Najlepsi wśród dystrybutorów?

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 19 sty 09, 8:31

Witam. Dzisiaj właśnie poczytałem sobie jak kształtowała się sytuacja dystrybutorów w 2008 i 2007 roku. Całość do poczytania tutaj:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... a=branzowe

Szczerze mówiąc jestem w szoku. Gutek Film przez dwa lata miał najmniejszą sprzedaż biletów ze wszystkich dystrybutorów. Co prawda wiedziałem i zdawałem sobie sprawę z tego, że filmy dystrybuowane przez Pana Romana nie znajdują masowej publiczności w naszych kinach, ale żeby tak mało osób chodziło na tak piękne filmy? Dziw bierze kiedy widzi się UIP na pierwszym miejscu...
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 19 sty 09, 9:59

Szok i przygnębienie.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 19 sty 09, 21:20

Nie martwcie się.
Walczyć w mniejszości to zaszczyt.

pozdrawiam Kinomaniaków

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 19 sty 09, 21:54

Trudno konkurować z "Świadectwem" czy "Jak się masz, kotku?".

W zeszłym roku moim zdaniem najlepiej spisała się AP Manana, dużo odważnych decyzji dystrybucyjnych ("Martwa natura", "Daratt", "Liverpool") przy małej - niestety - liczbie kopii.

Ciekawe, jak w tym roku poradzi sobie "Hańba" na podstawie popularnego u nas Coetzeego.

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 31 sty 09, 14:34

Gutek nie konkuruje chyba bezpośrednio z dużymi dystrybutorami i bardzo dobrze, że tak jest. Dlatego nie ma sensu porównywać danych statystycznych. Dystrybutorzy nowych Bondów, Harych Potterów i Matriksów zawsze będą wyżej w rankingu. Ważne, żeby Gutek Film wychodził na plus i dalej dystrybuował to, co innym się nie opłaca albo co inni boją się pokazać. I tak ma być!

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu