah napisał:
jeśli nie zostanę wolontariuszem, to na festiwal nie pojadę, co najwyżej na kilka dni jeśli będę akurat w pobliżu.
własnie tutaj :P chco to nie jest zamach terrorystyczny, to jednak :D

ponowie swe nabozne zyczenie..o zostanie wolontariuszka!:)

kg napisał:
Organizuje go Stowarzyszenie Nowe Horyzonty, które jest organizacją non profit. Nie wolno mu na tym zarabiać. Festiwal od samego początku jest imprezą deficytową, dofinansowywaną przez jego organizatorów
i to napawa optymizmem! ze sa ludzie, którzy robiac cos bez wyraznej (bo jakas musi byc, chociazby emocjonalna :P) korzysci dla siebie..Milutko!:)

husky

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 15:36

Głos z góry się odezwał :) jednak nie jesteśmy pozostawienie sami sobie z naszymi problemami związkowymi :D
"Finally We Are No One"

Yellowe

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 16:59

Jakie problemy zwiazkowe?
Czy ktos gdzies napisal, ze jest w czyms problem?
Nie przypominam sobie. Ja osobiscie nawet tegorocznej ankiety na wolontariat nie widzialem, wiec nie mam prawa miec jakiegokolwiek problemu.
Karnety? Spoko, z moich, nieoficjalnych danych wynika, ze jesli ktos kupi karnet i sie dostanie do pracy w charakterze wolontariusza, to mozna sie starac o zwrot karnetu.

Chyba, ze macie na mysli problemy ze statutem zwiazkowym, ale to nie temat na forum ENH...

Mattatijjah

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 19:12

no cóż kg, przyznam, że o tym nie wiedziałem. w związku z tym zwracam honor ale przede wszystkim chcę wyrazić słowa najwyższego szacunku. wcale nie tak dużo jest w Polsce, czy w ogóle na świecie, osób, które są gotowe dołożyć z własnej kieszeni do jakiejkolwiek inicjatywy nie przynoszącej zysków.
niestety to nie zmienia wiele w mojej sytuacji. co najwyżej tyle, że jeśli udałoby mi się zostać wolontariuszem, to będę miał świadomość, że pomagam w czymś naprawdę wartościowym nie tylko pod względem propagowania dobrego kina.
w każdym razie dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu :)

PPHP

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 20:18

Interesuje mnie sprawa zwrotu pieniędzy za karnet w przypadku zostania wolontariuszem. Z jakiego źródła te dane, czy w zeszłym roku tez tak było?? Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie informacja o tym, że ENH nie jest komercyjny - duch w narodzie nie ginie!

husky

Na forum od:

Post 18 kwi 05, 23:25

My też możemy coś dołożyć.. własną prace:D bo chęci to nam nie brakuje :) jak tam związek?? kto w końcu jest prezesem:p
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 kwi 05, 0:14

Mattatijjah, PPHP, ave_Adore dzięki za słowa uznania. Przyjmujemy je w imieniu służby. ale tak poważnie - my to po prostu lubimy.
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 19 kwi 05, 13:24

Ja też doceniam bardzo prace organizatorów !! Nie wyobrażam sobie lepszego miejsca w naszym kraju na spędzenie tych 10 dni :)
"Finally We Are No One"

PPHP

Na forum od:

Post 19 kwi 05, 13:29

Zgadzam się!!! Organizatorzy są wielcy!

damianoo

Na forum od:
12 kwi 05, 18:14

Post 19 kwi 05, 20:43

Prezesa wybierzemy na miejscu teraz nie ma sensu. Najważniejsze żeby był miły klimacik z lekką nutką promili:D
Obrazek
wracaj moje piórko:D

Gość

Post 20 kwi 05, 16:54

A czy promile nie przeszkadzają wam w pojmowaniu sztuki?

PPHP

Na forum od:

Post 20 kwi 05, 16:55

Brrr, znowu niezalogowany...

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 20 kwi 05, 18:59

I skutki promili również.

ave_Adore

Na forum od:

Post 20 kwi 05, 22:55

prezes juz jest.. :P i v-ce prezes tez :D

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 kwi 05, 22:58

Panowie dzięki za wazelinkę o wielkich organizatorach. Miłych słów nigdy dosyć. Chciałem tylko zauważyć, że mamy też bardzo fajne organizatorki :)
ERA NOWE HORYZONTY

Mattatijjah

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 1:54

organizatorkom chciałbym podziękować osobiście ;)

sesese

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 5:08

ave_Adore napisał(a):prezes juz jest.. :P i v-ce prezes tez :D

zgadza się... jestem i z niepokojem obserwuje zapędy by wybierać jeszcze kogos drugiego :P

husky

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 9:02

Orgaznizatorki :D jasne że też doceniamy :p co nie chłopaki:D ...zjazd prezesów może zrobimy dzień przed Cieszynem <lol>
"Finally We Are No One"

damianoo

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 9:42

Dobry pomysł mała integracja przed wielkimi dniami:D
teraz musze zdać egzamin z prawa konstytucyjnego trzymać kciuki:/
Obrazek

husky

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 12:26

Mattatijjah napisał(a):organizatorkom chciałbym podziękować osobiście ;)

Masz już jakiś prezent na oku :)
"Finally We Are No One"

Yellowe

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 17:37

Dzien przed festiwalem?
Bardzo chetnie!!! W zaleznosci od tego, kto gdzie bedzie mieszkal i gdzie bedzie najwiecej osob, zrobimy niezly bauns. Niech nas pamietaja:)

PS. APEL - ja bardzo prosze osoby, ktore nie sa w stowarzyszeniu NH, zeby zdjely logo z podpisu. Ja wiem, ze ladnie wyglada i ze sie utozsamiacie z festiwalem, ale UWIERZCIE: CIEZKO SIE CZYTA POSTY. Dzieki.

ave_Adore

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 17:40

niezłe, niezłe...:D

husky

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 19:01

pomyśle... o ile sobie przypominam to mój patent logo w podpisie :D /chyba pan Krzysztof nie miał go przedemną..
"Finally We Are No One"

PPHP

Na forum od:

Post 22 kwi 05, 19:52

A kiedy panie oragznizatroki będą dostępne żeby można było im osobiście pogratilować, może zoorganizujecie jakieś Dni Otwarte Organizatorek :D

husky

Na forum od:

Post 22 kwi 05, 22:14

Taaaa :D
"Finally We Are No One"

damianoo

Na forum od:

Post 22 kwi 05, 23:00

Logo jest the best!!!!!!!!!! Może sobie jakieś koszulki z logiem zalatwimy na Cieszyn?? A wogóle to pragne przypomnieć że żyjemy w demokratycznym kraju gdzie wszystkie decyzje odbywaja sie przez glosowanie nie przypominam sobie Yellowe żeby takowe było i wybrało Cie na przewodniczącego?? Trzeba stworzyć Konstytucje Wolontariacką:D Prosze pisać projekty:D co te studia robią z człowiekiem:D
Obrazek

Yellowe

Na forum od:

Post 22 kwi 05, 23:18

Zawsze jest tak, ze jeak czlowiek chce dobrze, zeby bylo komus wygodniej, milej i przyjemniej, to znajdzie sie ktos, kto jest przeciw...

Logo jest ladne, ale PO CO je umieszczac pod podpisem???
To paranoiczne. Jak masz ochotge, to mozesz sobie wytatuowac logo stowarzyszenia. Ja tylko po dobroci prosze: zdejmijcie to logo. Takie podpisy sa absolutnie passe.

Pozdrawiam
Yellowe

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne