Ciekaw jestem, czy inni podzielają moje wrażenie: wydaje mi się, że informacja o panelach, wydarzeniach specjalnych, wernisażach i konferencjach ginie i ucieka przeciętnemu festiwalowiczowi. Przy zestawieniu konferencji nie ma nawet informacji o tematach i osobach, z którymi odbywają się te spotkania, żadnych linków do odpowiednich stron. Ponieważ trzeba się do niej dokopywać na rozproszonych stronach ENH, a nie istnieje jedna strona www w formie zebranej, łatwo je w festiwalowej gonitwie przeoczyć. Czy nie można by zrobić podobnej do programu filmowego strony takich wydarzeń i dołączyć jako podstronę do tegoż programu filmowego? Przy tym opuściłbym informacje nt. poszczególnych spotkań z reżyserami i krytykami przed i po filmie, które i tak z przyczyn losowych często się zmieniaja. Chodzi tylko o pełniejszą i zebraną informację na temat stałych pozycji programu.
Swoją drogą mam też propozycję, żeby konferencje czy koncerty np. nt. kina tureckiego nie odbywały się właśnie wtedy, kiedy prezentuje się tureckie filmy!!! Mnie się nie udało obejrzeć wszystkich, które chciałem zobaczyć... Chyba można by takie rzeczy koordynować?