Hipokryzja

Wrażenia pofestiwalowe. Podsumowania, poszukiwania.
eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 3 wrz 08, 19:13

tangerine napisał(a):Co to za kraj, że sprawy się nie mogą rozstrzygnąć w jedną bądź w drugą stronę... nie wiem kto zawinił, ale ten kraj jest chory...

To nie kraj jest chory ...nie my jesteśmy od ocenienia tej sytuacji,bo nie znamy szczegółów,ani nie mamy uprawnień....cała sprawa powinna się rozwiązać zupełnie bez naszego udziału ...to ze anty E.N. napisze ,ze dobrze wykonał pracę ,nie jest żadnym dowodem,jak i nie jest żadnym dowodem ,ze GF jest oszustem nawet gdy anty E.N tak pisze.A jeśli jest ,niech udowadnia to pod właściwym adresem .Po co nas w to angażuje ?Czego oczekuje od nas?
Sprawa nas nie dotyczy i tyle .

anty-E.N.

Post 3 wrz 08, 20:50

corner napisał(a):Bo to tak się kończy kombinowanie. Jakby wszystko było zgodnie z prawem, wszyscy byliby zadowoleni.

Chyba nie znasz polskich realiów biznesowych... nie wszyscy byliby zadowoleni. Gdybyśmy wystawili faktury od razu, to zanim GF by zapłacił, na nasze konta wszedłby komornik by ściągnąć VAT (podatek od nieotrzymanych pieniędzy - czy ten kraj nie jest chory??).
Z kolei, niepłacenie przez GF w terminie nie jest zgodne z prawem... tyle że gdybyśmy pozwali GF o zapłatę, to też oznaczałoby koniec współpracy, bo na nasze miejsce czekała kolejka innych chętnych, którzy nie stawialiby GF takich warunków, jak terminowa zapłata. No więc kto byłby tu zadowolony - chyba tylko komornik mający procent od ściąganych z konta kwot.

martwa

Na forum od:
29 lip 08, 12:41

Post 4 wrz 08, 7:45

nie trzeba znać polskich realiów biznesowych, żeby wiedzieć, że komornik na konto/majątek wchodzi na podstawie prawomocnego wyroku sądu

anty-E.N.

Post 4 wrz 08, 8:29

Bzdura... w przypadku skarbówki i ZUS komornik wchodzi na podstawie tytułu wykonawczego wydawanego przez skarbówkę. Przeczytaj co jest napisane drobnym drukiem na każdej deklaracji podatkowej - podpisana przez Ciebie deklaracja jest wystarczającą podstawą do wystawienia tytułu wykonawczego.
W praktyce komornik może zająć kasę na koncie już po paru miesiącach po upływie terminu zapłaty podatku/składki.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 5 wrz 08, 17:04

Chyba rzeczywiscie nie znamny poslkkich realiów biznesowych. ale jestem pewna, ze najlepewzym sposobem na dochodzenie swoich praw jest pozwanie drugiej strony do sadu i przedstawic stosowne dokumenty. Mam nadzieje, ze je posiadasz..
Zasmiecanie forum to nie jest najlepszy sposob. Nic tym nie osiagniesz
MK

anty-E.N.

Post 6 wrz 08, 13:04

Ile razy mam powtarzać, że dokumentów nie mamy, bo na zasadzie dżentelmeńskiej umowy odłożyliśmy ich podpisanie o ileś miesięcy, a jak przyszło co do czego, to dyr. E.N. odmówiła podpisu i zostaliśmy bez kasy i dokumentów?
W sądzie gospodarczym sprawa bez dokumentów nie jest do wygrania, więc chcę, żeby RG przynajmniej się zawstydził, żeby nie myślał, że można zupełnie bezkarnie dymać podwykonawców.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 6 wrz 08, 17:35

Skoro nie masz dokumentow, to naprawde nie wiem o co ci chodzi. Chyba nie tak sie sprawy zalatwia. z drugiej strony, mimo braku dokumentacji, ZUS sie jakos o tobie dowiedzial. Zreszta niewazne, jedyne co jets pewne, to ze od 6 lat masz bardzo duzo wolnego czasu, wystarczajaco by zasmiecac forum swiomi prywatnymi sprawami i nic nie zdzialales. Jedynie udalo ci sie popsuc humor ludziom, ktorzy nic z tym nie maja wspolnego, ani nie wiedza kim jestes.
To jest forum festiwalu filmowego przeznaczone dla jego uczestnikow. Sprawy biznesowe i prywatne prosze roztrzasac w innym miejscu.
MK

anty-E.N.

Post 7 wrz 08, 1:10

ZUS się dowiedział, bo każdy prowadzący firmę z automatu płaci składki. Prowadziłem ją, bo liczyłem na kasę za pracę dla GF i zadłużyłem się tym sposobem.
Mam nadzieję, że zepsuję choć trochę humor RG i ujawnię prawdziwe oblicze firmy GF. Kultura wyższa, psamać.

niezalogowany

Post 7 wrz 08, 1:40

aaale nuda...

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 13 wrz 08, 19:52

<zieeeeewww> to ja może pójdę na inny film jednak... jakiś telerankowy...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Poprzednia strona

Powrót do 8. - Po festiwalu