Karnety

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 1 lut 05, 17:20

1 kwietnia rozpoczniemy sprzedaż karnetów na tegoroczny festiwal. Cena karnetu = 250 zł (z VAT).

sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 1 lut 05, 17:54

sporo :-/

mrta

Post 2 lut 05, 11:23

Rok temu było 210!! Zgroza!

Agata

Post 2 lut 05, 11:39

witam!
szkoda ze karnety sa drozsze niz w zeszlym roku(tamte tez nie byly tanie, ale oplacalo sie kupic;)). mam pytanie: co bedzie zawierac sie w cenie karnetu? rozumiem ze tak jak co roku nieograniczone wejscie na filmy, ale czy takze znizki na koncerty itp? dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam, do zobaczenia w Cieszynie:)

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lut 05, 12:17

Rok temu faktycznie karnet był tańszy - 214 zł. Niestety w tym roku musielismy podjąć również dla nas bolesną decyzje o podwyżce. Karnet jest jednak i bedzie nadal opłacalną formą, tańszą od kupna pojedynczych biletów.
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lut 05, 12:20

Karnet, podobnie jak w ubiegłym roku, będzie uprawniał do wejścia na wszystkie pokazy filmowe, poza otwarciem i zamknięciem, bez konieczności odbierania bezpłatnych wejściówek oraz dodatkowo do zniżek na wydarzenia specjalne.
ERA NOWE HORYZONTY

Agata

Post 2 lut 05, 13:46

dziekuje za odp:) mam jeszcze troche czasu zeby przemyslec sprawe zakupu karnetu, w zeszlym roku mialam i nie zaluje. a czytajac forum jestem coraz bardziej za takze w tym roku:) pozdrawiam:)

sesese

Na forum od:

Post 2 lut 05, 14:02

hmm czy mozna sie dowiedziec ile w tym roku będzie dostepnych karnetow?
Czy bedzie wiecej, mniej czy też nic sie nie zmieni z rokiem ubieglym... przez ostatnie dwa lata kupywalem karnety i w tym roku też sie ku temu skłaniam... mimo że jednak cena wzrosła i to sporo... :-/ ot czysta ciekawość.
Za odpowiedź z góry dziekuje
pozdrawiam :)

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lut 05, 15:17

Zakładamy sprzedaz karnetów na podobnym poziomie jak w ubiegłym roku.
ERA NOWE HORYZONTY

sesese

Na forum od:

Post 2 lut 05, 15:26

dziekuje :)

Vautrin

Post 20 lut 05, 10:41

Piszecie, że o przyznaniu karnetu decyduje kolejność zgłoszeń oraz że trzeba przesłać dowód wpłaty.
A co jeśli ktoś zapłacił i wysłał zgłoszenie, lecz w międzyczasie zabrakło dla niego karnetów?

Vautrin

Post 20 lut 05, 11:00

Acha, jeszcze jedno. Może niezbyt na temat, ale interesuje mnie czy będzie gdzieś na stronie ostateczny program festiwalu? Chodzi mi o listę wszystkich filmów i koncertów bądź innych wydażeń kulturalnych. Ponieważ w moich rozważaniach na temat zakupu karnetu chciałbym uwzględnić mniej więcej na ile filmów będę miał chęć iść.

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 lut 05, 21:57

Vautrin napisał(a):Piszecie, że o przyznaniu karnetu decyduje kolejność zgłoszeń oraz że trzeba przesłać dowód wpłaty.
A co jeśli ktoś zapłacił i wysłał zgłoszenie, lecz w międzyczasie zabrakło dla niego karnetów?

W przypadku wyczerpania się puli karnetów zwracamy pieniądze na wskazane konto.
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 24 lut 05, 1:19

Vautrin napisał(a):Acha, jeszcze jedno. Może niezbyt na temat, ale interesuje mnie czy będzie gdzieś na stronie ostateczny program festiwalu? Chodzi mi o listę wszystkich filmów i koncertów bądź innych wydażeń kulturalnych. Ponieważ w moich rozważaniach na temat zakupu karnetu chciałbym uwzględnić mniej więcej na ile filmów będę miał chęć iść.

Program juz od marca będzie powoli się ujawnial. Jednakże jeżeli chodzi o szczególowy program seansów to tradycyjnie pojawia się w drugiej polowie czerwca i wtedy dopiero rozpoczyna się sprzedaz biletów.

Ci, którzy kupują karnety wcześniej muszą nam zaufać. Nie znają jeszcze szczególowego programu ale za to karnet daje dużą wolność w decyzji co do obejrzenia filmu oraz ograniczona tylko brakiem klonowania mozliwością obejrzenia na festiwalu maksymalnie 52 filmów pelnometrazowych nie licząc klubu i innych zniżek i przywilejów jak 50 % zniżka na koncerty, znizki w wybranych knajpach, wypozyczalnia rowerów, komunikacja, zniżki na wydawnictwa i jeszcze parę rzeczy które nam przyjdą lub naszym stalym bywalcom do glowy /a które będziemy mogli spelnić/ nie mówiąc o dobrej zabawie przez 11 dni.

Polecam regularne zaglądanie na forum i na stronę festiwalu gdzie stopniowo będą pojawiać się nowe newsy oraz zapisanie się do newsowej subskrypcji.

Przypominam że sprzedaż karnetów w tym roku rozpocznie się 1 kwietnia i potrwa do wyczerpania puli nie dalej niz do końca maja /choc z doświadczena wiemy że skończy się pewnie wcześniej/
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 25 lut 05, 23:00

kg napisał(a):
Vautrin napisał(a):Ci, którzy kupują karnety wcześniej muszą nam zaufać.

Ufam :)

Kiki

Post 8 mar 05, 20:51

Witam, mam takie głupie pytanie: jeśli będę dokonywać przelewu telefonicznie lub przez net, to jak mam Wam przesłać dowód wpłaty ?

hela

Post 8 mar 05, 22:44

Kiki napisał(a):Witam, mam takie głupie pytanie: jeśli będę dokonywać przelewu telefonicznie lub przez net, to jak mam Wam przesłać dowód wpłaty ?

Przy każdej tego typu transakcji możesz wydrukować tzw. wtórnik, albo dowiedz się w banku jak uzyskać potwierdzenie przelewu w przypadku wykonania go przez telefon.

Trudno, zeby organizatorzy festiwalu sprawdzali w banku w jaki sposób wystawia on potwierdzenia przelewów.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 mar 05, 7:57

hela napisał(a):
Kiki napisał(a):Witam, mam takie głupie pytanie: jeśli będę dokonywać przelewu telefonicznie lub przez net, to jak mam Wam przesłać dowód wpłaty ?

Przy każdej tego typu transakcji możesz wydrukować tzw. wtórnik, albo dowiedz się w banku jak uzyskać potwierdzenie przelewu w przypadku wykonania go przez telefon.

Trudno, zeby organizatorzy festiwalu sprawdzali w banku w jaki sposób wystawia on potwierdzenia przelewów.

Spokojnie wszytskie zasady będą w panelu do zamawiania juz od 1 kwietnia. /Przypominam, że w tym roku karnety sa sprzedawane wcześniej i ich liczba jest ograniczona/ Potwierdzenie nie jest wymagane. Liczy się rzeczywisty wplyw środków na konto Stowarzyszenia
ERA NOWE HORYZONTY

Kiki

Post 9 mar 05, 16:05

Ależ ja nie oczekuję szczegółowej instrukcji tylko się zastanawiałam czy w takim wypadku wogóle jest wymagany dowód... tak więc dziękuję Kg :)

J.

Post 18 mar 05, 20:42

Czy ktos może mi powiedzieć jaka liczba karnetow kryje się pod wyrazeniem "jak w ubiegłym roku".. nie zdołałam się dokopać do tej informacji.. może ślepa jestem, albo coś innego mi dolega ;)
Z góry dziękuję.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 mar 05, 21:40

Karnety dają pewne istotne przywileje, z których najważniejsza jest wolność wyboru w ostatniej chwili. Nie trzeba rezerwować miejsca i można teoretycznie obejrzeć 51 filmów. Dlatego ich liczba musi być ograniczona. Chodzi przede wszystkim o komfort widzów. Nie podajemy dokladnej liczby ale w zeszlym roku dopracowaliśmy się pewnego modelu. Na pewno nie zwiększymy liczby karnetów. Sprzedaż karnetów jest również ograniczona w czasie. W tym roku od 1 kwietnia do 8 maja
ERA NOWE HORYZONTY

sesese

Na forum od:

Post 19 mar 05, 6:38

Panie Krzysztofie kiedy na stronie bedzie juz w miare skladny repertuar na festiwal? Czy jest szansa że na początku maja?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 mar 05, 12:13

Dokladny repertuar z podzialem na seanse będze raczej nie wcześniej niż na początku czerwca. Związane jest to między innymi z panoramą kina światowego. Niektóre ważne festiwale odbywają się w drugiej polowie maja jak Cannes. Do tego czasu będziemy stoponiowo ujawniać poszczególne tytuly.
ERA NOWE HORYZONTY

sesese

Na forum od:

Post 19 mar 05, 13:59

ok, dzięki... mnie to raczej nie przeszkadza bo zdaje się na "gutkowy" gust, ale kilkoro znajomych chciałoby ze mna pojechać (pierwszy raz) i mniej wiecej chciałoby wiedziec co ich czeka...a po moich relacjach z lat poprzednich planują zakup karnetu... cóż też będa musieli się zdać na was :)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 mar 05, 21:02

UWAGA OD 1 KWIETNIA NA www.eranowehoryzonty RUSZA SPRZEDAŻ KARNETÓW NA FESTIWAL!!!!!
Sprzedaz potrwa do wyczerpania puli karnetów nie dlużej niz do 31 maja
ERA NOWE HORYZONTY

Mrumru

Post 24 mar 05, 16:44

Witam mam takie głupie być może pytanie, ale wybieram się na Festiwal pierwszy raz i chcę kupić karnet, rozumiem , że aby to zrobić muszę wysłać zamówienie ze stronki... Kiedy więc będzie można się rejestrować, bo póki co widzę tylko opcję logowania, a ja jeszcze nie mam konta.. z góry dziękuję za odpowiedź

sesese

Na forum od:

Post 24 mar 05, 17:47

1 kwietnia pojawi się na stronie taka możliwosc, wejdziesz zalogujesz sie, zamowisz, zaplacisz, i po jakims czasie jesli bedziesz wsrod tych szczesliwcow ktorzy jako pierwsi zamowili i zaplacili (bo liczba karnetow jest ograniczona) dostaniesz mailem potwierdzenie ze masz karnet... a pozniej od 20 lipca zjawiasz sie w centrum festiwalowym w Cieszynie i go odbierasz :)

Mrumru

Post 24 mar 05, 20:41

Bardzo dziękuję Sesese, taki scenariusz bardzo mi odpowiada :)

sesese

Na forum od:

Post 25 mar 05, 9:03

you're welcome :D

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 27 mar 05, 17:51

A czy ma ktoś może informacje po jakim czasie skończtyły się karnety w zeszłym roku?

ciekawy

Post 28 mar 05, 22:37

Jak sie domyslam karnety sa imienne. I stad moje pytanie.
Otoz planuje 1 kwietnia kupic karnet, zeby nie jechac w ciemno. Ale coz, w zyciu roznie bywa i (odpukac) cos mi wypadnie, nie bede mogl przyjechac. Czy podowczas istnieje mozliwosc odsprzedania komus karnetu (a chetni beda na pewno)?

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 05, 12:13

ciekawy napisał(a):Jak sie domyslam karnety sa imienne. I stad moje pytanie.
Otoz planuje 1 kwietnia kupic karnet, zeby nie jechac w ciemno. Ale coz, w zyciu roznie bywa i (odpukac) cos mi wypadnie, nie bede mogl przyjechac. Czy podowczas istnieje mozliwosc odsprzedania komus karnetu (a chetni beda na pewno)?

W sytuacjach "nagłych wypadków" zwracamy pieniądze za karnet, albo przepisujemy karnet na innego chętnego.
ERA NOWE HORYZONTY

dzień dobry

Post 29 mar 05, 14:05

Czy żeby być w Cieszynie, trzeba mieć paszport/dowód osobisty?
Czy mając karnet, będę upoważniona by wejść na każdą festiwalowa projekcję (oczywiście wyłączajć te specjalne...), czy może się zdarzyć, że np zabraknie dla mnie miejsca??

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 05, 14:19

dzień dobry napisał(a):Czy żeby być w Cieszynie, trzeba mieć paszport/dowód osobisty?

Do przekraczania granicy wystarczy dowód osobisty. Nie zapomnijcie o nim! Projekcje będą odbywały się równiez po stronie czeskiej.
ERA NOWE HORYZONTY

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 05, 14:25

dzień dobry napisał(a):Czy mając karnet, będę upoważniona by wejść na każdą festiwalowa projekcję (oczywiście wyłączajć te specjalne...), czy może się zdarzyć, że np zabraknie dla mnie miejsca??

Karnet daje możliwość wejścia na każdy seans filmowy /poza otwarciem i zamknięciem/ bez odbierania dodatkowych wejściówek. Wszystko jednak może sie wydarzyć, dlatego filmy jak co roku będą powtarzane.
ERA NOWE HORYZONTY

dzien dobry

Post 29 mar 05, 14:32

Dziękuję
ale
'Wszystko jednak może sie wydarzyć"
Czyli co??

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 05, 14:38

dzien dobry napisał(a):Dziękuję
ale
'Wszystko jednak może sie wydarzyć"
Czyli co??

Np wszyscy karnetowicze postanowią pójść na ten sam seans o tej samej godzinie ;)
ERA NOWE HORYZONTY

dzień dobry

Post 29 mar 05, 14:39

I co wtedy? :)

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 05, 14:43

dzień dobry napisał(a):I co wtedy? :)

Jest to zbyt małoprawdopodobne, ale jeżeli, to bedziesz mógł obejrzeć ten film o innej godzinie.
ERA NOWE HORYZONTY

dzień dobry

Post 29 mar 05, 14:57

Ok, ale jedna poprawka
mogłA :-)

La Montana Sagrada

Na forum od:
4 mar 05, 19:32

Post 29 mar 05, 15:08

Może ktos napisałby jak było z karnetami w tamtym roku (prośba do uczestników, a nie obsługi festiwalu :)

Ja do tej pory kupowałem bilety i zchodziło na to sporo więcej forsy niż na karnet, ale nie miałem problemu dosłownie z żadnym seansem. Wszedłem na wszystko co chcialem zobaczyć.

Nie słyszałem natomiast narzekań w tamtym roku (a w każdym razie nie w takim stopniu jak w trakcie poprzednich edycji) i tym razem się powaznie zastanawiam nad karnetem.
Kocham Cieszyn

sesese

Na forum od:

Post 29 mar 05, 15:34

w tamtym roku z karnetami bylo bardzo dobrze, wszedlem na wszytsko na co chcialem, moze dlatego ze zawsze bylem przed kinem jakies 20min przed seansem... wzglednie jestem dzieckiem szczescia bo 2 lata temu tez wszedlem na wszystko na co chcialem łącznie z oblaganym Ironmanem :)

pozdrawiam

Alienka

Na forum od:
25 mar 05, 16:59

Post 29 mar 05, 16:16

W tamtym roku mój kolega Stark miał karnet, obejrzał 30 filmów i tylko jeden raz nie został wpuszczony na seans ("The Saddest Music in the World") z powodu braku miejsc. Co ciekawe kilka minut później obsługa wpuściła jeszcze czterech posiadaczy biletów... Bez komentarza.
Zainteresowanym polecam jego relacje z 4. Festiwalu:
http://www.ofilmie.bool.pl/varia/nh2004_01.html
Obrazek

sesese

Na forum od:

Post 29 mar 05, 16:40

Ci z biletami zostali wpuszczeni bo kupili je na ten seans... co do karnetow jest okreslona liczba miejsc ktorych przekroczyc nie mozna...

La Montana Sagrada

Na forum od:

Post 29 mar 05, 17:32

Przyznam, że troszkę mnie dziwi podejscie posiadaczy karnetów, którzy klną na posiadaczy biletów bo oni wchodzą, a my nie.

Zasady są jasne i kazdy ma wybor.

Skoro tak twierdzicie, no to w tym roku pewnie będę chodził z karnetem.
Kocham Cieszyn

sesese

Na forum od:

Post 29 mar 05, 17:41

na szczęscie takich posiadaczy karnetów jest niewielu...
no w kazdym badz razie wsrod moich znajomych ich nie ma :D

La Montana Sagrada

Na forum od:

Post 29 mar 05, 17:42

W tamtym roku rzeczywiście było ciszej, ale jeszcze dwa lata temu... czułem się jak intruz.
Kocham Cieszyn

sesese

Na forum od:

Post 29 mar 05, 17:46

heheeh mnie jakas grupa stojąca pod żabką pewnego pozniego wieczorq nazwała "naznaczonym" :D
az strach bylo przejść .... :P

La Montana Sagrada

Na forum od:

Post 29 mar 05, 17:47

no nie........
nie siejmy zgorszenia
żeby zaraz "naznaczonym"
Kocham Cieszyn

sesese

Na forum od:

Post 29 mar 05, 17:49

tez bylem zszokowany :)
ale jak sądze to jacyś zakreceni Cieszynianie... do dzis pamietam jak dwa lata temu podeszly do mnie i znajomych jakies dziewczyny i spytały co to sie dzieje ze tylu mlodych ludzi chodzi po Cieszynie... czy to jakis zjazd studencki lub cosik? :D

Następna strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne