NOCLEGI 09

Krótka kołdra, czyli Wrocław nocą.
juliette

Na forum od:
22 cze 09, 14:34

Post 22 cze 09, 15:09

A nie ma ktoś miejsca, żeby przyjąć jedną osobę? Poszukuje noclegu i dobrego towarzystwa, bo jadę sama na cały festiwal. Proszę pisać ;-)

Gendo

Post 23 cze 09, 14:26

A co rozumiesz przez dobre towarzystwo?

juliette

Na forum od:

Post 24 cze 09, 15:45

jadę na Ere pierwszy raz, więc chciałabym mieć z kim pogadać o filmach, pójść wieczorem do knajpy itp. czyli w takim normalnym rozumieniu dobre towarzystwo na Festiwal Filmowy ;)

gendo

Post 25 cze 09, 7:50

Niestety nie mogę pomóc. Moja lepsza połowa poinformowała mnie , ze chce mieć odrobinę prywatności więc dodatkowych lokatorów nie będziemy brali. Przykro mi.

gendo

Post 25 cze 09, 7:51

Jedyne co mogęzaoferować to towarzystwo od czasu do czasu:P Ale myślę, że to nie wiele pomoże

Monika

Post 25 cze 09, 9:44

Cześć wszystkim. Jestem studentką z Wrocławia. wiem, że jest już troszkę póżno ale dla tych z was, którzy przyjeżdżają w tym roku na festiwal do Wrocławia i nie mają jeszcze załatwionego noclegu proponuje zatrzymać się u mnie. Przejrzałam ceny hoteli i hosteli i mogę wynająć materac na czas festiwalu za 35 zł. za noc. Bardzo konkurencyjna cena :) Jestem właścicielką willi jednorodzinnej bardzo blisko centrum. świetny dojazd komunikacją miejską! oferuję wygodne materace, ładny ogród i taras dla tych którzy będą chcieli zrelaksować się i nabrać sił na kolejny dzień festiwalu :) Grupy mile widziane. Jeżeli jesteście zainteresowani dzwońcie lub piszcie: 518 587 606 mofenirekanz@wp.pl

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:
8 gru 08, 10:02

Post 25 cze 09, 12:04

Witam,

mam do wynajecia pokoj dwusosobowy na Placu Grunaldzkim w mieszkaniu studenckim na czas festiwalu. Cena to 30zl/os/dobe. W mieszkaniu jest bezprzewodowy internet, pod blokiem jest parking, do dyspozycji jest kuchnia. Zamiescilam już ogloszenie na forum w watku "Pokoje studenckie?" chociaz nie wiem czy regulamin formu tego nie zabrania.
Jezeli zna Pani kogos zainteresowanego prosze mu podac moj adres email badz numer telefonu:
661 227 858.

Z tego co pamietam gdy festiwal odbywal sie w Cieszynie w zakladce noclegi mozna bylo znalezc oferty osob prywtanych, wydaje mi sie ze troche teraz tego brakuje. We Wroclawiu jest duzo studentow, ktorzy musza placic za mieszkanie w czasie wakacji i pewnie bardzo chetnie udostepnili by swoje pokoje lub cale mieszkania na czas festiwalu.

Pozdrawiam

Kasia

juliette

Na forum od:

Post 25 cze 09, 14:58

Gendo, dzięki za dobre chęci ;-)

oum_kalthoum

Na forum od:
23 maja 09, 22:47

Post 26 cze 09, 20:41

juliette napisał(a):A nie ma ktoś miejsca, żeby przyjąć jedną osobę? Poszukuje noclegu i dobrego towarzystwa, bo jadę sama na cały festiwal. Proszę pisać ;-)

Hej, hej,

ja też poszukuję (dobrego) towarzystwa. Już się w tej sprawie ogłaszałam kilka postów temu.;) Co prawda nie mogę Cię przygarnąć, bo sama przybywam do miasta, ale jakby co, mam noclegi w Avantgarde Hostel. Byłoby fajnie, gdybyś się przyłączyła. Pozdrawiam!

busterM

Post 27 cze 09, 9:56

no to w Avantgarde Hostel będzie dużo osób szukających dobrego towarszystwa:)

jazz_lady

Post 28 cze 09, 9:42

Mam do wynajęcia mieszkanie 2 pokojowe, 40m2 przy ulicy Młodych Techników, świeżo po remoncie, 15 min do rynku piechota, 10 min do heliosa. Maksymalnie dla 4 osób.
Szczegóły na maila: jazz_lady@tlen.pl

juliette

Na forum od:

Post 1 lip 09, 12:11

oum_kalthoum napisał(a):Hej, hej,

ja też poszukuję (dobrego) towarzystwa. Już się w tej sprawie ogłaszałam kilka postów temu.;) Co prawda nie mogę Cię przygarnąć, bo sama przybywam do miasta, ale jakby co, mam noclegi w Avantgarde Hostel. Byłoby fajnie, gdybyś się przyłączyła. Pozdrawiam!

no to napisałam :)

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 1 lip 09, 13:00

wydaje mi się ,ze nie trzeba sie tak bardzo umawiać na towarzystwo ,bo na Festiwalu jest sympatycznych ,inteligentnych ,ciekawych ,otwartych ludzi mnóstwo ,zresztą dlatego m in jeżdzę ,żeby być w otoczeniu takich ludzi . A okazji do poznawania też jest dużo choćby w niesłusznie potępianych kolejkach na filmy :),czy w windzie Heliosa :) .Festiwalowicze są rozpoznawalni ..moze poprostu postawic na spontanicznosć i co życie czytaj Festiwal przyniesie

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 1 lip 09, 13:07

Albo przyłącz się do cze67, zamieścił ogłoszenie, że poszukuje towarzystwa, a z nim na pewno nie będziesz się nudzić :D.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

oum_kalthoum

Na forum od:

Post 1 lip 09, 13:22

Ja wiem, że tu na każdym kroku można spotkać fajnych ludzi i ogólnie o znudzenie czy brak dobrego towarzystwa się nie martwię, ależ skąd! Ale jednak miło jest wracać z kimś o tej pierwszej/drugiej w nocy, a nie samemu się wlec.;)

eliska

Na forum od:

Post 1 lip 09, 13:35

trochę trudno mi oferować swoje towarzystwo ,bo nie wiem czy jestem fajna ;) ,nie wiem jak moje scieżki będą wyglądać ,ale na początrek jesli będziesz sie czuć wyobcowana? -nie wiem czy Ty to ona czy on ;) ,ale w moim profilu jest adres strony ,a na stronie w kontakcie jest numer telefonu ,więc jako ostatnia deska ratunku mogę zaoferować towarzystwo :))),pewnie będzie nas zresztą więcej ,ciepło pozdrawiam ...aha mozesz napisac na maila jak masz na imię ,coś więcej ewnt.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 1 lip 09, 13:39

Eliska jest fajna! Rzekłem!
:-)

juliette

Na forum od:

Post 1 lip 09, 14:05

Eliska, pewnie masz rację, że nie trzeba się aż tak umawiać, ale z kimś zawsze raźniej, przynajmniej na początku, prawda?
I tak jak napisała oum_kalthoum, fajniej jest wracać z kimś, czy iść potem do knajpy pogadać o filmach, a tak samemu? eee, no, jakoś tak głupio. Co prawda, ja będę miała trochę roboty, ale fajnie by było kogoś poznać :)
A co do oferty cze67, to ja bym jak najbardziej była za, tylko cena niestety przekracza moje możliwości :(
W każdym razie ja już się nie mogę doczekać Festiwalu, a Wy? :D

cze67

Na forum od:

Post 1 lip 09, 14:12

MY też!

eliska

Na forum od:

Post 1 lip 09, 14:27

Cze67 ...no ...chyba Cie będę ,usiała uściskać :))) ,dziękuję fkazdym razie za referencje
tez sie nie moge doczekać i tez obiecuje sie odzywać do wszystkich ,którzy ,ktróre zechcą pogadać /takze Juliette :)...bo sama świadomosć ,ze można :) daje jakis spokój duszy

a narazie zapracowana jestem ,zakręty ledwo łapię

oum_kalthoum

Na forum od:

Post 1 lip 09, 14:27

Elisko, nie trzeba niczego sprawdzać by wiedzieć, że jesteś bardzo fajna i bardzo chętnie Cię poznam, nawet jako osoba (kobieta) niewyobcowana;).
A tak w ogóle mam pytanie z zupełnie innej beczki, może to nie jest właściwe miejsce, ale co tam.
Jestem festiwalowiczką starej, że tak powiem, daty i tęskno mi to do cieszyńskiego klubu festiwalowego, gdzie każdy karnetowicz mógł przyjść, napić się, najeść, potańczyć, pooglądać, posłuchać, pogadać i co tylko sobie wymarzył w ogóle.
Rok temu nie było mnie po raz pierwszy od x lat na festiwalu, więc nie wiem, jak klub festiwalowy sprawdza się w nowej formule (podobno było to jakieś nowe miejsce zamiast tej starej fabryki czy co to było). Czy istnieje jakaś alternatywa dla płatnych koncertów z nurtu super nowoczesnej muzyki? Czy po obejrzeniu przepisowych pięciu filmów można sobie przysiąść w jakimś festiwalowym lokalu, zjeść coś może, napić się i pogadać? Będę wdzięczna za odpowiedź.:)

eliska

Na forum od:

Post 1 lip 09, 14:31

ten klub jest bardzo fajny i tez klimatyczny..no ja na dzis koniec ,gonie dalej

cze67

Na forum od:

Post 1 lip 09, 14:56

A mnie się klub Arsenał jako miejsce do posiedzenia i pogadania nie podoba (koncerty - TAK!). Ale nie byłem też zwolennikiem cieszyńskiego namiotu.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 1 lip 09, 15:00

eliska jest w ogóle gwiazdą tego forum :) fajna, fajna, mam nadzieję, że się spotkamy na projekcjach filmów Jennifer Reeves

eliska

Na forum od:

Post 1 lip 09, 15:48

:)) własnie ,boje sie czy sie tu za bardzo nie lansuje ;),chyba tzreba będzie troche pomilczeć :)

a tez jestem jej ciekawa ,czytałam ,ze była zaskoczona nagrodą ,na któryms wczesniejszym festiwalu , i nie wiedziała o tym ...wogóle wydała mi sie z tekstu taką orawdziwą artystką co to robi swoje bez względu na okolicznosci i ją cieszy ta praca

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 09, 16:40

eliska, jestem pewna, że nie wytrzymasz, milcząc :)

a Reeves - tak, tak, tak, bardzo polecam wszystkie jej filmy, szczególnie oba zestawy krótkometrażówek, to kino, które jest i piękne i świadome, i pytające, i przekraczające wizualny dogmat, chciałoby się -dosłownie- dotknąć ekranu, dotykowe – atakujące, angażujące różne zmysły, także dzięki specyficznej warstwie dźwiękowej, zbuntowane, bardzo kobiece, czyli raz łagodne, raz dzikie, no po prostu

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 1 lip 09, 17:03

cze67 napisał(a):Eliska jest fajna! Rzekłem!
:-)

Potwierdzam.

eliska

Na forum od:

Post 1 lip 09, 22:07

aszeffel masz racje :)
do tego tu zagadują ;) ,a tam mi omal nie umnkęło uwagi ,ze program juz jest

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:
8 gru 08, 10:02

Post 2 lip 09, 9:06

juliette

Na forum od:

Post 2 lip 09, 12:34

Ja chciałam tylko powiedzieć, że mam nocleg w Avantgarde Hostel i dziękuje wszystkim za odzew :) Z pozostałymi osobami chętnie się spotkam podczas Festiwalu :)

Marek Z.

Post 3 lip 09, 15:52

Jestem tu nowy. Witam wszystkich. Lila na poczatku tematu zapytala ile wydaje na nocleg. Staram sie nie przekraczac magicznej granicy 1000 zl za dobe. W cene te wliczam, oprocz noclegu, sniadanie w eleganckiej restauracji.
Ze swej strony polecam hotel Monopol. Znam go i nigdy nie mialem zadnych zastrzezen.
Z pozdrowieniami, Marek.

busterM

Post 3 lip 09, 19:12

to musi być bardzo elegancka restauracja:D

Marek Z.

Post 3 lip 09, 19:42

Znam kilka zaprzyjaznionych restauracji, w ktorych lubie bywac. Jesli chcesz, to moge Ci polecic (w prywatnej korespondencji) kilka eleganckich miejsc.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 09, 19:46

czy kobiety mają tam wstęp?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 3 lip 09, 21:04

:-))brawo aszeffel!

Lolek

Post 5 lip 09, 20:38

Ja kiedyś spałem w Hostelu Dizzy Daisy na Placu Grunwaldzkim (nie pamiętam numeru, generalnie akademik Akademii Rolniczej). Ceny bardzo przystępne, komfort akademikowy ale czysto i fajna obsługa. JAk coś to można tam negocjować.

ene-due-rabe

Post 6 lip 09, 0:48

hej!
ja właśnie szukam jakiegoś taniego noclegu..
będę wolontariuszem,a we Wrocławiu będę od 20lip-2sierpnia,
z kolegą z francji(ktory będzie krócej)
będę bardzo wdzięczna za jakieś namiary na tanie nocowanie:)
nie mam duzych wymagań,byle nie zadaleko do centrum,może być kanapa/podłoga ,tak studencko-hospitalit'owo
mój email:amimimoi@gmail.com
gg:5389805
dzięki.Ania

Piotrek

Post 6 lip 09, 10:42

Witam,
ja właśnie dzisiaj zarezerwowałem w w/w Hostelu Dizzy Daisy - mają jeszcze miejsca i można sobie spokojnie rezerwować.
Jak coś to podaję linka do strony - http://www.wroclawhostel.pl
Pozdrowienia i do zobaczenia we Wrocku na NH :)

Gość

Post 7 lip 09, 15:38

Lila napisał(a):Nowy Hostel http://www.tuiterazhostel.pl/ :)

Serdecznie polecam , byłem niedawno. Schludnie , czysto , miła obsługa i przede wszystkim blisko kina Helios.

PitKrk

Post 7 lip 09, 23:02

A ja zarezerwowałem tutaj - http://www.hostel.pl/hostel-wroclaw-pol
Jak coś nr na recepcję: 0 71 722 07 74

MArKTwain

Post 7 lip 09, 23:51

byłem na weekend potestowac miasto. Zaliczyliśmy dwa hostele
http://www.4funhostel.pl i www.hostel.pl - tanio i schludnie w obydwu więc moge polecic. Obydwa obok siebie a między nimi MC Donald :)

Ave

Post 8 lip 09, 23:40

Witam,
mamy do zaoferowania dwa w pełni urządzone apartamenty z zielonymi ogródkami.

Cena: około 60 zł od osoby w zależności od ilości osób i długości pobytu.

Apartamenty mieszczą się w nowoczesnym budynku zlokalizowanym w samym centrum Wrocławia, zaledwie 1,5 km od wrocławskiego Rynku.

Lokalizacja apartamentów zapewnia ciszę i spokój przy jednoczesnej niewielkiej odległości od centrum miasta oraz dogodnym połączeniu zarówno transportem publicznym jak i własnym samochodem.

Dla zmotoryzowanych gości istnieje możliwość zaparkowania samochodu na strzeżonym parkingu na terenie posesji.

Nasze apartamenty to idealne miejsce, by odpocząć po dniu pełnym atrakcji i wrażeń. Meble ogrodowe i sprzęt do grillowania sprawią, że będzie to wspaniałe i niezapomniane miejsce wieczornego wypoczynku.

W sprawie rezerwacji proszę o kontakt: 507 511 546

Ave

Post 8 lip 09, 23:41

Moore

Post 13 lip 09, 11:31

Spokojny, zrównoważony student reżyserii filmowej poszukuje współlokatora/lokatorki (w liczbie mogącej przekraczać 1 ;)) od 27 lipca do 2 sierpnia.
Chętnych proszę o kontakt, trzeba jak najszybciej rezerwować bo nic nie zostanie ;) mail: halibal@interia.pl

Pozdrawiam

srewer

Post 14 lip 09, 18:48

Hej! Ja mam pytanie do osób które mieszkały już we wspominanym kilka razy Trio. Trochę późno się zabrałem za rezerwację, przez telefon powiedziano mi, że mogę dostać pokój jedno- albo dwuosobowy. Pani recepcjonistka stwierdziła, że mają tylko dziesięć pokojów jednoosobowych spośród wszystkich dwustu i nie jest w stanie mi teraz powiedzieć, czy będą wolne 30 lipca. Zgodziłem się, bo różnica w cenie mała, ale teraz zacząłem się zastanawiać - czy to tam normalna praktyka? W końcu rezerwacja jest po to, żeby wiedzieć w jakim pokoju będzie się mieszkać. Spotkaliście się z tym? Chyba nie dokwaterują mi kogoś z zewnątrz? ;)

cze67

Na forum od:

Post 14 lip 09, 18:57

O, a to bardzo ciekawe, że w TRIO są jeszcze jedynki. Gdy dzwoniłem tam miesiąc temu pani stwierdziła, że w terminie festiwalu jednoosobowych pokojów już nie ma, tylko dwójki, więc ową dwójkę zarezerwowałem (o czym jest zresztą osobny wątek tutaj).

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 14 lip 09, 19:04

Ja dzwoniłem już kilka miesięcy temu i jedynek też nie było na ten okres (tam nigdy nie ma jedynek) więc faktycznie jakieś cuda się dzieją. A co do dokwaterowania to na pewno tak się nie stanie, płacisz to wymagasz.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 14 lip 09, 23:41

nie no co wy, jeszcze mnóstwo czasu, nie wiem gdzie będę mieszkał... spoko, kiedyś w Hotelu Gambit zarezerwowałem pokój jak już się festiwal rozpoczął...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lip 09, 7:00

ale to w Cieszynie było?

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 15 lip 09, 17:55

tak, dokładnie... to było tam... na wzgórzu porośniętym drzewami... obok hoteu stała budka telefoniczna na żetony... na recepcji poznałem bratową... potem mnie odwieźli do Rzeszowa... ale to było dawno, dawno temu....

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 9. - Noclegi