2. edycja Klubu Filmowego HN !

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 20 lip 07, 8:22

Niezwykle jest nam miło poinformować Państwa, że ruszyła druga edycja Klubu Filmowego Nowe Horyzonty!

Klub to propozycja dla wyrobionych, świadomych widzów, którzy chcą mieć kontakt z kinem pokazywanym na festiwalu Era Nowe Horyzonty także w ciągu roku.

Filmy klubowe dostępne są tylko dla członków Klubu, nie można ich kupić w żaden inny sposób, a ich nakład jest limitowany. Dzięki takiej formie subskrypcji - odbywającej się poza głównym obiegiem - cena płyt DVD nie zawiera ani kosztów promocji, ani marży sklepowych, ani też kosztów innych pośredników.

Filmy, które ukażą się w roku 2007, to:

"Palindromy" , reż. Todd Solondz – lipiec
"Japon" , reż. Carlos Reygadas – wrzesień
"Jego brat" , reż. Patrice Chereau – październik
"Upały" , reż. Ulrich Seidl – listopad

Koszt subskrypcji filmów DVD (dostawa do domu!), będący jednocześnie wpisowym do klubu oraz składka członkowska na rok 2007 wynosi 89 zł.

UWAGA:
Dla przedłużających subskrypcję z roku 2006 oraz dla posiadaczy karnetów na 7.MFF NH koszt wynosi 79 zł !
Ostatnio edytowano 16 wrz 07, 9:03 przez Seblon, łącznie edytowano 1 raz
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 21 lip 07, 7:41

A czy będzie możliwość przedłużenia subskrypcji i otrzymania pierwszego Filmu już podczas festiwalu w mediatece?Rok temu tak było..

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 22 lip 07, 11:24

bardzo świetnie, szczególnie "Palindromy" mnie cieszą.
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

Jacenty

Post 24 lip 07, 7:45

Gdzie i jak moge sie zapisac do tego Klubu? czy filmy sa rowniez wysylane za granice?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 24 lip 07, 8:32

Jacenty: zapisy ---> kliknij

masakrytyczna

Na forum od:
26 lip 05, 16:54

Post 30 lip 07, 8:56

OK, zapisałem się na II Edycję.
A czy jest szansa kupienia filmów z pierwszej edycji jeśli do niej nie należałem:-)?
www.masakrytyczna.blog.pl >>dziwię się światu<<

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 30 lip 07, 12:15

Wyśmienicie!!! Rodziło się to w bólach ale warto było czekać. Z niecierpliwością czekam zwłaszcza na "Japon" i "Upały"...
korez

chinaski

Na forum od:

Post 30 lip 07, 18:08

A co w grudniu?W zeszłym roku było 5 tytułów..

goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 1 sie 07, 9:45

Roman Gutek napisał(a):(...) Pierwsza edycja okazała się zbyt deficytowa. Szukamy teraz nowych możliwości finansowania. Nie jest łatwo, ale np. ERA jest poważnie zainteresowana wsparciem finansowym klubu. (...)

Nie chcę tu najeżdżać na samą inicjatywę klubu, ale spróbuję zadać pytanie: dlaczego Klub Filmowy ENH ogranicza się jedynie do tytułów, które były szerzej dystrybuowane w polskich kinach? Zapewne chodzi o ponoszone koszty, licencje itd. Jednak może większe zainteresowanie wzbudziłyby "perełki" pokazywane wyłączenie na festiwalu, np. 13 jezior, Wielka ekstaza..., Last live in the universe, cokolwiek Tsai Ming Lianga, Garpastum, Turtles can fly.

Może sytuacja rzeczywiście polepszy się, gdy ERA wesprze ten projekt. W każdym razie chcę w to wierzyć. No bo co nas może zaskoczyć w III edycji (jeśli takowa będzie): Niżyński, Paradox Lake, Pochwała miłości i Dzika niewinność?

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 1 sie 07, 9:58

"Gdyby zolwie mogly latac" mozna przylapac w Ale kino :)

masakrytyczna

Na forum od:

Post 1 sie 07, 10:07

goggle napisał(a):, np. 13 jezior, Wielka ekstaza..., Last live in the universe, cokolwiek Tsai Ming Lianga, Garpastum, Turtles can fly.

hm.. nie żebym chciał siać zamęt; 13 jezior wybrałem z premedytacją i obejrzałem na festiwalu do końca z uwagą i medytacyjnym spokojem (i nawet rozbawieniem) - ale żebym musiał ten film mieć w swej kolekcji...i do niego wracać?!

no, to wolę pójść nad jezioro:-)

Gość

Post 2 sie 07, 13:14

porucznik Seblon napisał(a):Jacenty: zapisy ---> kliknij

zapisalem sie i czekam teraz na jakies potwierdzenie czegos i czekam i czekam i czekam.... i nic sie nie dzieje... jak w polskim filmie...

korez

Na forum od:

Post 2 sie 07, 15:36

Anonymous napisał(a):

zapisalem sie i czekam teraz na jakies potwierdzenie czegos i czekam i czekam i czekam.... i nic sie nie dzieje... jak w polskim filmie...

Spoko, przyjdzie... To solidna firma. Podejrzewam, że wszyscy od czterech dni odsypiają Festiwal... :)
korez

masakrytyczna

Na forum od:

Post 2 sie 07, 18:33

zaraz zaraz. raz jeszcza\e. Halooo!!! jest tu ktoś?

Piekna inicjatywa

zapisałem się.
zapłaciłem.

już żałuję

Czy ten Klub Filmowy ma jakąś porządną stronę internetowwą, do kogo pisac z pytaniami skoro na forum odpowiedzi nie dostaję. Może jakiś mail dla klubowiczow by się przydał? albo ja biedak zagoniony i ślepy...

Bo chciałbym wiedziec jak już wywalilem troszkę (niewiele fakt) pieniędzy za 2 edycje to przeczytałem że za trochę więcej (ponad 100) można dostać filmy z 1 edycji i zapisać się na drugą. To bym wolał...ale jużem wpłacił na samą drugą...

itp itd.. z kim rozmawiać?, hę?

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 2 sie 07, 19:47

masakrytyczna napisał(a):Bo chciałbym wiedziec jak już wywalilem troszkę (niewiele fakt) pieniędzy za 2 edycje to przeczytałem że za trochę więcej (ponad 100) można dostać filmy z 1 edycji i zapisać się na drugą.

gdzie o tym przeczytales?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 2 sie 07, 20:37

Fakt, odsypiamy. Garść wyjaśnień:

Osoba zajmująca się klubem filmowym to Marta Matowicka. Piszcie do niej na adres: klub@nowehoryzonty.pl

Strona klubu: http://www.klub.nowehoryzonty.pl

Anonymous napisał(a):zapisalem sie i czekam teraz na jakies potwierdzenie czegos i czekam i czekam i czekam.... i nic sie nie dzieje... jak w polskim filmie...

Mieliśmy dwa zgłoszenia aktualizacji historii. W jednym ktoś zadeklarował, że kupił karnet w 2006 roku. Zgłoszenie zostało zatwierdzone, ale mimo to nie daje to prawa do zniżki bo zniżkę mają posiadacze karnetów z 2007 roku.

Gość

Post 3 sie 07, 7:24

Strator napisał(a):Fakt, odsypiamy. Garść wyjaśnień:

Osoba zajmująca się klubem filmowym to Marta Matowicka. Piszcie do niej na adres: klub@nowehoryzonty.pl

Strona klubu: http://www.klub.nowehoryzonty.pl

Anonymous napisał(a):zapisalem sie i czekam teraz na jakies potwierdzenie czegos i czekam i czekam i czekam.... i nic sie nie dzieje... jak w polskim filmie...

Mieliśmy dwa zgłoszenia aktualizacji historii. W jednym ktoś zadeklarował, że kupił karnet w 2006 roku. Zgłoszenie zostało zatwierdzone, ale mimo to nie daje to prawa do zniżki bo zniżkę mają posiadacze karnetów z 2007 roku.

Znizka fajna rzecz ale bez niej tez chce dostawac filmy, tylko skad mam wiedziec, czy jestem w tym klubie czy nie???? Jest jakis numer konta?

masakrytyczna

Na forum od:

Post 3 sie 07, 7:30

d4b0 napisał(a):
masakrytyczna napisał(a):Bo chciałbym wiedziec jak już wywalilem troszkę (niewiele fakt) pieniędzy za 2 edycje to przeczytałem że za trochę więcej (ponad 100) można dostać filmy z 1 edycji i zapisać się na drugą.

gdzie o tym przeczytales?

tu:
http://7ff.eranowehoryzonty.pl/artykul.do?id=36
(kup kartę I edycji)

Dotychczas w Klubie:
w lipcu klubowicze otrzymali film, który wygrał Grand Prix na ubiegłorocznej edycji festiwalu - Tarnation Jonathana Caouette. We wrześniu wysyłaliśmy Pieśni z drugiego piętra Roya Anderssona, w październiku - Rosyjską arkę Aleksandra Sokurowa , w listopadzie - Gerry Gusa Van Santa, a w grudniu - Eurekę Shinji Aoyama.

Koszt pakietu filmów DVD, będący jednocześnie wpisowym do klubu oraz składka członkowska na rok 2006 wynosi 109 zł

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 6 sie 07, 11:13

goggle napisał(a):Dzika niewinność

To by dopiero było wydarzenie na polskim rynku dvd!!! Ach!

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 6 sie 07, 18:43

Ja bym chętnie widziała jakiś pełny metraż Guya Maddin z krótkimi metrażami w bonusie.
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

tortoise

Na forum od:
16 sie 06, 21:52

Post 9 sie 07, 18:55

halo, halo........dla mnie fantastyczny taki zestaw, szczególnie że nie widziałem tego na festiwalu
"Zbyt mało wiem by być niekompetentnym."
Woody Allen

tortoise

Na forum od:
16 sie 06, 21:52

Post 9 sie 07, 18:56

nie ma co narzekać
"Zbyt mało wiem by być niekompetentnym."
Woody Allen

Jacenty

Post 14 sie 07, 7:29

zapisalem sie, zaplacilem i.... czekam, chociaz na emaila....jednego...jedynego.... kiedy dostane cos....

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 14 sie 07, 9:56

a co jesli byłam zapisana do pierwszej edycji Klubu, ale karte nieumyslnie i nieopatrznie zgubiłam...?
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

em ka

Post 21 sie 07, 11:50

chcialbym bardzo podziekowac za Klub, dzieki ktoremu moge miec w swojej filmowej kolekcji takie pozycje. mam nadzieje po drugiej edycji nastapi od razu trzecia :)
jeszcze raz dzieki i pozdrawiam

chinaski

Na forum od:

Post 27 sie 07, 22:11

Czy ktoś mnie oświeci jak długo powinienem czekać na kartę i Palindromy?Pieniądze wpłaciłem dwa tygodnie temu..

korez

Na forum od:

Post 28 sie 07, 7:51

chinaski napisał(a):Czy ktoś mnie oświeci jak długo powinienem czekać na kartę i Palindromy?Pieniądze wpłaciłem dwa tygodnie temu..

Ja dostałem po bodajże tygodniu od wpłaty pieniędzy na konto...
korez

marta_m

Post 28 sie 07, 9:48

chinaski napisał(a):Czy ktoś mnie oświeci jak długo powinienem czekać na kartę i Palindromy?Pieniądze wpłaciłem dwa tygodnie temu..

Jeśli płaciłeś standardowo na poczcie, to niestety czasem zdarza się, że przelewy przychodzą do nas po tygodniu. Wszystkie zamówienia realizowane są na bieżąco, ale dochodzi jeszcze czas przesyłki. Na wszystkie pytania odpowiadam pod adresem: klub@nowehoryzonty.pl

chinaski

Na forum od:

Post 28 sie 07, 16:30

Już dostałem potwierdzenie mailem,wiec pewnie idzie.Czekam spokojnie-niecierpliwie.Pozdrawiam na 323 dni przed 8 MFF ENH Wrocław 2008.

yuzuriha

Post 23 wrz 07, 11:19

czy istnieje jeszcze jakas mozliwosc kupna filmow z pierwszej edycji klubu? (nie wiem, czy to cos zmienia, ale napisze, ze zamowilam druga edycje)

Kuba Jacobson

Post 18 paź 07, 10:58

Szanowni Klubowicze,

Chciałbym osobiście Was przeprosić za opóźnienia w dostawach filmów Klubowych. Na taki stan rzeczy złożyło się kilka czynników technicznych, na które nie mieliśmy wpływu. Sytuacja była na tyle trudna, że do ostatnich dni nie mogliśmy określić dokładnej daty wydania kolejnych filmów, dlatego też nie podawaliśmy jej do publicznej wiadomości. Wiem, że ten brak informacji mógł wydać się Wam irytujący. Za brak bieżącej informacji także przepraszam.

Dziś już wiemy, że druga edycja Klubu Filmowego Nowe Horyzonty zostanie wydana do końca tego roku.

- w poniedziałek 22 października rozpoczynamy wysyłkę filmu Japon
- do 23 listopada zostanie wysłany do Was film Jego Brat
- do 21 grudnia zostanie wysłany do Was film Upały

Przepraszając za niedotrzymanie terminów chciałbym prosić byście pozostali z nami. To dla Was i dzięki Wam w Polsce są wydawane filmy artystyczne.

Wszelkie dodatkowe uwagi proszę kierować do mnie (kubaj@gutekfilm.pl) lub na adres: nowehoryzonty.pl

Pozdrawiam,

Kuba Jacobson
Specjalista ds. DVD

Kubaj@gutekfilm.pl

md74

Post 6 lis 07, 11:37

Witam
Mam pytanie do organizatorów 2 edycji lub innych osobo które znaja odpwiedz. W regulaminie jest zapisane ze karta członkowska bedzie wazna do konca 2007 r.
Mam karte 1 edycji i byla ona wazna rok od dnia zakupu (wygasa mi 15 listopda 2007). Teraz chce zapisac sie na 2 edycje. Czy to oznacza ze nowa karta bedzie wazna dla mnie tylko przez 1,5 miesiaca tzn do konca 2007 r. Jest to dla mnie istotne bo z karta przez cały okres jej waznosci mialem znizki na sense w kinie Muranów.
Z gory dziekuje za opdowiedź
Pozdrawiam
MD

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 7 gru 07, 22:27

Dla wszystkich, którzy szukają filmów pierwszej edycji KFNH mam dobrą wiadomość.

Ostatnia partia pakietów jest od dziś dostępna na stronie Klubu Filmowego Nowe Horyzonty.

margotka

Post 12 gru 07, 23:27

A dokładniej gdzie można zamówić i ile kosztuje?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 13 gru 07, 0:28

margotka:

Pierwsza edycja Klubu Filmowego Nowe Horyzonty ---> kliknij

Druga edycja Klubu Filmowego Nowe Horyzonty ---> kliknij

Na tych stronach znajdują się wszystkie niezbędne informacje (regulamin sprzedaży i cennik), a w menu po lewej stronie odnośnik "kup kartę".

chinaski

Na forum od:

Post 13 gru 07, 20:57

"do 23 listopada zostanie wysłany JEGO BRAT".
jest 13 grudnia..

korez

Na forum od:

Post 14 gru 07, 3:01

chinaski napisał(a):"do 23 listopada zostanie wysłany JEGO BRAT".
jest 13 grudnia..

nic dodać nic ująć...
korez

margotka

Na forum od:
13 gru 07, 12:41

Post 18 gru 07, 14:43

czyli nie tylko ja NIE dostałam listopadowego filmu?????

a już miałam iść robić awanturę na poczcie :/

to kiedy będzie? i w takim razie kiedy będzie wysłany grudniowy????

LePP

Post 21 gru 07, 19:40

Jak wygląda sytuacja z filmami z listopada i grudnia? Do mnie jeszcze nic nie dotarło.

k

Post 1 sty 08, 13:27

To może ja się przyłącze... :) Nadal żyje nadzieją na film "Jego brat", mam nadzieję, że kłopoty (?) szybko się skończą i film dotrze do klubowiczów. A przynajmniej należy nam się w tym momencie choć słowo wyjaśnienia. :)

margotka

Na forum od:

Post 1 sty 08, 19:45

no i z nowym rokiem cisza....a my czekamy i czekamy.... ciekawe czy będzie kolejna edycja i czy bedzie sens ją zamawiać...

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 3 sty 08, 21:19

Wiadomość od Kuby Jacobsona (specjalisty od spraw dvd):

Drodzy Klubowicze,

18 października 2007 na tym forum pisałem o opóźnieniach w realizacji wydań drugiej edycji Klubu Filmowego Nowe Horyzonty. Podałem wtedy również daty, których niestety nie udało nam się dotrzymać, za co bardzo przepraszam.

Film „Jego Brat” zostanie wysłany do Was na początku przyszłego tyg. tj ok. 8 stycznia 2008.
Film Upały” ukaże się do końca stycznia 2008.

Przepraszam za kolejne opóźnienie, robiliśmy wszystko by dotrzymać wcześniej podanych terminów, niestety z przyczyn technicznych nam się to nie udało.

Jeszcze raz przepraszam,

Kuba Jacobson
Gutek Film sp. z o.o.
kubaj@gutekfilm.pl

ale lipa

Post 4 sty 08, 8:21

ja już w cuda nie wierzę

k

Post 7 sty 08, 9:01

No to czekamy. :) Dzięki!

margotka

Na forum od:

Post 7 sty 08, 9:23

a nie lepiej by już było wysłać je razem i dorzucić nam extra jakiś film za to czekanie? Co wy na to?

chinaski

Na forum od:

Post 8 sty 08, 0:31

Wysłać je razem i dorzucić 3 filmy za to czekanie.

margotka

Na forum od:

Post 8 sty 08, 22:35

to fakt...3 filimik...szkoda, ze na tym forum mało kto się udziela, łącznie z organizatorami. Trudno...

korez

Na forum od:

Post 14 sty 08, 19:13

Ktoś dostał już filmy, czy kolejny poślizg???
korez

margotka

Na forum od:

Post 14 sty 08, 20:51

nicccc a nic...ciszaaa.....

k

Post 14 sty 08, 22:46

Myślę, że jakby poszły to dostalibyśmy mail'e.

Następna strona

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu