ENH Newsletter - przesadziliście

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Wolontariat.
taka.sowa

Na forum od:
24 lip 09, 10:54

Post 24 lip 09, 11:09

Właśnie przed chwilą wypisałam się z listy mailingowej ENH. Trochę mi było szkoda. bo zawsze fajnie było w okolicach wiosny dostawać pierwsze zapowiedzi festiwalu. Ale w tym roku przesadziliście, naprawdę. Dziś jeden mail, wczoraj dwa, w sumie od początku lipca - 8, w czerwcu - 6. w maju - 5. Super, że organizatorzy informują uczestników o nowościach i planach, ale taka liczba maili powoduje efekt przeciwny do zamierzonego. Czy mail raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie, z podsumowaniem ciekawostek i ewentualnym linkiem do strony ze szczegółami naprawdę by nie wystarczył?

Ciekawa jestem, ilu z odbiorców newslettera w którymś momencie zaczęło go kasować, kiedy tylko pojawił się w skrzynce.

ubunoir

Na forum od:
31 lip 08, 8:47

Post 24 lip 09, 13:29

ja nie kasuję, tylko 'etykietkuję' w gmailu. unikam w ten sposób bałaganu w skrzynce, a informacje w newsletterze uważam za całkiem przydatne.

D 'Ogi

Na forum od:
25 lip 09, 9:21

Post 25 lip 09, 10:08

taka.sowa, osoby, które żyją teraz festiwalem zdecydowanie bardzo docenią otrzymywanie newsów na bieżąco na maila. Jest to też znacznie wygodniejszy sposób informowania o wydarzeniach dla osób, które przyjechały do Wrocławia nie biorąc ze sobą laptopów - mogą sprawdzać maile na komórce nie tracąc transferu na WWW. Nie rozumiem dlaczego poświecenie może 3 sekund na zaznaczenie newslettera za przeczytany jest aż tak wielkim problemem.
Pytając się mnie o poradę proszę pamiętać, że porady które daję mają na celu zapewnienia mi maksymalnych wrażeń, a nie tobie szczęścia.

toruviel

Na forum od:
14 cze 08, 18:49

Post 1 sie 09, 23:12

Popieram - w tym roku przesada z ilością newsletterów.

Zdecydowanie powinno być mniej.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 6 sie 09, 11:06

Każda ilość informacji o festiwalowych wydarzeniach jest mile widziana. Nie wiem dlaczego niektórzy traktują newsletter jak reklamę konta bankowego...
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Powrót do 9. - Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne