Marwencol

Filmy 2. AFF - wypowiedz się!
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 18 lis 11, 7:22

Świetny film. Wybaczam mu nawet gadające głowy, bo bohater jest na tyle interesujący, że każda informacja o nim jest w cenie. Mimo tej ciężkiej, bogatej historii, samograja, reżyser znalazł tu swoje miejsce, opowiadając o niej, dołożył swoje trzy grosze. Niczym w fabule odsłania kolejne warstwy osobowości Hogancampa, jego szczerość, naturalność zachwycają. I znowu przychodzi mi do głowy Mekas, właściwie powinnam przepisać tutaj to, co wcześniej napisałam o jego filmie – o odzyskiwaniu wyobraźni, o niewinności sztuki, o odkrywaniu w sobie artysty, który tam był od samego początku, tego należy być pewnym, o fikcji, która staje się rzeczywistością i na odwrót. Marwencol na pewno długo ze mną zostanie. Bardzo polecam.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 18 lis 11, 13:31

A ja się podpisuję pod tym, co napisała aszeffel. Film o prawdziwej sztuce, bo robionej z potrzeby serca, nie na poklask.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 18 lis 11, 23:53

Tak, na razie najwyżej oceniony przeze mnie film. Zgadzam się w 100% jest to film o tym, że prawdziwa sztuka wyrasta na gruncie szczerych emocji i zaangażowania, nie z zimnej kalkulacji.

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 19 lis 11, 23:25

Tutaj nie sposób się nie zgodzić. Bardzo, bardzo dobry film.

emz

Post 20 lis 11, 0:09

Rewelacyjny dokument.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 26 lis 11, 18:42

Dlaczego więc nie wygrał? Jaka była frekwencja na seansach? Czy to może faktycznie jest tak, że my forumowicze tak głośno narzekaliśmy na filmy, że ludzie z niższych rzędów odwracali się by spojrzeć co to za marudy?
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 26 lis 11, 19:07

Jeżeli młodzi ludzie wychowują się na kreskówkach oraz na telewizjach komercyjnych, których za moich czasów nie było, nie mówiąc już o You Tubie to pewnie nasze gusta mogą się trochę różnić.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 29 lis 11, 10:43

"Na pewno tak".

Mnie się bardzo podobał ten film.Szczerość, autentyczność,ciekawie opowiedziane, a jednocześnie delikatne takie, ukazujące całe pokłady wrażliwości bohatera. Nie spodziewałem się, że dokument może mnie aż tak wzruszyć..A jednak.

Powrót do Moje własne Idaho