Kolejki->Kolejki->Kolejki

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Wolontariat.
sywlia

Na forum od:
7 sie 07, 15:34

Post 9 sie 09, 21:48

może lepiej jak by to jednak było w jednym miejscu najlepiej heliosie bo jest najbliżej do lalek, opery
i dołożyć poranki koło 8 ,najlepiej z tytułami kolejkowymi ; )
zwiekszyc ilosc tych tytułów które od początku zwiastują nadmiar widowni z myślą o pechowcach co się ustawią a nie wejdą jako seanse ostatniej szansy
albo zmniejszyć wybór i ogólna liczbe filmów ...: (

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 9 sie 09, 21:55

Z tymi porankami to do rozważenia.
W Cannes pierwsze seanse zaczynają się o 8.30..

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 10 sie 09, 10:19

corner napisał(a):zamiast ewidencjonować kolejki, pomyśleć nad ich zmniejszeniem.

Święta racja.

chinaski napisał(a):Najrozsądniejszym wyjściem w/g mnie jest wynajęcie multikina w arkadach wrocławskich

Nie byłem tam, stąd pytam: czy to nie jest czasem kino wciśnięte gdzieś w galerii handlowej, do którego droga wiedzie wśród wieszaków z ciuchami i fasfood'ów?

chinaski

Na forum od:

Post 10 sie 09, 11:23

Tak niestety jest, jednak drugiego heliosa nie posiadamy(ten w magnolii jest także w galerii). Jednak arkady są najmniej zatłoczoną galerią we Wrocławiu, a wśród punktów żywieniowych nie ma mcdo, kfc ani pizzy hut:-). Poza tym kino jest wydzielone w części obiektu, na piętrze. Największym atutem jest jednak lokalizacja. No i klima bez zarzutu; sprawdzałem:-).

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 10 sie 09, 13:40

Racja, lokalizacja Arkad bardzo dobra - chyba warto wziąć pod uwagę.

Jeśli nie, to ciekawe czy da się bardziej niż w tym roku wykorzystać Operę i Scenę Kameralną? Bo wychodzi na to, że za rok oprócz Capitolu zabraknie Warszawy, czyli aż 592 miejsc.

Jest jeszcze opcja ze zmniejszeniem liczby filmów (liczba seansów ta sama, ale filmy prezentowane po 3 razy). Trochę szkoda, żeby takie ograniczenie dotknęło edycję jubileuszową, ale cóż...

jaFri

Post 10 sie 09, 15:55

Ja chętnie zapłacę za karnet więcej, byle mieć gwarancję, że wejdę. To dość frustrujące, ze stanie w kolejce 45 minut ( plaże agnes, dziewczynka) nie konczy się dostaniem na seans. Po co ściagać twórców filmów skoro po seansie trzeba się zbierać szybko z sali, żeby się dostać na kolejny film.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 10 sie 09, 16:07

chinaski napisał(a):Najrozsądniejszym wyjściem w/g mnie jest wynajęcie multikina w arkadach wrocławskich...

Właśnie chciałem też sugerować Arkady, ale nie byłem pewien czy tam jest kino. :-)
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 10 sie 09, 18:56

chinaski napisał(a):Poza tym kino jest wydzielone w części obiektu, na piętrze.

To nie dobrze... Nie cierpię tych kin w galeriach handlowych... Helios jest w 100% kinem i dlatego tak dobrze się adaptuje na festiwal... Jak rozumiem będzie remont Warszawy i Capitolu... Rozwiązaniem jest chyba tylko mniej filmów... Chyba, że Helios się rozbuduje...

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 10 sie 09, 19:02

Ha, 4 lata w Cieszynie i zabrakło miejsca, 4 lata we Wrocławiu i miasto nam się kurczy. Jak tak dalej pójdzie to festiwal "wykończy" większość polskich miast ;). A tak poważnie to lepiej spróbować w arkadach niż ograniczać repertuar...
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 10 sie 09, 19:04

Ale ile ty filmów obejrzysz ? 35-45 ? Jak się zmiejszy z 500 do 350 nawet nie odczujesz...

Thane

Na forum od:

Post 10 sie 09, 19:07

Ja zawsze oglądam komplet. Ale tu nawet nie chodzi o karnetowiczów. Myślę o takich widzach, którzy z doskoku uczestniczą w tej imprezie. Większy wybór przyciągnie potencjalnie większą publiczność.

sywlia

Na forum od:
7 sie 07, 15:34

Post 10 sie 09, 19:48

arkady to jednak klimat komercyjnej galerii handlowej : (

mi nawet te kolejki tak nie przeszkadzały ,tylko nie było czasu na obiad
przemieszczanie się pomiedzy 2 multipleksami to wyzwanie

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 10 sie 09, 20:28

chinaski napisał(a):a wśród punktów żywieniowych nie ma mcdo, kfc ani pizzy hut:-)

To akurat niedobrze, bo jak się ogląda po 5 filmów dziennie to i w takie miejsca trzeba czasem zajrzeć :D (choć oby jak najrzadziej, jak najrzadziej!). Ale tak poza tym to pomysł z Arkadami jest naprawdę dobry, w końcu z Heliosa to tylko odrobinę dalej niż do Capitolu, a jest 10 sal.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 6 wrz 09, 12:29

Thane napisał(a):Co do Capitolu z zaufanego źródła wiem (patrz Jarosz), że Capitol ma być co najmniej 3 lata w przebudowie. Okazuje się, że to nie remont a coś poważniejszego. Podobno po zakończeniu prac ma się stać najnowocześniejszym teatrem muzycznym w Polsce.

Thane - już wiemy, że mamy Capitol z głowy aż na cztery lata.

http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/78210.html

Za to od ENH 2014... ;-)

Thane

Na forum od:

Post 6 wrz 09, 13:18

Boże, 4 lata?! Ja nie wiem czy dożyję do tego czasu. Inicjatywa godna pochwały, tylko dlaczego teraz.... Dzięki za linka Jarosz :).

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 6 wrz 09, 21:51

Thane ,postaraj sie przynajmniej... dożyć ,przeżyć,pożyć ...:)...

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 21 wrz 09, 16:18

miecznik napisał(a):Zapowiedź remontu Warszawy przynosi wypowiedź szefa Odry-Film w katalogu festiwalowym. Wyraźnie jest zaznaczone, że czeka Warszawę remont. Ale ten remont to wiemy, że będzi wyglądał tak, że zostanie sala na 600 osób całkowicie skasowana. Gutek wraz z Odrą planują przerobic na Dolnosląskie Centrum Filmowe. Ma to byc kino z 3-4 salami (najwieksza ma miec ponoc 300 miejsc) wraz z kawiarnia-restauracja. Ma to byc całoroczne miejsce spotkań towarzysko-filmowych.
Czy przerobienie takiego "molocha" na Art-kino w dobie kryzysu może zając tylko rok?

Już wiemy, że w pierwszej połowie 2010 roku rozpocznie się planowana na kilkanaście miesięcy przebudowa kina Warszawa na Dolnośląskie Centrum Filmowe. Największa sala w nim ma pomieścić 250 osób.

Wiemy też, że 2 października 2009 Odra-Film otworzy nową salę kinową,czyli kino Warszawa - sala NOT (dawny Atom w budynku NOT-u).

Więcej tu: http://www.odra-film.wroc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=704&Itemid=1.

Thane

Na forum od:

Post 21 wrz 09, 18:35

No, to może jeszcze przebudowa Heliosa i będziemy oglądali filmy tylko w plenerze, przy świetle księżyca.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 21 wrz 09, 20:21

nad rzeką, z łodzi :) i w mieście, super

chinaski

Na forum od:

Post 21 wrz 09, 21:44

To tak.
Jednak żyjąc we Wrocławiu
cieszę się na nowy - stary atom/warszawa czy coś tam..
Do Lalki po poniedziałku przecudownym nie zawsze chciało mi się jechać..
A tu taka Niespodziewanka.. Na pewno jestem 19 X na "400 batach", a Zaduszki jak wrócą do NOT - u to będzie cudnie.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 22 wrz 09, 16:15

Zaduszki? Mają wrócić? Ależ one zawsze są, przecież to moje urodziny! ;-D
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 22 wrz 09, 16:34

oo, psubrat chce drożdżówkę na urodziny, fajna data :)

Poprzednia strona

Powrót do 9. - Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne