Klub Filmowy NH (1. edycja)

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 27 cze 06, 6:30

Gutek Film i Stowarzyszenie Nowe Horyzonty tworzą wyjątkowy klub filmowy.

Klub Filmowy Era Nowe Horyzonty będzie okazją dla wszystkich wielbicieli kina, by przez cały rok mieć dostęp do najciekawszych filmów pokazywanych na festiwalu Era Nowe Horyzonty, a także muzyki filmowej i kocertów festiwalowych zapisanych na DVD. Klub stanowić będzie alternatywny sposób docierania do ambitnych i wyrobionych odbiorców. Na początek dla członków Klubu przygotowana została specjalna propozycja obejmująca cykl filmów na DVD dostępnych tylko w ramach Klubu. Cena pakietu 5 filmów wynosić będzie 109 zł lub 99 zł dla osób posiadających karnet na festiwal. Pierwszą pozycją, która ukaże się w serii Klubu Filmowego Era Nowe Horyzonty będzie zwycięzca zwycięzca zeszłorocznej edycji Festiwalu Filmowego Era Nowe HoryzontyTarnation (reż. Jonathan Caouette, USA 2003). Nastepnie ukażą się:
Pieśni z drugiego piętra (reż. Roy Andersson, Szwecja 2000) - premiera: wrzesień 2006, Rosyjska arka (reż. A. Sokurow, Rosja 2002) - premiera: październik 2006, Gerry (reż. Gus Van Sant, USA 2002) - premiera: listopad 2006 i Eureka (reż. Shinji Aoyama, Japonia 2000) - premiera: grudzień 2006.

szczegóły:
Klub Filmowy Era Nowe Horyzonty
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 18 lip 06, 21:29

szczerze mówiąc wolałbym kupić tylko część oferowanych filmów niż cały pakiet

dj_ibutti

Post 23 lip 06, 22:18

Pytanie mam: Jeżeli "zapiszę się" dajmy na to we wrześniu to dostanę też Tarnation, czy nie?
Bo poprostu jestem uzależniony od wyników egzaminów na studia (zależność finansowa ;))

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 24 lip 06, 9:50

dj_ibutti napisał(a):Pytanie mam: Jeżeli "zapiszę się" dajmy na to we wrześniu to dostanę też Tarnation, czy nie?
Bo poprostu jestem uzależniony od wyników egzaminów na studia (zależność finansowa ;))

tak subskrypcja jest na cały zestaw
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

Gość

Post 28 lip 06, 9:17

Wspaniała wiadomość! Ale w jaki sposób można do Klubu dołączyć? Z przyczyn wyższych, nie ma mnie, niestety, na tegorocznym festiwalu. Rozumiem, że nie przesądza to o niczym, i że nie jest to inicjatywa wyłącznie dla obecnych festiwalowiczów?

mj
NH-Kreator

Na forum od:
1 sie 06, 18:23

Post 1 sie 06, 18:51

klub jest oczywiście dla wszystkich,
którzy chcieliby mieć nowohoryzontowe
kino także w domu na odtwarzaczu,

zapisać się można na http://www.klub.nowehoryzonty.pl
mj

Polo

Post 2 sie 06, 9:48

Można byłoby raz na kwartał niezależnie od filmów trafiajacych w postaci dvd dodatkowo wydawać kino Polskie. Bardzo zależy mi na ParadoxLake, a jeszcze kilka filmów rodzimych posiada GF, np. Papugę na ramieniu bo kapitalny film :):)

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 2 sie 06, 9:50

W następnej edycji proponuje dać sześć filmów - jeden film co dwa miesiące.
Jestem też trochę zawiedziony zniżkami, myślałem, że będzie 10 % na wszystko w sklepie celuloid, nie tylko rzeczy gutkowe :( ale i tak bilety za 10 zł do Muranowa, poprawią mój budżet ;)

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 2 sie 06, 10:11

ja sie zapisalam i zgubilam numer konta i zamowienia, totez jeszcze nie zaplacilam za karte, a ja chce Tarnation!
MK

mj
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 sie 06, 14:13

mk, jeśli wciąż masz problem z płatnością, to napisz do mnie na maciej@nowehoryzonty.pl

odnośnie propozycji filmowych, to super! dzieki za głosy!
chcielibysmy, żeby tak właśnie w przyszłości nasz klub funkcjonował, tzn. żebyście wszyscy mieli znaczący głos przy decyzji o wydawaniu kolejnych tytułów,
czyli maksymalna oddolność;)
mj

Gość

Post 3 sie 06, 16:02

A ja chciałabym mieć w odtwarzaczu "Last life in the universe". Pewnie nigdy nie doczeka się dystrybucji w Polsce, więc opcja jest doskonała. Mam nadzieję, że tak będzie;) Już szczęśliwie jestem po całej transakcji zapisz się-wpłać i teraz tylko czekam na odzew;)

Gość

Post 3 sie 06, 19:41

No i "Kapryśna chmura" oczywiście...oraz "Fantasma"

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 4 sie 06, 8:48

dzieki Mj, uz wysylam maila
MK

Galimatias

Na forum od:
15 lip 06, 13:56

Post 4 sie 06, 16:47

A ja z najnowszego ENH chętnie w domku obejrzałbym Daft Punk i 10 Canoes

Pozdrawiam

Galimatias

Na forum od:
15 lip 06, 13:56

Post 4 sie 06, 16:53

A ze starszych edycji także zależy mi na "Paradox Lake" i "4" i chyba najbardziej "Three Extremes"

Pozdrawiam

dwef

Post 4 sie 06, 17:09

Popieram w pełni "10 canoes". Do listy życzeń dokładam również "Illumination" Pascale Breton i może też "Zasypany las"

Filip II

Na forum od:

Post 4 sie 06, 17:12

A ja chciałbym zobaczyć w swojej wideotece jakiś film Paradżanowa albo Haszurika.

Kiedy będą pierwsze propozycje muzyczne od klubu ENH ?

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 6 sie 06, 9:47

Wiem, że kontrowersyjnie. Ale ja bym chętnie widziała w Klubie "Kontener".
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

Gość

Post 7 sie 06, 14:16

Wplacilem kase za filmy i ... od tygodnia cisza. Ktos przesle jakies potwierdzenie ze kasa dotarla ? Kiedy bedzie dzialac na stronie Strefa Klubowa ?

Jezyk

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 7 sie 06, 17:51

ja mam takie pytanie- wypelnilam formularz na stronie, ale nie wyswietlil mi sie zaden numer konta, na ktore mam wplacac pieniadze. jaki zatem ten numer jest?

dawidu

Na forum od:
6 sie 06, 12:46

Post 7 sie 06, 17:59

pytanie organizacyjne, powtorzone ;) - od kiedy STREFA KLUBOWA na www?
serdecznosci.
'it's not about death or life. it is much more important than this'

Filip II

Na forum od:

Post 14 sie 06, 8:31

Mam pytanie, czy znizka na bilety do Muranowa jest juz aktualna ?

roman

Na forum od:
25 lut 06, 8:43

Post 16 sie 06, 13:24

Zapłaciłem jeszcze przed festiwalem,lecz do tej pory nie otrzymałem filmu "Tarnation".Wysłałem mailem ponownie swój adres[ponoć były jakieś problemy-co też mnie dziwi,gdyż podałem adres zarówno w zamówieniu jak i na rachunku].Czy mam się już niepokoić?

tortoise

Na forum od:
16 sie 06, 21:52

Post 16 sie 06, 22:01

A czy jeżeli zapiszę się i zapłacę w pazdzierniku to rownież obejmuje mnie cała subskrypcja???
"Zbyt mało wiem by być niekompetentnym."
Woody Allen

Gość

Post 17 sie 06, 18:00

TAK - PATRZ:

kg napisał(a):
dj_ibutti napisał(a):Pytanie mam: Jeżeli "zapiszę się" dajmy na to we wrześniu to dostanę też Tarnation, czy nie?

tak subskrypcja jest na cały zestaw

tortoise

Na forum od:

Post 18 sie 06, 23:17

myslelem, ze wrzesien a pazdziernik to bedzie jakas roznica, ale na szczescie nie jest......sie ciesze :)[/b]
Woody Allen

Gość

Post 21 sie 06, 14:36

ta znizka w merlin.pl byla tylko do konca lipca ?! skandal ! z opisu klubu wynikalo ze to bedzie stala promocja...

Jerzyk

tortoise

Na forum od:

Post 22 sie 06, 12:25

Jaka znizka??? co za skandal??
Woody Allen

mj
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 sie 06, 11:42

faktycznie nasza zniżka przestała być zniżką, mieliśmy nieporozumienie z merlinem, a raczej jego systemem komputerowym, ale
najpóźniej od poniedziałku juz wszystko wróci do normy, czyli cen "klubowych",

a w pierwszym tygodniu września powinien być gotów już pakiet z kolejnymi tytułami..

przepraszamy za ten "skandal";)

mj

aha, zniżki w muranowie już jak najbardziej działają
mj

dawidu

Na forum od:

Post 29 sie 06, 14:19

to ja sprobuje jeszcze raz;)
OD KIEDY STREFA KLUBOWA na www???
pozdrowy.

mj
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 sie 06, 14:33

dawidu, strefa klubowa działa już od lipca.. dostęp dla klubowiczów jest po zalogowaniu,
jeśli masz problem z wejściem, daj mi znać na maciej@nowehoryzonty.pl
mj

dawidu

Na forum od:

Post 29 sie 06, 14:51

DZIEKUJE mj ;)

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 6 paź 06, 23:16

a klub filmowy to jedna wielka ściema !! mamy październik i nic, gdzie te zniżki na merlinie gdzie te specjalne oferty ?? myślałem, że mimo wszystko bedzie to prawdziwa okazja do zniżek na filmowe rzeczy a to nic nic nic

koszalek_opalek

Na forum od:
24 sty 05, 15:12

Post 7 paź 06, 19:40

Znizki na merlinie sa (TUTAJ) . Ale rzeczywiscie niebardzo to ciekawe. Wiekszosc tansza o 1-2 zl, czyli tyle ile wynosza roznice w cenach miedzy roznymi sklepami (np. Elling z karta klubawa kosztuje 10zl [promocja z 19zl], ale na na Astabe kosztuje 9.99 bez zadnej promocji).
To co sobie cenie w tej karcie klubowej to znizki do Muranowa, ale ludzi spoza Warszawy to chyba nie podnieca.

peter

Na forum od:

Post 9 paź 06, 12:44

już ten link na merlina nie działa...

koszalek_opalek

Na forum od:
24 sty 05, 15:12

Post 9 paź 06, 17:51

Bo akurat sobie Merlin przebudowal strone i zapomnial o tych znizkach.
Moze jeszcze wroci...

peter

Na forum od:

Post 25 paź 06, 14:37

no i cisza, nikt z organizatorów nie zabrał w tej sprawie głosu

mj
NH-Kreator

Na forum od:

Post 31 paź 06, 13:20

przepraszam Was, przez jakiś czas nie odwiedzałem forum, to już jest kolejny problem ze stroną merlina (nasz błąd, że ich wystarczająco nie pilnujemy), proszę o cierpliwośc do piątku, do tego czasu strona powinna powrócić, a w przyszłym tygodniu oczekujemy od merlina nowych propozycji..

z pozdrowieniem
maciek jakubczyk
mj

Hubert H

Na forum od:
1 sie 06, 16:23

Post 9 lis 06, 0:33

a mnie bawi tekst - "pierwsze propozycje już wkrótce..." w zakładce "Strefa Klubowa" już od sierpnia :) No i dodatki specjalne, czyli zwiastun "Tarnation". Żenada troszeczkę, podobnie jak tzw. "zniżki" w merlinie o jakieś grosze. Filmy jak dotąd świetne Tarnation i Pieśni (które zresztą i tak wcześniej widziałem), natomiast Arka bardzo mnie rozczarowała.

Michał - zawiedziony

Post 22 lis 06, 10:57

Niestety Gutek Film uważający się za profesjonalistów w wypadku Klubu Filmowego nie podszedł profesjonalnie do swoich klientów, a Strefa klubowa jest jak napisał mój poprzednik żenadna, pierwsze propozyje już wkrótce to śmiech na sali, chyba, że wkrótce to następna subskrypcja, na którą raczej jestem pewien o wiele mniej osób się skusi, chyba, że tytuły dane do klubu będą naprawdę z najwyższej półki.
Rozczarowany

mj
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 lis 06, 13:25

szanowni klubowicze,

musimy przyznać, że klub w tym momencie ograniczył się do swojego meritum, czyli wydawania filmów na DVD,
kiedy otwieraliśmy klub, wyglądało na to, że wydanie muzyki festiwalowej na płycie oraz koncertu Shibusashirazu na dvd jest kwestia kilku tygodni, niestety obie te sprawy dotychczas stoją w miejscu - stąd m.in. tak bardzo uboga propozycja w strefie klubowej...

wszystkich zawiedzionych bardzo PRZEPRASZAMY,
być może był to po części brak profesjonalizmu z naszej strony, częściowo jednak też zbieg różnych okoliczności, które nam zdecydowanie nie ułatwiły działania...

mamy nadzieję, że poza otoczką, sama prenumerata filmów
stanowi dla Was wartą docenienia inicjatywę,
forma klubowa jest próbą znalezienia sposobu na wydawanie niszowego, artystycznego kina na dvd (95% tytułów kalibru Tarnation nie doczekuje się w Polsce swojego wydania),
alternatywnie do klubu mogliśmy stworzyć bardzo ekskluzywne i drogie wydania każdego filmu albo nie ryzykować i nie wydawać go wcale, wybraliśmy wersję 'dla ludzi' i mimo wpadek oraz nakładu sił i środków - cieszymy się z tego

z pozdrowieniem
maciek jakubczyk
mj

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 24 lis 06, 16:38

A kiedy dotrze do subskrybentów Gerry van Santa?Bo koniec Listopada blisko...I kiedy będą znane następne tytuły dvd klubowych?Pozdrawiam.T.B.

Karas

Post 26 lis 06, 14:10

mj napisał(a):szanowni klubowicze,

musimy przyznać, że klub w tym momencie ograniczył się do swojego meritum, czyli wydawania filmów na DVD,
kiedy otwieraliśmy klub, wyglądało na to, że wydanie muzyki festiwalowej na płycie oraz koncertu Shibusashirazu na dvd jest kwestia kilku tygodni, niestety obie te sprawy dotychczas stoją w miejscu - stąd m.in. tak bardzo uboga propozycja w strefie klubowej...

wszystkich zawiedzionych bardzo PRZEPRASZAMY,
być może był to po części brak profesjonalizmu z naszej strony, częściowo jednak też zbieg różnych okoliczności, które nam zdecydowanie nie ułatwiły działania...

mamy nadzieję, że poza otoczką, sama prenumerata filmów
stanowi dla Was wartą docenienia inicjatywę,
forma klubowa jest próbą znalezienia sposobu na wydawanie niszowego, artystycznego kina na dvd (95% tytułów kalibru Tarnation nie doczekuje się w Polsce swojego wydania),
alternatywnie do klubu mogliśmy stworzyć bardzo ekskluzywne i drogie wydania każdego filmu albo nie ryzykować i nie wydawać go wcale, wybraliśmy wersję 'dla ludzi' i mimo wpadek oraz nakładu sił i środków - cieszymy się z tego

z pozdrowieniem
maciek jakubczyk

Jedna tylko sprawa,, że obiecywane było wiele innych rzeczy a nie ograniczenie się tylko do filmów, a z tego państwo się nie wywiązali, więc wg mnie najuczciwiej sprawa powinna być rozwiązana znaczną zniżką przy wykupieniu kolejnego pakietu przez osoby posiadające już kartę klubową.
PS: Brak profesjonalizmu to równiez na ostatnią chwile wysyłanie płyt z filmami, bo dzieki czemus takiemu ja jako klient czuje się tylko jako zbędny dodatek do moich pieniędzy, a w końcu firma Gutek Film deklaruje to, że najważniejsza dla nich jest dystrybucja dobrego kina, a takie traktowanie osób, które wydają na to pieniądze kłóci się z waszym wizerunkiem.
Pozdrawiam i liczę na sensowne rozwiązanie tego problemu, bo powoli koniec subskrypcji, a przez chaos organizacyjny i brak profesjonalizmu może sie okazać, że wiele osób z bólem serca zrezygnuje z kolejnej państwa oferty czując się troche nabitym w butelkę.

mj
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 lis 06, 12:20

chinaski,

gerry juz czeka w naszych magazynach na zakończenie strajku,
odnośnie przyszłych tytułów-jeszcze chwilę musimy się wstrzymać,
konkretne filmy już nam chodzą po głowie, natomiast musimy przed przedstawieniem
propozycji zewaluować pierwszą edycję prenumeraty

karas,

dotychczas wszystkie filmy docierały do klubowiczów w terminach, które podawaliśmy w naszych inforamcjach, gerry przesunie się na grudzień, ale akurat nie z naszej winy..

pozdrawiam
mj

Karas

Post 27 lis 06, 14:35

mj napisał(a):chinaski,

gerry juz czeka w naszych magazynach na zakończenie strajku,
odnośnie przyszłych tytułów-jeszcze chwilę musimy się wstrzymać,
konkretne filmy już nam chodzą po głowie, natomiast musimy przed przedstawieniem
propozycji zewaluować pierwszą edycję prenumeraty

karas,

dotychczas wszystkie filmy docierały do klubowiczów w terminach, które podawaliśmy w naszych inforamcjach, gerry przesunie się na grudzień, ale akurat nie z naszej winy..

pozdrawiam

Szkoda, że nie odniósł sie pan do reszty postu, ale rozumiem, że jest to w takim razie przyznanie się do błędów.
Pozdrawiam

mj
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 lis 06, 17:12

karas,

proponuje przeczytanie mojego posta
zaczynającego się od "szanowni klubowicze"

z pozdrowieniem
mj
mj

Karas

Post 28 lis 06, 14:10

mj napisał(a):karas,

proponuje przeczytanie mojego posta
zaczynającego się od "szanowni klubowicze"

z pozdrowieniem
mj

Ja liczyłem na to że pan odniesie sie do tego co pisałem na temat zniżki, a pana posta czytałem dość dokłądnie i w tym po moim ostatnim nie widzę ani słowa odniesienia się do tego fragmentu. Zamawiałiśmy konkretny produkt, alee nie tylko same płyty ale także możłiwość kupna wydawnictw nie udało sie państwo tego załatwić więc uważam, że taka zniżka dla wykupujących, którzy mieli subskrypcje wcześniej byłaby najuczciwsza
Czy na czas można nazwać dostawanie płyt Dvd w ostatni lub przedostatni danego miesiąca - w praktyce tak ale musi pan przyznać, że wygląda to bardzo nieelegancko, a w takich właśnie okolicach otrzymuję płyty, nie mogę mieć za złe, że Poczta strajkuje i to rozumiem, lecz wydaje mi sie u musi mi pan przyznać racje, że dużo bardziej profesjonalnie wyglądałoby gdyby płyty dochodziły w połowie miesiąca na przykład, bo tak to trochę ja jako państwa klient czuje się nie traktowany poważnie i pan pewnie jako klient też by się tak czuł.
Pozdrawiam

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 28 lis 06, 15:19

Drodzy plujący jadem klubowicze!
Gdy czytam Wasze posty chce mi się po prostu krzyczeć! Klub Filmowy NH powstał z tego co mi wiadomo z wielkiej pasji i spontanu założyciela (p. R. Gutka) i ludzi z Nim współpracujących. Gdyby nie GF z pewnością na Waszych półkach nie zagościłyby takie tytuły jak Tarnation czy Rosyjska Arka z prostego względu: nikomu w tym kraju się to po prostu nie opłaca. Inicjatywę Klubu traktować należy zatem w kategoriach "Pasjonat daje coś pasjonatowi za symboliczną kwotę" (bo trudno nazywać działalnością zarobkową sprzedawanie ambitnych tytułów za 20 pln). Chcecie zniżki na kolejną edycję klubowej kolekcji? Ile Waszym zdaniem powinna ona kosztować? 15, 10 pln? A może poczekajcie lepiej na jakąś "gazetową edycję" będzie jeszcze taniej... Nie jestem dystrybutorem, ale podejrzewam, że zakup praw do dystrybucji nie jest zakupem twarożku granulowanego w sklepie osiedlowym. Czego jeszcze od Nich oczekujecie? By dawali Wam filmy za darmo? Projekt Klubu Filmowego NH to najlepsza rzecz jaka mogła się nam przytrafić. Klub jest jedną z wielu inicjatyw firmy GF, ludzie pracujący w firmie nie zajmują się jedynie dystrybucją tytułów w ramach Klubu... Trochę zrozumienia dla innych. Jeśli na którymś z etapów jest jakiś poślizg, wątpię by robiono to celowo by uniemożliwić nam obejrzenie kolejnej perełki z kolekcji.
By nie było wątpliwości nie jestem pracownikiem GF i nigdy nie miałem z tą firmą nic wspólnego (poza tym, że oglądam ściągnięte przez nich do Polski filmy)
pozdrawiam wszystkich gorąco!

zecik

Post 28 lis 06, 22:46

Zgadzam sie z panem Korezem.
GF podjelo sie szlachetnej inicjatywy, inicjatywy podjetej po raz pierwszy przez kogokolwiek w tym kraju. Wiele osob bedzie mialo mozliwosc wlaczenia do swojej kolekcji i obejrzenia 5 wartosciowych filmow. Owszem obietnice byly wieksze - znizki itd, ale z calym szacunkiem - za kwote ktora zaplacil kazdy z czlonkow nie powinnismy czuc sie oszukani - kazdy dostal film, ktorego cena nie przekroczyla 20 zlotych. Mimo, ze nie dostalem znizek na inne rzeczy - nie czuje sie oszukany i okradziony. Mam nadzieje, ze bedzie kolejna edycja, ze beda ciekawe filmy i ze z czasem uda sie rozwiazac kwestie dalszych korzysci dla czlonkow klubu, takze tych spoza Warszawy, ktorzy nie moga chadzac do kina Muranow. Pozdrowienia ;)

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 29 lis 06, 8:17

Zecik! Dzięki za poparcie :) Pozdrawiam serdecznie!
korez

Następna strona

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu