Data rozpoczęcia Festiwalu

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Wolontariat.
Gość

Post 13 sie 08, 20:18

Witam!
Czy znana jest data rozpoczęcia festiwalu w przyszłym roku :) ?
Jeśli nie jest znana dokładna data to orientacyjnie kiedy można się spodziewać?

Pozdrawiam.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 sie 08, 21:02

9. MFF Era Nowe Horyzonty odbędzie się w dniach 23 lipca - 2 sierpnia 2009.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Gość

Post 13 sie 08, 21:40

Czy to na 100% pewna informacja :) ? Chcę zarezerwować sobie termin i muszę mieć 100% pewność :)

PS. Czy wiadomo już o cenach biletów karnetów i od kiedy można je zacząć nabywać :) ?

tayuki

Na forum od:
14 cze 05, 19:20

Post 14 sie 08, 18:35

Na 100% data przyszłorocznej edycji festiwalu.

Co do cen, nie wiem, ale wątpię, aby się wiele zmieniło.
I got the ebb, I got the flow.

ukvial

Na forum od:
3 mar 08, 21:41

Post 14 sie 08, 21:07

Pewnie będzie jak w tym roku - karnety od marca (dla posiadaczy zeszłorocznych plastików) / kwietnia (dla reszty), a pojedyncze bilety będzie można zarezerwować w lipcu po opublikowaniu programu.
pod moją parasolką-olką-olką-ą-ą-ą

ula_f

Post 15 sie 08, 0:18

drozsze niz w tym roku byc nie moga!!!!

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 18 sty 09, 12:48

Hm..., jeśli można drobną uwagę na temat terminu festiwalu... wydaje mi się, że festiwal powinien się kończyć w sobotę, a nie w niedzielę, tak by spokojnie możnabyło powrócić do trywialnych obowiązków po przyjeździe. Na prawdę - nie wiem czy organizatorzy zdają sobie z tego sprawę - po tego typu festiwalu człowiek nie jest w stanie znaleźć motywacji do normalnego funkcjonowania. Festiwal wybija z rytmu. I wydaje mi się, że w sobotę rano powinno być podsumowanie, a weekend przeznaczyłbym na dochodzenie do siebie. A najlepiej gdyby fesiwal się odbywał od poniedziałku do piątku (np. 20-31 lipca). Ale mogę się mylić. Tym niemniej zgłaszam propozycje do rozważenia.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 18 sty 09, 14:35

Popieram pomysł. Raz, że ciężko wrócić do roboty mentalnie, to żeby na poniedziałek zdążyć do pracy do Gdańska, trzeba odżałować ze dwa, trzy seanse (nie wiem, czy teraz, po zmianie rozkładu PKP nie będzie jeszcze gorzej, na wszelki wypadek nie sprawdzałem :-)).

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 18 sty 09, 14:39

tangerine: doskonale Ciebie rozumiem. Organizatorzy bywają też na różnych festiwalach i wiedzą jak trudno wraca się ze świata cieni do rzeczywistości. Te nagromadzone i siedzące w człowieku sprzeczne emocje, intensywność i wielość zdarzeń, różne obrazy, idee powodują, że po powrocie potrzebuję zawsze chwilę na dojście do siebie. Do tego dochodzi również fizyczne zmęczenie.
Nie wydaje mi się jednak, aby była potrzeba skracania festiwalu lub zmieniania dni jego rozpoczęcia (muszą być dwa weekendy). Teraz, z różnych względów, liczba dni i daty rozpoczęcia i zakończenia wydają mi się optymalne. Rownież władze miasta nie chcą, aby skracać czas trwania festiwalu.
Będę wdzięczny za Wasze uwagi.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

cze67

Na forum od:

Post 18 sty 09, 14:49

I tak oto Pan Roman ustrzelił dwudziestotysięcznego posta na tym forum! Kto jak kto, ale On miał do tego moralne prawo. Brawo!
:-)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 18 sty 09, 15:23

cze67: to zupełny przypadek. Bardzo chciałem sprawić prezent tej osobie, która zamieści na forum dwudziestotysięcznego posta, ale zupełnie się zagalopowałem. Ty jesteś autorem postów 19 999 i 20001 i to Ty otrzymujesz nagrodę główną. Nagrody specjalne za szczególną aktywność w dniu dzisiejszym otrzymują: aszeffel, eliska, tangerine i Thane. Oni wszyscy byli blisko zamieszczenia dwudziestotysięcznego posta. Proszę Was o wymyślenie nagród i przeslanie mi Waszych pomysłów e-mailem. Poproszę też o adresy pod ktore należy wysłać przesyłkę. Prezentami mogą to być DVD wydane przez GF, CD ze ścieżkami muzycznymi z filmów GF, książki współwydawane przy okazji festiwalu. Jeśli nie otrzymam od Was propozycji to wymyślę nagrody sam. Mój adres mailowy: rogu@gutekfilm.pl

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 18 sty 09, 15:59

zawsze druhną, nigdy panną młodą!

panie Romanie, tym bardziej dziękujemy za wyróżnienia :)

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 18 sty 09, 16:28

:) ja nie wiem czy mi sie nagroda nalezy :) ,bo ja to taka aktywna jestem z powodu tęsknoty :))) za festiwalem ,a tu ją sobie trochę zaspokajam :)

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 18 sty 09, 18:22

I ja dziękuję serdecznie, ogromna niespodzianka :D. A mogliście zobaczyć moją minę kiedy odebrałem maila i przeczytałem, że nadawcą jest Pan Roman ;). I co ja teraz wymyślę? :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 18 sty 09, 18:32

No i proszę, wyszedłem sobie na chwilę z domu... a tutaj niespodzianka... Nie wiedziałem nic o możliwości napisania 20-tysięcznego... W zasadzie to dzięki aszeffel znalazłem się wśród wyróżnionych - ona mnie sprowokowała do wystukania kilku zdań, a potem to już poszło...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 18 sty 09, 19:11

ja mogę dostać właściwie dwie nagrody :)

cze67

Na forum od:

Post 18 sty 09, 19:33

Matko święta! Szok! Jak się otrząsnę, to może coś wymyślę. Ale nie obiecuję :-)
Dziękuję tak w ogóle.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 18 sty 09, 19:37

no bo wymyślac nawet jest fajniej niz dostawac :)))

Powrót do 9. - Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne