BILETY NA SEANSE FILMOWE on-line

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
nadrazil

Post 30 cze 05, 18:23

Bosko :)

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 30 cze 05, 21:35

dobry den,
a ja w tym roku będe mieć pierwszy raz karnet na szyi i zapytuję czy wystarczy przychodzić wcześniej na seanse, czy moze też coś trza rezerwować...?

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 30 cze 05, 21:36

z karnetem wystarczy wczesniej przyjść. Nie trzeba nic rezerwować. Tylko na film otwarcia i zamknięcia odbiera się wejściówki
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

paNMieczyslaw

Na forum od:

Post 30 cze 05, 23:47

aj waj, czy to znaczy ze jesli w Sklepie Internetowym w rubryce wydarzenia specjalnie nie wyswietla mi sie film otwarcia i zamkniecia to juz nie mozna zarezerwowac wejsciowki? :(

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 cze 05, 23:55

spokojnie jeszcze nie ruszyla sprzedaz
ERA NOWE HORYZONTY

asia

Na forum od:
1 lip 05, 7:06

Post 1 lip 05, 7:09

a o której ruszy ??

Gość

Post 1 lip 05, 7:29

dziś tzn 1 lipca o 10.00

asia

Na forum od:

Post 1 lip 05, 7:32

dzięki
Gościu ;-)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 7:37

przepraszam to bylem ja tylko nie zalogowany. Mala poprawka nie od 10 tylko od 12.00 Witaj na Forum Asia
Ostatnio edytowano 1 lip 05, 8:17 przez kg, łącznie edytowano 1 raz
ERA NOWE HORYZONTY

asia

Na forum od:

Post 1 lip 05, 7:42

czołem :-)

Cieszyniak

Post 1 lip 05, 10:56

Ale kaszana z tym ze nie ma juz karnetow. Ludzie, 21 dni przed festiwalem i JUZ nie ma ? Naprawde do dupy. Zapewne jak zwykle karnety podostawali ludzie ktorzy z kinem nie maja za wiele wspolnego oprocz tego ze pokazanie sie na festiwalu jest "trendy".

A powinni go nosic prawdziwi milosnicy kina, tacy jak ja. A zamiast tego bede kombinowal z jakims chorym wymyslem bilet 20+ czy cos takiego.

Ech, ludzie.

asia

Na forum od:

Post 1 lip 05, 11:00

no i mamy 12-tą !!

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 1 lip 05, 11:03

Od 4 lat na tym Festiwalu 21 dni przed imprezą karnetów już nie ma, więc nie wiem skąd Twoje zakoczenie, skoro jesteś "miłośnikiem kina", a do tego Cieszynianinem. Sądzę, że nikt przypadkowy karnetami na miesiąc wcześniej się nie interesował. Wręcz przeciwnie.

Dlaczego pomysł "bilet 20+" jest Twoim zdaniem chory?
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 11:05

Cieszyniak napisał(a):Ale kaszana z tym ze nie ma juz karnetow. Ludzie, 21 dni przed festiwalem i JUZ nie ma ? Naprawde do dupy. Zapewne jak zwykle karnety podostawali ludzie ktorzy z kinem nie maja za wiele wspolnego oprocz tego ze pokazanie sie na festiwalu jest "trendy".

A powinni go nosic prawdziwi milosnicy kina, tacy jak ja. A zamiast tego bede kombinowal z jakims chorym wymyslem bilet 20+ czy cos takiego.

Ech, ludzie.

Rozumiemy twoją frustrację ale to nie powód do przeklinania. Bilety 20+ to nie jest chory pomysl tylko wlaśnie rozwiązanie dla osób, które nie mają karnetów a chcą obejrzeć więcej niż 19 filmów - mają wtedy dużą zniżkę. Jeżeli oferowana nzniżka jest dla ciebie "chora" to możesz kupić w normalnej cenie
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 11:06

asia napisał(a):no i mamy 12-tą !!

już na prawdę moment
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 11:09

Ruszylo!!! zapraszamy do kupowania biletów
ERA NOWE HORYZONTY

asia

Na forum od:

Post 1 lip 05, 11:13

yes, yes, yes :-)

Cieszyniak

Post 1 lip 05, 11:40

Bo wkurza mnie ze karnety zazwyczaj trafiaja jakims dziwnym trafem do roznych radnych itp. Wiem, bo moj wujek jest radnym i on i jego znajomi podostawali takie karnety za darmoche rok i 2 lata temu.

A ja chocbym chcial kupic - to nie moge.

I jeszcze to, ze nie mozna sie wymieniac tymi biletami bo sa imienne. DLACZEGO ?? Co wam to przeszkadza ze sie ludzie wymieniali ?

I jeszcze taka kwestia techniczna, wlasnie zamawiam sobie rozne bilety online i chce tez zamowic pare na koncerty, i kiedy klikam na np: koncert Pogodno to zamiast dodac sie do koszyka i pozwolic mi na dodawanie innych, od razu wchodzi na finalizowanie transkacji. To znaczy ze bede musial zrobic 2 zamowienia ? Jedno na biletya drugie na koncerty ???

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 1 lip 05, 12:02

Cieszyniak napisał(a):I jeszcze taka kwestia techniczna, wlasnie zamawiam sobie rozne bilety online i chce tez zamowic pare na koncerty, i kiedy klikam na np: koncert Pogodno to zamiast dodac sie do koszyka i pozwolic mi na dodawanie innych, od razu wchodzi na finalizowanie transkacji. To znaczy ze bede musial zrobic 2 zamowienia ? Jedno na biletya drugie na koncerty ???

Po wrzuceniu biletu do koszyku poniżej ma Pan opcję przejścia do kalendarza projekcji - może ma wybrać kolejne bilety i dodać do koszyka. Po wrzuceniu wszystkich biletów do koszyka proszę kliknąć finalizuj.

Pozdrawiam serdecznie,
Monika Treichel
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 1 lip 05, 15:29

Cieszyniak napisał(a):Bo wkurza mnie ze karnety zazwyczaj trafiaja jakims dziwnym trafem do roznych radnych itp. Wiem, bo moj wujek jest radnym i on i jego znajomi podostawali takie karnety za darmoche rok i 2 lata temu.
A ja chocbym chcial kupic - to nie moge.

To weź karnet od wujka :P. Weź pod uwagę, że radni dużo robią dla festiwalu, przynajmniej w teorii. Można było kupić od dawna i baaardzo wiele osób kupiło. Jeśli miłośnik kina mieszkający w Cieszynie przypomniał sobie o festiwalu na 21 dni przed, to pozostaje mi się roześmiać serdecznie...

Cieszyniak napisał(a):I jeszcze to, ze nie mozna sie wymieniac tymi biletami bo sa imienne. DLACZEGO ?? Co wam to przeszkadza ze sie ludzie wymieniali ?

Mamy potencjalnego oszusta na forum. Dlaczego? Po co wymieniać się karnetami? Dla zabawy? :D

paNMieczyslaw

Na forum od:

Post 1 lip 05, 17:30

asia napisał(a):a o której ruszy ??

mam karnet, chodzilo mi zarezerwowanie o wejsciowki na otwarcie festiwalu... czy to trzeba(bylo) zalogowac sie i poprzez menu"

"Jeśli chcesz teraz dokonać zakupu biletów ulgowych na wydarzenia specjalne, skorzystaj z opcji "WYBÓR BILETÓW ULGOWYCH NA WYDARZENIA SPECJALNE ORAZ KONCERTY" w menu." tak? b

bo dalej (juz )nie ma tam mozliwosci wyboru zarezerwowania otwarcia festiwalu...

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 17:38

paNMieczyslaw napisał(a):
asia napisał(a):a o której ruszy ??

mam karnet, chodzilo mi zarezerwowanie o wejsciowki na otwarcie festiwalu... czy to trzeba(bylo) zalogowac sie i poprzez menu"

"Jeśli chcesz teraz dokonać zakupu biletów ulgowych na wydarzenia specjalne, skorzystaj z opcji "WYBÓR BILETÓW ULGOWYCH NA WYDARZENIA SPECJALNE ORAZ KONCERTY" w menu." tak? b

bo dalej (juz )nie ma tam mozliwosci wyboru zarezerwowania otwarcia festiwalu...

Na pokaz otwierający festiwal nie można wcześniej rezerwować wejściówek. Odbierzesz ją wraz z karnetem w Centrum Festiwalowym Na Zamku /ul. Zamkowa 3a/ w godz. 9.00-20.00 od 20 lipca.

Pozdrawiam, Monika Treichel
ERA NOWE HORYZONTY

paNMieczyslaw

Na forum od:

Post 1 lip 05, 18:36

fenkju!

no to juz wszystko rozumiem

paNMieczyslaw

Na forum od:

Post 1 lip 05, 18:48

Cieszyniak napisał(a):Bo wkurza mnie ze karnety zazwyczaj trafiaja jakims dziwnym trafem do roznych radnych itp. Wiem, bo moj wujek jest radnym i on i jego znajomi podostawali takie karnety za darmoche rok i 2 lata temu.

to cie wujek chyba nie lubi skoro 3 rok z rzedu ci nie zaltawil :)

jest kodeks widza, przydalby sie forumowicza, nie narzekaj...

PS
a ten dziwny traf to fakt ze festiwal prywatny i organizatorzy moga rozdawac wejsciowki komu chca

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 1 lip 05, 20:08

Cieszyniak napisał(a):A ja chocbym chcial kupic - to nie moge.

Kurcze, a ja chciałam i mogłam. Co więcej - w zeszłym roku też mi się udało, całej masie innych, zainteresowanych osób również. Zdaje mi się, że problem nie tkwi w "rozdawaniu karnetów" przypadkowym ludziom i nie w złej organizacji, a li i jedynie zbyt późnym zainteresowaniem tematem. O wiele zbyt późnym. Trzy tygodnie, które zostały do festiwalu to w istocie bardzo niewiele (I to uważam za fantastyczną wiadomość :D), a jest on chyba na tyle dużym przedsięwzięciem, że jego organizacja, również dotycząca karnetowych spraw, MUSIAŁA się przecież zacząć znacznie wcześniej.

I to przecież dla wygody tych, którzy z jakichkolwiek powodów nie dostali karnetu, stworzono bilet wielokrotny. Jest to dla nich (i w tej sytuacji dla Ciebie) ogromne udogodnienie. Dlatego nie do końca potrafię pojąć Twój punkt widzenia...

Zawsze możesz też spróbować tu: http://www.forum.mlodehoryzonty.pl/viewt ... =5520#5520.

Gość

Post 1 lip 05, 21:20

Jesli dzis zamowilam bilet wielokrotny i wybralam forme platnosci "przekaz", to na 100% bilet bedzie moj dopiero, gdy pojde na poczte i wplace pieniazki?

Aha i czy z biletem wielokrotnym na pewno dostane wejsciowki na te seanse, na ktore "zaklepalam" tickety? ;)

Z gory dziekuje za odp.[/i]

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 21:27

no tak - raczej trzeba wplacic pieniążki. Bilety będa do odbioru w kasie w Cieszynie. wszystko wg informacji na potwierdzeniu. Na pewno dostaniesz wejściówki na te seanse, naktóre zaklepalaś i tylko na te
ERA NOWE HORYZONTY

Anijka

Na forum od:
1 lip 05, 21:24

Post 1 lip 05, 21:34

Wielkie dzieki za odpowiedz. To bylam ja, Anijka, tylko myslalam, ze automatycznie konto ze strony jest kontem na forum, a wyszlo, ze napisalam posta jako Gosc. Ale niewazne ;)

Hm, ale jesli wplace pieniadze np w pon, to mi moga przepasc te bilety, bo wszyscy wplacili np dzis? ;/

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 22:06

Anijka napisał(a):Wielkie dzieki za odpowiedz. To bylam ja, Anijka, tylko myslalam, ze automatycznie konto ze strony jest kontem na forum, a wyszlo, ze napisalam posta jako Gosc. Ale niewazne ;)

Hm, ale jesli wplace pieniadze np w pon, to mi moga przepasc te bilety, bo wszyscy wplacili np dzis? ;/

WITAJ NA FORUM ANIJKA!!!
Niestety masz 24 godziny na dokonanie przelewu od zlożenia zamówienia /taka informacja pojawia sie przy zamawianiu/ jezeli nie wplacisz to twoje zamówienie jest automatycznie anulowane ale możesz spokojnie zlożyc je od nowa
ERA NOWE HORYZONTY

Gość

Post 1 lip 05, 22:35

Jeśli mogę się wtrącić.... przecież pięniądze takim przekazem na poczcie idą znacznie dłużej niż 24 godziny hmm...

Anijka

Na forum od:

Post 1 lip 05, 23:23

Wlasnie, pieniazki ida dluzej. Nie bedzie problemu z tym akurat,zebym jutro rano poszla na poczte. Bedzie sie to liczyc, kiedy wplace a nie kiedy dojda? Skoro dajecie do wyboru opcje "przekaz" to chyba nie mozecie anulowac zamowienia, bo poczta tak dziala? ;) Bardzo prosze o odp!

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 05, 23:58

Nie przyjmujemy przelewów pocztowych niestety
ERA NOWE HORYZONTY

Anijka

Na forum od:

Post 2 lip 05, 0:00

Pani Monika T. napisala mi, ze wkradl sie blad, skoro opcja przekazu byla mozliwa i poprosila mnie o kontakt mailowy. Wiec wlasnie do niej pisze.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 05, 0:05

tak ta opcja byla dzisiaj przez moment omylkowo czynna - mt zaproponuje Ci indywidualne rozwiazanie problemu
Płatności można dokonywać on-line z naszej strony nie tylko
kartami kredytowymi, ale również przelewem mBanku, Inteligo, MultiBanku, ING Banku Śląskiego, Banku Pekso S.A. /opcja płatności Pekao24/, BZWBK a od niedzieli również Millenium.
Ostatnio edytowano 2 lip 05, 0:08 przez kg, łącznie edytowano 1 raz
ERA NOWE HORYZONTY

Anijka

Na forum od:

Post 2 lip 05, 0:08

Powiem Panu, ze nawet przez dluzszy moment, a mi wlasnie ta opcja odpowiada. Dbacie o ludzi, skoro dostalam maila od koordynatora ;)

madzia_kon

Post 2 lip 05, 16:47

Mam pytanie do organizatorow. Chcielibysmy wraz z trojka znajomych zakupic bilety wielokrotne, ale zaplacic za nie przelwem z jednego konta. Jak mozemy to zrobic? Moze wystarczy podac nr rezerwacji w tytule przelewu?Z gory dziekuje za odpowiedz, MK

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 05, 17:31

madzia_kon napisał(a):Mam pytanie do organizatorow. Chcielibysmy wraz z trojka znajomych zakupic bilety wielokrotne, ale zaplacic za nie przelwem z jednego konta. Jak mozemy to zrobic? Moze wystarczy podac nr rezerwacji w tytule przelewu?Z gory dziekuje za odpowiedz, MK

Bilety wielokrotne są imienne, tak więc najpierw każdy z Was musi złozyć oddzielkne zamówienie na nie, a po zakończeniu zamówienia opłacić on-line w ciągu 24 godzin. Opłata nie może byc jednak wykonana przelewem z banku, który nie jest obsługiwany przez system płatności allpay.
Akceptujemy transakcje dokonywane kartami płatniczymi /karta VISA, MasterCard, EuroCard, JCB, Diners Club/, mTransferem /mBank, Inteligo /Pko BP Inteligo/, MultiTransferem /MultiBank/, przelewem24 /BZWBK/, przelewem ING Bank Śląski, przelewem Pekao24 /Bank Pekao S.A./ + od niedzieli Millenium Bank.
Płatności za te trzy bilety wielokrotne można dokonać z jednej karty/banku, ale oddzielnie za każdy bilet wielokrotny.
Pozdrawiam serdecznie, Monika Treichel
ERA NOWE HORYZONTY

madzia_kon

Post 2 lip 05, 21:27

Dziekuje za odpowiedz,ale niestety nie wyjasnia ona jak dokladnie dokonac zaplaty. Nie jest to takie proste jak mogloby sie wydawac.Po pierwsze, sa klopoty z koszykiem. Zalogowalam sie na swoj nick, wrzucilam filmy do koszyka i wylogowalam.Kiedy jednak na tym samym kompie zalogowala sie kolezanka (na swoj nick), oba zamowienia (i jej i moje) znalazly sie w JEJ koszyku. Sytuacja powtorzyla sie pare razy z roznymi nickami.Nie wiem jak to wyjasnic, wiem tylko, ze chwilowo utrudnia mi to nieco egzystencje.Po drugie, jest problem w fazie dokonywania przelewu.Za bilety chce zaplacic mTransferem, poniewaz mam konto w mBanku. Jednak moge zaplacic jedynie za wlasne zamowienie. Gdy probuje zaplacic za zamowienie kolezanki, w polu 'adres posiadacza konta" automatycznie wpisuje sie adres kolezanki,ktory podala przy rejestracji. Brzmi to w sposob skomplikowany, bo takie tez jest. Czy mozna zaplacic za bilety w inny sposob niz za posrednictwem AllPay? Najbardziej odpowiadaloby mi zrobienie zwyklych przelewow z mojego konta internetowego (czyli oplacic kazdy bilet wielokrotny oddzielnie), a w tytule przelewu wpisac np imie i nazwisko posiadacza biletu, lub np nr rezerwacji. Podkreslam,ze opcja przelewu za pomoca AllPay jest dla mnie niedostepna, mimo ze posiadam konto honorowane przez ten system.Reasumujac: jak moge zaplacic za 4 zestawy biletow???Pytanie to kieruje do jakiejkolwiek osoby wdrozonej w system oplat internetowych. Przykro mi, ze zabralam tak wiele miejsca, ale poniewaz nie moglam sie zalogowac takze na forum, nie moglam zdobyc prywatnych e-maili osob zwiazanych z organizacja.Dziekuje za odpowiedz, oto moj mail: magda_konopka@yahoo.co.uk

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 05, 21:35

madzia_kon nasz koordynator mt na pewno się z Tobą skontakuje i pomoże we wszystkich sprawach związanych z przelewami. Nasze maile znajdują sie na: http://www.cieszyn2005.eranowehoryzonty.pl/kontakt.php
Może masz problemy z logowaniem z powodu blokady cookies. Sprawdź w opcjach przeglądarki
Ostatnio edytowano 2 lip 05, 21:57 przez kg, łącznie edytowano 1 raz
ERA NOWE HORYZONTY

madzia_kon

Post 2 lip 05, 21:54

dziekuje, sprawdze. Bede tez czekac na maila od p. mt :)

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 05, 22:14

Witam

Jeżeli będziecie mieli problem z dokonaniem zamówienia, proszę skontaktujcie się ze mną. Pomogę Wam je rozwiązać. Często wynikają one z konfiguracji waszych komputerów ;)

Pozdrawiam serdecznie, Monika Treichel
monikat@snh.org.pl
ERA NOWE HORYZONTY

piri

Post 4 lip 05, 10:39

14zł no to mnie nie stać i pewnie znacznej reszty braci studenckiej, która miała chęć na ten festiwal....cóż...życzę przyjemnego oglądania wszystkim bogaczom....

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lip 05, 10:45

przypominam o biletach wielokrotnych dla tych, którzy chcą zobaczyc więcej filmów. Wtedy cena spada nawet do 12 zl. Znaczna reszta braci studenckiej wlasnie bardzo intensywnie kupuje bilety.
ERA NOWE HORYZONTY

malwina

Post 4 lip 05, 10:48

mamy definicję bogacza - to ktoś kto potrafi zaoszczędzić 14 zł

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 4 lip 05, 15:49

tak...

myślę, że pewna grupa oczekuje biletów darmowych, może wówczas nie było by takich wpisów...jeszcze przydało by się aby Gutek zasponsorował nocleg no i każdemu codziennie wyprawkę w postaci bułki z serem i jabłko...tak wówczas chyba wszyscy byli byśmy zadowoleni :-) :-) :-)

marek

Post 4 lip 05, 17:56

czy bilety wielokrotne 10+ i 20+ daja znizki na wejscia do klubu festiwalowego lub na koncerty? czy bilety jednorazowe uprawniaja do tanszego wejscia na ww. imprezy? pozdrawiam i do zobaczenia wkrotce:)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lip 05, 18:35

Niestety nie - Bilety 20+ i 10+ oraz zwykle bilety nie uprawniają do zniżki na koncerty
ERA NOWE HORYZONTY

Gość

Post 5 lip 05, 9:51

Czy dostanę jakieś potwierdzenie, że pieniądze doszły i bilety na pewno są moje...?

jacus

Post 6 lip 05, 11:19

troszke to niesprawiedliwe, ze kupujac ponad 20 biletow, czyli np. 21 - placi sie 252 zlote(2 zlote wiecej niz karnet), a znizek na koncerty i wejscia do klubu nie ma

nadrazil

Post 6 lip 05, 22:03

Właśnie zrobiłem zamówienie. Nawet dwa, ale pierwszego nie sfinalizuje bo byłoby na mnie, a to jest zakup dla mojej dziewczyny. 10 biletów. A więc imienne, prawda. No i pojawił mi się sprzedający w Allpay, KONCEPT BELGIA PONIŃSKA KRYSTYNA,BERNARDYŃSKA 46 44-100 Gliwice, czy tak ma być? W dodatkowy opis mam wpisać nr zamówienia, tak? Pieniądze będą przelane z mojego konta inteligo, ale na nazwisko i imię mojej dziewczyny. Można tak? Mam finalizować?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne