okon napisał(a):Czekam też na nowe filmy Bakura Bakuradze i Avishaia Sivana. Ten drugi, izraelski twórca wideo-artów, debiutował kilka lat temu pokazywanym na WFF Włóczykijem. Świetny film o młodym Izraelczyku, który walczy z bólem wywołanym przez kamienie nerkowe, i jego ojcu prześladowanym przez nocne koszmary. Mieszanka slow cinema i kina w stylu dziwnej fali greckiej. Querelle widział i chyba poleca.

), ale jednak wziąwszy pod uwagę koszty utrzymania w tym szwajcarskim kurorcie na czas festiwalu - cóż. A szkoda, bo to mój ulubiony festiwal filmowy na świecie - pod kątem wyświetlanych i nagradzanych tamże filmów.
 ), ale jednak wziąwszy pod uwagę koszty utrzymania w tym szwajcarskim kurorcie na czas festiwalu - cóż. A szkoda, bo to mój ulubiony festiwal filmowy na świecie - pod kątem wyświetlanych i nagradzanych tamże filmów.
Querelle napisał(a):Musi, musi! Jak sobie przypomnę projekcję jego jak najbardziej nowohoryzontowych Grzybów na WFF (Mrozik, pamiętasz?), to smutno się robi... Ten film przepadł na tym festiwalu całkowicie.
 Aczkolwiek jeszcze bardziej cenię jego "Pomiędzy dwoma światami".
 Aczkolwiek jeszcze bardziej cenię jego "Pomiędzy dwoma światami".Franciszek napisał(a):Bilety są w cenach jak najbardziej szwajcarskich, haha

Złoty Lampart: Right Now, Wrong Then (Hong Sang-soo)
 Złoty Lampart: Right Now, Wrong Then (Hong Sang-soo) Srebrny Lampart (za reżyserię): Andrzej Żuławski za Kosmos
 Srebrny Lampart (za reżyserię): Andrzej Żuławski za KosmosFranciszek napisał(a):Jego W poniedziałek rano pojawiło się w Cieszynie, jeśli mnie Google nie mylą

Grzes napisał(a):Niestety Sivan zjedzony przez WFF. Ktoś widział i może się podzielić wrażeniami?
 Na szczęście odbiłem sobie za sprawą "Yakuza Apocalypse" Miikego
 Na szczęście odbiłem sobie za sprawą "Yakuza Apocalypse" Miikego 

Grzes napisał(a):Niestety Sivan zjedzony przez WFF. Ktoś widział i może się podzielić wrażeniami?
Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych