Kina i Cieszyn

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
tangerine

Post 5 lip 05, 19:24

mam pytanie do bywalców cieszyńskich kin... czy Kino Akademickie jest porównywalne do Centrala... kilka filmów będzie tylko tam prezentowanych, ale nie wiem czy kino warte jest biletu... w tamtym roku byłem na festiwalu i Central był okay (ERA to w ogóle kosmos... szkoda, że to już wspomnienie)... napiszcie coś o Kinie Akademickim i czy jest blisko centrum...

La Montana Sagrada

Na forum od:
4 mar 05, 19:32

Post 6 lip 05, 10:37

akademickie nie jest blisko centrum, a na dodatek jest cholernie gorąco (no chyba ze zainstalowali dodatkową klimatyzację), ale ogląda się nie najgorzej
Kocham Cieszyn

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 6 lip 05, 10:41

W kinie Akademickim będzie zainstalowana dodatkowa klimatyzacja...Pozdrawiam. Roman Gutek

La Montana Sagrada

Na forum od:
4 mar 05, 19:32

Post 6 lip 05, 10:47

W tej sytuacji jedyną wadą akademickiego jest stosunkowo spora odległość od rynku (ale znowu nie tak daleko). Na oko tyle co do Centrala
Kocham Cieszyn

tangerine

Post 6 lip 05, 11:38

ja zamierzam zamówić 25 biletów via mBank... kilka razy wybierałem odpowiednie seanse i na następny dzień system nie pamiętał mojego wyboru (koszyka)... bardzo to niedobrze... ponadto czy jak wykupię te bilety będę mógł z tego samego konta wykupic bilety dla moich przyjaciół, ponieważ nie maja oni e-kont ?

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 7 lip 05, 0:50

Oprócz właśnie wysokich temperatur w Akademickim (które, jak widzę, odejść powinny w niebyt juz w tym roku), nie mam temu lokalowi nic do zarzucenia. Siedzi się z pewnością wygodniej niż w Centralu i nawet koszykarz w rzędzie przed nami nie zasłoni nam ekranu. W Centralu tak dobrze nie było. A co do dystansu: do Rynku szparkim truchtem to tylko jakieś 10 minut, więc da się przeżyć. Zresztą będą zapewne autobusy...
pozdrowienia :smile:

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 7 lip 05, 20:05

Własnie autobusiki, to superrr pomysł :)

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 7 lip 05, 20:52

no tylko lepszy rozkład autobusów by się przydał :-)

PPHP

Na forum od:

Post 9 lip 05, 14:08

A czego najbardziej wam barjkowało w zeszłorocznych busach?

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 9 lip 05, 14:27

klimatyzacji :-)

PPHP

Na forum od:

Post 15 lip 05, 23:34

no i może jeszce kanarów i biletów :P

Gość

Post 25 lip 05, 13:46

czy ja po prostu nie moge znalezc adresow kin na stronie czy ich tam nie ma? jezeli nie ma to prosze nich ktos mi nap[isze gdzie jest teatr im mickiewicza

augiasz

Na forum od:
13 lut 05, 20:27

Post 25 lip 05, 16:19

Teatr im. Mickiewicza jest w na Pl. Teatralnym 1
7. Piastowski Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY Z TENDENCJĄ DO ROZWOJU
19-29 lipca 2007, Stary Piastowski Breslau

eddiepolo

Post 27 lip 05, 3:51

Roman Gutek napisał(a):La Montana Sagrada napisał:
A tak nawiasem mówiąc zauważyliście że Cieszyn to miasto domów opieki społecznej, ośrodków opieki nad starszymi, niedołężnymi, etc???

Który z tych domów i ośrodków wydał się Wam najfajniejszy? Proszę o radę. Pora już teraz pomyśleć o jakimś ciekawym miejscu jak człowiek będzie w podeszłym wieku. ...... Pozdrawiam. R.G. (dyrektor)

Panie Romanie,
polecam ośrodek ewangelicki Eben Ezer w Dzięgielowie, kilka km od Cieszyna... warto zaglądnąc by sie przekonac że warto...! :)

PPHP

Na forum od:

Post 2 sie 05, 18:22

Z tą dodatkową klimatyzacją w akademickim, to chyba jakiś żart... było potwornie ciepło i wprost nie było czym oddychać. Jakieś 6 klimatyzatorów na taką salę to zdecydowanie za mało!

Mag

Na forum od:
2 sie 05, 12:14

Post 2 sie 05, 20:34

Za to w Piaście jak na mój gust przesadzili trochę z klimatyzacją ;) Zawitałam tam w te straszliwe piątkowe upały i faktycznie pierwszy nawiew z klimatyzacji był błogosławieństwem, ale po pewnym czasie robiło się naprawdę zimno, zwłaszcza, że spora różnica temperatur i nie wpadłam na pomysł wzięcia ze sobą czegoś ciepłego w taką pogodę... Wyszłam zaziębiona i zachrypnięta, urządziłam się dość nieprzyjemnie ;)

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 2 sie 05, 21:16

PPHP za rok chodz na seansy glownie do Piasta, a Mag do Akademickiego ;)

natka

Na forum od:
1 sie 05, 22:28

Post 2 sie 05, 22:12

najlepiej chyba jest w centralu. dużo miejsca na nogi, chłodno, ale nie za zimno, napisy widać dobrze...

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 2 sie 05, 22:27

tak bardzo chłodno :D czasmi lezałem sobie na tym podwyższeniu:) w moim kine tez przyjemnie było (Piast)
"Finally We Are No One"

gość

Post 5 sie 05, 11:40

W centralu panowała jakas magiczna atmosfera, tego sie nie da opisać, bez dwóch zdań jeśli oglądać filmy to właśnie tam!!!!

No i szacunek dla obsługi za rozbawianie nas i ogólnie miłą atmosferę!

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 5 sie 05, 12:17

W Akademickim przydalby sie jakis lepszy nawiew, na "Kalwarii" było jakieś 50 stopni a siedzielismy blisko wentylatorów (gazetka festiwalowa spisuje się świetnie jako wachlarz). W Divadle nie mieściły mi się nogi w żaden sposób, ale na Fassbinderze wszystko można znieść. Zresztą tam spędziłam większość festiwalu ( no i w teatrze: rano 2 filmy konkursowe, potem 2 Fassbindery i coś na deser o 22.)
MK

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 5 sie 05, 13:00

MK napisał(a):W Divadle nie mieściły mi się nogi w żaden sposób, ale na Fassbinderze wszystko można znieść.

Nogi nie mieściły się na balkonie, na dole było zdecydowanie lepiej (sprawdziłem dopiero ostatniego dnia). Ale i tak wolałem divadlowski balkonik...
MK napisał(a):Zresztą tam spędziłam większość festiwalu ( no i w teatrze: rano 2 filmy konkursowe, potem 2 Fassbindery i coś na deser o 22.)

Podobnie było ze mną...

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 5 sie 05, 13:19

Fakt, głównie chadzaliśmy na to samo
W Divadle na dole była łapanka (i nigdy nie wiadomo co mogło ci się przytrafić). "Ktoś" zdaje się wyłamał ostatniego dnia i poszedł szukać przygód na scenę ;-)
Ja juz wolałam siedzieć bokiem z nogami na schodach. Poza tym z balkoniku chyba lepiej widać.
MK

PPHP

Na forum od:

Post 12 sie 05, 12:04

Divadlo mialo zdecydowanie najwygodniejsze fotele, miejsca jak dla mnie wystarczajaco (na parterze). Central faktycznie mial cos w sobie. Chyba najbardziej trzyma atmosfere dawych festwali :)

Poprzednia strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne