Jedzenie :)

Inne sprawy
Gość

Post 24 cze 08, 17:04

Dla wszystkich którzy dobrze znają Wrocław - możecie polecić jakieś knajpki/bary w stylu tanie studenckie żarcie? Bylibyśmy wdzięczni ;p

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 24 cze 08, 18:43

Dwa lata temu było tak:
http://forum.mlodehoryzonty.pl/viewtopic.php?t=573
nie wiem, czy coś się zmieniło (zapewne ceny)...

rp

Na forum od:
24 cze 08, 11:26

Post 24 cze 08, 18:46

polecam STP - Smacznie Tanio Pewnie - Samoobsługowy bar w centrum Wrocławia. Mieści sie na ulicy Kuźniczej na przeciw ul. Igielnej. Jedzenie kupuje się na wagę. W ubiegłym roku od 21 do 22 była Happy Hour i syta kolacja wychodziła naprawdę grosze... Poza tym cała Kuźnicza usiana jest mlecznymi barami...

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 24 cze 08, 18:59

A czy ktoś zna jakiś bar/restaurację wegetariańską, nie licząc Vegi w Rynku? W zeszłym roku byłam nią trochę zawiedziona.

cze67

Na forum od:

Post 24 cze 08, 19:28

W wątku, który podałem jest link:
http://www.happycow.net/europe/poland/w ... index.html
Dodam, że mimo, iż jestem wegetarianinem w ogóle w ciągu tych dwóch lat wrocławskich nie korzystałem z tego typu barów. Głównym źródłem pożywienie była dla mnie Jadłostacja na Więziennej, w której można kupić pyszne "kanapki" (chlebaki to się nazywa) z serem, grzybami, sałatkami i czymś tam jeszcze, polecam:
http://www.pora.pl/venue/jadlostacja

Jeszcze jeden link:
http://forum.mlodehoryzonty.pl/viewtopic.php?t=779

Prolka

Na forum od:

Post 24 cze 08, 20:42

Dzięki wielkie! Dlaczego na stronie Green Way (nawet przed chwilą sprawdzałam raz jeszcze), nie pisze, że jest restauracja we Wrocławiu? To mi wystarczy do szczęścia!

Dodam, że też w zeszłym roku żywiłam się kanapkami własnej roboty, ale już drugiego dnia stwierdziłam, że coś ciepłego też trzeba jeść, bo nie wytrzymam długo na takiej diecie.

eastern

Na forum od:
28 mar 08, 10:27

Post 27 cze 08, 10:03

Prolka napisał(a):Dzięki wielkie! Dlaczego na stronie Green Way (nawet przed chwilą sprawdzałam raz jeszcze), nie pisze, że jest restauracja we Wrocławiu? To mi wystarczy do szczęścia!

Ech, niestety, obawiam sie, ze Wroclaw sie jeszcze green way'a nie dorobil... faktycznie Vega srednio daje rade, choc polecam jej pierwsze pietro, weganskie, ciut lepsze od parteru ;) jakby co w chwili wielkiego wegetarianskiego kryzysu mozna sie udac do pizzy hut na bar salatkowy (teraz mozna dokladac!!) ;)
::i'm a cyborg and that's ok::

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 5 lip 08, 19:45

ojej,a mnie Jadłostacja tak tu nachwalona rozczarowała ...moze kanapki i nienajgorsze,ale tam jest /było w każdym razie brudno.Juz tego ze ciasno sie nie czepiam,ale to ze brudno..nie wybaczalne,jesli tyle i dobrze pisano

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 7 lip 08, 8:18

Jakie znacie sensowne restauracje (cenowo i jakościowo) blisko Heliosa i innych miejsc festiwalowych ?

Prolka

Na forum od:

Post 7 lip 08, 8:26

Eastern, jesteś pewna? Bo na stronie podanej przez cze67 jest podany adres Green Waya. Oficjalna strona GW nie jest aktualna, bo np. w Bielsku-Białej nie ma już też restauracji od pewnego czasu.

I tu proszę:
http://www.greenway.pl/nowosci.php?more=128
Ale trochę daleko od Heliosa (przynajmniej pieszo)

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 8 lip 08, 9:11

Co przykładowo można zjeść w Mleczarni ? Macie jakiś faworytów ?

apsara

Post 9 lip 08, 17:46

do greenwaya nikomu sie nie bedzie chciało jezdzic, gwarantuje ze daleko od centrum :)

osobiscie w mleczarni jesc nie lubie a zreszta maja cos poza sniadaniami/deserami? ok tosty, ale takie tam przekaski ;)

fajne makaronowe patelnie sie otworzyły na rogu wieziennej i kotlarskiej, nie pomne nazwy, niesmiertelna jak dla mnie cegielnia, mexico bar na rzezniczej, pasetlowa nalesnikarnia na ruskiej, francuska nalesnikarnia na nozowniczej... kurcze duzo tego , wiem ze sama jakos mam problem z wyborem gdzie isc z nadmiaru mozliwosci niz z braku ale oczywiscie jak na zawołanie teraz nie pamietam polowy miejsc ;) jak przypomne sobie to dopisze :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 9 lip 08, 22:14

dobre jedzenie powinno być w kawiarence nowozelandzkiej na tyłach Teatru Lalek oraz w klubie festiwalowym w Arsenale. Pan, który przygotowuje posilki do tych miejsc jest świadomy Waszych potrzeb.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

eastern

Na forum od:

Post 11 lip 08, 19:19

Prolka napisał(a):Eastern, jesteś pewna? Bo na stronie podanej przez cze67 jest podany adres Green Waya. Oficjalna strona GW nie jest aktualna, bo np. w Bielsku-Białej nie ma już też restauracji od pewnego czasu.

I tu proszę:
http://www.greenway.pl/nowosci.php?more=128
Ale trochę daleko od Heliosa (przynajmniej pieszo)

aj, to przepraszam, po prostu tam nie dotarlam, krece sie zawsze w okolicach kinowych :)

jeszcze Bazylie polecam, to jadlodajnia akademicka bodajze, bardzo ladna jak na jadlodajnie :) na koncu bodajze Nozowniczej (nie pamietam dokladnie, niech mnie ktos poprawi jakby co). No i w ogole ta ulica jest naszpikowana dobrymi jedzeniowymi miejscami, acz nie wegetarianskimi, wiec musimy w nich jakos sobie radzic :)

apsara

Post 11 lip 08, 20:03

....bazylia jest na pl uniwersyteckim, przedluzenie kuzniczej :)

i jeszcze pizzeria na pl teatralnym, lubie bardzo :)
i asia bar ul widok przy kazimierza wielkiego - w tamtym roku akurat był na wakacjach ale moze w tym ;)

eastern

Na forum od:

Post 15 lip 08, 0:03

hehe, no mi sie z nazwy myla zawsze te kuznicze, nozownicze i inne rzemieslniczopodobne ;)

zeteenoen

Na forum od:
2 lip 06, 21:10

Post 15 lip 08, 13:37

"Alladyn" Odrzanska 23 przy rynku.
mieszkam w nowym budownictwie, chcę się zakochać kolorowo

freep

Post 19 lip 08, 16:09

odkryliście jakieś dobre - tanie potrawy blisko sal festiwalowych ?

cze67

Na forum od:

Post 28 lip 08, 21:07

eliska: a mnie w tym roku w Jadłostacji rozczarowała obsługa i już nie będę ani zachwalać ani uczęszczać. Co może i dobrze, bo dzięki temu starałem się każdego dnia ucztować w innej knajpie i odkryłem pyszną pizzę w Galerii Italiano (a mają tam jeszcze świetny gruby makaron!).

goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 28 lip 08, 22:43

trochę zdziwiła mnie likwidacja budki z hot dogami, zapiekankami itp. zaraz obok wejścia do heliosa. liczyłem że coś na szybko będzie można zjeść. hot dogów w STP też już w tym roku nie sprzedawali, a były dobre i tanie :(

eliska

Na forum od:

Post 29 lip 08, 21:07

ja jadłam w Bazylii,w Smacznie Tanio Pewnie ,w Vedze i jadłam pizzę i w nazwie było Italiano ,ale nie wiem czy to ta o której pisze Cze67 :)
Kawa w Czekoladziarni ! i czekoladki
ponoć dobre jedzenie było w Odnowie
w Heliosie pyszne cynamonowe migdałki na wagę
Mleczarnia i 21 - za klimat
w Arsenale nie tyle jadłam co widziałam pięknie podane wędliny i sery -na olbrzymich lustrach -brawo za pomysł

eliska

Na forum od:

Post 31 lip 08, 13:17

jeszcze mi się pzrypomniała rzecz o jedzeniu z jednego filmu ..taki drobiazg ...chyba w filmie Każdy ma swoje kino ....ktos jadł gruszki na patyku :)))..takie proste i chyba smaczne :)

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 31 lip 08, 19:19

Tak, gruszki na patyczku były w tym filmie, konkretnie w nowelce Tsai Ming-lianga. Pan Tsai zrobił po prostu Goodbye Dragon Inn w wersji mini : )

Powrót do 8. - Aaaby inne