Haruki Murakami

Filmidło - powidło. Ogłoszenia, anonse, apele, protesty.
waszkas

Na forum od:
15 lip 10, 17:13

Post 17 lip 10, 21:46

Podobno jeszcze w tym roku mają zostać wydane w Polsce dwa tomy najnowszej książki Murakamiego "1Q84". Interesuje się ktoś jego twórczością? Ja postaram się sięgnąć po jego najnowsze dzieło. Jest też szansa, że na tegorocznej edycji weneckiego festiwalu filmowego pojawi się ekranizacja "Norwegian Wood". Ja już nie mogę się doczekać :)
"Jest duża różnica między robieniem czegoś dobrze a robieniem czegoś naprawdę twórczo"

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 17 lip 10, 22:20

Na mojej pierwszej edycji (ostatnia w Cieszynie) spośród około 10 filmów (miałem wtedy bilety) miałem okazję zobaczyć obraz Juna Ichikawy pt. "Tony Takitani". Od tego momentu zakochałem się zarówno w tym filmie jak i zainteresowałem się twórczością Murakamiego. Na "Norwegian Wood" czekam jak na zbawienie ;). Swoją drogą, dzięki za wiadomość, nie wiedziałem, że w tym roku ma się coś u nas ukazać :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 17 lip 10, 23:10

Ja też bardzo lubię Murakamiego, lubiłem jeszcze zanim stał się u nas taki popularny (w ogóle zanim jeszcze zaczęła jego książki w Polsce Muza wydawać), ale akurat za Tonym Takitanim (filmem) za bardzo nie przepadam. Lubię też Trana, więc Norwegian Wood na pewno będę chciał obejrzeć, choć czekam na to z pewną obawą.

waszkas

Na forum od:

Post 18 lip 10, 8:32

Tony Takitani to jeden z moich ulubionych filmów :)
"Jest duża różnica między robieniem czegoś dobrze a robieniem czegoś naprawdę twórczo"

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 18 lip 10, 12:02

Marylou właśnie zrecenzowała Tony Takitani - w ogóle polecam jej nowego bloga, na którym pisze głównie o nowohoryzontowych filmach.

waszkas

Na forum od:

Post 22 lip 10, 9:54

Jest już pierwszy zwiastun do Norwegian Wood :)

Powrót do O wszystkim innym