W tym roku będę pierwszy raz

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
susza

Na forum od:
26 cze 05, 16:21

Post 26 cze 05, 16:36

W tym roku będę pierwszy raz na festiwalu i dowiedziałam się o tym niedawno, więc jestem jeszcze w polu z tym co powinnam załatwic przed. Nie wiem tez dokładnie jak to wygląda i jakie filmy radzicie mi obejrzeć. Proszę o pomoc, bo na razie jestem kompletnie zielona!!!

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 28 cze 05, 1:09

Susza: program jest tak różnorodny, że z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Jeśli zupełnie nie masz pomysłu, proponuję skupić się na konkursie i/lub jednym z cyklów tematycznych. Konkurs da Ci ogląd tego, co w kinie "nowohoryzontowe", jeden z cyklów zaś - niejakie rozeznanie w jakimś wątku światowej kinematografii... Pozdrowienia i wielu wrażeń na festiwalu życzę :)

tayuki

Na forum od:
14 cze 05, 19:20

Post 28 cze 05, 10:23

dokładnie jak powiedział stazzio, na festiwalu na pewno łatwo się odnajdziesz suszo, repertuar jest bardzo szeroki, codziennie w gazetce festiwalowej można przeczytać nieco o wyświetlanych danego dnia filmach.
I got the ebb, I got the flow.

mrta

Post 28 cze 05, 11:37

po pierwsze i najważniejsze: przeczytaj Kodeks Widza ENH ( http://www.forum.mlodehoryzonty.pl/viewt ... 04e908db70 )

Oprócz tego:
1) "przed" to powinnaś załatwić sobie nocleg :-), no ale to chyba oczywiste
2) przejrzyj program i zarezerwuj sobie bilety online - pamiętaj, że są zniżki na bilety wielokrotne!
3) seanse odbywają się codziennie o tych samych godzinach, a sale projekcyjne są raczej blisko siebie - jeśli nie uda ci się dostać na jakiś seans, to nie załamuj rąk tylko wal gdzieś obok :-)
4) wpuszczanie na salę rozpoczyna się 30min przed seansem (przynajmniej tak było do tej pory)
5) czytaj gazetkę!! znajdziesz info o filmach i nie tylko. Gazetka jest darmowa :-)
6) możesz kupić katalog z opisami wszystkich filmów i sekcji - bardzo fajna rzecz, albo...
7) zerkać na stronę festiwalu z taką samą treścią
8) zapoznaj się z wątkiem "knajpy cieszyńskie" ( http://www.forum.mlodehoryzonty.pl/viewt ... 04e908db70 ), aby nie umrzeć z głodu ;-)
9) z programu to polecam konkurs

No i przygotuj się na dawkę dobrego kina! Do zobaczenia w Cieszynie!

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 28 cze 05, 23:58

tayuki napisał(a):"I don’t mind stealing bread
from the mouths of decadence
but I can’t feed on the powerless
when my cup’s already overfilled."

Niesamowite, ktoś jeszcze pamięta tę piosenkę :P
Pozdrowienia

tayuki

Na forum od:
14 cze 05, 19:20

Post 29 cze 05, 17:40

stazzio napisał(a):
tayuki napisał(a):"I don’t mind stealing bread
from the mouths of decadence
but I can’t feed on the powerless
when my cup’s already overfilled."

Niesamowite, ktoś jeszcze pamięta tę piosenkę :P
Pozdrowienia

To takie moje małe credo :) nie tylko pamięta ale uwielbia i podziwia, cóż, jestem raczej dzieckiem brudnej muzyki gitarowej lat 90' szczególnie z okolic TOTD.
I got the ebb, I got the flow.

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 7 lip 05, 20:11

CZasami filmy warto wybierać z zamnkniętymi oczami - czasami można trafić na perłę, albo konsekwentnie oglądać stale "Retrospektywy" Bardzo przydatna jest też książka festiwalowa, w której opisane sa wszystkie pozycje. Powodzenia!

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne