Karnety

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
La Montana Sagrada

Na forum od:
4 mar 05, 19:32

Post 29 mar 05, 17:52

A to to prawda że Ci ludzie są nie z tej ziemi bo jeszcze w tamtym roku spotkałem miejscowych, którzy nie wiedzieli co sie wokół dzieje.

Ale były też miłe starsze panie, które wyściskiwały wszystkich do okoła, bo one tak kochaja młodzież... :)
Kocham Cieszyn

Stark

Na forum od:
24 sty 05, 23:33

Post 29 mar 05, 18:36

Alienka napisał(a):W tamtym roku mój kolega Stark miał karnet, obejrzał 30 filmów i tylko jeden raz nie został wpuszczony na seans ("The Saddest Music in the World") z powodu braku miejsc. Co ciekawe kilka minut później obsługa wpuściła jeszcze czterech posiadaczy biletów... Bez komentarza.

sesese napisał(a):Ci z biletami zostali wpuszczeni bo kupili je na ten seans... co do karnetow jest okreslona liczba miejsc ktorych przekroczyc nie mozna...

Alienka troche przekrecila. Wpuszczono CZTERY osoby, z TRZEMA biletami. Znaczy sie miejsca byly. Mimo to karnetowcy musieli obejsc sie smakiem.

Pomijam to, ze jedna osoba zwyczajnie weszla sobie za darmo.

Alienka

Na forum od:
25 mar 05, 16:59

Post 29 mar 05, 19:05

Stark napisał(a):Alienka troche przekrecila. Wpuszczono CZTERY osoby, z TRZEMA biletami. Znaczy sie miejsca byly. Mimo to karnetowcy musieli obejsc sie smakiem.

Eh, rzeczywiście trochę przekręciłam, sorry.
W tym roku będę mieć karnet i mam nadzieje że takich przykrych incydentów nie doświadczę...
Obrazek

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 30 mar 05, 0:00

za darmo nikt do teatru nie wchodzi!
moze to był po prostu znajomy wolontariusz i został wpuszczony bez okazania plakietki,bo "bramkarz/bramkarka" go znał/a:)
a co do karnetów to nie ma problemu,żeby wejść,jeżeli przychodzi sie odpowiednio wczesnie.chociaż pamietam ze w zeszłym roku,zdarzały się sytuacje,ze karnetowicze musieli poczekać na następny seans.
oczywiście na 10- tą nigdy nie ma tłoku;)

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 30 mar 05, 0:17

joasia: jak pracowalas w teatrze, to pozdrawiam:)

oczywiscie zgadzam sie z Toba, znam te sytuacje z teatru, mysle, ze w wiekszosci przypadkow "bezbiletowych" chodzilo o mnie, mojego kolege Konrada i ekipe z drugiej zmiany. za nieedogodnosci wynikajace z niejasnosci sytuacji przepraszam. czasem wchodzilem "na gebe" bez identyfikatora.
wyjasniam: pracowalismy przy rowerach, kto byl, ten wie o co chodzi.

sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 30 mar 05, 5:50

hmmm i zapytam moze o taką sprawę... czy to też wy zazwyczaj siedzieliście w pierwszym rzędzie na balkonie ? :)
bo czymś przedziwnym dla mnie bylo ze wchodząc no powiedzmy jako trzeci do teatru (w kazdym badz razie wielokrotnie od razu po otwarciu drzwi bo przy drzwiach czatowałem :D ) i bedac z pewnością jako jeden z pierwszych na piętrze widziałem grupke ludzi siedzacych w 1 rzędzie na balkonie... skadinad najpewniej wolontariuszy...

Stark

Na forum od:
24 sty 05, 23:33

Post 30 mar 05, 9:21

joasia napisał(a):za darmo nikt do teatru nie wchodzi!
moze to był po prostu znajomy wolontariusz i został wpuszczony bez okazania plakietki,bo "bramkarz/bramkarka" go znał/a:)

No byc moze, ale jak w takim razie wytlumaczyc te swistki, ktore trzymali w lapskach :) Wiem, stary jestem, wzrok juz nie ten, ale bilety z dwoch metrow jeszcze potrafie rozpoznac :)
No niewazne zreszta, mam nadzieje, ze do zadnych podobnych incydentow w tym roku nie dojdzie.

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 30 mar 05, 15:57

Stara kolej rzeczy; karnetowcy narzekali na biletowców, a biletowcy na karnetowiczów. Osobiscie też tego nie rozumiałam, przecież - jak to juz ktos wyzej napisal - "zasady były jasne", pomijając fakt, że odpowiednio wczesne przyjście pod kino spokojnie załatwiało sprawe (przecież wiadomo było, że jeśli chodzi o filmy konkursowe to może byc kłopot z wejściem, ale np. o retrospektywe filmów Kazimierza Kutza nie trzeba się już martwić). Osobiście nie dostałam sie tylko na jeden cieszyński seans, a mianowicie "Ogród rozkoszy ziemskich", co i tak miałam wpisane w listę strat, bo wcześniejszy film był w ERZE, trwał 2 godziny 40 minut i właściwie przewidywałam, że ten bieg ERA-PIAST niekoniecznie skończy się powodzeniem :). Rozumiem zdenerwowanie tych, którzy nie dostali się na seanse n-ilość razy lub też przegapili film dla siebie bardzo ważny (jakbym tak na przykład nie weszła na "La mala education" to zapewne popełniłabym pokazowe samobójstwo przed czeskim kinem lub też Teatrem). Ale gdy zdarzyło się raz, to można spróbować nie psuc sobie Festiwalu skokiem ciśnienia i adrenaliny- zawsze można przejść do pobliskiego kina i sprawdzić czy tam nie wyswietlaja czegoś ciekawego lub też poopalać się na cieszyńskim rynku. Można tam było spotkać czasem bardzo ciekawe osoby :d

Nie wiem jak to było z tymi 3 biletami, czterema osobami, ale chyba nie przesadzałabym z tym szukaniem "przekrętów" biletowo-karnetowych, to trochę nie w festiwalowym stylu. A przecież bardzo łatwo o wszelkie nieporozumienia, szczególnie gdy się patrzy z boku (i tym samym - nie wszystko widzi). Osobiście zeszłorocznych wolontariuszy będe bronić całym sercem - byli przesympatyczni.

Gdzieś tam wyżej pojawił się też temat rannych seansów. Prawdą jest, że nie były zbyt tłoczne (ach ten klub festiwalowy :)), ale przychodząc któryś raz z rzędu na poranny konkursowy seans można było zauważyć tych stałych bywalców, siedzących przed Teatrem przez 40 minut, z nieodłączną nescafe w ręku. Klimatyczny widok, polecam. :)

sesese

Na forum od:

Post 30 mar 05, 16:07

taaaak... czesto widywalismy sie rano o 10 :D

joasia

Na forum od:

Post 30 mar 05, 19:16

yellow--> pracowałam w teatrze i kimkolwiek jesteś również pozdrawiam;)
a pierwszy rząd na balkonie mógł być jak sądzę zarezerwowany dla VIPów bo to wszak najlepsze miejsca:)nie sadze zeby siedzieli tam wolontariusze:)

sesese

Na forum od:

Post 30 mar 05, 19:57

no to mielismy wielu mlodych vipow tak wyglodnialych kina ze siedzących na tych miejsach juz 30 minut przed seansem :P

joasia

Na forum od:

Post 30 mar 05, 20:19

sesese napisał(a):no to mielismy wielu mlodych vipow tak wyglodnialych kina ze siedzących na tych miejsach juz 30 minut przed seansem :P

nie wiem,bo pracowałam na bramce;)
balkonami zajmowały sie inne osoby:)

sesese

Na forum od:

Post 31 mar 05, 17:47

jakze sie zmienilo info na stronie glownej na temat kupna karnetow ... z 2 dni na 6 godzin :)
toć wlasnie mi to nie pasowalo ze sprzedaz od 1 kwietnia a 31 marca napisane ze jeszcze 2 dni...

dexter_king

Post 31 mar 05, 22:36

Czuje coraz wieksze napiecie... :)

dzień dobry

Post 1 kwi 05, 9:30

o ile rozumiem, przez internet zeby placic, trzeba sobie wejść na allpay.pl no i co dalej?
ID sprzedawcy - ???

Coś trzeba napisać, nie?

dzien dobry

Post 1 kwi 05, 9:32

i jeszcze coś
Jeśli zamowie, a zaplace np za dwa dni? tomoje zamowienie jest juz odrzucone, czy co?

a tak w ogóle to ile osob juzkupilo?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 1 kwi 05, 10:31

Do gościa "dzień dobry": można wysłać formularz i zapłacić później. Zamówienie nie zostanie odrzucone. Proszę jednak pamiętać o tym, że karnet przyznawany jest dopiero po jego opłaceniu (po otrzymaniu nalezności na konto stowarzyszenia).

W sprawie płatności przez allpay.pl za chwilę napiszą coś specjaliści. Pozdrawiam. Roman Gutek (w zastępstwie Moniki Treichel, która teraz mknie do Cieszyna)

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 1 kwi 05, 11:27

A czy wiadomo ile karnetów jeszcze zostało?

dzień dobry

Post 1 kwi 05, 12:56

Dziękuję bardzo, bardzo mnie pan pocieszył. A tak w ogóle to mam do pana sprawę... Ale nie czas i miejsce.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 kwi 05, 13:04

Dzień dobry: proszę do mnie pisać (e-mail:rogu@gutekfilm.pl). Chętnie zapoznam się ze "sprawą". Pozdrawiam. Roman Gutek

dzień dobry

Post 1 kwi 05, 13:19

Szukam i szukam konta, na które możnaby wpłacić i nic z tego.

dzień dobry

Post 1 kwi 05, 13:20

znalazłam

AdamB

Na forum od:
23 gru 04, 14:01

Post 1 kwi 05, 13:26

dzień dobry napisał(a):o ile rozumiem, przez internet zeby placic, trzeba sobie wejść na allpay.pl no i co dalej?

W procesie składania zamówienia ostatnim krokiem jest wybór płatności i wówczas można przejść do Allpay, który sam dalej rozpozna szczegóły płatności.

dzień dobry napisał(a):i jeszcze coś Jeśli zamowie, a zaplace np za dwa dni? to moje zamowienie jest juz odrzucone, czy co?

Jeśli płatność Allpayem z jakichś powodów się nie udała, zostało złożone zamówienie na inną formę płatności, czy po prostu zdecydował się Pan zapłacić później, można skorzystać z pozycji "Płatnośc przez internet" w menu i podając numer uprzednio zlożonego zamówienia dokonać płatności za pośrednictwem Allpay.

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 2 kwi 05, 14:04

stoje przed wazna decyzja..kupic czy nie kupic..Oczywiscie, problem moze jest wydumany, ale jesli szczesliwym trafem dostane sie do grona wolontariiuszy karnet nie bedzie mi potrzebny, ale jesli sie nie uda (choc takiej mozliwosci nie biore pod uwagee: P) to zostac moge na ludzie..

I don't know what to do with myslef... :D

PPHP

Na forum od:

Post 3 kwi 05, 10:56

No i właśnie to wielki prblem, szkoda , że nie można zrobić naboru do wolontariatu razem ze sprzedażą karnetów :(

1st-row-monster

Post 3 kwi 05, 21:09

Jeśli chodzi o ludzi siedzących w pierwszym rzędzie na balkonie - to to bardzo często byłam ja (posiadaczka karnetu tak na marginesie)Okupiłam to bólem, potem i kontuzjami - oznaczało pojawienie się przed kinem 20-30 minut wcześniej, walkę o swoją pozycję w kolejce (nic nie wspomnę o osobach, które wchodziły do toalety 5 min przed seansem po czym wychodziły i ustawiały się tuż przed drzwiami - ostrzegam by w tym roku tak nie robiły bo im normalnie natrzepię!!! ;), po czym morderczy bieg po schodach na górę - hihihihihi ale fajnie było ;) No i oczywiście zachowywałam się okropnie - wrzeszczałam na ludzi, którzy zajmowali innym miejsca po czym następnego dnia robiłam dokładnie to samo, rzucałam bardzo niemiłe uwagi tym którzy śmieli zająć 'moje' miejsce - co jest dziwne bo jestem baaaardzo miłą osobą ;D no i w ogóle szkoda słów. Jak ktoś miał ze mną styczność to mu współczuję i baaardzo przepraszam. Aha! No i obiecuję poprawę ale z góry uprzedzam, że słabo mi wychodzi dotrzynywanie obietnic!

mrta

Post 5 kwi 05, 14:10

Czy dostaliście już potwierdzenie zakupu karnetu? Ja zapłaciłam 31 marca (czyli w ostatniej chwili..) i ciągle nie wiem czy mam ten karnet czy nie. Obecnie znajduję się w fazie sprawdzania poczty co 2 godziny i z każdą chwilą jest gorzej... ;-) A co jak.... Niieee... (chlip..)

Gość

Post 5 kwi 05, 15:07

spokojnie- ja zapłaciłam ok. 2.03 a ostateczne potwierdzenie przyszło chyba 15. cierpliwości:)

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 6 kwi 05, 12:13

mrta napisał(a):Czy dostaliście już potwierdzenie zakupu karnetu? Ja zapłaciłam 31 marca (czyli w ostatniej chwili..) i ciągle nie wiem czy mam ten karnet czy nie. Obecnie znajduję się w fazie sprawdzania poczty co 2 godziny i z każdą chwilą jest gorzej... ;-) A co jak.... Niieee... (chlip..)

Potwierdzenia są wysyłane następnego dnia jak tylko pieniądze znajdą się na koncie Stowarzyszenia (z wyjątkiem sobót i niedziel). Proszę skontaktuj się ze mną mailowo - sprawdzę co się dzieje.
Monika Treichel - monikat@snh.org.pl
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 kwi 05, 12:16

Anonymous napisał(a):spokojnie- ja zapłaciłam ok. 2.03 a ostateczne potwierdzenie przyszło chyba 15. cierpliwości:)

Zapewne pieniądze wpłaciłeś przelewem pocztowym. Niestety, ale zazwyczaj przelewy pocztowe docieraja do nas w ciągu ok. 10 dni roboczych :(
ERA NOWE HORYZONTY

mrta

Post 6 kwi 05, 12:25

Doszło!! Yeessss!! :-)

PPHP

Na forum od:

Post 6 kwi 05, 16:48

Dostałęm maila, że pieniądze są na koncie, a czy oprócz tego dostajke się jakieś potwierdzenie i coś z czym idzie sie odebrać karnet?

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 kwi 05, 17:02

PPHP napisał(a):Dostałęm maila, że pieniądze są na koncie, a czy oprócz tego dostajke się jakieś potwierdzenie i coś z czym idzie sie odebrać karnet?

Do wszystkich zniecierpliwionych i pytających co z ich karnetem odpisuję mailowo jak tylko dotrą pieniądze. Wysyłam również maila informacyjnego - potwierdzenie otrzymania karnetu + klika info gdzie odebrać karnet, od kiedy, jakie są wydarzenia specjalne. Do odbioru karnetu wystarczy dokument potwierdzający tożsamość.
ERA NOWE HORYZONTY

PPHP

Na forum od:

Post 6 kwi 05, 21:31

A co jeżeli chodzi o akredytacje?

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 kwi 05, 10:34

PPHP napisał(a):A co jeżeli chodzi o akredytacje?

W sprawie akredytacji proszę kontaktować się bezpośrednio z Beatą Hejak beatah@snh.org.pl
ERA NOWE HORYZONTY

dzień dobry

Post 7 kwi 05, 17:04

Yes! Mam! Doszło!

:)

PPHP

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 19:48

Czy ktoś może wie, kiedy w zeszł roku skończyły się karnety??

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 19 kwi 05, 0:33

ja wiem do 6 lipca , ale w zeszłym roku o tej porze jeszcze ich nie sprzedawaliśmy. W tym roku sprzedaż najdalej potrwa do końca maja. Radziłbym jednak się śpieszyć - sprzedało się już 2/3 puli
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

PPHP

Na forum od:

Post 19 kwi 05, 14:01

<wow> czyli widać, że zainteresowanie festiwalem jest spore. Trzymajcie tak dalej!

PiT

Post 22 kwi 05, 18:40

mam pytanko dot odbioru karnetu. zamowilem juz karnecik i chcialem zapytać czy istnieje mozliwość odbioru karnetu w trakcie trwania festiwalu?? zależy mi aby mieć karnet, ale wracam do kraju :) dopiero 24 lipca, czy wtedy będę jeszcze mogł odebrać karnet??

PPHP

Na forum od:

Post 22 kwi 05, 19:44

Nie jestem pewien, ale w zeszłym roku chyba można było odbierać.

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 kwi 05, 13:28

PiT napisał(a):mam pytanko dot odbioru karnetu. zamowilem juz karnecik i chcialem zapytać czy istnieje mozliwość odbioru karnetu w trakcie trwania festiwalu?? zależy mi aby mieć karnet, ale wracam do kraju :) dopiero 24 lipca, czy wtedy będę jeszcze mogł odebrać karnet??

Karnety można będzie odbierać przez cały festiwal. Od 20 lipca w Centrum Festiwalowym na Zamku w Cieszynie.
ERA NOWE HORYZONTY

hszan

Na forum od:
4 maja 05, 17:10

Post 4 maja 05, 19:04

kg napisał(a):sprzedało się już 2/3 puli

fak ! ...

PPHP

Na forum od:

Post 4 maja 05, 20:49

niom, chyba nikt sie nie spodziewał, że będą jeszce w lipcu... :P

miedzy_slowami

Post 8 maja 05, 20:29

czy sa jeszcze karnety??

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 maja 05, 20:32

Tak, ale zostało ich już bardzo mało. Musisz się pośpieszyć...Pozdrawiam. Roman Gutek

Piotr

Post 17 maja 05, 18:16

Mam pytanie w zamowieniu karnetu podałem niewłasciwy adres czy będzie to miało jakiś wpływ na odbiór karnetu?? prosze o szybką odpowiedź w miare możliwości na kolanowskipiotr@gmail.com

boggy

Na forum od:
19 maja 05, 13:50

Post 19 maja 05, 14:44

Witam,

w okolicach godziny 14.00 19 maja zamówiliśmy, ja i moja dziewczyna, karnety, dokonując od razu płatności poprzez allpay / mTransfer.

czy będziemy mieli karnety ?

pozdrawiam
I guess it's about time for our William Tell routine.

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 maja 05, 14:54

boggy napisał(a):Witam,

w okolicach godziny 14.00 19 maja zamówiliśmy, ja i moja dziewczyna, karnety, dokonując od razu płatności poprzez allpay / mTransfer.

czy będziemy mieli karnety ?

pozdrawiam

Tak. Postaram się jeszcze dziś wysłać dla Was mailowe potwierdzenia.

Pozdrawiam
Monika Treichel
ERA NOWE HORYZONTY

PPHP

Na forum od:

Post 19 maja 05, 19:17

Nie przejmujcie się, organizatorzy mają naprawdę durzo pracy z karnetami, przelewami i całą techniczną resztą. Ja czekałem koło miesiąca i w końcu dostałem. Trochę cierpliwości i wyrozumiałości :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne