PROGRAM FILMOWY - KALENDARZ PROJEKCJI

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 27 cze 05, 22:14

Program filmowy festiwalu i kalendarz projekcji jest dostępny na http://www.eranowehoryzonty.pl
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

kokabaku

Na forum od:
28 gru 04, 18:35

Post 28 cze 05, 0:25

Juhuuu!!!
lubię kawę

mj

Post 28 cze 05, 8:26

KIedy zostanie ogloszona lista konkursowych filmow animowanych i dokumentow? Na stronie widnieje data 27 czerwiec ale nic nie udalo mi sie znalezc

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 28 cze 05, 9:43

kalendarz projekcji wpełni mnie usytysfakcjonował, teraz pozostaje ćwiczenie mej jakze swietnej kondycji, co by zdązyc na wszystko co warte zobaczenia! :P niach niach :D

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 28 cze 05, 13:25

mj:
Jeden dzień spóźnienia...listę konkursowych tytułów można zobaczyć klikając na stronie głównej (w aktualnościach) na program filmów dokumentalnych i animowanych. Pozdrawiam. Roman Gutek

johnny

Post 29 cze 05, 11:22

krzysztofie,

czy w tym roku bedzie mozna znalezc ladny, kolorowy program festiwalu (z tego co pamietam, rok temu byl umieszczony na stronie, w pdf'ie albo jpg...)?

pozdrawiam!
jan

mj

Post 29 cze 05, 11:23

RG:

Dziekuje za informacje

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 cze 05, 17:59

johnny napisał(a):krzysztofie,

czy w tym roku bedzie mozna znalezc ladny, kolorowy program festiwalu (z tego co pamietam, rok temu byl umieszczony na stronie, w pdf'ie albo jpg...)?

pozdrawiam!
jan

Tak będzie. Wlasnie w tej chwili jest projektowany i w przyszlym tygodniu będzie drukowany. Będzie go mozna znależć w niektórych kinach, pubach oraz oczwyiście w Cieszynie. Bedzie też tak jak w zeszlym roku na naszych stronach w formie skanów. Program mozesz już sobie ściągnąć na razie w wersji html pozdrowienia!
ERA NOWE HORYZONTY

ciekawy

Post 29 cze 05, 20:58

a czy program będzie dodawany tak, jak rok temu do jakiegoś magazynu, np. Polityki? a jeśli tak, to kiedy?

Harry Grey

Na forum od:
13 cze 05, 19:01

Post 30 cze 05, 18:54

Pytanie odnosnie opisów filmów na stronie. (Jesli nie bylo by to wielkim problemem,) moze moglyby sie znalezc te wszystkie opisy w jednym pliku do sciagniecia, tak aby mozna bylo wydrukowac?
Every kind of love, or at least my kind of love, Must be an imaginary love to start with - Rufus Wainwright //Harry Grey vel Dominik Rybczak, uczestnik//

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 cze 05, 18:57

Harry Grey napisał(a):Pytanie odnosnie opisów filmów na stronie. (Jesli nie bylo by to wielkim problemem,) moze moglyby sie znalezc te wszystkie opisy w jednym pliku do sciagniecia, tak aby mozna bylo wydrukowac?

Chyba lepiej kupic katalog ale pomyslimy czy to da się zrobić
ERA NOWE HORYZONTY

Harry Grey

Na forum od:

Post 30 cze 05, 19:06

Napewno lepiej, ale to tak, zeby miec wglad zanim sie pojedzie do cieszyna, np. dla tych, ktorzy chca juz jutro zakupic bilety na seanse a nie maja dostepu do internetu...
Swoja droga katalog i tak jest super i kazdy chce go miec chociazby jako pamiatke... Ale rozumiem, jesli mialoby to kolidowac. Pozdrawiam.
Every kind of love, or at least my kind of love, Must be an imaginary love to start with - Rufus Wainwright //Harry Grey vel Dominik Rybczak, uczestnik//

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 cze 05, 19:17

Harry Grey - nie da się juz jutro zakupić biletu nie mając dostępu do internetu - bo tylko w internecie będzie można to zrobić. Bez internetu bedzie można kupić bilet w kasach w Cieszynie od 20 lipca ale wtedy tez lepiej wcześniej zrobic rezerwację w internecie
ERA NOWE HORYZONTY

Harry Grey

Na forum od:

Post 30 cze 05, 19:45

Wiem, wiem, wszystko rozumiem. Mam znajomych, ktorym chcialbym podeslac te opisy, no coz jakos sobie poradze ctrl+c... ctrl+v... Zawracam glowe niepotrzebnie, pozdrawiam.

tangerine

Post 6 lip 05, 13:11

dlaczego w sekcji filmów latynoamerkańskich nie ma filmu "Machuca" w reżyserii Andrésa Wooda ?

johnny

Post 7 lip 05, 16:15

kg napisał(a):[...]
Bedzie też tak jak w zeszlym roku na naszych stronach w formie skanów.

kiedy sie mozna spodziewac programu w takiej wlasnie formie?

pozdrawiam,
jan

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 05, 8:53

12 lub 13 lipca
ERA NOWE HORYZONTY

eMWu

Post 10 lip 05, 21:12

czy ktoś umie mi coś powiedzieć na temat Karela Vacheka?jest pare jego filmów w cyklu SZTUKA DOKUMENTU: PRZEGLĄD FILMÓW W ŚRODKU EUROPY. Intyrygują mnie tytuły i długość trwania jego filmów:) Jestem prawie pewien że to coś bardzo oryginalnego. Pytanie tylko czy to coś dla mnie.Czy jest tam charakterystyczny czeski humor?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 05, 21:38

eMWu: w Cieszynie zostana pokazane wszystkie filmy pełnometrażowe (nawet bardzopełnometrażowe) Karela Vacheka. Jak wiesz każdy z nich trwa w granicach czterech godzin. Vachek to guru wśród czeskich dokumentalistów. Jerst bardzo ciekawy i oryginalny. Tezyser przyjedzie do Cieszyna. Warto poświęcić czas temu twórcy. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek. Na koniec przytoczę post z naszego forum:

cze67 Gość Wysłany: Pią 24.06.2005 7:01 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Yessss! Karel Vachek!!! W zeszłym roku na projekcji jego filmu (a był rewelacyjny!!!, dla wielbicieli czeskiego humoru jazda obowiązkowa) było zaledwie kilkanaście osób, może teraz przyjdzie więcej. Ja strasznie się cieszę! Podziękowania.

eMWu

Post 10 lip 05, 22:59

Dziękuje Panie Romanie za informacje.Nas pewno co najmniej raz sie wybiorę. Chętnie obejrzałbym wszystko Vacheka(nadal to nie jest wykluczone), ale tyle ciekawego w innych kinach:) Dzis zrobiłem sobie symulacje moich rajdów po kinach:):):) Cieżkich wyborów będę musiał dokonywać. Mam propozycje dla wszystkich forumowiczów. Wpisujcie najciekawsze waszym zdaniem pozycje.Ja zaczne. z Fassbindera najbardziej mi zależy na filmach: chińska ruletka,dlaczego pan R. oszalał,handlarz 4 pór roku, niemcy jesienią,,querelle. Ważne też mi się wydają: Dzieciorób, Lili Marleen, Małżeństwo Marii Braun, Rozpacz i Tajemnica Veroniki Voss,ale pewnie nie dam rady wszystkich zobaczyć. Konkurs ponoc najważniejszy,ale jeśli kogoś interesują inne zjawiska, cykle to konkursu w całości się nie zobaczy.Trzeba wybrać tylko część. ja zobacze gdzieś połowę. Pewniakami są u mnie kaprysna chmura, cafe lumiere, zasypany las, dziura w sercu, eli lema...,20 palców. Zastanawiam się nad Los Meurtos, Światem, Great ecstasy...,Process a zwłaszcza "4". Czy obejrze 13 skies zdecyduje dyspozycja dnia;)Wiem z doswiadczenia ze musze miec odpowiedni nastroj zeby wejsc w az tak minimalistyczne kino. Z panoramy na pewno obejrze Dziecko, Lekarza Drzew, Opowieść o ...,Palindromy, Pusty dom, Tony Takitani, czeski sen, ilumiinacje, manderlay. A zastanawiam się nad biletami, kluczami do domu, mysterious skin, nasza muzyką, clean, czułym pocałunkiem, kalwarią, gorzkim snem, turtles can fly,żoną gillesa, private:):):) Do tego dochodzą dwa ciekawe latynoamerykańskie estamira i małe niebo, nastazja wajdy, karel vachek, w indie boje sie wczytywać bo jeszcze mi sie cos spodoba;) To tyle z moich planów. Ten program jest zdecydowanie zbyt bogaty;)Ktos mi coś doradzi/odradzi?Np godard warty obejrzenia?Za do utraty tchu go czy pogarde go uwielbiam, ale nowych nie znam (pochwale milosci przegapilem) Licze na opinie lepiej zorientowanych ode mnie. pozdrawiam wszystkich:)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 05, 23:20

eMWu: z konkursu koniecznie "Tarnation", "Los muertos", "Joanna", "Wielka ekstaza...", "4". Polecam także "Clean", "Trylogia: płacząca łaka", "Private"(głowna nagrada w Locarno). Pozdrawiam. Roman Gutek

eMWu

Post 10 lip 05, 23:33

Dziękuje za szybki odzew:) Ważne są rady tak wyrobionych kinomanów bo sam opis czasem bywa mylący(A może to po prostu tylko jeden punkt widzenia) Lekarza drzew chce obejrzeć tylko dlatego że we wrześniu będę współorganizował repliki festiwalu gdyńskeigo w Elblągu i chciałbym przyjrzeć się jednemu z kandydatów (Zakładam że zostanie zgłoszony do Gdyni). No i nie powiem...tytuł intrygujący:)

asia

Na forum od:
1 lip 05, 7:06

Post 13 lip 05, 9:36

johnny napisał(a):krzysztofie,

pozdrawiam!
jan

czy program w takiej formie jest już gdzieś na stronie dostępny?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lip 05, 11:30

Kolorowy program w PDF-ie będzie umieszczony dzisiaj na stronie internetowej festiwalu, będzie go można "ściągnąć". Pozdrawim. Roman Gutek

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lip 05, 15:38

Kolorowy program już został umieszczony na głównej stronie. Pozdrawiam. Roman Gutek

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005