NOCLEGI 09

Krótka kołdra, czyli Wrocław nocą.
Lila.

Post 5 gru 08, 10:06

Witam,
jestem nowym kwatermistrzem Festiwalu. Stąd też moje pytanie co polecacie a co odradzacie na 2009 rok w kwestii noclegów dla uczestników.
Będę bardzo wdzięczna za różne sugestii wynikające z pobytów w latach poprzednich.
Pozdrawiam
Lila F.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 15 gru 08, 19:15

Całkiem sensowny cenowo (to najważniejsze) i jakościowo (to już mniej) jest akademik Akademii Ekonomicznej "Przegubowiec". Warto byłoby, żeby wcześniej , a nie dopiero w okolicach czerwca porozmawiać z nimi o możliwości wynajmu pokojów. Ponadto chciałbym prosić, aby wszelkie zmiany w personelu odpowiedzialnym za rezerwacje załatwiać kompleksowo, tzn. przekazując wszelkie niezbędne informacje i szczegóły. W tym roku (2008) spotkała mnie sytuacja, w której niejaka Magdalena zbierała zapisy na akademik i później dziwnym trafem została zmieniona na kogoś innego. Jakież było zdziwienie moich koleżanek po przyjeździe na festiwal do Wrocławia, kiedy okazało się, że żadnej rezerwacji jednak nie mamy, mimo zapisów u wspomnianej Magdaleny chyba w okolicach kwietnia.... ;-/
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 gru 08, 11:58

psubrat: czy Pani Magdalena była pracownikiem akademika czy firmy Orfin, która zajmowała się przyjmowaniem rezerwacji? To dla mnie ważne.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 25 sty 09, 11:43

Oh, witajcie. Ja spałem wielokrotnie w Przegubowcu. Bardzo dobra komunikacja z centrum festiwalu jest ogromnym plusem. Tyle, że ja chyba w następnym roku spasuję. Towarzystwo raczej nastawione na nocne balangi (zaczynają od 2-giej kończą w okolicach świtu). Warunki do przyjęcia, natomiast obsługa raczej betonowa. Najpierw panie utrzymywały, że nie mogą mi zmienić pokoju na inne piętro, potem po interwencji u "kwstermistrza festiwalu" zostałem przeniesiony, ale dwa dni później na piętrze nagle zaroiło się od ludzi, co oznacza że te pokoje były wolne. Chyba jeszcze PRL w umysłach.

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:
8 gru 08, 10:02

Post 26 sty 09, 13:03

A jak wyglądał Przegubowiec ze strony finansowej? Oraz co myślicie o Kredce i Ołówku i czy ktoś miał przyjemność tam nocować? Pytanie do studentów Uniwersytetu Wrocławskiego, którzy mieszkają w akademiku. Będę wdzięczna za informację :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 26 sty 09, 13:15

Jeszcze jedno pytanie. W jakich granicach według was leży przeciętna cena za nocleg. Oraz ile max. przeznaczacie na zakwaterowanie?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 26 sty 09, 13:27

Mieszkałam ostatnio w hostelu Wrocław tuż przy przystani Zwierzynieckiej – miejsce kameralne, mały domek z czerwonej cegły, podzielony na niewielkie pokoiki, mimo bliskości ulicy w miarę cicho, bo hostel graniczy z parkiem nad rzeką, do centrum miasta 10min kilkoma tramwajami (tuż obok przystanek), latem wielką zaletą musi być okolica – park nad Starą Odrą, w którym pod drzewami można zjeść śniadanie, pokoje na parterze i pierwszym piętrze, kuchnia w połączeniu z salonem na drugim, dla mnie wielką zaletą tego miejsca jest bezprzewodowy internet, ale ceny -jak na hostel położony nie w samym centrum- za wysokie (a to przecież dopiero tzw. niski sezon, interesuje mnie jedynka), poza tym żeby dotrzeć do pokoju jednoosobowego trzeba przechodzić przez pokój wieloosobowy, na korytarzu łazienka koedukacyjna, obok salonu – prywatna, czysto.

http://welcome-wroclaw.pl/

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 26 sty 09, 16:02

Ja spałam w bursie nauczycielskiej na Kotlarskiej tuż przy rynku, rzut beretem od obiektów festiwalowych. Za 3os pokój zaplaciłyśmy 35zł. Przyzwoite warunki, łazienki na korytarzu (co za różnica po 5 filmach....). a w pokoju był nawet czajnik :)
Jedyna wada to taka, ze było głośno, co tak naprawdę nie robi mi większej różnicy po kilku dniach festiwalu, bo i tak od razu zasypiam. :)
Jest blisko i tanio.
Generalnie polecam

http://www.dodn.wroclaw.pl/bursa/

tangerine

Na forum od:

Post 26 sty 09, 20:07

Lila napisał(a):Jeszcze jedno pytanie. W jakich granicach według was leży przeciętna cena za nocleg. Oraz ile max. przeznaczacie na zakwaterowanie?

Najlepiej 90-110 złotych za nocleg, z możliwością wykupienia śniadania i rozsądnego dojazdu, oczywiście za jedno-osobowy... Widzę, że ceny hotelach poszły w górę...

Chciałem wkleić zdjęcie mojego pokoju z Przegubowca, ale... komunikat się pokazał: Przepraszamy, ale maksymalna wielkość przestrzeni dyskowej załączników została już osiągnięta. Skontaktuj się z administratorem jeśli masz jakieś pytania.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 26 sty 09, 21:55

Najlepiej 90-110 złotych za nocleg, z możliwością wykupienia śniadania i rozsądnego dojazdu, oczywiście za jedno-osobowy...

Ile niby? To moze jednak spobuj za te pieniadze wynajac mieszkanie na miesiac? Mam do wyboru spanie u kolegi, co jest mega-fajne, choc troche utrudniam mu zycie i jestem poza centrum, albo spanie w Przegubowcu. Cena jaka maksymalnie zaplacilbym za przyjemnosc spania w tym akademiku to 30zl.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 27 sty 09, 10:03

A co myślicie o tym aby z dwóch Hosteli, mam na myśli Orange Hostel na Grunwaldzkiej oraz Trio, zrobić strichte Hostel festiwalowy? Gdzie oczywiście będą przystępne ceny, w granicach 25-30 złotych albo mniej  Gdzie będzie można przy porannej kawie podzielić się refleksjami po obejrzanym, podyskutować.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 sty 09, 10:21

och, tangerine, to opcja dla Ciebie! przecież chciałeś mieć wszystko w jednym miejscu - i festiwalowiczów i rozmowy i centrum :)

ja jako jedynka nie chciałabym płacić więcej niż 50pln, mieszkać w centrum, no i mieć bezprzewodowy internet, ale to chyba w tej Wenecji Wschodu niemożliwe :)

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 27 sty 09, 11:54

Wydaje mi się, że to bardzo dobry pomysł.

em

Na forum od:

Post 27 sty 09, 12:00

Z tego co pamiętam to w Trio jest nawet jakaś świetlica czy sala telewizyjna, można tam zrobić pokój konferencyjny dla festiwalowiczów. ;)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 27 sty 09, 13:17

aszeffel napisał(a):och, tangerine, to opcja dla Ciebie! przecież chciałeś mieć wszystko w jednym miejscu - i festiwalowiczów i rozmowy i centrum :)

ja jako jedynka nie chciałabym płacić więcej niż 50pln, mieszkać w centrum, no i mieć bezprzewodowy internet, ale to chyba w tej Wenecji Wschodu niemożliwe :)

W Orange Hostel jedynka jest w cenie 50 zł.
W granicach 50 jest w Silesiusz Hostel na Stysia, dokladnie to 55, z tym że jest to pokój 2 os.
U Szermierzy "1" 65
"2" 40

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 27 sty 09, 15:24

Ja rokrocznie rezyduję w domu turystycznym TRIO i jest dobrze, polecam dołączyć do mnie ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

cze67

Na forum od:

Post 27 sty 09, 15:47

I ta rekomendacja ostatecznie przesądziła :-)

Thane

Na forum od:

Post 27 sty 09, 17:49

Pamiętam, że rok temu też pytano o miejsca i jeden z użytkowników forum również polecał TRIO, to dobre miejsce :).

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 sty 09, 18:01

TRiO jako komuna forum, z dyskusyjnym salonem, a w porze obiadu wspólne pikniki na Mierniczej :) to kto tu będzie pisał w ogóle....:)

em

Na forum od:

Post 27 sty 09, 20:03

Też spałam w Trio i złego słowa nie powiem, :) ale teraz nocuje nieco bliżej rynku o czym tu pisałam, także ja polecam Bursę na Kotlarskiej.

tangerine

Na forum od:

Post 27 sty 09, 21:20

Pomysł z tanimi pokojami - dobry, ale tak jak pisałem w innym wątku - przydałaby się oferta dla osób gotowych zapłacić trochę więcej (90-100) . Przypomniam, że w Cieszynie były zniżki w hotelach... Może we Wrocławiu powinny być jakieś hotele ze zniżkami... Pamiętam, że zawsze z mejscami w Przegubowcu do końca nie było problemu... Natomiast trudno znaleźć pokój w standardzie ponad-studenckim w rozsądnej cenie...

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 28 sty 09, 9:24

Oczywiście że będą jeszcze hostele, hotele i baza kwater prywatnych dla osób, którzy preferują spokojniejszy tryb. Natomiast jeżeli ktoś zdecyduje się na Hotel z „nie studenckimi” warunkami w granicach od 100-200 zł/dobę to bardzo proszę o kontakt mailowy na lila@snh.org.pl. Bardzo chętnie pomogę w znalezieniu odpowiedniego noclegu.:)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 sty 09, 9:26

a co z kwaterami prywatnymi? czy jest jakiś pomysł na to, jak zdobywać o nich informacje? w zeszłym roku tuż przed festiwalem forum było pełne ofert, ale dobrze byłoby wcześniej...

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 28 sty 09, 10:39

Pomysł na bazę kwater prywatnych oczywiście jest, ale czy uda się go realizować okaże się już za tydzień. Mam nadzieję że baza kwater prywatnych zawiśnie na naszej stronię najpóźniej pod koniec lutego :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 28 sty 09, 10:40

Czy nocował ktoś z Was w Europie na Grabiszyńskiej?

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 2 lut 09, 15:13

http://www.hotelakira.pl/
nowo otwarty hotel w przystępnych cenach :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 4 lut 09, 11:24

Witam wszystkich,
jak zwykle mam pytanie. Czy byli byście zainteresowani Hotelem Savoy na pl. Kościuszki za 95 zł. za dobę ze śniadaniem?:)

cze67

Na forum od:

Post 4 lut 09, 12:08

95 zł? Ze śniadaniem? Jak na Wrocław to chyba dobra propozycja. Ale ja np. nie wiem jeszcze czy przyganą mnie znajomi jak w zeszłym roku czy też będę musiał szukać jakiegoś noclegu.

PS. Z całym szacunkiem, Pani ENH-Kreator: jeżeli powiedzmy dwie-trzy osoby odpowiedzą, że tak, są zainteresowane, to co? Na tym forum pisze w tej chwili jakieś kilkanaście osób, nie jest to raczej grupa reprezentatywna, zważywszy, że na festiwal przyjeżdża ich parę tysięcy.

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 4 lut 09, 12:50

Taka informacja pomoże mi zdecydować czy warto rezerwować ten Hotel. Oraz jeżeli teraz trzy osoby odpowie że są zainteresowani, to de fakto mamy już 30 noclegów zapewnionych, pozostaje 480. Biorąc pod uwagę że jest dopiero luty oraz że jak sam Pan powiedział piszę tu nie liczna grupa osób, to już wiem co z tym fantem mam zrobić.
A poza tym co dwie głowy to nie jedna :)

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 4 lut 09, 18:54

ja mogłabym się pisać :),bardzo dobra propozycja ,uważam ,a chętnie bym sobie odmieniła,bo ciągle miałam to samo miejsce ,więc Miła ,pracowita LilO :), ważny parking :),

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lut 09, 19:21

fantastyczny punkt, w papciach do Warszawy

i z rabatem

eliska, parking niestrzeżony pod hotelem

a internet?? chyba nie ma :(

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 4 lut 09, 20:09

hmm faktycznie nie ma:) Ale coś wymyślimy. Na pewno znajdzie się jakaś siec bezprzewodowa, na pl. Kościuszki. W każdym bądź razie mam nadzieję że jeszcze będę we Wrocławiu, to to przetestuje. :)

eliska

Na forum od:

Post 4 lut 09, 20:53

i do Capitolu :)
mi tam internet niekoniecznie ,bo wystarcza mi mediateka ,tak to odpoczywam od tego uzależnienia 21 wieku ;)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lut 09, 21:03

a ja bym dnia nie przetrwała...
no chyba że w Patagonii :)

eliska

Na forum od:

Post 4 lut 09, 21:49

ja walcze :) ,robie naszyjniki ,żeby nie musieć psuć klawiatury czy czego innego ,bo naszyjniki to lubie robić bardziej niz internet lubie :)....kurde,wiem,ze nie na temat ;) ...kończe :)

najbardziej to bym chciała na Rynku z jednej strony,ale z drugiej ,to tam musi być chyba mocno głosno cale noce

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lut 09, 22:10

na Rynku?!
zwariowałaś... ;)

tangerine

Na forum od:

Post 4 lut 09, 22:26

hm... gdybym miał samochód, to bym sobie mógł mieszkać na uboczu... dla mnie też Internet nie jest taki ważny... wolę książki... należę do mniejszości i uważam, że Internet w dzisiejszej formie raczej będzie tracił popularność niż zyskiwał... owszem telewizje pójdą w kabel światłowodowy, ale siedzenie przed klawiaturą w pracy i po pracy to raczej nie jest wielką frajdą... raczej światłowód ma przyszłość jako nośnik informacji, ale nie Internet jako wiodace medium... ale to tylko moje spostrzeżenia i być może ktoś to kiedyś zaorze... może jestem leśny dziadek z innej epoki...

eliska

Na forum od:

Post 4 lut 09, 22:41

aszeffel napisał(a):na Rynku?!
zwariowałaś... ;)

tak ! :)
..no mam słabość do Rynków :)

Tangerine
internet to temat na osobny temat :)
całą pułapka tkwi w tym ,ze daje duze możliwosc....ilu bym rzeczy nie zrobiła gdyby nie internet,ale tez wielu rzeczy nie robie ,bo internet :)))

dobranoc

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lut 09, 22:43

zwariowałaś, zwariowałaś...
podtrzymuję!

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lut 09, 22:44

tangerine: Ty jesteś leśny dziadek, a ja jestem laptop, choć wcale nie najnowszej generacji :)

tangerine

Na forum od:

Post 4 lut 09, 23:16

Chyba się wkurzę i napiszę scenariusz filmu pt. "Zapach papieru"...

eliska

Na forum od:

Post 5 lut 09, 9:11

:))) dobry tytuł ...ciekawe co by powiedział Al Pacino ;)

tyle ,ze zapach papieru to moze sie kojarzyć zapach pieniędzy ;),a niekoniecznie ksiązek jak pewnie masz namyśli :)

tangerine

Na forum od:

Post 7 lut 09, 22:00

Jeszcze kultura analogowa nie powiedziała ostatniego słowa... Właśnie sie dowiedziałem, że sprzedaż płyt winylowych wzrosła pomiędszy 2007 i 2008 rokiem z 1 do 2 mln egzemplarzy... Biorąc pod uwagę, jak bardzo spada sprzedaż płyt kompaktowach, daje to do myślenia...

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 8 lut 09, 18:11

Uruchomiliśmy nową zakładkę "Noclegi" prezentującą propozycje noclegów we Wrocławiu z dogodnymi rabatami dostępnymi dla uczestników podczas Festiwalu ENH. Kliknij >>>
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

cze67

Na forum od:

Post 8 lut 09, 20:23

No! Szacunek dla Pani Lili, wreszcie ktoś się wziął NA POWAŻNIE za noclegi dla festiwalowiczów. Szkoda, że single mają zawsze pod górkę. Znaczy się, najdrożej:-(

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lut 09, 21:08

ponieważ w każdym społeczeństwie istnieje atawistyczna tendencja do utrudniania życia temu, co indywidualne i osobne oraz do wypierania go na marginesy :(

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 9 lut 09, 11:57

Właśnie próbuję nawiązać współpracę z akademikami, tam na pewno będzie taniej dla "singli". Nic na to nie poradzę że prywatność ma swoją cenę. :)

eliska

Na forum od:

Post 9 lut 09, 12:10

do tego jak nie che sie być w jakiejs totalnej klitce to trzeba sobie dwójke,żeby na klaustrofobie nie popaść , zamawiac :))) co dopiero podraza koszty a do tego to drugie puste łóżko moze razić ;) :))) ech

Thane

Na forum od:

Post 9 lut 09, 12:21

Pani Lilo to może jeszcze da się jakiś rabat załatwić w Trio? Obniżenie kosztów uradowałoby wielu ;).

cze67

Na forum od:

Post 9 lut 09, 13:04

Pani Lilu, a da Pani radę przenieść ten hotel
http://www.hotelgambit.com.pl/cennik.html
wraz z obowiązującymi tam cenami do Wrocławia? Bardzo Panią proszę :-)

Następna strona

Powrót do 9. - Noclegi