Program muzyczny

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
Suzie

Na forum od:
15 lut 05, 12:21

Post 18 lut 05, 20:38

Freak_lodz napisał(a):Sytko a teraz zobacz jakie fajne beda nowe wolonotariuszki:D buhahaha

Hahah no ba :D

Freak_lodz napisał(a):Ej to ja chce mojego meza Molko i Chrisa z I am x

Czyli Twoj i moj maz :P

A tak serio to bylo by swietnie gdyby sie z X udalo.

Gość

Post 18 lut 05, 21:04

ale chyba będziecie mogły zdradzać od czasu do czasu swoich mężów :)

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 18 lut 05, 21:05

Anonymous napisał(a):ale chyba będziecie mogły zdradzać od czasu do czasu swoich mężów :)

:D
"Finally We Are No One"

Fluxus

Na forum od:
28 gru 04, 23:38

Post 18 lut 05, 23:41

...
Mitch & Mitch
Robotobibok
Stańko
Pogodno
...

świetnie...świetnie
tyle, że my spotykamy się z tym w ciągu roku

na Cieszyn przydałby się jakiś najazd obcych...
i to takich, którzy zerwaliby berety w promieniu 100 km od Cieszyna...
mechagodzilli, która połknęłaby dźwiękami przyczepy ze zbożem, kioski ruchu i słoiki z fasolką po bretońsku

jeśli nie Sośnicka i Fogg to może:
...
Mr. Bungle
Fantomas
Primus (chyba już is dead, ale Les Claypool ciągle wymiata z Żabami, Makrelami, Śledziami...)
Mars Volta
Janes Addiction
...

Bilety na Mars Voltę do Berlina kosztują 100 zł, a schodzą w Polsce jak bułeczki. Takie projekty mogą się zwrócić, bo śnią o nich tysiące ludków, glutków, trutków i śrudków.

Peace & Sokurow!
Love & Kim Ki- Duk!

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 18 lut 05, 23:43

ech mars volta...piekne...ale jakos malo realne..
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

Fluxus

Na forum od:
28 gru 04, 23:38

Post 18 lut 05, 23:55

Freak_lodz napisał(a):ech mars volta...piekne...ale jakos malo realne..

Dlaczego nierealne?
W Cieszynie jest wszystko możliwe.
Za 10 dni koncert Volty w Berlinie - już nie śpię po nocach.

Freak_lodz

Na forum od:

Post 19 lut 05, 1:25

Fluxus napisał(a):
Freak_lodz napisał(a):ech mars volta...piekne...ale jakos malo realne..

Dlaczego nierealne?
W Cieszynie jest wszystko możliwe.
Za 10 dni koncert Volty w Berlinie - już nie śpię po nocach.

to ja tam bede palcem na mapie...a tak chcialam byc:/

Ech i tak chce I AM X!
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

Gość

Post 19 lut 05, 1:27

A co z Johnem Cale'm ? Są jakieś szanse ?

mr.pc

Na forum od:
16 lut 05, 16:11

Post 19 lut 05, 1:32

oczywiście zapomniałem się lognąć, pardon
powyższy post mojego autorstwa

Sytko

Na forum od:
19 lut 05, 10:45

Post 19 lut 05, 11:08

Popieram Fluxusa! W Cieszynie powinno byc cos lepszego niz polski zespol, ktory mozemy ogladac na codzien ;-p Wyjatkiem byl tylko koncert Myslovitz z premierowymi kawalkami i wystep Smolika z cala jego swita ;-) To byly _wydarzenia_ na ktore zjechalo sie sporo ludzi z calej Polski. Ja tez uleglem tej pokusie. Pojechalem na Myslovitz, planujac pobyt na 4 dni, a zostalem do konca festiwalu, czego oczywiscie nie zaluje (pozdrawiam Lale! ;-) )
Z calym szacunkiem dla Lili Marlene i Andy, ale oni nie przyciagna licznej publicznosci :-/ Ja raczej nie wydalbym 20 zl na ich koncert...

Tyle ode mnie ;-)
Pozdrawiam!
The Ossis

husky

Na forum od:

Post 19 lut 05, 12:24

Nie wiem czy wiecie ale pod koniec lipca szykują się żniwa w Cieszynie... a ja słyszałem o nowym modelu Kombajna, który by bardzo pomógł w tej ciężkiej pracy w Namioce Klubowym... to taki specjalny, już nie raz wspominany KOMBAJN do zbierania nie byle kogo ale KUR po wioskach :D

__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__
"Finally We Are No One"

Whisper

Na forum od:
19 lut 05, 12:36

Post 19 lut 05, 12:59

Kombajn, I am X, Nocaden popieram jak najbardziej :D

Silver Rocket
Masha Qrella
Patrick Wolf :lol:
Saint Etienne :lol:

Freak_lodz

Na forum od:

Post 19 lut 05, 14:17

heh...

Jonny Greenwood ... a w tle Bodysong:P
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

WanilioweNiebo

Na forum od:
9 lut 05, 0:00

Post 19 lut 05, 14:33

Freak_lodz napisał(a):heh...

Jonny Greenwood ... a w tle Bodysong:P

tak byłoby miło, ale na początek filmu pewnie spóźniłabym się:P

i popieram Husky'ego koniec lipca to już prawie czas na żniwa, więc KOMBAJN mógłby się przydać, poza tym Kombajn nie tylko zbiera smutne kury po wioskach ale także wszelkie inne gadżety

a to mała informacja:

Kombajn do zbierania kur po wioskach" powstał zimą 2001 r. w Świebodzinie, skąd pochodzą.Akurat elektrownia na Ziemi Lubuskiej postanowiła podłączyć prąd do ich wioski, co było punktem dziejowym dla miejsca w którym żyli, więc czemu tej energii nie przetworzyć na robienie muzyki, więc zaczęło się... Pięć osób, każda z innej bajki krajobrazu polskiego zaczęła łączyć się w jeden organizm, który nazwali na swój sposób runge i merunge. Sama nazwa odnosi się po części do zespołu, jak również do rzeczywistości w jakiej funkcjonowali. Smutna kura + Kombajn = wesoła kura. Bo co zrobić z kurami pełne depresji, fobii i różnego rodzaju paranoi? Wrzucić je w kombajn do zbierania kur po wioskach, ażeby uległy przemianie i znalazły sens i cel w swoim życiu. Sama muzyka to bardziej uczucia emocje, stany, krótki dźwiękowy zapis tego czego są świadkami na co dzień, niż matematyczny zaplanowany kunszt wirtuozerii... To takie opowiadanie, w którym mogą znaleźć się wszystkie kury. Do dziś zagrali kilkadziesiąt koncertów, zdobywając podczas przeglądów wiele nagród..

Źródło: http://legalez.nuta.pl/z.html/2191/komb ... skach.html

I mam dziwne przyzwyczajenia, lubię patrzeć w Twoje oczy kiedy pada i leżąc na krawężniku opowiadać Tobie jak wygląda świat.

dudasek

Post 19 lut 05, 14:47

Andy

k.

Post 19 lut 05, 16:46

Sytko napisał(a):Z calym szacunkiem dla Lili Marlene i Andy, ale oni nie przyciagna licznej publicznosci :-/ Ja raczej nie wydalbym 20 zl na ich koncert...

k. napisał(a):
forever_ more napisał(a):Proponuję też www.andy.art.pl

popieram popieram! w roli supportu or something

(to samo z Lili, Korbowodem...)

Sytko

Na forum od:

Post 19 lut 05, 20:35

Andy i LM w roli supportu - jak najbardziej tak. Ale...
W tamtym roku koncerty zaczynaly sie po 22.00. Koncert trwal max 2 godziny, pozniej byla muzyka "taneczna". Widzicie gdzies miejsce na support? W ubieglym roku jedynie eM bylo supportem, grali przed Smolikiem. I nie spotkali sie z cieplym przyjeciem, a szkoda :-/

Chyba, ze zmieni sie formula wieczornej imprezy... Ktos ma jakies pomysly?

Pozdrawiam!
The Ossis

husky

Na forum od:

Post 19 lut 05, 21:55

Mi się zdaje że właśnie było wszystko cacy... ludziska są troszke wymęczone filmami i chcą mieć czas na amciu amciu... i inne tego typu. Pozatym niektóre filmy kończyły się chyba późnym wieczorem... kina są też po stronie czeskiej więc potrzeba troszke czasu żeby dojść do namiotu jeśli ktoś nie ma ochoty jechać w przepełnionym autobusie... Nie możemy zapominać że to jest jednak "Festiwal Filmowy" a nie muzyczny :p Muzyka jest dodatkiem (bardzo zajebistym, zwłaszcza w tegoroczych planach :))

__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__
Ostatnio edytowano 19 lut 05, 22:12 przez husky, łącznie edytowano 1 raz
"Finally We Are No One"

forever_ more

Na forum od:
16 lut 05, 19:24

Post 19 lut 05, 22:06

Nieprawda z tymi 'supportami'! to kwestia nazwy - Agressiva grała po CKOD i nikt jakoś nie był zmęczony. Po Pink Freud Novika robiła imprezę i też się wszyscy bawili. A że 'supportu' nie nazwie się 'supportem' to nie znaczy, ze go nie ma.

Zresztą moim zdaniem spokojnie Andy czy Lili by podołali właśnie na takiej zasadzie - jeden zespół/dj + oni.

Freak_lodz

Na forum od:

Post 20 lut 05, 0:20

forever_ more napisał(a):Nieprawda z tymi 'supportami'! to kwestia nazwy - Agressiva grała po CKOD i nikt jakoś nie był zmęczony. Po Pink Freud Novika robiła imprezę i też się wszyscy bawili. A że 'supportu' nie nazwie się 'supportem' to nie znaczy, ze go nie ma.

Zresztą moim zdaniem spokojnie Andy czy Lili by podołali właśnie na takiej zasadzie - jeden zespół/dj + oni.

o wlasnie o tym samym chcialam napisac...To moze Andy i Lili razem?
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

Sytko

Na forum od:

Post 20 lut 05, 1:51

forever_ more! Wybacz mi, ale frywolne imprezy Noviki (jakkolwiek bardzo dobre), nie moga byc uznawane jako oddzielny wystep. Dla mnie to bylo cos na zasadzie: Novika, jestes w Cieszynie, chcesz pospiewac? - zapraszamy na scene!
Mi sie to podobalo, wygladalo to bardzo spontanicznie i naturalnie :-)

Wydaje mi sie, ze mamy inne wyobrazenie o wieczorze w Klubie. Ja bym chcial, zeby to byl wieczor wyjatkowy, za ktory bez problemow zaplace te 15 czy 20zl w zamian za co dostane kawal dobrej rozrywki, jakze potrzebnej po calym dniu ogladania filmow. I cos takiego dostawalem w roku ubieglym. Caly dzien na nogach, wieczorem dwie godziny koncertu, jakies piwko, troche potanczyc i spac, bo rano zaczynaja sie seanse.
Dlatego tez nie widze sensu przedluzania koncertow, zeby wcisnac gdzies jakis support (czy drugi zespol, whatever). I nie widze tez miejsca dla zespolow mlodych, nawet tych dobrze zapowiadajacych sie jak Andy czy LM, zespolow bez zadnego dorobku plytowego. Powiedz mi, kto kupi bilet na koncert nieznanego wykonawcy? Gdyby kosztowal 5 zl - owszem, czemu nie. Ale pelne kwoty bylyby juz nie do zaakceptowania. Zwaz tez na to, ze nie wszyscy maja karnety i przyslugujace im znizki...

Nie wiem, moze sie myle. Chyba za mocno sie przejalem, tak jakbym sam mial to wszystko organizowac ;-) Nawet nie wiem jaka wizje ma p. Krzysztof :-)

Pozdrawiam!
The Ossis

czesky_film

Post 20 lut 05, 9:05

sytko- a moze the ossis wystąpi w cieszynie, huh?
hehehe.. cheers

Sytko

Na forum od:

Post 20 lut 05, 12:03

Tak, wystapimy, ale nie w tym roku ;-P
The Ossis

chesky_film

Na forum od:
20 lut 05, 11:28

Post 20 lut 05, 12:12

jesteście w Cieszynie? chcecie pośpiewać? zapraszamy na scene.. 8)
MEET ME IN THE BATHROOM

forever_ more

Na forum od:
16 lut 05, 19:24

Post 20 lut 05, 12:47

Czekaj, czekaj, Sytko - ja nie twierdzę, ze z Cieszyna p.Krzysztof powinien zrobić konkurs młodych talentów, w stylu - masz instrument [bez skojarzeń] i zespół, a nawet jeśli nie masz: wpadaj na scenę, pośpiewamy. Bo za to faktycznie nikt nie da złamanego grosza [na czele ze mną]. Ale wydaje mi się, ze zarówno Andy, jak Lili to jednak nie tylko 'młode, dobrze zapowiadające się zespóly], bo oba mają już jako taką publiczność - nie jestem pewna, czy znacząco mniej liczną niż zeszłoroczny Oleś Trzaska Oleś [chociaż to z zupełnie innego wora muzyka]. Skoro w tamtym roku ludzie wysłupłali 20 zetyli na Pink Freud, to czemu zdyskwalifikowaliby wieczór powiedzmy Kombajn i Andy [A. po lub przed]. To chyba nie jest przedłużanie na siłę wieczoru, nie czułabym się skrzywdzona sterczeniem w klubie przez dodatkowe półtorej godziny, tłumaczenie na zasadzie 'ludzie są zmęczeni' albo 'ludzie nie znają tego zespołu'jest chyba lekko bezzasadne, gdybym wyszła z takiego założenia nie oglądałabym konkursowych filmów - bo kto chce oglądać film nieznanego twórcy, płacić za bilet, nie wiadomo, czego sie można spodziewać, a przecież po Cieszynie oczekuję samych wyjątkowych wrażeń. W zeszłym roku pierwszy raz słyszałam na scenie Pink Freud [tak się złozyło] i mimo że jakąś wyjatkową estymą ich nie darzę, zdecydowałam się na wycieczkę do klubu nawet po przeczytaniu, że będzie grał zespół kiepsko mi znany. A że namiot był raczej pełny i nie podjerzewam, ze akurat zaplanowano zlot fanów Pink Freud, mozna wnioskować, ze wiele osób postapiło na podobnej zasadzie co ja.

Do sedna - nie sądzę, żeby wpuszczanie na scenę Andy miało charakter promowania talentów, których nikt i tak nie chce poznać. Wprost przeciwnie - myślę, że oba zespoły mają wystarczająco dużo do zaoferowania, żeby zaspokoić oczekiwania cieszyńskiej publiczności. Jako 'drugi zespół' oczywiście.

Również pozdrawiam

husky

Na forum od:

Post 20 lut 05, 13:42

Jeśli w taki sposób na to patrzycie... to może było by warto zrobić coś na zasadzie drugiej sceny mucznej (tak jak jest w Węgorzewie) dla mniej znanych zespołów które dla promocji siebie z pewnością poszły by na granie za free.

Zastanawiało mnie dlaczego nie było wyświetlanych filmów na Rynku- takich bardziej offowych. Gdyby w tym roku takie coś zorganizować wczesnym wieczorem z przeplatanymi występami muzycznymi (można pomyślec aby filmy były tylko tłem wizułalizajacą) było by naprawde fajowo

Z innej strony są to nowe koszty i konkurencja dla Namiotu klubowego...

Jednak organizowanie to nic fajnego :D

"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 22 lut 05, 14:17

Husky jesteś niezrównany. Sam sobie odpowiadasz na pytania i to w dodatku prawidlowo. Staram sie ogarnąc wszystko ale propozycji jest tak dużo że zaczynamy isię zastanawiac nad osobnym festiwalem muzycznym w Cieszynie.
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

husky

Na forum od:

Post 22 lut 05, 20:22

kg napisał(a):Husky jesteś niezrównany. Sam sobie odpowiadasz na pytania i to w dodatku prawidlowo. Staram sie ogarnąc wszystko ale propozycji jest tak dużo że zaczynamy isię zastanawiac nad osobnym festiwalem muzycznym w Cieszynie.

Nie uważam się za takiego :]
"Finally We Are No One"

beatrix cenci

Post 23 lut 05, 11:39

lili marlene no milo o ile sie chlopcy nie rozjada po swiecie........

a moze mass kotki?
albo deuce i distorted animals
le tigre
hood:)))
fourtet
deerrhooooof
peaches

albo the libertines...:)

chesky_film

Na forum od:

Post 23 lut 05, 14:47

beatrix cenci napisał(a):lili marlene no milo o ile sie chlopcy nie rozjada po swiecie........

a moze mass kotki?
albo deuce i distorted animals
le tigre
hood:)))
fourtet
deerrhooooof
peaches

albo the libertines...:)

coś mi tu mik music trąca ;P
jestem za..
a libertines i hoodzik to wogole co rok powinni grać w Cieszynie.. ;)
i lili marlene :D
MEET ME IN THE BATHROOM

WanilioweNiebo

Na forum od:
9 lut 05, 0:00

Post 23 lut 05, 16:48

a ja jeszcze pomyslałam o Delons

http://www.delons.prv.pl/
I mam dziwne przyzwyczajenia, lubię patrzeć w Twoje oczy kiedy pada i leżąc na krawężniku opowiadać Tobie jak wygląda świat.

dennyb

Post 23 lut 05, 20:59

/// obawiam sie, ze muzycznie festiwal w cieszynie, w skrajnej opcji, przybierze forme piknikowego grania na gitarach dla licealistow (zreszta na marginesie, atmosfera kielbaskowo-grillowa - przeciez to smrod! - nie sluzy sluchaniu muzyki; co z tego, ze wszyscy klaskali na koncercie otomo yoshihide, skoro ci sami wszyscy non-stop gadali...).
/// czy w polsce (zreszta, dlaczego ograniczac sie do sceny polskiej, skoro za podobna kwote z pewnoscia zagra nie jeden wspanialy artysta zza granicy (nie mowie rzecz jasna o gwiazdach) nadajac kolorytu dosc jednowymiarowemu (przynajmniej tak bylo w latach ubieglych) programowi namiotu) muzyke tworzy tylko scianka, myslovitz, smolik, pogodno, nie wspominajac o zalosnych propozycjach udzialu prowincjonalnych grup andy, lili marlene czy ckod (ktore to, obrazujac filmowo, pasuja do festiwalu nowo horyzontowego, jak umieszczenie w programie nowej produkcji z di caprio)?
/// dlatego popieram, by zaprosic wspominanych juz mitch&mitch, baabe, super-trio hwdjazz (deuce, 8rolek, retro*sex*galaxy) czy kontynuujac koncert zeszloroczny z udzialem trzaski - trzaska/ wirkus/ frisch (ten ostatni znany z projektu kammerfilmmer kollektief). z poza polski, proponuje zdecydowanie duet a*class (patric catani i gina) (przebojowe elektro, z mesko-zenskim wokalem, ktore zachwyci kazdego!), olega kostrova (badz jeden z jego projektow - polecam sprawdzic www.kostrow.com), czy roboto-popowy projekt puyo puyo z francji (z tego co wiem, artysta chetnie przyjedzie do polski). jako gwiazde typowalbym jamie'go lidell'a (znanego z duetu super_collider) - potrafi stworzyc na zywo nieprawdopodobny show, badz wystepujacego juz rok temu na "malej scenie" w komisariacie, felixa kubina...
prosze o troche rozsadku organizatorow i wiecej dystansu co do przedstawionych na forum propozycji muzycznych (zauwazmy, ze tak naprawde, glosu udzielilo kilkanascie osob...).

pozdrawiam
dennyb

chesky_film

Na forum od:

Post 23 lut 05, 22:10

dennyb napisał(a): jako gwiazde typowalbym jamie'go lidell'a (znanego z duetu super_collider)
pozdrawiam
dennyb

a jako gwiazdę typowałbym Helene Vondrackovą, z tego co wiem, też chętnie przyjedzie do Polski :D
To jest festiwal filmowy i na tym widzowie mają sie skupić. Nie szarżować prosze z propozycjami muzycznymi.. :|
jednak szacunek dla mik m.
MEET ME IN THE BATHROOM

bennyd

Post 23 lut 05, 23:14

dennyb napisał(a):/// obawiam sie, ze muzycznie festiwal w cieszynie, w skrajnej opcji, przybierze forme piknikowego grania na gitarach dla licealistow (zreszta na marginesie, atmosfera kielbaskowo-grillowa - przeciez to smrod! - nie sluzy sluchaniu muzyki; co z tego, ze wszyscy klaskali na koncercie otomo yoshihide, skoro ci sami wszyscy non-stop gadali...).
/// czy w polsce (zreszta, dlaczego ograniczac sie do sceny polskiej, skoro za podobna kwote z pewnoscia zagra nie jeden wspanialy artysta zza granicy (nie mowie rzecz jasna o gwiazdach) nadajac kolorytu dosc jednowymiarowemu (przynajmniej tak bylo w latach ubieglych) programowi namiotu) muzyke tworzy tylko scianka, myslovitz, smolik, pogodno, nie wspominajac o zalosnych propozycjach udzialu prowincjonalnych grup andy, lili marlene czy ckod (ktore to, obrazujac filmowo, pasuja do festiwalu nowo horyzontowego, jak umieszczenie w programie nowej produkcji z di caprio)?
/// dlatego popieram, by zaprosic wspominanych juz mitch&mitch, baabe, super-trio hwdjazz (deuce, 8rolek, retro*sex*galaxy) czy kontynuujac koncert zeszloroczny z udzialem trzaski - trzaska/ wirkus/ frisch (ten ostatni znany z projektu kammerfilmmer kollektief). z poza polski, proponuje zdecydowanie duet a*class (patric catani i gina) (przebojowe elektro, z mesko-zenskim wokalem, ktore zachwyci kazdego!), olega kostrova (badz jeden z jego projektow - polecam sprawdzic www.kostrow.com), czy roboto-popowy projekt puyo puyo z francji (z tego co wiem, artysta chetnie przyjedzie do polski). jako gwiazde typowalbym jamie'go lidell'a (znanego z duetu super_collider) - potrafi stworzyc na zywo nieprawdopodobny show, badz wystepujacego juz rok temu na "malej scenie" w komisariacie, felixa kubina...
prosze o troche rozsadku organizatorow i wiecej dystansu co do przedstawionych na forum propozycji muzycznych (zauwazmy, ze tak naprawde, glosu udzielilo kilkanascie osob...).

pozdrawiam
dennyb

co za bełkot pseudo-alternatywnego obrońcy offowej muzyki. ///
(bez urazy jeśli chodzi o wymienionych artystów) ///

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 lut 05, 1:27

Proponuję nie dokladać sobie nawzajem personalnie. dennyb zawsze możesz zorganizować /o ile nie organizujesz już/ wlasny festiwal zgodnie z zasadą "nikt tu nikogo pod pistoletem trzymal nie bedzie". To forum sluży wymianie poglądów i zabawie. Organizatorzy i tak odpowiadaja za program i zaproponuja jego autorską wersję. Co nie znaczy, że z szacunkiem i chetnie czytaja wszystkie opinie.
ERA NOWE HORYZONTY

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 24 lut 05, 15:42

Fantazja jest jednym ze składowych elementów naszej narodowej mentalnosci. Dowodem na to, może być chociazby to forum i prosby o wystep grupy wiekszego formatu (tak, tak wiekszego nawet niż ma(miało) Ich Troje:P) takie jak Radiohead etc :). Fantazja fantazją, a rzeczywistosc swoja drogaJ. Tak wiec o to przedstawiam liste (subiektywna) zespołów, które nie dosc, ze sa dobre, to orgaznizacyjnie dałoby się „załatwic”.Lista:
- T.love (banalnie proste wskazanie), Paprika Korps (oryginalne połaczenie reagge i rocka), Sidney Polack (mój kolega mowi, a zna się na tym:P, ze Sidney nie trafia w bit, ale miło się go słucha), Tworzywo sztuczne (alternatywne cusik, tylko nie hip hop, wszak ustawiac ich obok Jedne Osiem L?:P), Tymon Tymanski (autor Jesiennej depresji jest „lekiem na całe zło:D ), KULT (stare, ale brzmi ciagle świeżo i naprawde dobrze ), Pogodno (alternatywa w bardzo dobrym wydaniu), teraz wielkie zaskoczenie: Kapela ze Wsi Warszawa(miłe cofniecie się do kulturowego dziedzictwa), 19 Wiosen(poetycki punk i rasowo brzmiaca gitara).. jeszcze, gdyby marzenia mogły się urzeczywistniacJ: NIN, The Libertines, Pixies, The White Stripes, i ostatnie cos, choc to nie ma szans aby się spełniło, a szkoda, wielka szkoda: THE WHO.

dennyb

Post 24 lut 05, 17:55

chesky_film napisał(a):
dennyb napisał(a): jako gwiazde typowalbym jamie'go lidell'a (znanego z duetu super_collider)
pozdrawiam
dennyb

To jest festiwal filmowy i na tym widzowie mają sie skupić. Nie szarżować prosze z propozycjami muzycznymi.. :|

moze nie wiesz, ale jamie mial przyjechac na festiwal rok temu (oczywiscie na scene w komisariacie) - wiec to jest realna propozycja, nawet bardziej, bo przeciez w namiocie rzekomo maja grac gwiazdy ;-) finansowo porownujac, taki smolik zyczy sobie prawdopodobnie wiecej kasy - to dopiero komedia ;-)

pozdrawiam
db

cze67

Post 24 lut 05, 23:28

Po czesci zgodzę się z dennyb. Wolałbym, żeby na festiwalu wystąpili wykonawcy, których raczej nie uświadczymy na innych imprezach. Taki Myslovitz np. koncertuje w wielu miastach i można go od czasu do czasu bez problemu namierzyć. Cieszym widziałbym jako miejsce koncertów niezwykłych, podobnie jak ma to miejsce w wypadku filmów, które możemy obejrzeć tylko tam.

PS. Co z Johnem Cale'm, spytam raz jeszcze.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 lut 05, 13:15

Jeżeli chodzi o Johna Cale'a to trwaja jeszcze starania, glównie związane z pozyskaniem odpowiednich funduszy. Ten projekt jest dość drogi. Ostateczna decyzja zapadnie pod koniec kwietnia
ERA NOWE HORYZONTY

P.

Post 1 mar 05, 10:59

Możliwe, że w tym roku bedzie to niemożliwe, ale bardzo życzyłbym sobie występu na nastepnym festiwalu Angelo Badalamenti (tym bardziej ze ma zwiazek z Gutek Film za sprawa Davida Lyncha), czy Kronos Quartet (współwykonawcy muzyki do "Requiem do snu").

koszalek_opalek

Na forum od:
24 sty 05, 15:12

Post 1 mar 05, 13:19

KRONOS QUARTET bedzie w tym roku w Polsce. 22 maja zagraja w Warszawie w Kinoteatrze Bajka. Strona organizatora - www.adamiakjazz.pl .

marek

Post 1 mar 05, 17:13

dennyb napisał(a):/// obawiam sie, ze muzycznie festiwal w cieszynie, w skrajnej opcji, przybierze forme piknikowego grania na gitarach dla licealistow (zreszta na marginesie, atmosfera kielbaskowo-grillowa - przeciez to smrod! - nie sluzy sluchaniu muzyki; co z tego, ze wszyscy klaskali na koncercie otomo yoshihide, skoro ci sami wszyscy non-stop gadali...).

pozdrawiam
dennyb

zdeycdowanie powinni pojawic sie artysci z mik.musik - doceniani przez taki pisma jak THE WIRE nawet. sprwadzcie ich newsy na stronie: http://www.mikmusik.org

marek

Post 2 mar 05, 3:04

kg napisał(a):Na razie myslimy o Lili Marlene

dajcie spokoj, Psychocukier robi to 100 razy lepiej:

http://www.deuce.art.pl/psychocukier

sprawdzcie, sa kosmicznie dobre kawalki. i to tylko trio.

johnny trunk

Post 2 mar 05, 17:20

marek napisał(a):

zgadzam sie z markiem! mysle, ze psychocukier zdecydowanie robi wiele wiecej i tylez razy lepiej niz chlopczykowate LM ;-) gdybym klamal, to przeciez joseph suchy nie zachwycalby sie ich materialem!

rowniez stawiam na mik.musik.!..

pozdrawiam
johnny

chesky_film

Na forum od:

Post 3 mar 05, 1:01

johnny trunk napisał(a):
marek napisał(a):

zgadzam sie z markiem! mysle, ze psychocukier zdecydowanie robi wiele wiecej i tylez razy lepiej niz chlopczykowate LM ;-) gdybym klamal, to przeciez joseph suchy nie zachwycalby sie ich materialem!

rowniez stawiam na mik.musik.!..

pozdrawiam
johnny

chłopczykowate? co masz na myśli?
MEET ME IN THE BATHROOM

misiek

Post 3 mar 05, 18:57

No ten wokalista jest jakis taki...no.../mowie o lili marlene

husky

Na forum od:

Post 3 mar 05, 22:07

ja Lili Marlene zobacze dopiero na zywo pierwszy raz przed Myslovitz 19 marca w Poznaniu grają... zobaczymy czy wokalista jest taki siaki :p
"Finally We Are No One"

johnny trunk

Post 3 mar 05, 23:08

chesky_film napisał(a):chłopczykowate? co masz na myśli?

to, ze MUZYKA zespolu LM emocjonalnie jest na poziomie chlopcow z liceum, chyba oczywiste.

johnny trunk

husky

Na forum od:

Post 4 mar 05, 13:29

Kolega polecił mi abym zainteresował się takim zjawiskiem =>ladytron . Dla mnie wystrzałowe... a dla pana Krzysztofa ??

http://www.ladytron.com/
"Finally We Are No One"

szwedu

Post 4 mar 05, 16:12

W gaszczu 4 stron wypowiedzi lekko sie zagubilem, wybaczcie mi jesli propozycje takie juz sie pojawily.
Super Girl & Romantic Boys
Lali Puna
Budyn solo, lub Pogodno
Jaromir Nohavica
masala cokolwiek (wkrecilo mnie po obejrzeniu KKKG na NH'04)
Michele Buble ?
jakbym o czyms zapomnial, to dopisze... Pozdrawiam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005