Sarabanda w Cieszynie

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 8 gru 04, 9:13

Zrobię wszystko, aby SARABANDĘ pokazać w Cieszynie. Film jest na nośniku cyfrowym i sprzęt musi być zatwierdzony przez producentów filmu. Wynajęcie sprzętu na wczorajsze pokazy w kinie Muranów kosztowało majątek. SARABANDA jest, być może, ostatnim filmem wielkiego twórcy i powinno się go pokazywać...Pozdrawiam serdecznie.

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 24 gru 04, 12:32

Nowy Bergman w Cieszynie - to będzie wydarzenie! Panie Romanie, bardzo dziekuję! Już nie mogę sie doczekać.

Bergman narzucił sobie coś w rodzaju osobistego katechizmu, by, jak mówi "nie zaniechać moralnej pedanterii i duchowej dyscypliny", w wyniku czego powstało bodajże kluczowe przykazanie "Każdy mój film jest moim ostatnim filmem". Treść tego przykazania brzmiała groźnie przez wiele lat po "Fannym i Aleksandrze". Teraz mamy "Sarabandę"..., więc może za parę lat w Cieszynie zawita kolejne jego filmowe dziecię. Miejmy nadzieję, że tak się stanie.

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 25 lut 05, 22:58

Rok temu czekałam na swoje osobistego Mistrza, w tym na tego Uniwersalnego. I też się nie mogę doczekać.

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 25 kwi 05, 11:14

Proponuję obok "Saraband" przypomniec "Sceny z zycia" (jako ze to kontynuacja tego ostatniego)

Sylwia Kilanowska

Na forum od:
25 sty 05, 17:32

Post 19 maja 05, 18:46

Czekam także z niecierpliwością, tylko ciekawa jestem, w którym z bloków organizatorzy umieszczą "Sarabandę"? Może klasyka w dzisiejszych czasach okaże się "nowym horyzontem"?

Harry Grey

Na forum od:
13 cze 05, 19:01

Post 16 cze 05, 19:50

"Sarabanda" jest świetna, widziałem w grudniu, za możliwość dziękuję. Jeśli będzie w Cieszynie, to troche egocentrycznie ale... poszedlbym raz jeszcze. ;)
Every kind of love, or at least my kind of love, Must be an imaginary love to start with - Rufus Wainwright //Harry Grey vel Dominik Rybczak, uczestnik//

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005