tanie noclegi

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
husky

Post 4 lut 05, 21:25

witam wszystkich pozytywnie nakręconych atmosferką cieszyna... mam zamiar pracowac w wolontariacie jak się uda :p mam zapytanie czy zna ktoś godne polecenia tanie lokum w centrum miasta, najlepiej jakas szkoła :))

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 6 lut 05, 20:41

Jeszcze trochę za wcześnie na nową bazę noclegową w naszym serwisie www.eranowehoryzonty.pl Ale proponuje zajrzeć do archiwum - FFENH Cieszyn 2004 - i do bazy noclegowej z zeszlego roku - są tam wszystkie adresy i ceny, sądzę że specjalnie sie nie zmienią, raczej przybędą nowe. Poza tym jak zwykle postaramy się wynegocjować jak najniższe ceny we wszystkich miejscach
Ostatnio edytowano 10 lut 05, 23:38 przez kg, łącznie edytowano 1 raz
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

Mattatijjah

Na forum od:
10 lut 05, 18:09

Post 10 lut 05, 18:27

ostatnio nocowałem na polu namiotowym na terenie jakiegoś klubu hokejowego czy czegoś takiego i choć byłem tylko kilka dni, to myślę, że można tam przeżyć przez cały festiwal. mają prysznice, stołówkę jakąś (nie korzystałem jednak, więc nie będę zachwalał niewątpliwych zapewne uroków tamtejszej kuchni ;) i jest dosyć tanio (ale zabij mnie - nie pamiętam ile płaciłem. chyba jakieś 5 zeta za dobę. w każdym razie mi pasowało a z natury jestem dusigroszem strasznym ;). lokalny kierownik to ugodowy człowiek, więc ogólnie polecam miejscówkę.
['] - ENH Cieszyn (2002 - 2005)

... może dam szansę Wrocławowi.

anu

Post 10 lut 05, 20:46

tanio jest tez w przedszkolu nr 4 przy ulicy karola miarki - w ubieglym roku 11 zl za noc ze sniadaniem, do tego przedszkole udostepnia kuchnie i lodowke. i jest blisko centrum :)

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 10 lut 05, 21:25

Dzięki za infooo -faktycznie jeszcze dość czasu, rok temu przyjechałem drugiego dnia z qmplem, ulokowano nas 15km za Cieszynem Czeskim -Karvina czy jakos tak w PRL-owskim(w wydanie Czeskim) hotelu molochu... dlatego za wszelka cene staram sie uniknąć podobnej sytuacji :p no no ja też chcę być wolontariusz być wolontariuszem em być wolontariuszem być wolontariuszem być wolontariuszem być być wolontariuszem wolontariuszem być wolontariuszem być wolontariuszem :)
"Finally We Are No One"

sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 11 lut 05, 7:18

rok temu w przedszkolu nr 4 nocleg kosztował 13 złotych, tak czy inaczej polecam...

Oj ja tez chciałbym być wolontariuszem...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lut 05, 9:52

ERA NOWE HORYZONTY

Tetsuo

Na forum od:
3 mar 05, 0:26

Post 5 mar 05, 12:47

Ja w zeszłym roku spałem za 6 PLN w sali gimnastycznej w jakimś ośrodku spotrowym. Ciekawa atmosfera. No i jedna lodówka na kilkaset osób :)

sesese

Na forum od:

Post 5 mar 05, 16:10

witaj Tsukamoto, moj ulubiony Ironmanie z Katowic :)
gdyby nie nick bym nie skojarzył :]

!

Post 6 mar 05, 23:18

przedszkole było rewelacyjne, a najlepsze były łazienki z 2 razy mniejszym sprzętem=]
naprawdę polecam - wszędzie jest blisko

sesese

Na forum od:

Post 7 mar 05, 6:16

2x mniejszy sprzed to był w przedszkolu nr 16, rok temu bylem w nr 4 i było juz na poziomie... no chyba że akurat tylko tam gdzie chodziłem tak było... :]
popieram przedszkole (to w centrum) jest chyba najlepszym rozwiazaniem,
sala gimnastyczna kosztowala 6 złoty ale jak juz nadmienił tetsuo na sali straszna masówka (wiem bo widziałem jak go tam odwiedziłem), różnica w cenie przedszkola to 7 zł, niby sporo, ale :
1. w przedszkolu sala jest mniej wiecej max. 20 osobowa
2. dostep do toalety, prysznica itp sporo latwiejszy
3. przedszkole jest blizej centrum, na sale gimnastyczna trzeba isc i isc dobre kilka minut pod samą górę
4. w cenie przedszkola jest wliczone sniadanie
5. panie w przedszkolu z tego co wiem sympatyczniejsze...

pole namiotowe też tańsze i w ogóle, w zeszlym roku byłem na polu na nocnej imprezie i bylo strasznie zimno wiec to tylko dla ludzi ktorym nie przeszkadza zimno, poza tym pole jest jeszcze daaaalej od przedszkola i jakby poporownywac wszystko cena tez nie wyjdzie az taka niska...

pzdr

Tetsuo

Na forum od:
3 mar 05, 0:26

Post 7 mar 05, 19:24

A swoją drogą, to po co nocleg.
Jak w zeszłym roku mozna było zauwazyć, część osób nieprzespane noce odsypiała na seansach w kinie :)

sesese

Na forum od:

Post 7 mar 05, 19:34

ciiii :p

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 7 mar 05, 20:19

:)

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 20 mar 05, 21:07

mam pomysł:

moze dałoby rade, zeby wszyscy wolontariusze byli w jednym miejscu?? oczywiscie, mam nadzieje, ze bede wolontariuszka:D zatem juz dbam o interesy..własne i nei tylko:)

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 21 mar 05, 16:23

Otówrzcie górę hotelu Pod Jeleniem, ale byłąby jazda...

Gość

Post 21 mar 05, 16:51

PPHP napisał(a):Otówrzcie górę hotelu Pod Jeleniem, ale byłąby jazda...

Na razie się nie da. Może za rok

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 21 mar 05, 18:59

Wolontariusze w jednym miejscu? hmmmmm..... i tak wszyscy bedziemy sie spotykac codziennie w klubie festiwalowym (juz sie na to ciesze). moze po prostu zapewnic kazdemu mozliwosc noclegu (taniego) w poblizu miejsca pracy. jak rok temu musialem zachrzaniac z okolic akademikow do teatru, to w pewnym momencie mialem tego dosyc.

mysle, ze dobrym wyjsciem bylaby gielda miejsc dla wolontariuszy. jesli jakis wolonatriusz bedzie szukal noclegu, to lepij bedzie sie "zadekowac" z jakims innym wolontariuszem...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 mar 05, 19:05

Dobra myśl. spróbujemy cos takiego zrobic.
ERA NOWE HORYZONTY

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 25 mar 05, 22:01

Ale tam. Wolontariuszy weźcie z okolic Cieszyna i nie będzie problemu z takimi przyziemnymi rzeczami jak nocleg dla nich :P. No dobra, żartowałem :).

Alienka

Na forum od:
25 mar 05, 16:59

Post 27 mar 05, 22:19

Witajcie :)

W tamtym roku spałam na sali gimnastycznej w schronisku młodzieżowym przy ul. Błogockiej. 5zł za dobę. Biorąc pod uwage dość hardcorowe warunki, było bardzo sympatycznie. :)
Na sali spokojnie można zostawić swoje rzeczy bez obawy ze coś zostanie ukradzione. Spędziłam tam 5 dni. Oto fotka:
http://www.sofiacoppola.republika.pl/13.jpg

W tym roku wybieram się na cały festiwal, dlatego mam zamiar wynająć pokój w akademiku/hotelu.
Obrazek

sesese

Na forum od:

Post 28 mar 05, 6:29

bylo bardzo sympatycznie ale w tym roku zamiarujesz w akademiku? :)
znajomy ktory tez w zeszlym roku spal na sali gimnastycznej w tym roku
juz mnie pytal o przedszkole... oj cos mocno niefajnie musialo byc na tej sali...
mimo ze taka tania...

Alienka

Na forum od:
25 mar 05, 16:59

Post 28 mar 05, 13:52

sesese napisał(a):oj cos mocno niefajnie musialo byc na tej sali...
mimo ze taka tania...

Jak na tak niską cenę, było naprawdę ok.
W tym roku wynajmę jednak pokój, bo jadę ze znajomymi, którzy raczej nie mieliby ochoty spędzić urlopu na podłodze w sali gimnastycznej.
Sale polecam tym, którzy niespecjalnie zwracają uwagę na warunki i/lub chcą zaoszczędzić trochę pieniążków. :)
Obrazek

Gość

Post 1 kwi 05, 16:18

A gdyby ktoś miał tak generalnie doradzić, gdzie najbardziej opłaca się nocować, żeby przede wszystkim nie było daleko i z pokoikiem? Bo już wiem, że akademik spory kawał drogi leży od teatru... Jest w pobliżu coś ciekawszego niż przedszkola czy sala gimnastyczna? ;) Kiedy pojawi się tegoroczny cennik? Ktoś wie? Czołem!

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 1 kwi 05, 16:20

Uwazam, ze najlepiej JUŻ TERAZ spojrzec na baze noclegowa z zeszlego roku (jest w archiwum stron ENH), dzwonic, rezerwowac, pytac, negocjowac ceny.
To wg mnie najlepsze z mozliwych wyjsc.

sesese

Na forum od:

Post 1 kwi 05, 16:28

Pan Krzysztof cos wczesniej pisał że nowa lista powstaje i ze negocjują jak najnizsze ceny wiec moze jednak poczekajmy ...

ave_Adore

Na forum od:

Post 2 kwi 05, 13:52

milutkie zdjecie..ale jaka przerazajaca perspektywa:D tyle ludzi w jednym miejscu..mozna sie nabawic antropofobi..

do festiwalu pozostało 111..a na forum poruszenie coraz wieksze:]

Gość

Post 9 kwi 05, 10:57

Kiedy pojawi się nowa baza noclegowa?

Meduza

Post 14 kwi 05, 14:34

czy ktoś byłby tak miły i powiedział w którym miejscu stoi przedszkole?

osa

Post 14 kwi 05, 14:39

jak bys powiedziala o jakie przedszkole Ci chodzi to moze bym Ci pomogła

sesese

Na forum od:

Post 14 kwi 05, 15:47

jesli chodzi o przedszkole nr 16 to stoi jakies +- 200 - 300 metrow za kinem akademickim,
jesli o przedszkole nr 4 hmmm kilka minutek od klubu festiwalowego...
w innych poza tymi nie spalem wiec nie wiem :D
"Musicie byc mocni mocą miłości,która jest potężniejsza niż śmierć..." - J.P.II

PPHP

Na forum od:

Post 16 kwi 05, 18:43

faktycznie radziłbym poczekać jeszcze trochę na nową baze noclegową festiwalu, bo ceny sa dużo niższe wtedy niż normalnie, ale jeżeli komuś zależy an większych luksusach, to powinien już teraz zajrzec na strony okolicznych hoteli i ewentualnie zarezerwowac miejsca, bo później może nie być. Pamiętajcie także o Czeskim Cieszynie, jeżeli zotówka nie jest za mocna często się opłaca.

A*

Na forum od:

Post 17 kwi 05, 19:51

Myślę, że powinieneś okazać serce chrześcijanina, PPHP i przyjąc pod swój dach jakąs reprezentacyjną grupę festiwalowiczów ;)

Meduza

Post 18 kwi 05, 13:23

sesese- dzięki. Chodziło mi dokładnie o przedszkole na ul Karola Miarki 15 - czy to jest to w centrum?

Meduza

Post 18 kwi 05, 13:24

ok już wiem że tak:)

Dnibrz

Post 21 kwi 05, 8:23

Hej a co sądzicie o hotelu Academicus? W ogóle czy to hotel, czy internat przerobiony na hotel?? Mieszkał tam może ktoś w zeszłym roku albo jeszcze wcześniej

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 kwi 05, 8:54

Niestety amatorów akademikusa musze zmartwić. Jest już cały zajęty. JUż za parę dni będzie baza hotelowa na naszych stronach
ERA NOWE HORYZONTY

LaRWa

Post 21 kwi 05, 23:40

Hej Piotruś (Yellowe), no fakt... z pod akademików jest kawałek, tymbardziej jeśli wraca się tam zaraz przed projekcją :]... dla ścisłości... mówi współlokator :] w tym roku udało mi się akredytację + nocleg wygrać więc... ufff mam to z głowy... ale hmm spędziłem noce w kilku miejscach i na dobrą sprawę można byłoby przewegetować "na dziko". podusmowując - kwatery prywatne... dobre ale drogie... schronisko owszem... ale lepiej w tych pokoikach niż na sali gdyż można zostać nadpniętym przez późno wracającyh (nie żebym to ja przypadkowo po kimś deptał :)... jest jeszcze to coś hmm... z 2-3 osobowymi pokoikami... bodajże fundacja?... chyba tak... całkiem przyjemna sprawa ale kompletnie nie wiem jaki koszt... w każdym bądź razie do zobaczenia :] aaaa piotruś słyszałem że wciąż masz tą nieśmiertelną czapeczkę!!! widziano cię w Warszawie jak przemykałeś po ulicach :] - do zobaczenia raz jeszcze

PPHP

Na forum od:

Post 30 kwi 05, 16:36

A* napisał(a):Myślę, że powinieneś okazać serce chrześcijanina, PPHP i przyjąc pod swój dach jakąs reprezentacyjną grupę festiwalowiczów ;)
hmm czemu nie, mogę wam w ogródku jakieś pole namiotowe zorganizowac, tylko, że ostatni autobus do mnie jedzie o 22.20, a pierwszy następnego dnia cos koło 4 nad ranem...

A*

Na forum od:

Post 30 kwi 05, 19:04

Ty chyba musisz mieszać gdzieś w tych okolicach gdzie ja rok temu. ALe autobusy to akurat mniejszy problem jeśli chodzi o zakwaterowanie. Według mnie główny to dostęp do łazienki :)

ave_Adore

Na forum od:

Post 1 maja 05, 9:09

czytam te posty i jestem przerazona! czyzby nie było juz zzadnych tanich, wolnych kwater? :D kiedy bedzie dokładna baza hotelowa? a moze ktos zna dobre miejsce za niska cene?(wiem, ze te dwie opcje raczej sie wykluczaja).. sasasas :P

PPHP

Na forum od:

Post 1 maja 05, 10:30

Łazienka, hmm, wiesz mam niedaleko stawy z bardzo ustronnymi szuwarami :P

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 3 maja 05, 10:42

ach jakaś plaża jest:D z widokiem na wielki ekran <lol> ??
"Finally We Are No One"

A*

Na forum od:

Post 3 maja 05, 12:23

ave_Adore napisał(a):czytam te posty i jestem przerazona! czyzby nie było juz zzadnych tanich, wolnych kwater? :D kiedy bedzie dokładna baza hotelowa? a moze ktos zna dobre miejsce za niska cene?(wiem, ze te dwie opcje raczej sie wykluczaja).. sasasas :P

Baza noclegowa, o ile dobrze widzę, już jest :)

sesese

Na forum od:

Post 4 maja 05, 17:58

czy to ostateczna lista?
bo nie widze mojego przedszkola :D
"Musicie byc mocni mocą miłości,która jest potężniejsza niż śmierć..." - J.P.II

PPHP

Na forum od:

Post 4 maja 05, 20:50

Chyba jeszce cos się pojawi, w końcu dopiero (ojejq, a może już) maj :D

corner

Na forum od:

Post 7 maja 05, 8:51

Słyszałem, że na hotele nie ma już co liczyć.

PPHP

Na forum od:

Post 7 maja 05, 18:00

corner napisał(a):Słyszałem, że na hotele nie ma już co liczyć.
Chodzi Ci o nowe hotele w bazie, czy ogólnie rezerwacje w mieście?

corner

Na forum od:

Post 7 maja 05, 19:48

Ktoś kto żyje festiwalem powiedział mi, że _wszystkie_ hotele w mieście są zarezerwowane na tą chwilę. Ale może jakieś pojedyncze miejsca...

Ragefast

Na forum od:
8 maja 05, 0:28

Post 8 maja 05, 0:34

heh jak oże jestem z cieszyna to powiem że sami wynajmujemy pokój z łazienką za 25/os i już od miesiąca jest on zarezerowany
The way your heart sounds
Makes all the difference
It's what decides if you'll endure the pain
That we all feel

Następna strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne