Galimatias napisał(a):właśnie.....ktoś wie czemu odpadł Capitol?
Roman Gutek napisał(a):Do rezygnacji z Capitolu zmusiła nas konieczność oszczędzania. Ze względu na kurs walut, osłabienie złotówki i wielkie płatności w euro i dolarach, budżet festiwalu jest po prostu mniejszy niż w roku poprzednim. Capitol jest na codzień teatrem muzycznym, nie ma aparatury do pokazywania filmów. Jej wynajęcie jest bardzo kosztowne. Przeanaliżowałem bardzo dokładnie wykorzystanie miejsc w Capitolu w trakcie festiwalu i okazało się, że często w tej sali, mimo atrakcyjnego programu, było mało osób. Brak Capitolu to decyzja tylko na ten rok. Chętnie wrócimy do Capitolu (chyba, że będzie tam wkrótce remont).
dlaczego ma odpaśc Warszawa?miecznik napisał(a):Dla mnie chore są kolejki na takiego Almodovara czy na inny tytuł, który już był/będzie w kinach i jest/będzie łatwo dostępny na DVD.
Ciekawe co będzie się działo za rok, jak odejdzie nam jeszcze kino Warszawa.
cze67 napisał(a):Taaaa, pamiętam zapewnienia kg jeszcze z Cieszyna: kino ERA powróci... Jaki był ciąg dalszy WSZYSCY WIEMY!
cze67 napisał(a):W naszym kraju? Nie sądzę.
cze67 napisał(a):Niezłe zaskoczenie przeżyłem przychodząc kwadrans przed drugim pokazem Oszusta i widząc jakieś 30 osób w kolejce. Myślałem, że to wszyscy chętni. Okazało się, że to ci pechowcy, którzy nie dostali się na salę i czekają aż któreś z biletowiczów ewentualnie nie przyjdzie, albowiem sala nr 7, gdzie odbywał się pokaz, była już pełna.
cze67 napisał(a):doktor pueblo: A to nie da się wyremontować kina przez rok?
W naszym kraju? Nie sądzę.
chinaski napisał(a):Najrozsądniejszym wyjściem w/g mnie jest wynajęcie multikina w arkadach wrocławskich, tylko nie wiem czy to jest realne, bo trzebaby podpisywać umowę z kolejna firmą..
Powrót do 9. - Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne