10 lip 05, 22:59
Dziękuje Panie Romanie za informacje.Nas pewno co najmniej raz sie wybiorę. Chętnie obejrzałbym wszystko Vacheka(nadal to nie jest wykluczone), ale tyle ciekawego w innych kinach:) Dzis zrobiłem sobie symulacje moich rajdów po kinach:):):) Cieżkich wyborów będę musiał dokonywać. Mam propozycje dla wszystkich forumowiczów. Wpisujcie najciekawsze waszym zdaniem pozycje.Ja zaczne. z Fassbindera najbardziej mi zależy na filmach: chińska ruletka,dlaczego pan R. oszalał,handlarz 4 pór roku, niemcy jesienią,,querelle. Ważne też mi się wydają: Dzieciorób, Lili Marleen, Małżeństwo Marii Braun, Rozpacz i Tajemnica Veroniki Voss,ale pewnie nie dam rady wszystkich zobaczyć. Konkurs ponoc najważniejszy,ale jeśli kogoś interesują inne zjawiska, cykle to konkursu w całości się nie zobaczy.Trzeba wybrać tylko część. ja zobacze gdzieś połowę. Pewniakami są u mnie kaprysna chmura, cafe lumiere, zasypany las, dziura w sercu, eli lema...,20 palców. Zastanawiam się nad Los Meurtos, Światem, Great ecstasy...,Process a zwłaszcza "4". Czy obejrze 13 skies zdecyduje dyspozycja dnia;)Wiem z doswiadczenia ze musze miec odpowiedni nastroj zeby wejsc w az tak minimalistyczne kino. Z panoramy na pewno obejrze Dziecko, Lekarza Drzew, Opowieść o ...,Palindromy, Pusty dom, Tony Takitani, czeski sen, ilumiinacje, manderlay. A zastanawiam się nad biletami, kluczami do domu, mysterious skin, nasza muzyką, clean, czułym pocałunkiem, kalwarią, gorzkim snem, turtles can fly,żoną gillesa, private:):):) Do tego dochodzą dwa ciekawe latynoamerykańskie estamira i małe niebo, nastazja wajdy, karel vachek, w indie boje sie wczytywać bo jeszcze mi sie cos spodoba;) To tyle z moich planów. Ten program jest zdecydowanie zbyt bogaty;)Ktos mi coś doradzi/odradzi?Np godard warty obejrzenia?Za do utraty tchu go czy pogarde go uwielbiam, ale nowych nie znam (pochwale milosci przegapilem) Licze na opinie lepiej zorientowanych ode mnie. pozdrawiam wszystkich:)