Program muzyczny

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
maski

Post 4 mar 05, 16:31

peter ma rację : Leszek Możdżer albo mnie nie ma w Cieszynie!!!!!!!!! niech zarzuci tą mokra szmatę na struny fortepianu i niech gra... Bezemnie ten festiwal straci tylko dodatkowe oplate z mojego karnetu, a bez leszka zapewne niezapomniany recital i dlugie dyskusje nad fenomenem tego pianisty

maski

Post 4 mar 05, 16:41

a z racji tego ze studiuje w tak piknym mieście jakim sa katowice (ponoc znalazł się człowiek który widzial rynek w tym mieście) a cieszyn leży w województwie ślaskim (piękna analogia - tego mnie uczą na studiach) a sląsk węglem i familokami stoi (reszta polski tylko ziemniakami - to wiadomosci z liceum) to proponuje byłego górnika śpiewającego i tworzącego muzyke.nazywa się syntetic i na jego koncertach trudno złapać tlen.byłby to mily uklon w stosunku do smoluchów, znaczy się tych z województwa slaskiego. w końcu i warszawa musi przynząc ze choć raz jest tylko... gościem((:pozdro 600

maski

Post 4 mar 05, 16:56

jak sie rozpisze to trudno mnie opanowac.taka baba jestem, ale tylko do pisania(żeby mi zaraz ktoś nie napisał że Miriam - wolę uprzedzać fakty - nie lubię justyny pochanke - zalatuje komuną trochę ,a niby młoda -zeby miec moje poparcie musiałaby zlicitować pęk włosów na rzecz szpitala dla ofiar nieudanych samobójstw w... slupsku ) teraz jednak zachowam się jak dziecko i powiem ja chcę: The streets!!! bo zacznę płakac,a co ma do tego justyna pochanke?? pewnie umie zrozumiec ich teksty po angielsku((:

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 4 mar 05, 23:19

maski napisał(a):jak sie rozpisze to trudno mnie opanowac.taka baba jestem, ale tylko do pisania(żeby mi zaraz ktoś nie napisał że Miriam - wolę uprzedzać fakty - nie lubię justyny pochanke - zalatuje komuną trochę ,a niby młoda -zeby miec moje poparcie musiałaby zlicitować pęk włosów na rzecz szpitala dla ofiar nieudanych samobójstw w... slupsku ) teraz jednak zachowam się jak dziecko i powiem ja chcę: The streets!!! bo zacznę płakac,a co ma do tego justyna pochanke?? pewnie umie zrozumiec ich teksty po angielsku((:

na the streets to chyba już too late i to no cash :D
"Finally We Are No One"

R2D2

Na forum od:
6 mar 05, 10:02

Post 6 mar 05, 10:52

Red Hot Chili Peppers to chyba się już nie uda zakontraktować, ale myślę, że Blendersi mogli by trochę rozruszać nasze zasiedziane w kinowych fotelach tyłki. No i może dowiemy się w końcu gdzie jest G.

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 7 mar 05, 17:49

gdzie to G..G bedzie pomiedzy F a H, łatwo je znalezc :P ja - tu wychodzi moja egocentryczna natrua - tez miaalm wiele propozycji (patrz strona poprzednia), jednak chyba zadna z owych rozwiazan nie bedzie brana pod uwage..a zal..:] moze chociaz T.love da sie przepchnac?;>

ave_Adore

Na forum od:

Post 7 mar 05, 18:19

THE SMUSHING PUMPKINS... NINE INCH NAILS... marzenia... gdyby tlko rzeczywistosc mogła byc piekniejsza niz marzenia..

husky

Na forum od:

Post 8 mar 05, 17:52

Kolega polecił mi abym zainteresował się takim zjawiskiem =>ladytron . Dla mnie wystrzałowe... a dla pana Krzysztofa ??

http://www.ladytron.com/

?? ?? ?? ladytron ?? ?? ?? ?? ?? ?? ladytron?? ?? ?? ladytron?? ?? ?? ladytron
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 9 mar 05, 8:14

no rzeczywiście niezle
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

ave_Adore

Na forum od:

Post 9 mar 05, 22:02

a bedzie Kombajn? czytałam poprzednie posty, ale moze to wina niedopatrzenie, ale nie znalazłam zadnej informacji...Jesli Panstwo sie zastanawiaja czy ich zaprosic, prosze sie wstrzymac do 20 marca, wtedy graja w Łodzi..i ocenie :) :P

A ten zespoł, który podrzucił h(H)usky jest naprawde dobry:) hmm:)

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 9 mar 05, 23:47

tak zapraszamy do Lodzi:D

20.03.2005 niedziela godz. 19:00 Łódż klub Dekompresja

KOMBAJN DO ZBIERANIA KUR PO WIOSKACH

koncert promujący płytę - „Ósme piętro”
jako support zagra ORANŻADA

wstęp: 12 zł / 15 zł

dystrybucja biletów: Dekompresja, Sklep Muzyczny BOMAN (ul. Kilińskiego 141), Centrum Informacji Kulturalnej, EMPiK - bileteria (ul. Piotrkowska 81), Lady Peron (ul. Nowomiejska 1)
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

husky

Na forum od:

Post 10 mar 05, 0:43

taaaa też zobacze na żywca :) w Łodzi:p mrauuuu

(polowanie na kury)
"Finally We Are No One"

_sok

Post 10 mar 05, 22:12

a dodam swoje trzy grosze...
az tak z tym "programem muzycznym" to moze nie przeginac( w rozumieniu dowolnym, jak kto chce w którą strone ) poniewaz ( moje prywatne zdanie i tylko moje-ah lubie takie zwrort:)koncerty koncertami a tu przeciesz na filmy przyjerzdzamy nieprawdzassz? pomimo jakże atrakcyjnych propzycji zeszłorocznych, to nie byłem na zadnym z nich, a to z prostej przyczyny- o 22.00 zaczynały sie ( ha!) filmy z cyklu"nocne szalenstwo "!! :)) wolelismy isc na film( nigdy dosc!!:) niz na koncert cuz kosztem porennego filmu, ale co tam.festiwal filmowy? a do klubu kazdej nocy wpadalismy okolo 24, obowiązkowo tance łamance-tak szczerze to wole przyjsc sie poruszac niz stac w tłoku( scisk mi wystarcza przed wejsciem na projekcje), i z wzwiąsku z tym pyt. jakc dj bendą mnie zabawiac w tym roku -> ?? /Niewinni czarodzieje z imprezą po spiewie(...) marysi, byłi bardzo udani w zeszłej edycji/ a co mnie czeka teraz?:))

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 mar 05, 0:23

potwierdzona wiadomość - ERZSI KISS – węgierska wokalistka, porównywana do Meredith Monk i Laurie Anderson wystąpi W Cieszynie ze swoim zespołem ERZSI KISS MUSIC 22 lipca w Klubie Festiwalowym Bilety do nabycia na stronach ENH juz od 1 kwietnia!!!!!!!!!!!!!
szczególy: http://www.cieszyn2005.eranowehoryzonty.pl/aktualnosci.php?identyfikator=960f436aace6d45
Obrazek
http://www.kisserzsi.hu/
ERA NOWE HORYZONTY

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 14 mar 05, 22:00

przyznam,że nie jestem na bieżąco ze wszystkimi propozcyjami które już padły,ale chyba nikt jeszcze nie napisał o formacji NOT:)a to moim skromnym zdaniem świetny pomysł:)

Natalia

Na forum od:
15 lut 05, 1:19

Post 14 mar 05, 22:44

Świetny, świetny. Mało znany zespół dość znanych muzyków, zaskakujące brzmienie, zasługują na uwagę.

Gość

Post 19 mar 05, 12:38

DON CONREAUX I STEVE TURRE W CIESZYNIE!!! - wiadomość potwierdzona - 28 lipca podczas festiwalu wystąpią razem - największy na świecie wirtuoz gry na gongach DON CONREAUX i rewelacyjny amerykański jazzman STEVE TURRE. Juz wkrótce info na www.eranowehoryzonty.pl
Obrazek
http://www.holistic-resonance.com/dcbio.html
Obrazek
http://www.steveturre.com/

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 mar 05, 12:41

Bilety do nabycia w internecie juz od 1 kwietnia!!!!!!!
ERA NOWE HORYZONTY

ceathereen

Post 19 mar 05, 15:28

ehhh.. pewnie moja propozycja zostanie zbesztana jako zbyt mało.. hmmm.... ambitna (chociaz czy ja wiem, czy jest tak faktycznie) ale moze AKURAT????

sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 19 mar 05, 18:42

ooo tak i Happysad jeszcze :]
a tak w ogole to Monika Brodka mieszka niedaleko i niech tez przyjedzie ... :p

sesese

Na forum od:

Post 19 mar 05, 18:46

a tak na marginesie Akurat to ...

Kto z paskami spodnie nosi
Ha, ha, haczyk na bluzie
Robi często smutne oczy
I smutną ma buzię...

husky

Na forum od:

Post 19 mar 05, 23:40

sesese napisał(a):ooo tak i Happysad jeszcze :]
a tak w ogole to Monika Brodka mieszka niedaleko i niech tez przyjedzie ... :p

Co do pani M to wole już Anie Dąbrowską:p

a Happysad to będę happy :D
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 mar 05, 0:04

Jezu czlowiek sobie wypruwa. Gwiazdy ze Stanów sprowadza a oni o eMach i Aniach
ERA NOWE HORYZONTY

Natalia

Na forum od:
15 lut 05, 1:19

Post 20 mar 05, 4:13

kg napisał(a):Jezu czlowiek sobie wypruwa. Gwiazdy ze Stanów sprowadza a oni o eMach i Aniach

Ależ naprawdę, przecież cieszymy się! Chyba bajer ma właśnie polegać też na tym, że gwiazdy są mało gwiazdorskie, niech ta muzyka otwiera nowe horyzonty, a swojskiej Ani i Nota się dopraszamy, bo ludzie lubią piosenki, które już znają, prawda? :)
no już, już, <głaszcze> ;)

ceathereen

Post 20 mar 05, 17:00

sesese napisał(a):a tak na marginesie Akurat to ...

Kto z paskami spodnie nosi
Ha, ha, haczyk na bluzie
Robi często smutne oczy
I smutną ma buzię...

wiem co to Akurat :P - i to na prawde nie jest zły pomysł....

sesese

Na forum od:

Post 20 mar 05, 17:29

i tak trzymać :]
ale pewnie zamiast happysadowskiej muzy bedą gwiazdy ze Stanów... wiec moze tez nie bedzie tak źle .. w koncu Happysad, Akurat czy Come mozna sobie posluchac na koncertach ktore tu i owdzie sa organiozane...

http://www.punkyreggaelive.art.pl

ave_Adore

Na forum od:

Post 20 mar 05, 20:33

Happysad? przeciez to taki punkowo - harcerski zespolik..moze cos innego? ambitniejszego??
P.S. moze to nie info na ta strone, ale musze!!

zdobyłam najnowsza piosenke NIN!! aaaa:)

WILL YOU BITE THE HAND THAT FEEDS?? :)

cudna:]

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 22 mar 05, 12:12

Czy doszla wreszcie plyta Nocaden:D??
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

wiosenny

Post 22 mar 05, 17:35

bylem ostatnio 2 razy na koncertach Strachow na Lachy...niesamowicie przebojowe. mysle, ze w Cieszynie sprawdziliby sie wysmienicie:))

Paź Królowej

Na forum od:
23 mar 05, 9:23

Post 23 mar 05, 10:30

Czy ktoś już proponował Tworzywo Sztuczne?
Podtrzymuję kandydaturę Masala Sound System i Motion Trio

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 23 mar 05, 14:10

Jesli chodzi o Tworzywo Sztuczne, to sorry, ale ja mam juz ich trohce dosyc. Fisz gra wszedzie, gdzie tylko mozna. Szczegolnie w Warszawie.

Najchetniej zobaczylbym cos z jazzu. Dżez bardzo wpasowje sie w klimaty festiwalu. Ktokolwiek..

Pozwole sobie zaproponowac rowniez klimaty absurdalne (jesli chozi o mozliwosci): Chuck Mangione.

Nastepny proposal: klimaty muzyki filmowej. nie sledze na biezaco dyskusji, pewnie juz taka prop.wplynela. ale zglaszam.

Yellowe

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 mar 05, 18:30

Jeżeli chodzi o jazz to na pewno będzie Steve Turre, Mikolaj Trzaska z niemiecko-polskim projektem Ulysses i jeszcze kilka ciekawych projektów, o których w tej chwili rozmawiamy
ERA NOWE HORYZONTY

pedro

Na forum od:
22 mar 05, 19:04

Post 24 mar 05, 0:56

Ja najchętniej usłyszałbym czeskie XIII Stoleti, polską Comę i Leszka Możdżera. Nie wiem, czy już padały te propozycje, ale przez ostatnie dwa dni spałem razem 7 godzin i nie mam o tej porze zbytniej motywacji do przedzierania się przez 5 ston wypowiedzi. Uciekam spać :)
IE służy do przeglądania internetu z Twojego komputera i na odwrót.

sesese

Na forum od:

Post 24 mar 05, 6:22

to ja jeśli mogę poraz kolejny poprę pomysł Comy :)
pozdrawiam ...

ps. kawa dla wszystkich... wlaśnie usłyszałem charakterystyczny stuk w czajniku... znaczy woda gorąca :D

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 24 mar 05, 9:06

Comę jak najbardziej poprę równiez, tym bardziej, że nasz niedaleki zabrzański koncert został przesunięty :(

Przy okazji dodam również, że Akuraci również są gwarancją dobrej zabawy i jestem jak najbardziej 'za'!

(Ja prosta kobieta jestem, to i marzenia przyziemne mam :])

sesese

Na forum od:

Post 24 mar 05, 9:19

A* widać żeś z pięknego miasta Gliwice :D

ceathereen

Post 24 mar 05, 14:47

Dzięki A* :)

La Montana Sagrada

Na forum od:
4 mar 05, 19:32

Post 24 mar 05, 22:23

Jeśli myślimy o nowym Jazzie (Skalpel) to proponowałbym pomyśleć o zaproszeniu Alchemika.
Kocham Cieszyn

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 24 mar 05, 22:36

Mysle jednak, ze jazz bardziej tradycyjny, zadne klimaty nu-yass'owe. Chyba, ze jako eksperyment...

La Montana Sagrada

Na forum od:

Post 24 mar 05, 22:44

Za yassem z całą stanowczością nie jestem.

Na wspomnienie Mazzola dwa lata temu mną wzdryga (chociaż mam cały czas nadzieję, że to tylko niechlubny wyjątek).

Mamy wszakże całą plejadę wykonawców, których warto posłuchać, a jeśli połaczyć to z oglądaniem filmów (oj seanse nieme to jest coś) to żyć nie umierać.
Kocham Cieszyn

'Yellowe

Post 24 mar 05, 22:57

patrz: Festiwal Kina Niemego, ktory byl ostatnio w Wa-wie (jakies dwa tyg.temu).

DObrej nocy

La Montana Sagrada

Na forum od:

Post 24 mar 05, 23:07

Mam zapytanko. Kto wynalazł SHIBUSASHIRAZU ORCHESTRA??? Jak żyję tak pierwszy raz o tym słyszę.

Na pewno na to popędzę, bo są szalenie intrygujący. :)
Kocham Cieszyn

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 mar 05, 23:28

Dobra wiadomośc dla tych, którzy lubią filmy najstarsze. W tym roku będzie parę niemych projekcji z muzyką na żywo.
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 mar 05, 23:37

Zyczę wszystkim solidnego i bez wyrzutów lenistwa na zielonej trawce /może być z rzeżuchy/
Obrazek
ERA NOWE HORYZONTY

ave_Adore

Na forum od:

Post 26 mar 05, 13:52

zastosuje sie do zyczen Kg całym swoim jestestwem..nie bede sie oszczędzac:)trzeba nabierac sił do pracy podczas Festiwalu...hm..skad ta pewnosc, ze sie dostane?? :D

smacznego jaja!! :)

ave_Adore

Na forum od:

Post 26 mar 05, 14:07

choc jeszcze sporu czasu zostało, to zwracam sie z wielka prośba o sporzadzenie listy (chociazby takiej wstepnej) kto bedzie goscił na festiwalu.

Jestem pełna (!) domysłów..:D

Sylvix

Na forum od:
5 lut 05, 19:39

Post 26 mar 05, 17:25

La Montana Sagrada napisał(a):Mam zapytanko. Kto wynalazł SHIBUSASHIRAZU ORCHESTRA??? Jak żyję tak pierwszy raz o tym słyszę.

Na pewno na to popędzę, bo są szalenie intrygujący. :)

Pomysł wyszedł od Wschodnich Triad.

La Montana Sagrada

Na forum od:

Post 26 mar 05, 20:25

Co to sa Wschodnie Triady, w takim razie??
Kocham Cieszyn

sesese

Na forum od:

Post 26 mar 05, 20:57

google sie kłania :D

Radio Jazz
WSCHODNIE TRIADY
wtorki, godz. 22.00, prowadzenie: Marcin Witkowski
W naszej opinii bezdyskusyjnie jedna z najciekawszych audycji w polskim eterze. Jazz japonski, awangarda... muzyka ktorej nie znacie. "Wschodnie Triady" to audycja tylko dla jazz fanów z otwartymi głowami. Jazz japoński, awangarda około-jazzowa, noise, nowa eksperymentalna elektronika, muzyka postindustrialna. (...) W powodzi wszechobecnej antenowej chały i tandety, oraz muzyki tak łatwo strawnej, że aż wywołującej odruchy wymiotne, "Wschodnie Triady" to rzadka okazja zmierzenia się z muzyką radykalną, trudną i nieokiełznaną, nie tolerującą barier i podziałów.

La Montana Sagrada

Na forum od:

Post 26 mar 05, 21:12

Dzięki sesese!! :)

Nie słucham radia i pewno dlatego jestem taki nieobeznany :)
Kocham Cieszyn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005