Jess + Moss

Filmy 2. AFF - wypowiedz się!
Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 27 lis 11, 18:02

Jess + Moss = moje największe rozczarowanie tego festiwalu (chociaż wcale nie najgorszy film), a to dlatego, że mocno liczyłem na ten film. Temat pamięci i powrotu do dawnych dni jest czymś czego ja zawsze szukam w kinie, tutaj niestety dane było mi znaleźć tylko i wyłącznie portret z wakacji i pocztówkowe widoki. Nie można było doświadczyć poczucia końca czegoś, brak jakiejkolwiek głębi...
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 28 lis 11, 4:03

Mnie on trochę przypominał Wśród drzew :P

Nie jestem zachwycony, bo spodziewałem się chyba czegoś innego... Ale przyjemnie się oglądało.
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 28 lis 11, 11:15

A mnie właśnie urzekła cała pocztówkowość tej historii i jej relaksacyjne właściwości:)

Thane

Na forum od:

Post 28 lis 11, 13:05

m4ro napisał(a):Mnie on trochę przypominał Wśród drzew :P

Nie jestem zachwycony, bo spodziewałem się chyba czegoś innego... Ale przyjemnie się oglądało.

Dla mnie Wśród drzew to było okrucieństwo nie do przyjęcia, i na szczęście Jess + Moss nie przypomniał mi tej traumy :P.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 28 lis 11, 13:06

ayya napisał(a):A mnie właśnie urzekła cała pocztówkowość tej historii i jej relaksacyjne właściwości:)

chyba twórcy mieli jednak inne intencje niż relax :)

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 28 lis 11, 16:25

Na spotkaniu odniosłam wrażenie, że struktura wizualna filmu była dla nich najistotniejsza i że jednak nie kryje się za tą historią nic skomplikowanego i poważnego:)

Thane

Na forum od:

Post 28 lis 11, 16:56

A mi na spotkaniu najbardziej spodobał się entuzjazm prowadzącej, była taka podekscytowana :D (miała jednocześnie nadzieje, że my, widzowie, też jesteśmy ;))) ).

Powrót do Moje własne Idaho