Program trzech kolejnych sekcji AFF opublikowany!

Filmy 1. AFF - wypowiedz się! Program Festiwalu. Imprezy towarzyszące.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 16 wrz 10, 7:10

Na stronie American Film Festival został opublikowany program trzech kolejnych sekcji: On the Edge, Zagraj to jeszcze raz, Sam i Dekada niezależnych.

:arrow: Strona z indeksem filmów >>>

W poniedziałek, 20 września o godz. 12:00 zostanie ogłoszony kompletny program AFF.
Ostatnio edytowano 20 wrz 10, 10:50 przez Seblon, łącznie edytowano 1 raz
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 16 wrz 10, 9:15

Dekada niezależnych. - nie no serio? myślę, że w tej kategorii istnieje z miliard filmów nigdy w PL nie wyświetlanych, a które można by tu pokazać bez większych problemów, podam parę tytułów dla formalności: Beeswax (Bujalski), Mister Lonely (Korine), Wendy and Lucy (Reichardt), Margot at the Wedding (Baumbach), The Dying Gaul (Lucas), Old Joy (Reichardt), Primer (Carruth), Pieces Of April (Hedges), All The Real Girls (Green), Waking Life (Linklater) etc. Woody Allen przestał być niezależny jakieś 30 lat temu.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 wrz 10, 9:40

ayya: ja mogę dorzucić jeszcze setkę innych tytułów, ktore mozna pokazać w tej sekcji. Część wymieninych przez Ciebie tytulow była na ENH. Podstawowym ograniczeniem są jednak pieniadze. Uzyskanie praw do pokazów tych filmów i sprowadzenie do Polski ich kopii kosztuje duże pieiądze (3 - 4 tysiące złotych). Budżet festiwalu jest skromny, chcemy ten festiwal rozwijać. Ta sekcja jest uzupelnieniem festiwalowych tytułów i okazją do nadrobienia zaległości, nie jest najwazniejszą częścią AFF. Program zbudowalismy w oparciu o dostepność kopii w Polsce. Myślę, że jednak znajdzie się sporo osób ktore nie widziały tych filmów.

W innych sekcjach będzie ponad 50 filmów, któtre bedą miały polskie premiery (kilkanascie z nich to będą wręcz europejskie premiery).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

ayya

Na forum od:

Post 16 wrz 10, 10:04

Szkoda tylko, że 4 dni przed uruchomieniem sprzedaży karnetów nie ma informacji, co na tym festiwalu nowego będzie pokazane. Na razie to wszystkie sekcje są poboczne.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 wrz 10, 10:38

ayya: lista wszystkich filmów, które będą na festiwalu zostanie opublikowana na stronie www.americanfilmfestival.pl 20 września, czyli w najbliższy poniedziałek (zgodnie z zapowidziami sprzed 2 miesięcy), czyli dokładnie miesiąc przed rozpoczęciem festiwalu. W poniedzialek zostanie też podany szczegółowy kalendarz pokazów (co? gdzie?kiedy?). W poniedziałek rozpoczynamy również sprzedarz karnetów. Nie rozumiem więc Twojego niezadowolenia: myślę, że to bardzo fair sytuacja: podejmujesz decyzję o kupiniu karnetu po zapoznaniu się z programem.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

ayya

Na forum od:

Post 16 wrz 10, 13:06

Nie jestem niezadowolona, bo decyzję o kupieniu karnetu podjęłam już dawno. Raczej zżera mnie ciekawość, co będzie można nowego na festiwalu zobaczyć:)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 wrz 10, 13:50

ayya: no to popoprawiła mi Pani humor :). Bardzo się tu wszyscy staramy, aby Wam było jak najlepiej. Proszę mi dać znać w poniedziałek....

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 16 wrz 10, 18:11

Wszystko git, tylko czy nie możnaby wrzucić programu w weekend, to zawsze więcej czasu na Analizę. W poniedziałek o 12 to niefajnie - niektórzy w tym kraju jeszcze pracują..

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 wrz 10, 9:47

chinaski: nie damy rady i nie ma chyba takiej potrzeby. Na analizę programu będzie prawie miesiąc. W najbliższy poniedziałem należy podjąć decyzję o zakupie karnetu. Pojedyncze bilety będzie można kupować przez internet od 1 października a bezplatne wejściówki będzie można odbierać od 19 października od godziny 15-tej. Czasu na wybór filmów i seansów bedzie wystarczająco dużo.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 17 wrz 10, 19:58

Jean Seblon napisał(a):Na stronie American Film Festival został opublikowany program trzech kolejnych sekcji: On the Edge, Zagraj to jeszcze raz, Sam i Dekada niezależnych.

:arrow: Strona z indeksem filmów >>>

W poniedziałek, 20 września o godz. 12:00 zostanie ogłoszony kompletny program AFF.

W Dekadzie niezależnych dodaliśmy wcześniej brakujące materiały dodatkowe (zwiastuny, strony oficjalne).

surawiewka

Post 20 wrz 10, 9:49

chciałam tylko dodać, że Cassavetes nie jest sekcją poboczną, jak dla mnie to jedna z najważniejszych sekcji festiwalu (na stronie AFF już od dawna), i od paru dni jest też na www sekcja z nowościami, czyli On the Edge, zresztą już za chwilę poznamy całość :)

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 20 wrz 10, 10:45

surawiewka: nikt nie uważa, że retrospektywa Cassavetesa jest sekcją poboczną... Nie wymieniłem go w tym temacie, bo cykl poświęcony jego twórczości został opublikowany wcześniej (co zostało odnotowane na Forum w osobnym temacie).

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 20 wrz 10, 11:02

O "sekcjach pobocznych" pisała ayya, i to raczej do niej pije surawiewka.
Ostatnio edytowano 20 wrz 10, 11:15 przez Grzes, łącznie edytowano 1 raz

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 20 wrz 10, 11:06

A, no tak, przeoczyłem. Dziękuję za uwagę i przepraszam.

surawiewka

Post 20 wrz 10, 11:11

jest program! :D
http://www.americanfilmfestival.pl/aktu ... do?id=1037

ps. tak pisałam do ayyi, powinnam to zaznaczyć, wybaczcie

Powrót do 1. AFF - Moje własne Idaho