Plakat Cannes 2010

Filmidło - powidło. Ogłoszenia, anonse, apele, protesty.
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 29 mar 10, 16:48

co myślicie o plakacie tegorocznego festiwalu w Cannes?
trochę taki jakby zbyt...
albo mało...
powabny? :)

a'propos wizerunków kobiet w przedstawieniach medialnych - po debacie PO zastanawiałam się nad tym, jak mogłaby wyglądać prowadząca debatę Joanna Mucha, jedyna kobieta w tym męskim politycznym towarzystwie, bo moim zdaniem wyglądała okropnie :) w tej super wyprasowanej, spełniającej oczekiwania fryzurze i sukience, w tych nogach przypiętych szpilkami do siebie nawzajem, podobno nieruchomych przez 50 minut, język (także mody) stwarza ciała i płeć, ciała w tej przestrzeni ładne (jak jej to przeszkadza) - kobiece i uniwersalne - męskie (w tych swoich garniturach), nie chcę być drugofalowa, ale przede wszystkim przyszła mi do głowy myśl, że może Mucha też powinna być w garniturze (a może właśnie była!), ale może wtedy wyglądałaby jak kobieta przebrana za mężczyznę, choć gdyby była "zbyt" przebrana, wyglądałaby jak kobieta coś swoim przebraniem manifestująca, może taka jednak niegrzeczna trochę dziewczynka, Beatrice Dalle chyba nie ma takich dylematów...

a Juliette? trochę mi tu przypomina Muchę
Załączniki
Affiche-cannes.jpg

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 29 mar 10, 17:35

no nie wiem ,plakat szkolny aż do bólu ,ja uczyłam się na lekcjach fotografii -takie zdjęcia były jako ćwiczenia

..a na drugi dzien pani J Mucha w Dzien Dobry tvn wyglądala szaenie kobieco ,za to mniej hmmm seksownie'' ;)

a apropos kobiet bardzi ciekawy felieton w Wys Obcasach pt Strachy '' ..jest tam nawiązanie do naszego Festiwalu jak BYło Milczenie Lorny i bardzo ciekawe spostrzeżenia o kobietach w filmach m in . na naszym festiwalu

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 10, 17:43

czytałam, Kingi Dunin

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 10, 17:44

ps ta przyjaciółka to może Olga Tokarczuk, bo one zwykle razem we Wrocławiu oglądają

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 10, 17:58

i jeszcze ps 2

a'propos kobiecości w kinie (swoją drogą nie wiem, jak z tym wymieszaniem wątków poradzi sobie nasz drogi Seblon)
to w innym wątku wspominaliśmy o Beatrice Dalle i jej kobiecości szalonej, nieokiełznanej i niebezpiecznej (chyba najbardziej podczas 2.ENH Francuskich Rewolucji w "Trouble Every Day" Claire Denis, gdzie zjadała swoich kochanków), a pamiętam jak Żuławski bardzo zazdrościł Beneixowi, że znalazł Dalle do 37°2 le matin (zazdrościł w wywiadzie-rzece, ale nie zacytuję, bo pożyczyłam), to jest jeszcze gdzieś blisko Asia Argento, oglądaliśmy ją w "Transylwanii" Gatlifa - 6.ENH, choć - moim zdaniem - to nie jest aż taki żywioł, znalazłam zdjęcie obu szalonych :)
Załączniki
l_7dacaf1a9cc36ccc463ecf66e51444c0.jpg

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 29 mar 10, 18:33

jesli w Transylwanii to była b. chyba młodziutka ,to sie dopiero kształtowała

Seblon moze zmienić tytuł ;) ,ale żebyu mu utrudnić to powiem ,ze
plakat '' Mistyfikacji''też niestety b. słaby jest /moim zdaniem

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 mar 10, 18:50

on tu polegnie zaraz
Asia jest o dziesiątkę młodsza od Beatrice, więc jeszcze popracuje nad szaleństwem

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 29 mar 10, 21:43

Ale już jej całkiem ładnie wyszło w "The heart is deceitful above all things". :-)
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 30 mar 10, 0:44

Plakat do wymiany - bez dwóch zdań.

Powrót do O wszystkim innym