Generalnie - warto. Zwłaszcza dla ostatniej nowelki.
 Generalnie - warto. Zwłaszcza dla ostatniej nowelki. Generalnie - warto. Zwłaszcza dla ostatniej nowelki.
 Generalnie - warto. Zwłaszcza dla ostatniej nowelki. niedopowiedzenia są chyba domeną tego pana. od czasu "I uniesie nas wiatr" jestem jego wielkim funem
 niedopowiedzenia są chyba domeną tego pana. od czasu "I uniesie nas wiatr" jestem jego wielkim funem  scena kiedy generałowej pociąg się kończy jest wielka. z każdym kto twierdzi inaczej będę się siłował na rękę
 scena kiedy generałowej pociąg się kończy jest wielka. z każdym kto twierdzi inaczej będę się siłował na rękę  wszystkie trzy opowieści zasługują na uznanie a fakt, że jest to swoisty koktajl stylów sprawia, że wielu może on uraczyć oferując dla każdego coś miłego.
 wszystkie trzy opowieści zasługują na uznanie a fakt, że jest to swoisty koktajl stylów sprawia, że wielu może on uraczyć oferując dla każdego coś miłego. to powiem, że pierwsza też była nie najlepsza. Strasznie nadęty dydaktyzm a puenta "rozczulająca". Nowelka Loacha rzeczywiście najlepsza, ale generalnie film nie zachwyca. Odniosłem wrażenie, że ktoś wymyślił sobie ogólną koncepcje i zaproponował 3 reżyserom udział w projekcie, a oni siedli i napisali scenariusz na kolanie.
 to powiem, że pierwsza też była nie najlepsza. Strasznie nadęty dydaktyzm a puenta "rozczulająca". Nowelka Loacha rzeczywiście najlepsza, ale generalnie film nie zachwyca. Odniosłem wrażenie, że ktoś wymyślił sobie ogólną koncepcje i zaproponował 3 reżyserom udział w projekcie, a oni siedli i napisali scenariusz na kolanie.

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!