Wydarzenie Specjalne - Erzi Kiss na Festiwalu

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 13 mar 05, 0:21

ERZSI KISS – węgierska wokalistka, porównywana do Meredith Monk i Laurie Anderson wystąpi W Cieszynie ze swoim zespołem ERZSI KISS MUSIC 22 lipca w Klubie Festiwalowym Bilety do nabycia na stronach ENH juz od 1 kwietnia!!!!!!!!!!!!!
szczególy: http://www.cieszyn2005.eranowehoryzonty.pl/aktualnosci.php?identyfikator=960f436aace6d45
Obrazek
http://www.kisserzsi.hu/
Ostatnio edytowano 27 cze 05, 23:14 przez kg, łącznie edytowano 3 razy
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

cze67

Post 13 mar 05, 11:03

Te cztery utwory, których można wysłuchać z jej strony internetowej przekonały mnie, że to niezwykła wokalistka i warto pójść na jej koncert.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 15 mar 05, 22:19

Najpierw przeczytalem rewelacyjną recenzję koncertu ERZSI KISS, później sprowdziłem CD z jej muzyką. Przez kilka dni nie rozstawałem się z dźwiękami i śpiewem Erzsi. Podobnie stało się z innymi, którym proponowałem zapoznanie sie z muzyką Erzsi. Grono jej fanów powiększyło sie o kilka osób. Nie mieliśmy wątpliwości, że chcemy aby zagrała dla Was w Cieszynie. Zanim podjęliśmy osteczną decyzję o zaproszeniu Erzsi do Cieszyna, postanowiliśmy zobaczyć Erzsi na zywo. Wybraliśmy się w grudniu ubiegłego roku na jeden z jej koncertów. Po kilkunastu minutach konceru nie mieliśmy żdnych watpliwości. Kobieta ma wielką energię, rewelacyjny głos, świetnych muzyków w zespole. Śpiewa w wymyślonym przez siebie języku. Od kilku lat "robi swoje" nie zważając na panujące mody. Nie ma żadnej przesady w porównywaniu Erzsi z Meredith Monk i Laurie Anderson. Nigdy nie koncertowała w Polsce. Kilka lat temu wystapiła w Zamku Ujazdowskim w spektaklu tańca współczesnego. Jej śpiew był częścia przedstawienia. W recenzjach pisano przede wszystkim o śpiewie Erzsi...Pozdrawiam. Roman Gutek

cze67

Post 15 mar 05, 23:43

Mnie jeden z jej utworów kojarzy się z dokonaniami uwielbianej przeze mnie eskimoskiej pieśniarki Mari Boine...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 mar 05, 11:54

Cze67: To świetnie, że jeden z utworów Erzsi dobrze Ci się kojarzy. Czy podoba Ci się jej śpiew i muzuka? Pozdrawiam. Roman Gutek

cze67

Post 18 mar 05, 10:01

Uwielbiam Mari Boine, a więc podoba mi się także to co robi pani Erzi. Nie znałem jej dotąd w ogóle i bardzo się cieszę na Jej koncert.

cze67

Post 1 kwi 05, 9:00

Tylko obawiam się jak pani Erzi zabrzmi w Klubie Festiwalowym, wśród piwa, pieczonych kiełbasek i nocnych Polaków rozmów...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 maja 05, 1:21

pieczone kiełbaski w tym roku wylatują z dołu na górną część amfiteatru. poza tym Erzi doskonale da sobie radę. Widzieliśmy ją ostatnio własnie w klubie przy piwie i wierzcie mi nie ma to znaczenia, jak zaczyna śpiewać to.... to trzeba posłuchać i zobaczyć!!!
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 maja 05, 1:21

można kupować bilety na www.eranowehoryzonty.pl!!!
ERA NOWE HORYZONTY

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005