Karnety, bilety, terminy, rezerwacje

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, wolontariat i inne.
szamana

Post 13 maja 11, 6:19

Dziękuję i do zobaczenia:)

F

Post 3 cze 11, 3:12

chciałabym zapytać czy pula karnetów już się kończy i muszę na gwałt pożyczyć skądś potrzebne fundusze :) i natychmiast nabyć czy też jest ich jeszcze trochę i mogę go spokojnie kupić za kilka dni? w zeszłym roku spóźniłam się dokładnie o jeden dzień -____-.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 cze 11, 11:54

F: wyślij, proszę, maila z zapytaniem pod afres: kasiad@snh.org.pl

Do zobaczenia we Wrocławiu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

F

Post 3 cze 11, 12:13

dziękuję uprzejmie i również pozdrawiam!

F

Post 10 cze 11, 10:15

Eech, pisałam 2x i niestety bez odpowiedzi…

IKropka
NH-Kreator

Na forum od:
4 maja 11, 9:03

Post 10 cze 11, 11:55

Sprzedaż ma pełne ręce (i maili) roboty. Karnety JESZCZE są, ale trzeba się spieszyć.

F

Post 10 cze 11, 23:18

ojj, niedobrze… no ale dziękuję za info!

kasia

Post 11 cze 11, 14:40

Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam, ale..
Wysłałam zgłoszenie na wolontariat i chciałam zapytać, czy w przypadku odpowiedzi odmownej, przeznaczona została jakaś pula karnetów dla tych, którzy wolontariuszami nie zostaną?
Bo na nh jechać chcę na pewno, ale obawiam się, że jeśli czekać będę do 14 czerwca na odpowiedź, to karnety mogą się skończyć.. A kupować w ciemno też niezbyt dobrze..

IKropka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 cze 11, 9:54

Wyniki naboru wolontariuszy już jutro, karnety jeszcze mamy, ale puli dodatkowej nie przewidzieliśmy (problemów z powyższym też raczej nie ;) ).

Bartosz

Post 13 cze 11, 16:55

Witam,

Kupiłem na stronie NH bilety koncertowe i mimo zapłaty w terminie przyszedł mi mail z informacją, że stan mojego zamówienia został zmieniony na "Nowe" z wciąż aktywną opcją "Opłać"... O co w tym chodzi?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 13 cze 11, 17:45

W sobotę i niedzielę niektóre osoby otrzymały z opóźnieniem maile powiadamiające. Napisz proszę numer swojego zamówienia na jakub@nowehoryzonty.pl, wyjaśnimy sprawę w mig!

innerplane

Na forum od:
1 lip 10, 14:03

Post 14 cze 11, 16:09

Witam serdecznie,
chciałbym dowiedzieć się co będzie w sytuacji, gdy dana osoba kupi karnet, jednak po czasie okaże się, że nie będzie mogła uczestniczyć w festiwalu? Karnet można zakupić na około miesiąc przed festiwalem, jest to okres wakacyjny i przez ten miesiąc mogą się zmienić plany - np. można nie dostać urlopu w pracy. Odsprzedanie karnetu jest niedozwolone i niemożliwe, jako że jest imienny. Czy jednak istnieje możliwość zwrotu karnetu (oczywiście w rozsądnym terminie przed festiwalem, nie mówię tutaj o dniu przed), rezygnacji z udziału w festiwalu w tak wyjątkowej sytuacji i otrzymania zwrotu pieniędzy? Pytam, ponieważ mniemam, że nie jestem jedyną osobą, która może mieć taki problem, a zatem może i Wy jakoś na to reagujecie, ponieważ jest to niejako zmarnowany karnet; opłacony, ale widza nie ma:)

IKropka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 cze 11, 15:20

Nie mamy możliwości, aby przyjąć zwrot karnetu. Opłaty za karnety to gwarancja, że Festiwal się odbędzie. To także koszty druku i obsługi rezerwacji, które ponosimy niezależnie od zmian wakacyjnych planów potencjalnych uczestników Festiwalu. Mamy nadzieję, że nikt z uczestnictwa rezygnować nie będzie musiał :)

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 15 cze 11, 16:12

na przyszłe lata moze wymyślić pulę karnetów 2 nazwiskowych=1 osobowych

hekuba

Na forum od:
9 sty 11, 22:21

Post 15 cze 11, 21:35

zamiast zwrotow warto by bylo zrobic mozliwosc odsprzedania komus - nawet z pobieraniem oplaty za to. ja tez sie wciaz obawiam czy na pewno urlop dostane, a cena karnetu to duzy wydatek jednak

IKropka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 cze 11, 11:30

Ze względu na sposób drukowania karnetu - nie ma takiej możliwości.

koval

Post 1 lip 11, 14:40

Witam :)

Jestem karnetowiczem, to także moja pierwsza edycja; mam pytanie odnośnie filmów otwarcia:
1) czy na obydwa będzie konieczny wcześniejszy odbiór wejściówek?
2) Jeśli odpowiedź na pytanie jest twierdząca, czy (prawdopodobnie/ jak wynika z doświadczenia wcześniejszych edycji, oczywistym jest, że teraz tego nie wiadomo) popołudniem / wieczorem 20. lipca raczej będą one dostępne, czy raczej rozchodzą się na pniu? Rzecz dla mnie o tyle istotna, że bardzo zależy mi zwłaszcza na zobaczeniu wtedy "Pewnego razu w Anatolii", a do Wrocławia przyjeżdżam prosto z innego wyjazdu, który ewentualnie mógłbym skrócić o dzień - tylko chciałbym wiedzieć to już teraz :)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 1 lip 11, 15:04

Cześć Koval :D
1. możesz wziąć wejściówkę tylko na jeden film otwarcia (bo przecież one równolegle oba idą w różnych salach, choć godziny rozpoczęcia są inne).
2. z doświadczenia lat ubiegłych wynika, że lepiej, abyś wyjazd skrócił o jeden dzień. Wejściówki na ten główny pokaz otwarcia (czyli w tym roku Rozstanie) rozchodzą się niemal natychmiast, w parę godzin. W połowie pierwszego dnia wydawania karnetów, czyli środy, praktycznie nie ma po nich śladu. Na szczęście drugi film otwarcia z reguły cieszy się nieco mniejszym zainteresowaniem, to znaczy wszystkie wejściówki i tak się rozchodzą, ale są dłużej do odbierania.
Zresztą w najgorszym przypadku i tak są w późniejszych dniach inne seanse filmów otwarcia, a na te nie potrzeba już żadnych wejściówek - wystarczy internetowa czy SMS-owa też w tym roku rezerwacja miejsc.

koval

Post 1 lip 11, 15:16

Dziękuję serdecznie za odpowiedź!
Oczywiście mówiąc o obydwu filmach miałem na myśli to, czy wejściówki są konieczne na jeden i drugi, a nie na np. tylko główny pokaz otwarcia; zdaję sobie sprawę z ograniczenia czasowego i ogólne zasady znam, moje pierwsze NH, ale byłem za to już na AFF :)

Jarosz

Na forum od:

Post 1 lip 11, 15:26

Świetnie, więc do zobaczenia na festiwalu, a nawet festiwalach :D

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 2 lip 11, 15:04

Do tej pory udawało mi się odebrać wejściówki na "poboczne" pokazy otwarcia rano w dzień otwarcia festiwalu.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

mmadi

Na forum od:
4 sie 09, 15:45

Post 6 lip 11, 16:49

Ponieważ będę mogła karnety odebrać dopiero w czwartek (21.07) ciekawi mnie godzina, od której będę mogła to uczynić w centrum festiwalowym - Teatrze Lalek. Wiecie może? Niestety nie znalazłam nigdzie takiej informacji :-/

Jarosz

Na forum od:

Post 6 lip 11, 17:06

W poprzednich latach wydawanie karnetów zaczynało się o 9:00, w tym pewnie będzie podobnie :D

mmadi

Na forum od:

Post 6 lip 11, 18:42

kiedy się zaczyna wydawanie (środa, 20.07 o godz. 9.00) to ja wiem. interesuje mnie o której w czwartek będę mogła odebrać karnet i czy bez odebranego karnetu będzie szansa na zrobienie rezerwacji w środę na seanse na czwartek? :-/

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 6 lip 11, 19:43

mmadi: na film otwarcia (czwartek, 21 lipca) nie dokonuje się rezerwacji, lecz odbiera się wejściówkę (w Centrum Festiwalowym - Teatr Lalek, pl. Teatralny 4).

Dodam przy okazji, że można dokonać rezerwacji na seanse piątkowe w czwartek (od 8:30, np. tuż przed podróżą do Wrocławia), a odebrać karnet dopiero po dokonaniu rezerwacji (który jest niezbędny przy wejściu na salę kinową).
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

mmadi

Na forum od:

Post 6 lip 11, 20:02

No i (prawie ;)) wszystko jasne. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :)
A to prawie odnosi się do godzin pracy Centrum Festiwalowego - wiadomo już coś na ten temat?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 7 lip 11, 6:56

Centrum Festiwalowe Teatr Lalek
9:00 - 21:00 (centrum kasowe - przerwa 14:45-15:15)

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 7 lip 11, 14:39

A czy będzie w tym roku uruchomiony jakiś próbny system rezerwacji, żeby zobaczyć jak to działa, zanim wszystko się zacznie? W zeszłym roku nie miałem karnetu tylko bilety, więc jeszcze nie miałem okazji z niego korzystać.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 7 lip 11, 16:40

Sprzedaż internetowa rozpoczyna się od 8 lipca, obsługa w Teatrze Lalek startuje 19 lipca, zamówiony bilet trzeba w nim odebrać w ciągu 48 godzin. Czy to znaczy, że za bilety zamówione od 8 do 17 lipca trzeba płacić przez dot-pay?

Aha, i czy można będzie jutro kupić bilet na pierwszy seans "Rozstania", czy też on jest tylko na te wyżej omawiane wejściówki dla posiadaczy karnetów?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 7 lip 11, 17:39

Melomanka napisał(a):Aha, i czy można będzie jutro kupić bilet na pierwszy seans "Rozstania", czy też on jest tylko na te wyżej omawiane wejściówki dla posiadaczy karnetów?

Jak najbardziej można kupić bilety na każdy film, również na pierwszą projekcję filmu Rozstanie.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

dyzman

Na forum od:
18 lip 10, 19:22

Post 8 lip 11, 10:21

Mam nadzieję, że nie ma żadnego terminu na odebranie karnetu ? Wracam z wakacji dopiero 23-ego... Jak rozumiem i bez tego mogę dokonać rezerwacji na 24-ego (niedziela) i odebrać w ten dzień karnet?

Melomanka

Na forum od:

Post 8 lip 11, 11:08

Jednak nie do końca było można, bo minutę po dwunastej dwa pierwsze seanse wyświetliły się jako wyprzedane, musiałam wybrać trzeci (jak ja wstanę na 10.00? ;-) ). Ale pojawiła się informacja, że bilet na seans 21 lipca kosztuje 30 zł, więc w sumie tak lepiej.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 8 lip 11, 11:37

Melomanka: bilety na Rozstanie są jeszcze dostępne (na wszystkie trzy projekcje).
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Melomanka

Na forum od:

Post 8 lip 11, 11:47

Rzeczywiście, teraz już da się je wstawić do koszyka, ale zaraz po 12.00 widniały u mnie jako wyprzedane. No a bilet już kupiłam, trudno.

jet

Post 8 lip 11, 14:08

Dlaczego nie można płacić za dzisiaj zamówione bilety w Teatrze Lalek tylko przez dotpay? Dopiero od 19.07 - to chyba trochę za późno.. :( Byłoby to znaczne ułatwienie.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 9 lip 11, 2:21

Melomanka napisał(a):Rzeczywiście, teraz już da się je wstawić do koszyka, ale zaraz po 12.00 widniały u mnie jako wyprzedane. No a bilet już kupiłam, trudno.

Nadgorliwie zablokowaliśmy zbyt dużo biletów na otwarcie. Ale szybko się zorientowaliśmy.

jet napisał(a):Dlaczego nie można płacić za dzisiaj zamówione bilety w Teatrze Lalek tylko przez dotpay? Dopiero od 19.07 - to chyba trochę za późno.. :( Byłoby to znaczne ułatwienie.

Dlatego, że do Teatru Lalek mamy, jak podaje google maps, 301 km :-)

Ale jaki jest problem z Dotpay? Chcesz zapłacić gotówką? Dotpay obsługuje wszystkie polskie banki.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 9 lip 11, 2:24

doktor pueblo napisał(a):A czy będzie w tym roku uruchomiony jakiś próbny system rezerwacji, żeby zobaczyć jak to działa, zanim wszystko się zacznie? W zeszłym roku nie miałem karnetu tylko bilety, więc jeszcze nie miałem okazji z niego korzystać.

Tak, chcemy to zrobić w najbliższy wtorek.

Melomanka

Na forum od:

Post 9 lip 11, 12:26

Strator napisał(a):Ale jaki jest problem z Dotpay? Chcesz zapłacić gotówką? Dotpay obsługuje wszystkie polskie banki.

Według strony Dotpay taka zapłata wiąże się z kilkuprocentową prowizją. W tym roku, kiedy można sobie wydrukować bilet, to już się bardziej opłaca, ale w zeszłym, kiedy i tak trzeba było pójść po odbiór, nie kalkulowało się płacić więcej z wyprzedzeniem, skoro można było to zrobić przy odbiorze.

Dlatego ja się z zamówieniami biletów na pozostałe filmy wstrzymam do siedemnastego i przed upływem 48 godzin zapłacę gotówką.

lukasz.rutkowski

Na forum od:
18 lip 11, 18:30

Post 18 lip 11, 18:39

Witam, małe sprostowanie, bo prowizją obciążony jest organizator festiwalu, nie uczestnik:)

Pozdrawiam

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 18 lip 11, 19:57

Jaka część miejsc jest zarezerwowana dla karnetowiczów?

Pytam, ponieważ z tego co widać na Pinę walić będą tłumy - jestem ciekaw, czy jako posiadacz karnetu mam realną szansę na dostanie się któryś pokaz :)

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 19 lip 11, 9:57

A ja chciałbym się upewnić czy karnety można odbierać od jutra, tj.od 20 lipca?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 19 lip 11, 10:01

Od jutra od 9:00 rano :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 19 lip 11, 10:08

Dzięki, Kolego.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 lip 11, 10:12

kovan: kazdy posiadacz karnetu ma realna szansę na zarezerwowanie miejsca na ktoryś z czterech pokazów PINY.

Do zobczenia na festiwalu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 lip 11, 10:32

Drodzy: po odbiór karnetów zapraszamy od 20 lipca od godz. 9.00 do Punktu Obsługi Uczestnika do Centrum Festiwalowego, tym razem w Teatrze Lalek. Punktu jest czynny do 31.07 w godz. 9.00-21.00.

Do zobaczenia na festiwalu,

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

urthona

Post 19 lip 11, 12:37

Witam,
12.07 zapłaciłam za bilety on line przez Dotpay, a w sobotę zamówienie zostało anulowane z powodu braku zapłaty. Potwierdziłam w Dotpay, pieniadze zostały u Państwa zaksięgowane. Od soboty wysłałam mail z reklamacja pod 3 adresy,ale niestety nie otrzymaałam odpowiedzi. A boję się ,że zanim sprawa się wyjaśni bilety zostaną wykupione i na seanse się nie dostanę...
Proszę o pomoc.

lukasz.rutkowski

Na forum od:

Post 19 lip 11, 16:46

Witam, poproszę o przesłanie e-maila na adres lukasz.rutkowski@snh.org.pl. Proszę przesłać w e-mailu nr zamówienia, imię i nazwisko oraz pdf z potwierdzeniem przelewu, pracuję do 21, więc odpiszę jak tylko dostanę maila.

Pozdrawiam

Łukasz Rutkowski

szarl

Na forum od:
19 lip 11, 18:28

Post 19 lip 11, 19:28

Witam, nie kupowałam osobiście karnetu i jak w związku z tym mogę zalogować się do moje NH ? Posiadam jedynie numer zamówienia. Na festiwalu będę później, a chciałabym móc zarejestrować się na filmy gdy będę w drodze do Wrocławia.
Pozdrawiam.

lukasz.rutkowski

Na forum od:

Post 20 lip 11, 9:15

Szarl,czy wiesz jaki typ karnetu został zamówiony?

Pozdrawiam
Łukasz Rutkowski
lukasz.rutkowski@snh.org.pl

szarl

Na forum od:
19 lip 11, 18:28

Post 20 lip 11, 10:16

Akurat dzisiaj w nocy dostałam maila z loginem i wszystko już w porządku.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czas, który pozostał