Filmradar - nowy magazyn o kinie

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 18 sty 12, 19:35

W poniedziałek uruchomiliśmy nowy projekt - e-magazyn o kinie, FILMRADAR.

Będzie wydawany w formie PDF, a wkrótce również w formatach mobi/epub (dla czytników typu Kindle). Treściowo ma się lokować gdzieś między magazynami FILM a KINO. W drugim numerze (planowane wydanie pod koniec lutego) pojawi się m.in. relacja z Berlinale. Magazyn jest i pozostanie darmowy.

Oficjalna premiera w piątek, ale już teraz można ściągnąć magazyn na stronie http://filmradar.pl subskrybując na maila lub informując znajomych w sieciach społecznościowych (facebook / twitter / blip).

Informacja o powstaniu pisma: http://blog.filmaster.pl/filmradar-nowy ... o-filmach/

Ciekaw jestem Waszych opinii na temat pierwszego numeru.

Obrazek

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 5 mar 12, 20:35

Drugi numer Filmradaru wylądował właśnie na http://filmradar.pl

Tym razem o Oscarach, Berlinale (w tym wywiad z twórcą IRON SKY, tak to ten film o Nazistach z Księżyca) oraz... kinie przy którym się wymiotuje. Ten ostatni felieton jest autorstwa forumowego @doktor_pueblo. Dwie recenzje dorzuciła też do magazynu forumowa @ayya, w tym ta ciekawsza, o "Poza szatanem" Dumonta. Zapraszam do lektury!

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 5 mar 12, 21:30

doktorze, mam nadzieję, że napisałeś o Salo Pasoliniego

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 9 mar 12, 9:43

michuk napisał(a):Dwie recenzje dorzuciła też do magazynu forumowa @ayya, w tym ta ciekawsza, o "Poza szatanem" Dumonta. Zapraszam do lektury!

Właściwie to podpisuję się tylko pod recenzją Dumonta, gdyż do drugiego mojego tekstu zostały dopisane zdania, których nigdy nie napisałam i których nie miałam nawet na myśli, więc w tymże Filmradarze znajduje się de facto jedna moja recenzja oraz wariacja redakcyjnej korekty nad drugim moim tekstem.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 9 mar 12, 11:51

aszeffel napisał(a):doktorze, mam nadzieję, że napisałeś o Salo Pasoliniego

Napisałbym, ale to trudny temat, nie mam aż tyle wiary w siebie w sobie. Więc raczej będę pisał o lżejszym kinie. Rzeczony tekst jest o "Różowych flamingach".
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 9 mar 12, 13:48

Ależ doktorze, więcej wiary w siebie! Sądząc po pierwszym, flamingowym tekście, zapowiada się cały cykl felietonów - przecież o Pasolinim nie musi być od razu. Może po kilku, kilkunastu odcinkach się przełamiesz. Ja w każdym razie kibicuję i będę czytał :D

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 9 mar 12, 13:54

cykl felietonów? boję się o jego zdrowie, bulimia murowana

doktor pueblo

Na forum od:

Post 9 mar 12, 14:00

To już zdradzę, że następny będzie o Russie Meyerze, czyli idealnym kandydacie do Nocnego Szaleństwa :)

doktor pueblo

Na forum od:

Post 9 mar 12, 14:24

A tak na marginesie to ja tekst o Salo, kiedyś popełniłem. Tyle że to było na blogu (http://doktor_pueblo.filmaster.pl/artyk ... ni-sodomy/), a do publikacji trzeba by się bardziej przyłożyć. I chyba co najmniej parę książek więcej przeczytać :)

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 16 mar 12, 21:00

doktorze, świetna recenzja po której mam pewność że Różowe Flamingi będę omijać szerokim łukiem... brawo, więcej takich tekstów powinno powstawać, mniej będzie rozczarowań w kinie... widziałem jakiś późniejszy film Watersa i nawet był śmieszny... ale raczej przekraczanie granic mnie nie interesuje...

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu