Tanie knajpy we Wroclawiu

Bary, restauracje, pomysły na chwilę wolną. Księga pytań, pochwał i zażaleń.
Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 14 lip 06, 23:08

Gość napisał(a):na rynku kawy za 5 złoty to sie raczej nie napijesz :| chyba ze w witamince, ale to tylko jak lubisz klimaty rodem z PRL - u :| ;)
a jesli mowie ze pryzwoita to raczej nie mam na myśli rozwodnionej ;)

Dzieki!
Mi nie zalezy na jakości lokalu, tylko na jakości kawy. Znajdę, gdzie ta witaminka. A skoro nie jest rozwodniona... ;).

Pozdrawiam serdecznie

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 14 lip 06, 23:14

Witaminka jest na północnej ścianie Rynku (tej z Empikiem).

mizery

Na forum od:
11 lip 06, 15:50

Post 17 lip 06, 10:04

Jeśli kogoś interesuje naprawdę tanie jadło, w tym pyszne surówki, znajdzie je w barze "Mewa". Bar mieści się tuż za mostem uniwersyteckim (od uniwersytetu idąc) po lewej stronie.
Pozdrawiam.
Lecz żadnych nie mam, koniecznych królowi,
Cnót jak Stateczność, Litość, Sprawiedliwość,
Uczciwość, Skromność, Umiar, Prawdomówność,
Nabożność, Męstwo, Cierpliwość, Odwaga;
Śladu ich we mnie nie ma;
Malcolm

m

Post 19 lip 06, 20:13

a czy w centrum Wrocławia, niedaleko obiektów festiwalowych, można znależć jakiś targ warzywno-owocowy?

zeteenoen

Na forum od:
2 lip 06, 21:10

Post 19 lip 06, 21:25

tak, chcemy targu owocowo-warzywnego!! gdzie gdzie??

jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 19 lip 06, 21:31

Duży targ jest w budynku o wiele mówiącej nazwie Hala Targowa. Jest to niedaleko rynku niestety po jego drugiej stronie w perspektywie obiektów festiwalowych. Jednak tam wybór jest dosyć duży, jakość towaru dobra, ale ceny też odpowiednie. Jakieś "warzywniaki" z tego co pamiętam są w okolicy dworca ale głowy nie dam.
Pozdrawiam

P.S. Witam już na forum oficjalnie, w końcu udało mi się zalogować.

m

Post 19 lip 06, 21:40

dzieki za info :)

pozdrawiam

Gość

Post 20 lip 06, 0:17

a gdzie we wrocku mozna zapalic nargille vel. szisze? czy wogole mozna? taka nieporownywalna z niczym innym przyjemnosc byla dostepna w jedynem w swoim rodzaju dobrej czajowni w cieszynie (eh, cieszyn ;) a ja we wrocku od jakiegos czasu i nie slyszalem o takiej rozrywce. moze (mam taka nadzieje) to jedynie wynik mojej ignorancji?

magda_sk

Post 20 lip 06, 0:25

we wroclawiu tez mozna sheeshe zapalic :) w knajpie alladin's przy ulicy nadodrzanskiej niedaleko rynku, tytonie sprowadzane z libanu, bardzo duzo smakow, niestety sheesha nieduza w porownaniu do egiptu, ale nie wiem jakie byly w czeskim cieszynie :) cena hmm dosyc drogo 16 zl, (przy zamowieniu 2 zestawow obiadowych 10 zl), nowy wegiel 5 zl, pozdrawiam i zycze udanego festiwalu.... ahh jak bardzo chcialabym tam jechac... :(((

ten od sheeshy

Post 20 lip 06, 0:35

jakie to proste, nie pomyslalem o alladynie :) znajomi mnie meczyli no i jaki to bylby wstyd dla wrocka gdyby sheeshy nie bylo ? ;) PS jesli mam do czynienia ze specjalistka: to moze dowiem sie jeszcze czegos: czym sie rozni nargilla od sheeshy, zapewne to kwestia miejsca ale miloby bylo wiedziec dokladnie. z gory dziekuje, do lozka sie laduje a jutro na pociag do wro, hej ho!

magda_sk

Post 20 lip 06, 0:50

specjalistka moze nie, predzej uzalezniona ;)) zasadniczo niczym sie nie roznia :) nazwy sheesha (oznacze "szklo" z perskiego) uzywa sie w egipcie, zas z nazwa nargila (oznacza "kokos" z jez. perskiego) spotkalam sie w istanbule, moga sie troche roznic wygladem, jednak w obu chodzi o to samo :) jest jeszcze jedna nazwa, hookah :) milego palenia :)))

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 22 lip 06, 9:12

czy moze mi ktos podac adres Mleczarni, musze przetestowac ten sernik
Ku mojemu zaskoczeniu w Heliosie sa bardzo dobre ciasta (torcik bezowy...), kto by sie tego spodziewal w MUltipleksie?
MK

augiasz

Na forum od:
13 lut 05, 20:27

Post 22 lip 06, 14:29

Za Heliosem jest bliziutko - Włodkowica 5
7. Piastowski Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY Z TENDENCJĄ DO ROZWOJU
19-29 lipca 2007, Stary Piastowski Breslau

Gość

Post 22 lip 06, 16:46

Witam wszystkich:)

Polecam na szybką przekąskę Jadłostację- na więziennej, trzeba przejść z rynku koło Witaminki i kawałek prosto- pyszne różniste tosty na słono i słodko, kawka też niezła za 3 zeta. Niestety nie wiem, do której czynne...
A pyszna kawka i koktaile najbliżej heliosa to chyba w caffeterri- na Św. Antoniego. Niestety trochę drogo.
Świeże owoce najbliżej kina to chyba na Świdnickiej- jest takie stoisko koło sklepu Baty, naprzeciwko cofffeheaven.
Moim zdaniem w heliosie są najlepsze lody w mieście- pyszne i duże gałki:)
Tanio na rynku można zjeść też w piccolo- na rogu naprzciwko sphinksa.
Pozdrawiamy całą rodzinką.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 22 lip 06, 16:51

Dzieki Augiasz, napewno to zlokalizuje
Przechodzilismy niedawno kolo jadlostacji ale nie bylismy w srodku, przetestujemuy rowniez to miejsce :-)
MK

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 22 lip 06, 16:56

A pyszna kawka i koktaile najbliżej heliosa to chyba w caffeterri- na Św. Antoniego. Niestety trochę drogo.

Drożej niż w Heliosie... ?

Poprzednia strona

Powrót do 6. - Aaaby wiedzieć więcej