Propozycje muzyczne na rok 2006

Co, gdzie, kiedy. Program z atrakcjami.
królik poziomka

Post 15 maja 06, 10:02

MK dziekuje bardzo, mam nadzieje ze i tzk bedzie pieknie.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 15 maja 06, 17:57

akustyka mówisz, hmmm
szkoda, ze nie wzieli pod uwage tego dziedzinca (moze boja sie deszczu)
Króliku: jak sie czegos jeszcze dowiem opublikuje to tutaj, o ile mi sie nie zapomni ;-)
MK

cze67

Post 20 maja 06, 11:57

Do festiwalu dwa miesiące (hura!!!), kiedy znana będzie pełna lista wykonawców?

blueoko

Na forum od:
24 paź 05, 13:55

Post 22 maja 06, 9:13

dzieki za wiadomosc o koncercie na Malcie; szkoda ze w Zamku - rzeczywiscie sala Wielka jest wielka tylko z nazwy, a sam budynek wbrew pozorom klimatu nie ma:(
gdziekolwiek bedzie i tak postaram sie byc; nareszcie:)
Malta w tym roku to wielki znak zapytania - ostatnie info na ich stronie pochodzi z poczatku roku...

MK

Na forum od:

Post 25 maja 06, 16:30

Jeszcze kilka propozycji:
wczoraj widziane: Six organs of admittance (wlasciwe to tylko jeden gitarzysta (www.durtro.com) i larsen, wloska grupa grajaca cos pomiedzy muzyka wspólczesna i rockowa, cudo
jak bede miala wiecej czasu to cos glebszego o tym napisze, ale byli niesamowici i bardzo nowohoryzontowi
MK

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 25 maja 06, 19:08

W roku zeszłym była mowa o Skalpelu, pozniej ucichło,
ale propozycja nadal warta uwagi.
Wychodząc poza polskiego podwórko,
ale pozostajac w tej samej wytwórni (Ninja Tune)
moze Amon Tobin stanie sie podmiotem
organizatorów rozważan?

Roger Karmanik

Na forum od:
7 lut 05, 21:26

Post 26 maja 06, 12:58

A może coś w ramach Żydowskiej Kultury Radykalnej: John Zorn no i oczywiście niezapomniany i jakże uroczy Z'EV. (dziękujemy za serię koncertów w Polsce).

paweł

Post 27 maja 06, 12:36

>wczoraj widziane: Six organs of admittance

ooo widzicie jeszcze jeden powód by wykurzyć Styczyńskieg i Nacher z lasu, Karpaty Magiczne nagrały swego czasy splita z Six organs of admittance

MK

Na forum od:

Post 27 maja 06, 17:56

W czwartek widzialm wreszcie Current 93 na zywo....
O rany. To jets w ogóle nieporównywalne z plyta (w dodatku ostatni labum jest 100 razy lepszy niz wszystkie poprzednie razem wziete), to jest raczej perfoarmance niz koncert. doatku grali niesamwoici artsyci, jak wlasnie juz wspomniany Ben Chasny, Baby Dee, Matt Sweeney, John Contreras i to bylo niesamowite przezycie. Dee mowila, ze to byl najlepszy koncert current 93 jaki kiedykolwiek zagrali.. I to chyba musi byc prawda.
Koncza trase po Europie na pozcatku czerwca w Ravennie (dzisiaj graja w Pradze)
C93 pasuje jak ulal do NH
Marzy mi sie tez Larsen grajacy do filmów niemych...
Oni juz kiedys wystepowlai w Polsce, maja nawet DVD z koncertu w Gdansku
MK

ave_Adore

Na forum od:

Post 27 maja 06, 19:20

Fischerspooner

N youtube mozna poogladac ich telefyski..
Ktore sa.. sa swietnie pomyslane i swietnie zrobione
i naprawde mało jest zespołów,
ktore potrafiłyby łaczyc wyrafinowany kicz
z ponad normalna elektronika..
A same koncerty..
Toz to cudo nad cudami, jesli chodzi o nagromadzenie banału!
Ja polecam :)

http://www.youtube.com/watch?v=qh0I9U_9gcc&search=%20Fischerspooner%20

edit:
własnie zobaczyłam zdjecia z koncertu i w ogole..
Ahahahah :D :D
Kicz! Electroclash!
Ja moge tylko rzec, ze to co sie widzi na ich koncertach,
jest tylko dodatkiem do muzyki, ktora nie chce opuscic :)

La Montana Sagrada

Na forum od:
4 mar 05, 19:32

Post 27 maja 06, 23:13

skalpel ma godną uwagi wizualizacje
Kocham Cieszyn

Roger Karmanik

Na forum od:

Post 28 maja 06, 23:57

MK napisał(a):W czwartek widzialm wreszcie Current 93 na zywo....
O rany. To jets w ogóle nieporównywalne z plyta (w dodatku ostatni labum jest 100 razy lepszy niz wszystkie poprzednie razem wziete), to jest raczej perfoarmance niz koncert. doatku grali niesamwoici artsyci, jak wlasnie juz wspomniany Ben Chasny, Baby Dee, Matt Sweeney, John Contreras i to bylo niesamowite przezycie. Dee mowila, ze to byl najlepszy koncert current 93 jaki kiedykolwiek zagrali.. I to chyba musi byc prawda.
Koncza trase po Europie na pozcatku czerwca w Ravennie (dzisiaj graja w Pradze)
C93 pasuje jak ulal do NH
Marzy mi sie tez Larsen grajacy do filmów niemych...
Oni juz kiedys wystepowlai w Polsce, maja nawet DVD z koncertu w Gdansku

Zazdroszczę straszliwie. Current to marzenie każdego horyzontowgo człowieka (a przynajmniej moje marzenie o horyzontowym człowieku marzącym...)

MK

Na forum od:

Post 29 maja 06, 18:14

Powinienes zazdroscic Rogerze, to bylo cos niesamowitego (w dodatku widziane z drugiego rzedu)

David Tibet i Baby Dee
Obrazek

Obrazek

Moze w przyszlym roku we Wroclawiu?? Wiem, ze oni maja ochote zagrac w Polsce, cos niesmialo wspominali o Wieliczce, ze to takie fajne miejsce...
W tym roku to juz chyba trudno by ich sciagnac, ale moze mozemy pomarzyc o roku przyszlym...
MK

Roger Karmanik

Na forum od:

Post 30 maja 06, 0:15

dobrze chociaż zdjęcie zobaczyć. . Gdyby jeszcze Throbbing Gristle w składzie z Genesisą można było gdzieś zobaczyć ...mógłbym umrzeć

MK

Na forum od:

Post 30 maja 06, 13:56

Mam nadzieje, ze nie umrzesz: tutaj jest króciutki fragmencik koncertu w Barcelonie, troszke ponad 1 min (nagrane aparatem cyfrowym i te pliki zabieraja duzo pamieci a ja jednak chcialam dalej robic zdjecia... .)
Tam bylo dosc ciemno, w dodatku David sie poruszal po najciemniejszej stronie sceny, wiec czasem go nie widac. Ale slychac bardzo dobrze.
Poza Davidem sa tam: Joolie Woods - skrzypce, Baby Dee - akordeon, John Contreras - wiolonczela, William Breeze - skrzypce, Simon Finn - gitara akustyczna, zupelnie z tylu migaja Ben Chasny i Matt Sweeney - gitary elektryczne i prawie zupelnie niewidoczna Maja Eliott - fortepian

http://rapidshare.de/files/21764946/MOV04670.zip.html
MK

CORDUROY

Na forum od:
11 kwi 06, 9:46

Post 31 maja 06, 17:48

La Montana Sagrada napisał(a):skalpel ma godną uwagi wizualizacje

Jak najbardziel Skalpel! ...a jak Skalpel, to i moze do kompletu inni Wrocławiacy - Robotobibok? Hmm... a jak juz i Robotobibok, to moze warto by sciagnac do Polandii tez pana Mazurka z jego Sau Paulo/Chicago Undergroundem? / ich ostatnie wspolne koncertowanie z Robotem to zaprawde byly delicje ;) /
CORDUROY - pogromca beretów: http://moherfucker.blogspot.com
CORDUROY - copywriter anarchista: http://baltona.blogspot.com

ave_Adore

Na forum od:

Post 2 cze 06, 13:38

ave_Adore napisał(a):
MK napisał(a):Jednak najfajniejsi i najbardziej nowohoryzontowi: CocoRosie

Nie potrafie zrozumiec zachwytów nad owa propozycja.

Już moge.. Śliczne.
Tekno love song i mam łzy w oczach.
Mogwai przy płycie Noah's Ark to inna bajka.
Wszystkie przymiotnki i metafory, oddajace muzyke Mr.Beast
zwracam CocoRosie.

I might be wrong

Na forum od:
20 lut 06, 19:48

Post 4 cze 06, 12:41

mocną propzycją na koncert nowohoryzontowy jest
MERITUM na ich stronie www.meritum.art.pl
można znaleść w dziele mp3 próbkę ich możliwości
ożywczy klezmer-jazz! Polecam i zachęcam do lobbowania na ich rzecz

MK

Na forum od:

Post 10 cze 06, 20:00

ave_Adore napisał(a):
ave_Adore napisał(a):
MK napisał(a):Jednak najfajniejsi i najbardziej nowohoryzontowi: CocoRosie

Nie potrafie zrozumiec zachwytów nad owa propozycja.

Już moge.. Śliczne.
Tekno love song i mam łzy w oczach.
Mogwai przy płycie Noah's Ark to inna bajka.
Wszystkie przymiotnki i metafory, oddajace muzyke Mr.Beast
zwracam CocoRosie.

Hahaha ;-)
Malgosiu, nie wiem dlaczego, ale mnie strasznie rozsmieszylo twoje nawrócenie na Cocorosie. Cieszy mnie ono bardzo.
Moze jeszcze sie kiedys doczekam az AK przejrzy na oczy i polubi Antoniego. Nawet nie wiem czy lubi Baby Dee... albo Cocorosie. MOze kiedys zobaczymy tu jakies wzruszajace wyznanie...
MK

ave_Adore

Na forum od:

Post 11 cze 06, 14:59

MK napisał(a):Moze jeszcze sie kiedys doczekam az AK przejrzy na oczy i polubi Antoniego. Nawet nie wiem czy lubi Baby Dee... albo Cocorosie. MOze kiedys zobaczymy tu jakies wzruszajace wyznanie...

.. a wtedy Ty skrzetnie odnotujesz je w swoim pamietniczku..

całuski.

MK

Na forum od:

Post 11 cze 06, 20:27

AAAAA!!! Nie mam zadnego pamietniczka, nie posadzaj mnie o takie pensjonarskie nawyki!!!
A Larsen ci sie podoba? Bo mi bardzo
MK

Zaglada

Na forum od:
10 cze 06, 2:49

Post 17 cze 06, 1:01

Ja chce zobaczyc taki zespolik COMA! Bardzo che !
Baaba to rowniez switny polski zespol-widzialem ich jednak dosc dawno-pare lat temu MFK w Lodzi. graja super.

Moze da rade zaprosic Gans end Rozes-hahahaha-to kupie se zapalniczke na ich ballady:)))))
nO paiN No GAIN!

lila majchrzycka

Na forum od:
25 cze 05, 19:52

Post 18 cze 06, 12:42

juz pewnie za późno na tego typu postulaty- sprawa jest juz pewnie zapieta/albo dopinana;P/ na ostatni guzik: ale niech zagra jakieś psychobilly/rockabilly...
ktos ( w tym JA ) proponował juz Komety, co byłoby rewelacyjnym posunięciem ze strony organizatorów ( scena psycho kwitnie z dala od jakis oddolnych podziałów :).

ave_Adore

Na forum od:

Post 18 cze 06, 12:50

o Kometach wspominalam tez i ja.. ;)
Choc uplywajacy zrodzil pytanie, czy taki zespol pasowalby do festiwalu,
srednio to widze.. Komety kojarza mi sie z zadymionym klubem,
przy malej, lecz obeznanej z ich muzyka, widowni.

Za to filmy nieme z muzyka na zywo to swietne rozwiazanie.
Zwlaszcza raduje mie pan Trzaska, pan Tymon i pani Maria Peszek!
Ostatnio edytowano 18 cze 06, 12:56 przez ave_Adore, łącznie edytowano 2 razy

lila majchrzycka

Na forum od:

Post 18 cze 06, 12:51

a Komet mozecie posłuchać tu:
http://www.myspace.com/komety
a obowiazkowo kliknać tu:
http://www.komety.com

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 18 cze 06, 14:27

Moi Drodzy
Festiwal od strony filmowej zapowiada się w tym roku niesamowicie i imponująco. Wybór będzie ogromny i kazdy znajdzie coś istotnego dla siebie. Będziemy mieć ponad 200 filmów na 600 seansach w 13 a w porywach 14 salach kinowych. Mam nadzieję, ze wszyscy bedą tak zmęczeni :) oglądaniem, że nie będą już mieli na nic siły. A jeszcze jest przecież program muzyczny. Czas powoli go ujawnić. Przede wszystkim dobra informacja dla tych, którzy albo się nie dostaną albo nie będą mogli zobaczyć wszystkich filmów niemych z muzyką na żywo. Wszyscy wykonawcy zagrają nocne koncerty w Klubie Festiwalowym. Będą to: Tymon Tymański, Marysia Peszek z nową bardziej radykalną wersją Miastomanii, niesamowity wrocławski Kanał Audytywny. Bedziemy mogli też posłuchać i poszaleć do muzyki świetnej węgierskiej formacji Zagar http://www.zagarmusic.com i czeskiego Evolution Dejavu http://www.ed-tribe.cz/ Nie zabraknie też Mikołaja Trzaski trochę tym razem w innej muzycznie roli jako członka supergrupy Bass Sisters Orchestra /m. inn. Traska, Mazolewski, Bunio, Fisz, Emade, Macio Moretti,/ Poza tym usłyszymy i zobaczymy Johna Portera, Milupę, Muzykoterapię i oczywiście naszych Japończyków czyli ROVO www.rovo.jp i wyjątkowy koncert Manuela z Kingą /tylko w Tokio i u nas/ http://www.ashra.com/ http://www.tribute-to-ashra.de/. Będzie też jak zwykle podczas 11 nocy bardzo dużo dobrej muzyki klubowej wraz pierwszym konkursem Vj-ów. Szczegóły juz od najblizszego wtorku zaczną pojawiać się na naszych stronach
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

Ellrof

Post 19 cze 06, 17:08

A czy w tym roku trafi sie cos porownywalnego z klasa Meredith Monk czy Jocelyn Pook?
...mimo wszysto mam mieszane uczucia w tym roku... ale moze przyzwyczailem sie za bardzo do tak wysokiego poziomu na tym gruncie... Coz.. zobaczymy jak wypadnie REVO...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 cze 06, 19:46

Rovo Ellrof Rovo! To zdecydowanie wysoki poziom. Tę jedną z najlepszych japońskich formacji muzycznych tworzą prawdziwe gwiazdy - charyzmatyczny długowłosy skrzypek Yuji Katsui - muzyk, o którym mówi sie że ma szybsze palce od światła
Obrazek
i niesamowita legenda gitary Seiichi Yamamoto /jezeli ktos słyszał o Boredoms to własnie on założył tę grupę/ Grupę tworzą ponadto członkowie takich zespołów jak Bazooka /Harada Jin - bass/, Dub Squad /Nakanishi Koji i Tatsuki Kasuko - klawisze,komputery/, Altered States /Yasuhiro Yoshigaki - perkusja - mogliśmy słyszeć go w zeszłym roku w składzie Shibusashirazu Orchestra w Cieszynie/, The Thrill /Okabe Yoichi - 2 perkusja/ Ponaddto przywożą ze sobą dwóch świetnych vj-ów
To absolutny klejnot w koronie Johna Zorna i ich pierwszy występ w Europie. Polecam wszystkim posłuchanie albumu Flage - to prawdziwy odlot. Takiej muzyce można tylko sie poddać albo popełnić harakiri na świadomości. Nie da się byc obojętnym, nie da się siedzieć spokojnie.

A ponadto Manuel Göttsching i Kinga - wspaniały koncert legendarnego założyciela Ash Ra Tempel wspólnie z jedną z najzdolniejszych twórczyń wideografii
nie wspominając o filmach niemych z muzyką na żywo, Carlu Davisie na żywo i Prokofiewie z Newskiego na żywo. Doprawdy Ellrof trudno cię zadowolić :) ale staramy się jak cholera...
ERA NOWE HORYZONTY

Ellrof

Post 20 cze 06, 13:24

Nie chce wypasc na malontenta.. ot dotychczas po prostu idealnie wpasowywaliscie sie w moje pokrecone gusta... ;) Zaczolem sie po prostu przyzwyczajac do tego ze zawsze jest zwalajaco z nog :)
...dzieki za sugestie... sprawdze :)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 cze 06, 13:33

no mam nadzieję, że nadal przynajmniej cześciowo pokrywamy sie z gustami pokreconymi
ERA NOWE HORYZONTY

Hal

Na forum od:
19 mar 05, 11:55

Post 20 cze 06, 14:17

"Milupę" - rozumie, że chodzi o wrocławskie skład Miloopa??
ja nadal marzę o cinematic orchestra(myśle ze idealnie wpisywała by się w klimat całej imprezy), może za rok
pozdr

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 cze 06, 14:52

tak Miloopa z Wrocławia w duzym składzie. O Cinematic myslimy juz od dawna i sądę, że spotkamy się z nimi w przyszłym roku
ERA NOWE HORYZONTY

forever_ more

Na forum od:
16 lut 05, 19:24

Post 20 cze 06, 17:07

the car is on fire? psychocukier? będą?

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 21 cze 06, 16:08

MK napisał(a):
Moze jeszcze sie kiedys doczekam az AK przejrzy na oczy i polubi Antoniego. Nawet nie wiem czy lubi Baby Dee... albo Cocorosie. MOze kiedys zobaczymy tu jakies wzruszajace wyznanie...

Wprawdzie wraz z wiekem percepcja dzwięków się zmienia, ale niestety na korzyść niskich tonów. Obawiam się, że Antony nie ma szans, no chyba że w końcu przejdzie mutacje.

MK

Na forum od:

Post 21 cze 06, 18:54

Baby Dee juz przeszla mutacje, moze chociaz ona ci sie spodoba...
MK

lila majchrzycka

Na forum od:

Post 22 cze 06, 16:31

forever_ more napisał(a):the car is on fire? psychocukier? będą?

przecież rok temu byli...i raczej się nie popisali;/

niggah

Post 22 cze 06, 21:14

musze przyznac, ze faktycznie bardzo niciekawy zestaw muzyczny w tym roku..., moze poza rovo, ktore na zywo z pewnoscia jest intrygujace. szkoda, ze inicjatywa sprzed dwoch lat (czyli michal wolinski i kuratorowany przez niego "komisariat") nie jest kontynuowana..., bo chyba wlasnie tam wystapily najwieksze gwiazdy muzyczne podczas wszystkich edycji nowych horyzontow, w raczej obiektywnej skali oceniajac. z wyrazami szacunku, nigga

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 22 cze 06, 23:22

niggah, no cóz nie da się każdego zadowolić. Nie mamy w tym roku takich gwiazd jak Michał Woliński niestety. Dzięki za docenienie Rovo. zapraszam serdecznie z serdecznymi wyrazami szacunku
ERA NOWE HORYZONTY

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 23 cze 06, 10:40

Powiem tak: wydaje mi się, że program muzyczny na poprzednich dwóch festiwalach był bardziej atrakcyjny. Ale to w końcu festiwal filmowy, więc nie muzyka jest tu najważniejsza.
Cieszę się na Rovo, choć zupełnie nie znam tej grupy, ale na Japończyków to ja w ciemno (i się do tej pory nie zawiodłem, Shibusashirazu Orchestra to jeden z najlepszych koncertów jakie widziałem, Otomo też był świetny). Bardzo fajny pomysł z filmami z muzyką na żywo, mam nadzieję, że nie będzie takich dzikich tłumów jak dwa lata temu na Metropolis.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 23 cze 06, 13:07

cze67: bilety na pokazy filmów niemych z muzyka na żywo są już od jakiegoś czasu sprzedawane przez internet. We Wrocławiu mieszka dużo więcej ludzi niż w Cieszynie i , jak pokazuje dotychczasowa sprzedaż, wrocławska opera będzie pełna...Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

lila majchrzycka

Na forum od:

Post 26 cze 06, 19:04

żeby tylko zostały miejsca dla wolontariuszy...- proponuje wprowadzic choc kilka miejsc- bedziemy o nie grali w papier, kamień, nożyce;P

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 27 cze 06, 18:05

Skoro juz rozmawiamy o miejscach dla wolontariuszy - ja bede dopiero w czwartek wieczorem we Wroclawiu.
Jaka jest szansa na dostanie wejsciowki na Uroczyste Otwarcie w piatek ok.poludnia (wtedy mam spotkanie)? Czy juz moge sobie darowac Volver?
Pytanie wbrew pozorom istotne...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 cze 06, 20:39

uroczyste otwarcie jest w czwartek
ERA NOWE HORYZONTY

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 28 cze 06, 11:36

kalendarz jak zwykle mi sie myli...
Oczywiscie pytanie aktualne, z korekcja na czwartek.
(przepraszam za off-topic)

paweł

Post 29 cze 06, 9:58

rozumiem że opis Rovo ze wzglendów marketingowych musi być trochę bombastyczny z tym, że fajnie by było jakby nie odbiegał od faktów. z całym szacunkiem dla Seiichi Yamamoto ale nie jest on założycielem boredomsów (nie był nawet pierwszym gitarzystą).

jeśli biznes plan nie jest jeszcze zamknięty to proponuję Muchy (http://www.myspace.com/muchyband) i po raz trzeci apeluje o Karpaty Magiczne (http://www.magiccarpathians.com/main2.shtml)

tomek wasko

Post 29 cze 06, 22:18

o, czesc pawel,
jakby co to rowniez proponuje muchy, i chce zaznazyc, ze na tym majspejsie co pawel podal nie ma ich dwoch najlepszych kawalkow, czyli "najwazniejszego dnia" i "miasta doznan" - ten pierwszy do odsluchu tutaj: http://www.purevolume.com/muchy, ten drugi niestety jeszcze nienagrany.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 cze 06, 7:05

Witaj na Forum Pawle
ERA NOWE HORYZONTY

Erik

Post 30 cze 06, 12:40

Skład raczej bardzo mało atrakcyjne ze względu na czeste występowanie tych artystów we Wrocławiu:

Tymon Tymański - grał koncert 3 czy 4 dni temu w Warszawie
Marysia Peszek - grała koncert chyba 3 miesiące temu
Kanał Audytywny - milion razy we Wrocławiu
Bass Sisters Orchestra /m. inn. Traska, Mazolewski, Bunio, Fisz, Emade, Macio Moretti, - ekipa w różnym układzie w przeciągu 3 miesięcy grała 2 razy we Wrocławiu
Milupa :) - Miloopa grała 3-4 dni temu i wczesniej siłą rzeczy wielokrotnie
John Portera - niedawno był we Wrocławiu

Wrocław to nie jakaś dziura ! Ponad połowa artystów grała we Wrocławiu w ostatnim czasie, więc traktowac to jak jakies wielkie wydarzenie muzyczne nie można !! Szkoda kasy miejskiej na takie "wydarzenia". Oczywiście nie zapominam, ze to przede wszystkim Festiwal Filmowy, ale dostając taka kasę mozna się było pokusic o lepsze wydarzenia muzyczne......

Generalnie jestem zawiedziony :(

tomek wasko

Post 30 cze 06, 13:02

i wlasnie dlatego koncert much takim wydarzeniem mialby szanse sie stac, we wrocku z tego co mi wiadomo jeszcze zespol nie gral.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 cze 06, 13:28

Erik napisał(a):Skład raczej bardzo mało atrakcyjne ze względu na czeste występowanie tych artystów we Wrocławiu:

Tymon Tymański - grał koncert 3 czy 4 dni temu w Warszawie
Marysia Peszek - grała koncert chyba 3 miesiące temu
Kanał Audytywny - milion razy we Wrocławiu
Bass Sisters Orchestra /m. inn. Traska, Mazolewski, Bunio, Fisz, Emade, Macio Moretti, - ekipa w różnym układzie w przeciągu 3 miesięcy grała 2 razy we Wrocławiu
Milupa :) - Miloopa grała 3-4 dni temu i wczesniej siłą rzeczy wielokrotnie
John Portera - niedawno był we Wrocławiu

Wrocław to nie jakaś dziura ! Ponad połowa artystów grała we Wrocławiu w ostatnim czasie, więc traktowac to jak jakies wielkie wydarzenie muzyczne nie można !! Szkoda kasy miejskiej na takie "wydarzenia". Oczywiście nie zapominam, ze to przede wszystkim Festiwal Filmowy, ale dostając taka kasę mozna się było pokusic o lepsze wydarzenia muzyczne......

Generalnie jestem zawiedziony :(

Erik - akurat powyciagałeś klubowe propozycje stanowiące zaledwie małą część programu muzycznego i to w klubie festiwalowym. Nikt ich tez nie nazywa "wielkimi wydarzeniami muzycznymi"
Jeżeli twierdzisz, że słaby program to Rovo, Goettsching, Bruzdowicz, Pat Thomas, Davis, wykonania Prokofiewa przez 160 osobową orkiestrę na żywo do Aleksandra Newskiego to rzeczywiscie nie jestem w stanie z tym polemizować. Ale na szczęście nie musisz kupowac biletów więc nie musisz czuć się zawiedziony, wierz mi. Wiemy, że Wrocław to nie dziura i sprowadzamy tu jedne z najciekawszych wydarzeń filmowych i muzyczno-filmowych.
A z kasy, którą się tak interesujesz rozliczamy się bardzo dokładnie

życzę wszystkiego najlepszego
ERA NOWE HORYZONTY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 6. - Przed Festiwalem