Program muzyczny

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 31 sty 05, 11:59

Prosze wszystkich o zamieszczanie w tym miejscu opinii dotyczących programu muzycznego
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 4 lut 05, 22:58

bardzo bardzo prosił bym o mike urbaniak i leszka możdżera !! !! !!

peter

Na forum od:

Post 4 lut 05, 23:02

czy ktoś posiada płytkę Jocelyn Pook ?? ?? w zeszłym roku nie udało mi się załapać w sklepie festiwalowym, byłbym wdzięczny za pomoc, przegranie, wskazanie miejsca zakupu :-)

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 5 lut 05, 13:02

W zeszłym roku pod wzgledem muzycznym było niebiańsko :) Jeżeli i w tym roku będą takie zaspoły jak myslovitz,ckod będzie supero. Poleciłbym bardzo grupe z Poznania "snowmen". Grają bardzo ciekawą muzyke, towarzyszą im przy koncertach wizualizacje świetnie wkonponowanie w piosenki (coś bardzo cieszyńskiego chyba ??). Z zespołów hmmmm futro,husky(z Patrisią),smolik z miką.. wieczorami w namiocie klubowym by się przydali :) Z dynamicznych koncertowych zespołów to może Kombajn do zbierania kur po wioskach , wydali własnie bradzo dynamiczną płyte "ósme piętro" a dwa lata temu zdaje się zostali nagrodzenie na fesiwalu w Węgorzewie. Co jeszcze może Pati Yang..eM, Negatyw też by pasowało... jest tyle zespołów że oraganizatorzy nie powinni mieć z tym problemów... chyba że chcą zaszaleć i sprowadzić placebo lub radiohead :D (wiem wiem to raczej nie na poleskie warunki finansowe:p) Ale przydał by się jakiś zespół z zagranicy !! taki który dał by jeszcze większego kopa :p yet,killers,notwis, mum, sigur dobra rozmarzyłem się :] chociaż na na gabin oraganizatorów było by stać :p tak żeby w jakąś noc można było poświrowac pod namiotem :)) Jak widzicie jest mase kapeli... tylko kasy brak :( na pewno świetnym pomysłem są koncerty z dvd, tylko zdaje mi się że godziny w których były wyświetlane przed rokiem były zbyt wczesne :/ nie dawały takiego efektu jak by były poźniej... i ludzi było mało bo jeszcze plątali się po mieście zafascynowani dzienną dawką filmów :)) zobaczymy jak to będzie w tym roku :p
"Finally We Are No One"

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 5 lut 05, 17:30

Ja bardzo polecam zespól "Von Zeit". Wydali płytę jakiś czas temu, a ich kawałek "Froteryzm" znalazł się na na płycie złożonej przez Kaczkowskiego "minimax.pl II". Jest tam też solowy utwór Jacka Kuleszy, gitarzysty Von Zeit. Generalnie warto przyjrzeć się zespołom z tej składanki, bo prezentuje ona w zasadzie wszystko co młode i nowohoryzontowe w polskiej muzyce nie-tanecznej. Kombajna akurat nie trawię za grafomaństwo. Ale na składankę Kaczkowskiego też wszedł.
Mam jeszcze jedną prośbę: niech koncerty zaczynają się później. Jeżeli tak się nie da, to błagam, niech coś się zmieni jeśli chodzi o muzykę po 24:00 w Klubie. Wiem, że dyskusja na ten temat wielokrotnie miała miejsce na starym forum. Te taneczne, klubowe rytmy zupełnie nie współgrają ani z klimatem Festiwalu, ani nie pomagają w rozmowach o filmowych przeżyciach, ani nawet (przynajmniej mi) nie pozwalają się zrelaksować.
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

Gość

Post 6 lut 05, 11:22

To że te taneczne rytmy nie pasują do klimatu to się z Tobą nie zgodze :] po wielogodzinnym siedzeniu w fotelach kinowych, nieraz bardzo niewygodnych :p potrzeba takich nocnych wariacji żeby wszystkie kości znów się dobrze poskładały :) Pozatym nie wyobrażam sobie innej muzyki po 24 niż taneczna, od każdej innej mając na karku dzień pełen wrażeń filmowych, co tu nie mówić ale filmy robią swoje i troszkę wymenczają -można zasnąć. Chyba że chcesz namiot klubowy przerobić w wielką sypialnie :p A ludziom się chyba zawsze podoba, zawsze jest pełny ludzi :) Pozdrawiam Cię

husky

Na forum od:

Post 6 lut 05, 11:24

to pisałem ja u góry :p tylko zapomniałem się zalogować :]
"Finally We Are No One"

peter

Na forum od:

Post 6 lut 05, 13:28

a może bjork ?? :-)

sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 6 lut 05, 14:06

taaaa jak bjork to moze by tak tez Metallice... :p , byli w tamtym roku filmowo to by byli teraz koncertowo :], ech a z takich bardziej przyziemnych to ja chcialbym Come.
pozdrawiam

Sylvix

Na forum od:
5 lut 05, 19:39

Post 6 lut 05, 16:10

sesese napisał(a):taaaa jak bjork to moze by tak tez Metallice... :p , byli w tamtym roku filmowo to by byli teraz koncertowo :], ech a z takich bardziej przyziemnych to ja chcialbym Come.
pozdrawiam

Hey zejdźcie na ziemię, a może Motion Trio?

husky

Na forum od:

Post 6 lut 05, 17:38

Ewidentnie sobie jaja ze mnie robicie :p no Koma spoko może być !! fajną bluze adidasa wokalista miał na zeszłorocznym węgorzewie :)) Bjork ammmm też może :p
"Finally We Are No One"

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 6 lut 05, 18:50

NAsza łodzka Coma...na takim Festiwalu? jakos nie widze tego...

Hmm...no tak raczej gwiazdy nie powinny byc takie jak juz byly...a w tamtym roku byly genialne...

Wiec moze Ścianka?,
Jacek Lachowicz?
Kombajn do zbierania kur po wioskach!! jestem bardzo na TAK!
Z bardziej magicznych...I AM X- ale wydaje mi sie ze akurat Ich koncert jest spokojnie do załatwienia...http://www.iamx.co.uk

husky

Na forum od:

Post 6 lut 05, 19:47

i old time redio :) haha mam jeszcze lepszy pomysł => koncert lenny valentino :)
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lut 05, 20:33

Drodzy Jak sami widzicie - ile osób tyle zdań i jeszcze więcej pomyslów. Co do muzyki tanecznej jak kto woli, choć niektórzy wolą to nazywac muzyka klubową - to niestety jak zauważyl Husky zdecydowana większość /od 2 do 3 tysięcy każdego wieczoru/ chce jednak czegoś lżejszego. Ale jak sami pamiętacie Klub w zeszlym roku proponowal bardzo różnorodny program koncertów. W tym również nie zabraknie wielu różnych zjawisk muzycznych. Na razie moge tylko potwierdzić, że uslyszymy i zobaczymy Ściankę, fantastyczna wokalistkę węgierską Erzi Kiss, super grupę /40 osób skladu/ z Japonii Shibusashirazu Orchestra - reszta jest w trakcie negocjacji. Wasze pomysly są pilnie sluchane a raczej czytane i na pewno częściowo zostaną zrealizowane. /niektóre bardziej fantastyczne trochę później/
ERA NOWE HORYZONTY

bogus

Na forum od:
24 sty 05, 23:26

Post 6 lut 05, 20:44

Nie moze zabraknąć Noviki!!! Jest jeszcze koleś (dj) o dźwięcznym pseudonimie Animisiewasz Staart, jest z Krakowa i gra berdzo fajna muzyczkę, to z rzeczy klubowych. Z bardziej klasycznych rytmów jazzowych co byście powiedzieli na Jarka Śmietanę?? Gra teraz z rewelacyjnym czarnoskórym basistą Steve'm Logan'em. Dobrym pomysłem byłoby też podzielenie klubu i zoprganizowanie jakiegos chillout room dla tych którzy chcą się wyciszyć, dla reszty głośna i energetyczna muzyka :) Pozdrawiam!

Freak_lodz

Na forum od:

Post 6 lut 05, 20:46

kg napisał(a):Drodzy Jak sami widzicie - ile osób tyle zdań i jeszcze więcej pomyslów. Co do muzyki tanecznej jak kto woli, choć niektórzy wolą to nazywac muzyka klubową - to niestety jak zauważyl Husky zdecydowana większość /od 2 do 3 tysięcy każdego wieczoru/ chce jednak czegoś lżejszego. Ale jak sami pamiętacie Klub w zeszlym roku proponowal bardzo różnorodny program koncertów. W tym również nie zabraknie wielu różnych zjawisk muzycznych. Na razie moge tylko potwierdzić, że uslyszymy i zobaczymy Ściankę, fantastyczna wokalistkę węgierską Erzi Kiss, super grupę /40 osób skladu/ z Japonii Shibusashirazu Orchestra - reszta jest w trakcie negocjacji. Wasze pomysly są pilnie sluchane a raczej czytane i na pewno częściowo zostaną zrealizowane. /niektóre bardziej fantastyczne trochę później/

Ale i am x to wcale nie fatastyka...jak sie uda to beda mieli nawet 5 koncertow u nas w kraju...i to takie do potupania jest:D Koncert w Szczecinie byl rewelacyjny...ale fragmenty mozna posluchac na stronie...niestety nikt ich u nas nie wydaje...

husky

Na forum od:

Post 6 lut 05, 20:53

jak Ścianka to prawie Lenny Valentino :))
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lut 05, 21:03

doprosimy Artura i będzie Lenny Valentino
ERA NOWE HORYZONTY

Roger Karmanik

Post 6 lut 05, 21:08

A może by tak Brighter Death Now zaprosić. Z ich Whisky- obskuranckim show

husky

Na forum od:

Post 6 lut 05, 23:26

czyli jeśli chodzi już tylko o Artura to Mietal będzie ?? (rok temu to ponoć strasznie błądził po namiocie klubowym :P) a może i Negatyw ??
w takim razie ja chcę do Namotu Klubowego jako wolontariusz :) ciekawe czy to możliwe :p
"Finally We Are No One"

husky

Na forum od:

Post 6 lut 05, 23:31

Słyszałem że Lala z Mietalem szykują własny projekt "Penny Lane" -warto zbadać, zwłaszcza że płyta ma wyjść przed wakcjami a więc Cieszyn jest wymarzonym miejscem na przedstawienie debiutanckich utworów... a co do Noviki to zgadzam się -musi pani Kasia przyjechać jak i Patrisia z Huskim (najlepsze kobiety na upalne noce klubowe) :)
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lut 05, 23:42

Spytam Lalę co z tym projektem. Mietal będzie. Kasia będzie - to już wlaściwie rezydentka / ten krąg nam sie powiększa coraz bardziej/ Bedzie tez z innej beczki Mikolaj Trzaska z nowym projektem.
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lut 05, 23:48

Roger Karmanik napisał(a):A może by tak Brighter Death Now zaprosić. Z ich Whisky- obskuranckim show

No nieżle tylko kto oprócz nas dwóch by to wytrzymal
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 7 lut 05, 12:22

Może może... Ania Dąbrowska ??
"Finally We Are No One"

_sok

Post 7 lut 05, 20:29

ze sie wypowiem, co do mojego zyczenia muzycznego, to bardzo by mi odpowiadało aby sprowadzic projekt MASALA SOUND SYSTEM ! O!

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 lut 05, 21:19

Ciekawy pomysl, choć MSS to jednak bardzo samowystarczalny i wyrażny projekt, który wlaściwie jest sam nieustannym festiwalem - nie wiem czy im i im wyznawcom jest potrzebne występowanie w innym kontekście. Ale będziemy mysleć i przyglądać się
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lut 05, 15:02

Ania Dąbrowska raczej nie
ERA NOWE HORYZONTY

Stark

Na forum od:
24 sty 05, 23:33

Post 8 lut 05, 17:47

kg napisał(a):
Roger Karmanik napisał(a):A może by tak Brighter Death Now zaprosić. Z ich Whisky- obskuranckim show

No nieżle tylko kto oprócz nas dwóch by to wytrzymal

Juz jest nas trzech...choc wolalbym chyba Deutsch Nepal. Ale mozna zaczac myslec :)

Roger Karmanik

Na forum od:
7 lut 05, 21:26

Post 8 lut 05, 19:23

Jejku, rzeczywiście, nie pomyślałem o Generale Baby Doll'u. Przecież każdy to zniesie i co za uciecha dla spragnionych nihilistycznych wojaży!

Roger Karmanik

Na forum od:

Post 8 lut 05, 19:25

Akurat w stronę "nocnego szaleństwa". No to teraz do urn!

hippie

Post 8 lut 05, 21:20

ja do comy i kombajnu dodałabym jeszcze freak of nature!!;]

WanilioweNiebo

Na forum od:
9 lut 05, 0:00

Post 9 lut 05, 0:21

Ja bardzo chętnie usłyszałabym Kombajn do zbierania kur po wioskach, wiem nazwa dziwna troszkę, ale to bardzo dobry zespół, niedawno zadebiutowali koncertem w radiowej Trójce
Promuje ich troche pan Kaczkowski( www.kombajn.art.pl ) i niedawno wydali płytę "Ósme piętro"

Poza tym Negatyw i Penny Lane byłoby nieźle, bo dawno
przestałam wierzyć, że Lenny Valentino jeszcze kiedyś zacznie grać razem, choć na ich koncert moglabym bardzo daleko pojechać.

Poza tym wiem, że grali w tamtym roku, ale Smolika CKOD i Myslovitz, też byloby fajnie usłyszeć, dobrego nigdy za wiele :)

Ścianki bardzo chętnie posłucham, ale jak ŚCianka to może też Lachowicz solo?

Gość

Post 9 lut 05, 9:56

Kombajn będzie

acephale

Post 9 lut 05, 19:23

Opamiętajcie się z tym programem: jakieś kombajny, lenny walentino, CKOD (jezu, a co to? przylizane potwory!!)

Gimnazjalna wrażliwość!

Roger Karmanik

Na forum od:

Post 9 lut 05, 19:44

Racja Acephale, popieram zastrzeżenia. Nie wiem czy z gimnazjum czy ze studiów wyższych i nie obchodzi mnie to. Ważne, że to niezbyt dobra muzyka (niezbyt gromka muzyka!). Lecz cóż, bóstwa bywają rzadkie

_sok

Post 9 lut 05, 19:59

a jeszcze, z moich preferencji( a co tam ) głos na "tak" na duet SKALPEL. i sety. na żywo. z VJ ... :)))

Freak_lodz

Na forum od:

Post 9 lut 05, 20:42

Lili Marlene http://www.lili-marlene.webpark.pl/

i własnie mnie ponosi...ale z calego tego filmu Closer...najbardziej podoba mi sie piosenka...i im wiecej słucham tym bardziej powala mnie ich plyta...

Damien Rice

Obrazek

husky

Na forum od:

Post 9 lut 05, 22:25

acephale napisał(a):Opamiętajcie się z tym programem: jakieś kombajny, lenny walentino, CKOD (jezu, a co to? przylizane potwory!!)

Gimnazjalna wrażliwość!
AAA co coś się nie podoba!!?? CKOD jeszcze bym przebolał z tą opinią ale Lenny Valentino to zbyt zajebiste żeby z "bluźnieracmi" na ten temat debatować. A Kombajnu mogę się założyć że w życiu nie słyszałeś razem z Rogerem...
Ostatnio edytowano 10 lut 05, 0:10 przez husky, łącznie edytowano 1 raz
"Finally We Are No One"

husky

Na forum od:

Post 9 lut 05, 22:26

Skalpel... racja zapomniałem.. jasne, było by fajnie :)
"Finally We Are No One"

Roger Karmanik

Na forum od:

Post 9 lut 05, 22:54

To raczej problem wyznawanej estetyki a nie blużnierstw. O gustach się coś tam .... (zapomniałem co), ale gadać przecież trzeba. AntyPropaganda na nastawni: lenny to jednak nic dobrego, a CKOD to już tandeta zakrapiana kiczem.

Z drugiej strony wcale nie muszę tam leźć

Roger Karmanik

Na forum od:

Post 9 lut 05, 23:02

wszystko co nie warczy, nie pieje po teutońsku, nie grzmi obuchem dronów i co więcej,nie karłowacieje przy każdej próbie intelektualnej obróbki, nie warte jest pokazu . CKOD niestety - karłowacieje więc może wart jest zaprezentowania .... od strony negatywnej

acephale

Post 9 lut 05, 23:15

gdyby te programy były układane z czupryny a nie z głową bawilibyśmy się setniej, jak to było na występie Otomo - moja jedyna wizyta w roztańczonym namiocie.

Z trzeciej strony rzeczywiście nikt nikomu nie każe tam leźć. Choć w "komisariacie" pokazali się "szumiący" artyści raczej pośledniej klasy, to można było miło spędzać czas

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 9 lut 05, 23:34

Chłopaki, może do tematu wróćmy, co? Macie jeszcze jakieś sugestie muzyczne? Czy pomysły się skończyły i teraz czas się trochę pookładać?
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

husky

Na forum od:

Post 10 lut 05, 0:19

Roger Karmanik napisał(a):To raczej problem wyznawanej estetyki a nie blużnierstw. O gustach się coś tam .... (zapomniałem co), ale gadać przecież trzeba. AntyPropaganda na nastawni: lenny to jednak nic dobrego, a CKOD to już tandeta zakrapiana kiczem.

Z drugiej strony wcale nie muszę tam leźć
Ostatnie zdanie najbardziej sensowne, co tak się uwziełeś na nasze propozycje... które o ile sobie przypominam w ubiegłym roku były bardzo podobne. Nie wiem kto tą "estetykę" wyznaje... może zaproś Franka Sinatre :]

Wracając do muzyki... nie widziałem opini o "snowmenie" -to nawet estetykom moim zdaniem by się spodobało...
"Finally We Are No One"

husky

Na forum od:

Post 10 lut 05, 0:28

hippie napisał(a):jeszcze freak of nature!!;]

hmmm... widze że jest wielka potrzeba założenia fanklubu :p może już warto pomyśleć o robieniu koszulek :D
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lut 05, 0:42

Bardzo zajmująca dyskusja. Staramy się wylowić z tego propozycje, które razem co prawda przypominają koktajl Molotowa. Pilnie się przyglądamy i myslimy nieustanie.
/Skalpel będzie/
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 10 lut 05, 12:15

Ja jednak będę nadal wiercił temat "snowmenu" http://www.wstarymkinie.iq.pl/index.php ... 502snowman

Wydaje mi się że to nie jest mieszanka wybuchowa, pasuje klimatycznie do skalpela....
"Finally We Are No One"

husky

Na forum od:

Post 10 lut 05, 12:16

"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lut 05, 13:27

husky napisał(a):Ja jednak będę nadal wiercił temat "snowmenu" http://www.wstarymkinie.iq.pl/index.php ... 502snowman

Wydaje mi się że to nie jest mieszanka wybuchowa, pasuje klimatycznie do skalpela....

No cóz to ciekawe zjawisko. Myslimy o tym. Nie trzeba wiercić
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 10 lut 05, 19:45

Dziś z propozycjami zachaczam o zespół zagraniczny... mam nadzieje że odrazu nikt mnie nie zje z forumowiczów za ten pomysł... myśle o zespole "donna regina"... nie jest to wcale żadna abstrakcja, zespół w ubieglym roku gościł w kilku miastach m.in Poznaniu,Wrocławiu jak i dwa lata tem... mi się bardzo podobało (zapewniam że nie mają butelek z benzyną :D)...
"Finally We Are No One"

Następna strona

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005