Karnety, bilety, terminy, rezerwacje

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, wolontariat i inne.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 20 lip 11, 11:34

Wydawanie karnetów w Teatrze Lalek w środowy poranek poszło bardzo sprawnie, tak że nawet kolejki się nie zdążyły utworzyć. Chwalę też tegoroczny plecak w miejsce zwyczajowej torby - ładny i funkcjonalny, nie to co te okropne torby ekologiczne z zeszłego roku. Prepoczątek festiwalu okazał się więc nadzwyczaj udany :D

natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 20 lip 11, 11:53

Plecak faktycznie ładny i funkcjonalny ale sądzę ,że nie przyjmie się na festiwalu.
Nie jestem fanką ubiegłorocznej torby,która jest jedyną torbą festiwalową wyrzuconą przeze mnie do kosza(nawet chciałam ją zatrzymać ze względów sentymentalnych ale bałam się,że się samoistnie rozłoży w szafie;)) ale podobała mi się torba z AFF i myślałam ,że podobna będzie w tym roku na NH.
Może się mylę i przy 30stopniowym upale karnetowiczki będą dzielnie paradowały z czarnym plecakiem na plecach;)
Fajnie,że dołączono zgrabny długopis, KMAG zamiast Zwierciadłopodobnych czasopism też na plus,a wachlarz to już w ogóle rewelacja:D

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 20 lip 11, 12:30

Ale wszystko to przy założeniu, że będą upały. Na razie się nie zanosi, co drugi dzień leje w tym naszym pięknym Wrocławiu. Może trzeba było parasol zamiast wachlarza do tej torby dorzucić? ;)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 20 lip 11, 12:45

O tym nie pomyślałam ale popieram:D Możemy zrobić parasolową próbę na AFF.

Siena

Na forum od:
18 mar 08, 15:55

Post 20 lip 11, 14:45

karnet odebrany wczesnym przedpołudniem bez stania w kolejce - trochę dziwne to było, z poprzednich edycji zostały we wspomnieniach pozakręcane kolejki...

sporym zaskoczeniem okazało się znalezienie numerowanego miejsca na zaproszeniu na jutrzejsze otwarcie; zasadniczo jest to bardzo dobre rozwiązanie, teraz pozostaje tylko modlić się, żeby przede mną nie zasiadł jakiś bardzo wysoki ktoś, bo trafiło się miejsce baardzo z tyłu... :)

katalog: wydaje się z roku na rok coraz grubszy (i cięższy)... już sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle..? :)

plecak jest rzeczywiście ok, no i przyda się też po festiwalu, ponieważ z plecakiem (w różnych wersjach) poruszam się prawie zawsze i wszędzie, bez względu na pogodę :)

doktor pueblo

Na forum od:

Post 20 lip 11, 14:56

A na "Pewnego razu w Anatolii" po staremu nienumerowane.

PS Znowu leje, ja nie mogę...

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 20 lip 11, 17:11

Plecak to rewelacyjny pomysł, toreb we wszelkiej postaci nie lubię ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

raf

Na forum od:
8 cze 11, 21:33

Post 20 lip 11, 18:39

Plecak bardzo dobry, przyda się, przyda. Hitem jednak dla mnie jest wachlarzyk - najpierw pytanie:"A co to???", a potem wesołe szczęki opadnięcie. Tylko dlaczego nie jest w kolorze "pinku"???
"to w ogóle nie jest mój zawód, żeby wiedzieć; mój zawód jest taki, żeby nie wiedzieć" K.K.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 20 lip 11, 18:47

Ja bym się tak z tego wachlarza nie cieszył. Może to znak, że organizatorzy antycypują problemy z działaniem klimatyzacji w salach kinowych? ;)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 20 lip 11, 18:53

plecak jak zwykle dla chłopców, a co dla dziewczynek? tak, tak, wiem - wachlarzyk

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 20 lip 11, 18:55

Siena, ale przecież katalog to na półkę, a teraz wystarczy komórka, a w każdym obiekcie fest. kompy z programem

nanae

Na forum od:
26 mar 10, 14:38

Post 20 lip 11, 19:27

raf napisał(a):Hitem jednak dla mnie jest wachlarzyk - najpierw pytanie:"A co to???", a potem wesołe szczęki opadnięcie. Tylko dlaczego nie jest w kolorze "pinku"???

Moja znajoma myślała, że to test ciążowy :lol: Gdy jest złożony to z większej odległości może go przypominać. A jak się osłuchała, że na festiwalu będzie kino erotyczne to się biedna zaczęła o mnie martwić. Że nam w pakiecie od razu testy dają ;) Dla mnie ten wachlarzyk jest najlepszy. Plecak też niczego sobie, ale marzyła mi się taka torba, jak była na AFF. Choćby i w amarancie. Patrząc na logo sponsora, spodziewałam się, że w ogóle wszystko będzie w różu, a tu nawet smycz w neutralnych barwach. Wszystko to chyba z myślą o chłopcach.
Nieco zmartwiła mnie na razie jedna rzecz. Dostałam na otwarcie miejsce w 7 rzędzie. Jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia tak blisko ekranu, no ale trudno. Dojrzałam to dopiero teraz.

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 20 lip 11, 19:37

Też się zdziwiłam numerowanymi miejscami na otwarcie. Jednakowoż (z racji że mam chyba, choć nieidealne, całkiem sensowne miejsce) dzięki temu będzie można przyjść na ostatnią chwilę i nie martwić się o miejscówkę :)

Plecak - fatalne rozwiązanie (gdyby chociaż był w całości różowy:P). Mam dokładnie dwa takie same (różnią się tylko napisami) już w domu i generalnie leżą sobie na dnie szafy. Przypadkowo przywiązałam ze sobą torbę z AFF, bo na co dzień używam ją na zakupy i chyba będę ją właśnie nosić. Albo odnajdę w głębiach szafy jakąś poręczną torbę z lat ubiegłych. Plecaki są dobre dla chłopców, ewentualnie dla osób, które lubią nosić cały swój dobytek ze sobą lub też cierpią na schorzenia kręgosłupa.

Zastanawia mnie, jak jutro zadziała rezerwacja, ale 3mam kciuki, by wszystko było bezawaryjnie.

Gość

Post 21 lip 11, 0:32

Bardzo się cieszę, że będzie wachlarzyk ;-) mój własny, zeszłoroczny jest już niestety nie do użytku, a przydawał mi się bardzo...

e

Post 21 lip 11, 2:42

no właśnie numerowane miejsca wejściówek, a ja mam bilet na dzisiejszy film otwarcia, o 18:30 i nie mam numerowanego miejsca, czy na sali będzie oznaczona pula miejsc dla posiadaczy biletów, skąd mam wiedzieć, że dane miejsce nie będzie należało do posiadacza wejsciówki?

Mrozikos667

Na forum od:

Post 21 lip 11, 7:33

@e: Chodzi chyba o 19.30? Na ten seans nie ma numerowanych miejsc, siadasz, gdzie chcesz.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 21 lip 11, 7:59

Raczej tam, gdzie zostało wolne :wink:

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 21 lip 11, 8:52

e, chodzi Ci o film otwarcia o 18:30? Rozstanie? a jak wygląda Twój bilet? nie jest na nim przypadkiem napisane "zaproszenie"?

Mrozikos667

Na forum od:

Post 21 lip 11, 9:30

@Jarosz: Zależy, kiedy przyjdziesz ;) Mnie już nie bawi stanie w kilometrowych kolejkach, więc rzeczywiście często siadam, gdzie wolne ;)

e

Post 21 lip 11, 10:49

bilet na "rozstanie", 18:30, zwyczajny bilet, nie jest to zaproszenie, miejsca nienumerowane

UGACZAKA

Na forum od:
21 lip 11, 19:38

Post 21 lip 11, 20:24

Czytam forum właśnie teraz, bo mam dziś sporo czasu... nie udało mi się wejść na film otwarcia o 19:30

zaproszenie okazało się mało aktualne, gdyż "awaria systemu" sprawiła, że zabrakło miejsc

mimo pełnego zrozumienia dla wysiłku organizacyjnego jaki wiąże się z festiwalem gdzieś muszę dać upust swoim smutkom, gdyż przyjechałam do Wrocławia dziś specjalnie po to, by obejrzeć ten film, jutro pracuję 70 km stąd i dopiero po południu znów wrócę do Wrocławia, specjalnie organizowałam odebranie karnetu i wejściówki dzień wcześniej, by dotrzeć w ostatniej chwili i zająć jakieś miejsce w kąciku

poczułam się wystawiona jak mało kiedy, choć już trochę czasu żyję

zapewnienie organizatorów o rekompensacie o godzinie 9 rano w piątek również nie osładza mi wieczoru

7 pustych sal kina Helios i stosy kopii filmowych czekających na festiwalowe projekcje powinny umożliwić organizatorom jakieś szybkie zastępstwo dla wcale niemałej grupy osób odesłanych spod sali z kwitkiem... to raczej sugestia na przyszłość

a tymczasem otwarcie na nowych horyzontach zaliczyłam jako "błąd w sytemie"...

wybaczcie ten napad ekshibicjonizmu

jh

Post 22 lip 11, 6:51

Mam bardzo podobną sytuację. Mam mało czasu i strasznie nie lubię, jak ktoś go tak nie szanuje.
Miałam wejściówkę i karnet, byłam kilkanaście minut przed seansem i nie zostałam wpuszczona. Ale z tego, co widziałam takich osób było kilkadziesiąt. :(

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 22 lip 11, 11:57

Drodzy Państwo, popełnilismy błąd: wydaliśmy za dużo wejściówk na seans na godzinę 19.30. Ludzka pomyłka. Zdarzyło się w tysiącu drobiazgów. Rozumiem Państwa rozgoryczenie. Bardzo przepraszam. Wszystkie osoby, które nie weszły na ten seans otrzymają od nas DVD z nowohoryzontowymi filmami.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
dyrektor festiwalu

panikazia11

Post 23 lip 11, 11:13

czy mi sie wydaje, czy jest duzo trudniej zarezerwowac film niz w ubieglym roku?
jest wiecej osob, czy zmieniliscie proporcje karnetowych do biletowych miejsc na sali?

Leo

Na forum od:
13 cze 06, 8:11

Post 24 lip 11, 8:39

Panie Romanie, tylko jak to odebrać? jestem wśrod grupy tych "szczęśliwców", niewykorzystana wejściówka jest średnią pamiątką...

Rozgoryczony

Post 25 lip 11, 4:46

Witam,

w Festiwalu biorę udzial od kilku ładnych lat (byłem jeszcze w Cieszynie), ale ta odslona wydaje mi sie wyjatkowo niedopracowana. Najpierw odsylanie z kwitkiem z seansu otwarcia, nastepnego dnia awaria systemu rezerwacji - zamiast logować się o 8.30 dopiero po 12 mialem okazję i co? Moich filmów już nie było :( Nastepnego dnia system już działał, co stegoskoro strona....zamarła na 30 minut i znów moich filmów nie było :(

Chcialem się wymienic z kolegą na film który kazdy z nas mial na swoim karnecie, w tym celu wstalismy 4.30, po zaznaczeniu "anuluj" filmy z kont znikneły a nie pojawiły się. Czyżby wśród nas byli równi i równiejsi ?!

Na dzisiaj na 19.00 niemam jeszcze nicwybranego, bo moich filmów oczywiście nie ma a nie mam ochoty iść na coś co mnie kompletnie nie interesuje. Pojawia się pytanie po co mi #%@&@ karnet za 350.00 zł skoro i tak nie mogę zobaczyć tego co chce ?!

Za rok, jeżeli wogóle się zdecyduje, kupie bilety za 300.00 zl, mniej filmów zobacze ale przynajmniej część tych która mnie interesuje

Rozgoryczony

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 25 lip 11, 20:06

Zawiedziony jestem systemem rezerwacji sms-owej. Bezskutecznie próbowałem dzisiaj zdobyć w ten sposób jutrzejsze rezerwacje - efekt : z pięciu planowanych na jutro filmów obejrzę dwa, zresztą zarezerwowałem je przez internet ( na pozostałe trzy nie było już miejsca po moim dotarciu do netu). SMS nie działa - otrzymuję komunikaty o nieznajomości mojego numeru, a kod podany do weryfikacji nie wchodzi, komputer wyrzuca go jako nieprawidłowy.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 25 lip 11, 20:29

Kolejnym sms- em przyszedł mi kolejny kod. Nie próbuję już kolejny raz sprawności systemu. Liczę na to, że w trakcie festiwalu będę miał łatwiejszy dostęp do internetu, niż do telefonu komórkowego.

mmadi

Na forum od:
4 sie 09, 15:45

Post 30 lip 11, 8:39

mam trzy pytania:
- o której zacznie się wpuszczanie na salę na Galę Zamknięcia?
- czy może się powtórzyć sytuacja niewpuszczenia na Galę pomimo posiadanego zaproszenia? (tak jak to miało miejsce na Gali Otwarcia)
- czy osobom dysponującym zaproszeniami będą przy wejściu na salę wręczane miejscówki czy będzie można zająć dowolne niezarezerwowane miejsce?

mkrawiec

Na forum od:
8 lip 11, 15:27

Post 30 lip 11, 10:26

Piszę w tej samej kwestii co osoba nade mną, dodam jednak swoje spojrzenie na tę sprawę.

Czy osobom dysponującym biletami na Galę Zamknięcia Festiwalu narzucone będą przy wejściu na salę - tak jak to odbyło się przy Otwarciu - miejsca poprzez wręczenie zaproszenia, czy też będzie można samemu wybrać miejsce spośród tych niezarezerwowanych? Mam nadzieję, że tym razem jednak narzucania miejsc nie będzie. Niemiła sytuacja z gali Otwarcia, gdy narzucono mi miejsce w drugim rzędzie pod ścianą (a byłem niemal pierwszy w kolejce do wejścia), nie powinna się powtórzyć! Nie po to wydaje się 30 zł na bilet, by zostać usadzonym byle gdzie tylko dlatego, że jest wielu zaproszonych gości. Dla nich mogą być miejsca zarezerwowane - tak jak dla jury.
Bardzo proszę o informację w tej sprawie; informatorki z Centrum Festiwalowego nie były wczoraj niestety zorientowane.

Serdecznie pozdrawiam.

Poprzednia strona

Powrót do Czas, który pozostał