Wrocław - miejsca noclegowe

Baza noclegowa. Śpij przez Internet.
MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 4 maja 06, 18:15

Kg - ja juz dwa razy própbowalam zarezerwowac sobie nocleg, wypelniam formularz, maja sie ze mna wkrótce skontaktowac i tak to sie ciagnie (wkrótce jest jednak obszernym terminem)
MK

wojtek.meister

Na forum od:
29 kwi 06, 20:50

Post 4 maja 06, 22:21

Piter => Hotel "Tenis"
ul. Krępicka 33
tel. (071) 349-31-15

Miałem nocować w tym hotelu, ale jednak rodzina mnie przygarnie :). Jak utargujesz się dobrze, to gość zejdzie z ceny nawet do 20zł.

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 5 maja 06, 22:14

jest jeszcze coś takiego:
http://www.orangehostels.pl
wygląda sympatycznie, lepiej chyba niż akademiki w cieszynie, napisali, że 5 minut od rynku i ceny (w pokojach młodzieżowych) przystępne.

Ewa

Post 9 maja 06, 9:29

ja na przykład dzwoniłam tam przed chwilą, w sensie do biura informacji które ma pomagać w rezerwacji noclegów i pani mnie poinformowała, że miejsc już prawie nie ma i mam cierpliwie czekać. Jeśli miejsc już prawie nie ma to na co ja mam cierpliwie czekać, na miejscówkę pod jednym z , na szczeęście licznych i urokliwych, mostów??? :-))

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 9 maja 06, 10:25

Ewa napisał(a): i pani mnie poinformowała, że miejsc już prawie nie ma i mam cierpliwie czekać.

Tos mnie zmartwiła wielce!
Ja to chciałam w maja połowie dzwonic i dowiadywac sie wszystkiego.
Teraz pochłania mnie ksiazka od historii
i zeby koło sie zatoczyło: ja - wapno.
Moze jeszcze sa wolne miejsca?
Ja nie wierze, ze nie ma, bo nie :>

Ewa

Post 9 maja 06, 10:56

Wiesz co, na pewno coś się znajdzie jeszcze. Bo to "prawie" oznacza, że szukają jeszcze w akademikach.
Ale generalnie chciałam tu zajątrzyć delikatnie :-) że z tymi miejscami noclegowymi to nie jest tak cudownie jak się wydaje Panu Romanowi G. i Panu Krzysztofowi G.
A tobie Ave radze jednak odłożyć na chwile księżkę, nawet wielce interesującą i rezerwować spanie!!!
Chyba , że dzień w kinie a noc w klubie i tak przez 10 dni.....
może jest to jakiś pomysł???

cze67

Post 9 maja 06, 12:52

Pytanie: kto z Was już sobie zarezerował nocleg na czas Festiwalu?

Ciekawi mnie, czy miejsc już prawie nie ma z powodów festiwalowych, czy też tak zawsze jest we Wrocławiu w sezonie...

ave_Adore

Na forum od:

Post 9 maja 06, 14:11

Ewa napisał(a):Chyba , że dzień w kinie a noc w klubie i tak przez 10 dni.....
może jest to jakiś pomysł???

Jesli łazienka kinowa zaopatrzona jest w prysznic,
a klub rozdaje darmowe obiady,
to ta opcja wydaje sie znosna ;)

Ewa

Post 9 maja 06, 15:02

Odwołuję info że dla uczestników festiwalu nie ma miejsca do spania !!! Właśnie napisała do mnie przemiła Magda, że wprowadziła moją rezerwację i są jeszcze wolne miejsca i że jakiś nowy pracownik po prostu wprowadził mnie w błąd!
Także generalnie wszystko się dobrze udało.

Także Ave - opcja łazienka kinowa raczej odpada, ale to chyba dobrze :-)))

pozdrawiam i do zobaczenia na festiwalu

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 9 maja 06, 15:36

Droga Pani Ewo i uczestnicy fetiwalu: zainteresowanie festiwalem jest ogromne i wiele osob, ktore kupily juz karnety, lub beda kupowac tylko bilety, zarezerwowaly juz miejsca noclegowe. same znalazly miejsca lub skorzystaly z pomocy Centrum Informacji Turystycznej we Wroclawiu. Musicie wiedziec, ze Centrum nie dysponuje wszystkimi miejscami noclegowymi we Wroclawiu. My, jako organizatorzy festiwalu nie mozemy zajmowac sie noclegami uczestnikow, to jest ogromna praca, a nas jest ciagle malo. Staramy sie Wam pomoc jak najlepiej tylko potrafimy. Pomaga Wam tez Centrum. W ich ofercie beda jeszcze miejsca w akademikach i hotelach studenckich. Jeszcze nie wszystkie akademiki potrafia powiedziec ile miejsc przeznacza dla Was. Do Waszej dyspozycji jest pole namiotowe polozone blisko centrum. USPOKAJAM WSZYSTKICH: NIE BEDZIE PROBLEMOW Z NOCLEGAMI WE WROCLAWIU. CALY CZAS SZUKAMY DODATKOWYCH MIEJSC. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

MK

Na forum od:

Post 9 maja 06, 21:21

No tak tylko, ze ja sama nie wiem, czy tam gdzie sobie zarezerwowalam nocleg miejsc nie ma, sa albo po prostu gdzies ta rezerwacja utknela. wlasciwie to nie dostalam odpowiedzi i to juz drugi raz. Chyba sprobuje to zrobic przez inne strony w internecie.
MK

jola

Na forum od:
9 lut 05, 15:21

Post 10 maja 06, 8:54

Też mam problem z rezerwacją. Miesiąc temu próbowałam mailowo zamówić miejsce, niestety, do tej pory nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Przykre, bo bez pośredników udałoby się to od razu.

MK

Na forum od:

Post 10 maja 06, 12:38

Wlasnie, moze lepiej by bylo po prostu podac adresy i telefony do tych hoteli i jakos sami to sobie zalatwimy. Byloby duzo latwiej
MK

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 10 maja 06, 15:55

o matko;)ludziom to trudno dogodzić:/.
przecież to nie problem samemu sobie te adresy znaleźć!i nie czekać aż sie znajdzie coś przez biuro:/
wystarczy wpisać w googlach, albo wejść na str informacji turystycznej wrocławia.nic prostszego..

Ewa

Post 11 maja 06, 8:25

Nie jest prawdą droga joasiu że można samemu i bez problemu. ja próbowałam, ale w każdym z miejscu byłam informowana o tym, że miejsca są zablokowane przez organizatorów festiwalu i rezerwacji można dokonac tylko przez centrum informacji.

artis83

Na forum od:
4 lip 05, 16:43

Post 14 maja 06, 15:27

Dlaczego na stronie nie ma ogłoszeń z kwater prywatnych tak jak w Cieszynie? Przecież w tak dużym i uniwersyteckim mieście jak Wrocław ludzie wynajmują mieszkania studentom podczas roku wiec w wakacje mogą wynając festiwalowiczom.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 maja 06, 17:23

Pisałem już wyżej, że nie jestesmy w stanie zajmować się rownież noclegami. Festiwal przygotowuje tylko kilka osób. W rezerwacji noclegów pośredniczy Centrum Informacji Turystycznej. Bazy noclegowej nie będziemy zamieszczać na naszych stronach. W sprawach noclegow zwracajcie się do Centrum Informacji Turystycznej albo kontaktujcie sie beazpośrednio z hotelami czy innymi miejscami noclegowymi. Prosilismy Centrum o zebranie bazy kwater prywatnych. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek.

dolores haze

Na forum od:
14 cze 05, 23:55

Post 15 maja 06, 17:04

wojtek.meister napisał(a):Piter => Hotel "Tenis"
ul. Krępicka 33
tel. (071) 349-31-15

Miałem nocować w tym hotelu, ale jednak rodzina mnie przygarnie :). Jak utargujesz się dobrze, to gość zejdzie z ceny nawet do 20zł.

ten hotel to jednak jest "maly" kawałek od centrum (Leśnica: 30min tramwajem od kina helios), ale korty są;P
we can wipe you out
anytime

artis83

Na forum od:
4 lip 05, 16:43

Post 15 maja 06, 18:56

a ja wczoraj bez problemu zarezerwowałam http://www.orangehostels.pl. Mam nocleg od 19 do 30:)))

Jacenty

Post 16 maja 06, 17:56

Roman Gutek napisał(a):Grzesiek! Serdecznie dziękuję Ci za rzetelne informacje. Przed chwilą wróciłem z Wrocławia gdzie po raz kolejny mielismy spotkanie dotyczące noclegów. Ekipa z Centrum Informacji Turystycznej z Wrocławia przygotowuje bazę noclegową. Zapewnia wszystkich, ze będzie dużo tanich noclegów, również kwatery prywatne, które w wakacje nie są wynajmowane przez studentów. Pozdrawiam. Roman Gutek

Warto też pamiętać o miejscach w akademikach. W ciągu roku bez problemów można wynająć pokój na przyklad w Ślężaku (akademik AE) itp tej uczelni, chyba też Olówek i Kredka oferuja noclegi. Jak wiadomo cisza nocna tam raczej nie jest specjalnie surowa i ludzi może się w pokojach zmieścić więcej. Nie wiem jak bedzie w lipcu ale można to chyba sprawdzić już teraz

Pozdr. Jacenty z Wrocławia

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 maja 06, 18:02

Jacenty: rozmawiamy także z administracjami akademików o ich wykorzystaniu w czasie festiwalu. Pozdrawiam. Roman Gutek

mrta

Post 23 maja 06, 15:33

Miejsca noclegowe jak najbardziej istnieją. Jeśli chodzi o kwatery prywatne, to oferty pojawią się dopiero w czerwcu, kiedy studenci zaczną zwalniać miejsca. (Źródło: Centrum Informacji Turystycznej)

tozyje

Post 30 maja 06, 9:42

witam. miejsca, miejsca, miejsca. panie romanie. wiemy, że nie jest pan od łatwienia noclegów, ale moje wrażenie w kwestii ich dostepności jest póki co fatalne. jako student celuje w nocleg tani. schroniska, akademiki, tanie kwatery. schronisko przy hotelu tumskim zarezerwowane, w innych schroniskach nic nie wiedzą o festiwalu i mozna się tam "ulokować" jedynie na maksimum kilka dni (na przykład na Kołłątaja na trzy!). centrum ma same drogie oferty, jest ich mało, kontakt telefoniczny z nimi zajmuje szmat czasu bo - zdaje się, że - obsługują równolegle gości fizycznie obecnych we wrocławiu. akademiki sa dosyć daleko od centrum (nocne dojazdy, może z przesiadkami, co to za kilkamt, warszawski?). czemu nie jest uruchomiona (przez agencję) strona netowa z ofertami, gdzie mozna byłoby zapoznać się po krótce z ofertą, cenami, zobaczyć małe zdjęcie. niestety okazuje się, że baza we wrocławiu jest gorsza niż w małym cieszynie. ceny, cenami, już się licze, że trzeba będzie zapłacić, ale organizacja fatalna. rozumiem, że ci festiwalowicze, którzy odpowiednio wcześnie nie zadbają o noclegi, będą musilei wziąć to co zostało. ale jeśli ktoś żyje tym festiwalem, wieży w szanse jego powodzenia na nowym gruncie i chce odpowiednio wcześnie mieć coś zabukowane i nie ma takiej mozliwości, no to znaczy, że jest tak sobie. pozdrawiam i prosze o interwencję!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 maja 06, 18:21

tozyje: już interweniowałem...Teraz biegnę do pracy nad końcową listą tytułów. Pozdrawiam Cię serdecznie. Roman Gutek

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 30 maja 06, 19:34

tozyje napisał(a):witam. miejsca, miejsca, miejsca. panie romanie. wiemy, że nie jest pan od łatwienia noclegów, ale moje wrażenie w kwestii ich dostepności jest póki co fatalne. jako student celuje w nocleg tani. schroniska, akademiki, tanie kwatery. schronisko przy hotelu tumskim zarezerwowane, w innych schroniskach nic nie wiedzą o festiwalu i mozna się tam "ulokować" jedynie na maksimum kilka dni (na przykład na Kołłątaja na trzy!). centrum ma same drogie oferty, jest ich mało, kontakt telefoniczny z nimi zajmuje szmat czasu bo - zdaje się, że - obsługują równolegle gości fizycznie obecnych we wrocławiu. akademiki sa dosyć daleko od centrum (nocne dojazdy, może z przesiadkami, co to za kilkamt, warszawski?). czemu nie jest uruchomiona (przez agencję) strona netowa z ofertami, gdzie mozna byłoby zapoznać się po krótce z ofertą, cenami, zobaczyć małe zdjęcie. niestety okazuje się, że baza we wrocławiu jest gorsza niż w małym cieszynie. ceny, cenami, już się licze, że trzeba będzie zapłacić, ale organizacja fatalna. rozumiem, że ci festiwalowicze, którzy odpowiednio wcześnie nie zadbają o noclegi, będą musilei wziąć to co zostało. ale jeśli ktoś żyje tym festiwalem, wieży w szanse jego powodzenia na nowym gruncie i chce odpowiednio wcześnie mieć coś zabukowane i nie ma takiej mozliwości, no to znaczy, że jest tak sobie. pozdrawiam i prosze o interwencję!

tozyje litości!!! Sam lub sama sobie zaprzeczasz. Jezeli nie możesz się skontaktować to skąd wiesz, że obsługa u nas jest fatalna i że mamy same dalekie i drogie propozycje. To nie jest prawda. Mamy również noclegi w cenie 20 zł. Gdyby ich zabrakło jestesmy przygotowani do uruchomienia dodatkowych tanich miejsc noclegowych niedaleko centrum. Nie wiem czy nie żądasz za dużo z tymi zdjęciami /wszystkie hotele we Wrocławiu mają zdjęcia swoich pokoi w necie ale trudno zebyśmy tam zamieszczali fotografie zaadoptowanych akademików/ Tak jak w Cieszynie będzie specjalna komunikacja dowożąca festiwalowiczów za darmo. Proponuję Ci kontakt z Centrum Informacji Turystycznej. Sądzę, że jeżeli masz prawdziwy problem to zostanie on rozwiązany. Wrocław nie jest dżunglą - to bardzo dobrze zorganizowane i dbające o przyjezdnych miasto.
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

tozyje

Na forum od:
7 cze 06, 9:44

Post 7 cze 06, 9:53

witam ponownie. nocleg już mam, uzyskałem go za pośrednictwem wrocławskiego CIT. po osobistej interwencji Pana Romana Gutka udało się zarezerwować wszystko bez większego problemu. nie wiem czy tylko mnie spotykały uprzednio problemy z CIT, być może jestem absolutnym wyjatkiem. ludziom z CIT oraz Panu Gutkowi serdecznie dziękuje. wprawdzie noclegi nie należą do studencko-tanich, ale wrocław to duże miasto, co za tym idzie - dosyć drogie.

zachęcam wszystkich do konatktu z citem drogą mailową - nowehoryzonty@itwroclaw.pl. nie powinno być problemu. pozdrawiam!

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 cze 06, 10:49

witaj na forum wyjątkowy tozyje!
Nadal twierdzę, że noclegi nie są droższe niż w Cieszynie a przede wszystkim są i mają zdecydowanie lepsze warunki!
Dla wszystkich, którzy szukają tanich noclegów dobra wiadomość. CIT ma w swojej dyspozycji kolejne kilkaset miejsc w akademiku Akademii Ekonomicznej - cena za pierwszą noc 27 zł a kazda następna po 18 zł. Pokoje dwu i trzosobowe. Niedaleko centrum. Oczywiście będzie też nasza specjalna komunikacja.
ERA NOWE HORYZONTY

ave_Adore

Na forum od:

Post 7 cze 06, 12:43

tozyje napisał(a):zachęcam wszystkich do konatktu z citem drogą mailową - nowehoryzonty@itwroclaw.pl. nie powinno być problemu. pozdrawiam!

Przeczytawszy info Pana kg, chwyciłam za telefon..
No dobrze, wczesniej na google wpadłam i poszukała telefonu
AE. Co sie okazalo? Ze akademikow jest kilka.
I zaczeło sie: jeden zamkniety, drugi cos tam,
w trzecim mila pani mowi, ze tak, jakis festiwal, tak u nich.
I prosi zadzwonic za 10 minut.
Dzwonie i pani mowi, ze trzeba zadzwonic do citu..
A tam pan mi mowi, ze nby miejsca sa, ale to trzeba pisac,
bo baza sie tworzy.. Hm.
Reasumujac: wydaje mi sie, ze taka baza juz powinna byc stworzona..
Oczywiscie, napisze do citu, ale w tym momencie pozostaje mi spanie w:
http://triosolo.spanie.pl/
No, tylko, ze ja wole ta tansz opcje, bo za nasz pokoj 2 osoby, płacimy 60 zł.
A w akedmiku jest za 17 :D
Ach i zeby jakie info zamiescic to podam numer do citu,
moze ktos skorzysta: 071 344 311[/url]

ave_Adore

Na forum od:

Post 7 cze 06, 12:44

Przeczytawszy info Pana kg, chwyciłam za telefon..
No dobrze, wczesniej na google wpadłam i poszukała telefonu
AE. Co sie okazalo? Ze akademikow jest kilka.
I zaczeło sie: jeden zamkniety, drugi cos tam,
w trzecim mila pani mowi, ze tak, jakis festiwal, tak u nich.
I prosi zadzwonic za 10 minut.
Dzwonie i pani mowi, ze trzeba zadzwonic do citu..
A tam pan mi mowi, ze nby miejsca sa, ale to trzeba pisac,
bo baza sie tworzy.. Hm.
Reasumujac: wydaje mi sie, ze taka baza juz powinna byc stworzona..
Oczywiscie, napisze do citu, ale w tym momencie pozostaje mi spanie w:
http://triosolo.spanie.pl/
No, tylko, ze ja wole tansz opcje, bo za nasz pokoj 2-osobowy, płacimy 60 zł.
A w akedmiku jest za 17 :D
Ach i zeby jakie info zamiescic to podam numer do citu,
moze ktos skorzysta: 071 344 311[/url]

CIT Wrocław

Post 7 cze 06, 13:04

Witam!

Z pierwszej ręki pragnę Państwu przekazać info, że czekamy aż Akademia Ekonomiczna poda nam dokładną strukturę pokoi jakie mamy do dyspozycji dla 700 osób chętnych do nocowania w akademikach. Póki co, poza tym co napisał kg nie możemy WAM drodzy uczestnicy festiwalu przekazać więcej konkretów. Mam nadzieję, że już dziś lub najpóźniej jutro, będę mogła przekazać WAM szczegóły.
Kontakt drogą e-mailową [url]nowehoryzonty@itwroclaw.pl[/url] jest najlepszy ponieważ umożliwia nam zapanownować nad tym kto, gdzie i za ile będzie spał.
Od dziś rezerwacjami będą zajmować się jeszcze dwie dodatkowe osoby, co pewnie jeszcze bardziej usprawni pracę.

Pozdrawiam
z Centrum Informacji Turystycznej we Wrocławiu
[/b][/url]

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 7 cze 06, 13:11

w kwesti noclegów myślę, że jeśli tylko festiwal utrzyma się we wrocławiu miasto za rok będzie już perfekcyjnie zorganizowane jesli chodzi o noclegi, podobała mi się zbudowanie bazy hotelowej itd w cieszynie na stronie festiwalu, myślę, że za rok też taka baza mogła by powstać, wiadomo było gdzie dokładnie i za jaką cene można znaleść nocleg

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 cze 06, 13:29

Moi Drodzy
Jeszcze raz wyjaśniam. W Cieszynie sprawa była dość prosta. Właściwie miejsc noclegowych było za mało więc mieliśmy pod kontrolą prawie całą bazę hotelową. W dużym mieście jakim jest Wrocław jest to niemozliwe. Nie mamy zamiaru jak zresztą każdy większy festiwal budować czy rezerwować takiej bazy. Nie jest to możliwe bo musielibysmy zamiast organizować program zamienić się w biuro podróży. Dlatego powierzamy to niezależnemu operatorowi jakim jest CIT. Ale CIT tez nie może zarezerwować całego miasta i trzymac tych rezerwacji negocjując z potencjalnymi klientami. Każdy ma inne upodobania i chce oczywiście zapłacic jak najmniej. Dlatego CIT do kazdego podchodzi indywidualnie. My staramy się tylko pomagać jak możemy
Ostatnio edytowano 7 cze 06, 14:56 przez kg, łącznie edytowano 1 raz
ERA NOWE HORYZONTY

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 cze 06, 14:08

tozyje: Panie z CIT z Wrocławia przesłały Ci propozycję noclegów bez mojej interwencji u nich. Znam ich profesjonalizm i dlatego zdecydowaliśmy się na współpracę z nimi. Musicie Państwo wiedzięć, że nie zawsze Panie z CIT bedą mogły zrealizować Wasze prośby dotyczące lokalizacji i cen (bardzo często nierealne !!!). Stramy się jednak pomagać Wam w sprwie noclegów jak możemy. Pozdrawiam. Roman Gutek

mimbla

Post 7 cze 06, 20:43

Mi pani z CIT załatwiła nocleg bardzo sprawnie i szybko. Mam juz rezerwację za 20 zł za noc, blisko centrum. Sama bym sobie nie zalatwiła tekiego noclegu, jestem bardzo zadowolona. Teraz tylko czekam na wynik rekrutacji wolontariuszy :)

Pozdr.

ave_Adore

Na forum od:

Post 8 cze 06, 10:07

Moj post nie był marudny.. Nie zale sie.. Mam nadzieje, ze nikt błednie tego nie odczytał.. :roll: :D

Magda CIT

Post 8 cze 06, 10:48

Panie Romanie i wszyscy uczestnicy, obiekt HOSTEL DIZZY DAISY jest w zasobach Centrum Informacji Turystycznej i w większości przeznaczony dla uczestników ERY. Mamy tam do dyspozycji 172 miejsca.
Pokój 1-os. 45 zł
Pokój 2-os. 35 zł/OSOBA
Pokój 3-os. 26 zł/OSOBA

Zapraszam do rezerwacji: nowehoryzonty@itwroclaw.pl

Pozdrawiam
ze słonecznego Wrocławia

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 cze 06, 11:40

Pani Magdo! Dziękuję za informację. Wchodząc dzisiaj na stronę www wrocławskiej Gazety Wyborczej zobaczyłem reklamę tego hostelu i jego adres internetowy wkleiłem na forum trochę odruchowo...Usunąłem już ten link. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

wroclawianka

Post 9 cze 06, 13:46

Szanowni Panstwo
Jako wroclawianka daje kilka rad - omijajcie hotel tenis, tam wlasciwie sa tylko korty, bo trudno mowic o jakichkolwiek warunkach noclegowych. Wiekszosc akademikow wroclawskich uczelni jest w pewnej odleglosci od centrum, gdzie sa imprezy. Zaopatrzcie sie wiec w mapke Wroclawia, albo korzystajcie z komunikacji miejskiej (2 zl normalny, 1 zl ulgowy bilet i dosc czeste kontrole) W nocy jezdza tylko autobusy, ktore we wszystkich kierunkach o pelnych godzinach i ich polowkach wyjezdzaja z dworca PKS). Acha, poniewaz remontujemy co 3 ulice w miescie (masa objazdow i zmienionych tras przejazdu), moze byc problem z aktualna informacja od przechodniow co do trasy tramwajow i autobusow.
DEMENTUJE ze u nas brak knajpek, sa one zazwyczaj w podziemiach (schronach poniemieckich i piwnicach kamienic), moze stad nie byly latwe do znalezienia. Najwiecej ich jest w okolicach rynku. Oplate za wstep pobieraja tylko dyskoteki. Bardzo przyjemne sa dlugie wieczory w rynku wlasnie w lipcu.
I chyba moge polecic jeszcze Wam kemping na grobli. Jest slicznie polozony nad odra, niestety niewiele wiem o warunkach sanitarnych, ale zadzwoncie sami
Camping "Ślęza"
ul. Na Grobli 16-18
50-421 Wrocław
tel. (071) 343-44-42

Zycze Wam wielu goracych wrazen
wroclawianka

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 cze 06, 14:04

wrocławianko: dziękuję Ci za garść cennych rad i informacji. Myślę, że wszyscy będą zachwyceni pięknym Wrocławiem.
Dodatkowa informcja: dzięki pomocy Pana Prezydenta Rafała Dutkiewicza miasto uruchomi na czas festiwalu dodatkowe festiwalowe autobusy, które będa kursowały między obiektami festiwalowymi w centrum, klubem festiwalowym, akademikami, campingiem...Będzie też jeździł specjalny tramwaj festiwalowy. Dokładne trasy i rozkład jazdy otrzymacie przy odbiorze karnetów w Mediatece. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

sokout

Post 12 cze 06, 13:55

Jestem bardzo niezadowolona z rozwiązania sprawy noclegowej w tym roku. Od tygodnia czekam na mail zwrotny z wykazem kwater. Przez telefon nikt nie chce podac mi żadnych informacji ani namiarów i polecają czekac na maila. Ale ile można czekać? W Cieszynie spałam w przedszkolu i nie przeszkadzały mi polowe warunki , za to bardzo odpowiadały mi warunki cenowe. Jestem studentką i po kupnie karnetu moje fundusze są mocno ograniczone. 10- 15 zl to wszystko co mogę dac za nocleg. Z tego co orientowałam sie na własną rekę to najtańsze noclegi oscylują w granicach 20 zl, a te pewnie już od dawna są zarezerwowane, czego na 100% stwierdzic oczywiście nie mogę bo nadal czekam na maila. Może skończyć się tak, że będąc szczęśliwą posiadaczką karnetu bedę szukała miejsca na polu namiotowym, czego mimo wszystko chciałabym uniknąć. Spanie na podłodze tak, ale namiot odpływający do Odry podczas ulewy- nie.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 cze 06, 14:17

sokout przeczytaj posty powyżej proszę. CIT ma miejsca w akademikach /świerze nowych 700 miejsc/ noc za 18 zł /pierwsza noc za 27 zł/. Myslę, że tyle to trwa bo starają się sprostac twoim wymaganiom /szukasz czegoś jeszcze tańszego i zapewne w centrum. Cierpliwości na pewno sie odezwą
ERA NOWE HORYZONTY

Magda CIT

Post 12 cze 06, 22:49

Zgodnie z obietnicą z czwartku 08.06.06 poniżej info o noclegach w Akademikach AE:

Dom Studencki "Ślężak"
ul.Ślężna 33
Obiekt oddalony od Centrum Festiwalowego o 35 min. spacerem, ale połączony z nim komunikacją festiwalową. Pokoje 2-os. i 3-os. w segmentach z pełnym węzłem sanitarnym. Segment składa się z z dwóch pokoi 2-os. i dwóch 3-os. Na jedno piętro przypada 6 segmentów.
Cena za miejsce:
27 zł od osoby za pierwszą noc
18 zł za każdą kolejną noc

Dom Studencki “Przegubowiec”
ul.Kamienna 35/37
Obiekt oddalony od Centrum Festiwalowego o 35 min. spacerem, ale połączony z nim komunikacją festiwalową. Pokoje tylko 2-os. z umywalkami.
Cena za miejsce:
27 zł od osoby za pierwszą noc
18 zł za każdą kolejną noc

Zachęcam do rezerwacji: nowehoryzonty@itwroclaw.pl

Prosimy o odrobinę cierpliwości i wyrozumiałość, bo nie da się odpowiedzieć na 50 e-maili jednocześnie. Najstarszy e-mail na który do tej pory nie udało nam się odpowiedzieć jest z 08.06., byliście od wtorku wyjątkowo aktywni : ) - odpowiemy wszystkim i wszyscy znajdą spanie. Myślę, że jutro będziemy już na bieżąco. Noc wszakże jeszcze młoda :) Jeśli ktoś wysyłał e-mail przed czwartkiem 08.06. i nie dostał odpowiedzi tzn. że jego list do nas nie dotarł. W takim wypadku proszę o ponowne wysłanie go do nas, najlepiej z potwierdzeniem odbioru. Być może "sokout" jesteś takim nieszczęśliwym przypadkiem. Niestety w jednym przypadku już się tak zdarzyło : (

POZDRAWIAM z WROCŁAWIA
kolejna Wrocławianka

anka

Post 14 cze 06, 14:27

gdyby ktoś szukał mieszkania w centrum na czas festiwalu, to takowym dysponuję. Info 508 358 308. Pozdrawiam:)

gopher

Na forum od:
3 maja 06, 21:34

Post 14 cze 06, 16:33

wycofuje co napisalam bo poczytalam forum i juz wiem

Zaglada

Na forum od:
10 cze 06, 2:49

Post 17 cze 06, 1:23

A ja zarezerwowalem sobie pokoik tutaj:
http://www.puhot.pl/text.php?alias=kontakt&lang=PL
Pani recepcjonistka bardzo szybko odpisala na mojego mejla z zapytaniem o dostepnosc. Ceny sa ok i bardzo blisko calego festiwalu:)
nO paiN No GAIN!

ave_Adore

Na forum od:

Post 17 cze 06, 12:05

Ale w trio czy w solo? To jednak jest roznica ;)

Zaglada

Na forum od:

Post 17 cze 06, 21:42

Jesli chodzi o dwuosobowy to az takiej roznicy nie ma....no zalezy jeszce dla kogo w sumie. Ja chyba w tym tanszym sobie zarezerwowalem bo Pani podawala mi cene 30zeta za nocke. Warto "zamejlowac" i sie wypytac bo odpowiedz przyszla naprawde szybko..pozdrawiam!
nO paiN No GAIN!

Zaglada

Na forum od:

Post 18 cze 06, 0:59

eeee pmylka....w tym drozszym to wlasnie jest 30 zeta od lebka (za pok. 2 os.) za nocke i tam zarezerwowalem soobie.....pytalem o wszy w materacach ale nie maja i trzeba swoje przywiezc:)
nO paiN No GAIN!

ave_Adore

Na forum od:

Post 18 cze 06, 11:42

Ach tak.. Co prawda ja nie pisałam tylko dzwonilam, ale to juz niewazne..
Bo mieszkanko mam! (jesli mi sie cos nie_od_widzi..)
Teraz pytanie do mieszkańców Wro: czy ulica Zachodnia to daleko od Opery, Kina Capitol?
Wiem, ze rynek jakos niedaleko. To prawda?
Wiem, wiem, moge sobie sprawdzic na mapie, co tez zrobiłam ;)
tyle, ze takich ulic jak: Świdnicka i Marszałka Piłsudskiego, brak.

Dziekuje ze wszelkie niusy :D

PiT

Na forum od:
26 paź 05, 13:32

Post 18 cze 06, 12:16

świdnicka to najwięszky deptak wychodzący z rynku na południe, a piłsudskiego to główna ulica obok dworca. szczerze, to z zachodniej jest kawałeczek 10-15 min do centrum. ave polecam mapę na www.wroclaw.pl - ma wyszukiwarkę ulic :) pozdrawiam
Ostatnio edytowano 18 cze 06, 12:19 przez PiT, łącznie edytowano 1 raz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 6. - Aaaby spać we Wrocławiu