3. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
shimei

Post 11 lip 03, 21:34

kubak: nie ma za co. i vice versa :)))

Elle

Post 12 lip 03, 0:43

Łączę się w rozgoryczeniu z WawrzyńcemB. Dlaczego 3 filmy z cyklu Amerykańskie kino niezależne będzie można obejrzeć tylko raz? I dlaczego wybór padł akurat na 'Personal Velocity', zwycięzcę z Sundance?????

strzała

Post 12 lip 03, 17:59

Mam jedno ważne dla mnie pytanie - czy jeśli nie kupiłem karnetu, mam jakiekolwiek szanse na wejście na otwarcie Festiwalu? Czy 17.07 będą sprzedawane bilety na otwarcie? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 12 lip 03, 18:40

Strzała:przykro mi bardzo, ale na otwarcie festiwalu nie będą sprzedawane bilety. Tylko osoby, które kupiły akredytacje, po odebraniu bezpłatnych wejściówek, będą mogły uczestniczyc w inauguracji. Film "Dogville" będzie pokazany jeszcze raz (w sobotę, 19 lipca,godz. 22:00 w teatrze) i na ten pokaz będa sprzedawane bilety od 15 lipca w Domu Narodowym w Cieszynie.Pozdrawiam

pepsicolan7

Post 12 lip 03, 19:09

hEJ LUDZIE, MACIE JAKIEŚ NAMIARY NA W MIARĘ PRZYZWOITY NOCLEG PODCZAS FESTIWALU?

pepsicolan7O2.pl

Post 12 lip 03, 19:09

hEJ LUDZIE, MACIE JAKIEŚ NAMIARY NA W MIARĘ PRZYZWOITY NOCLEG PODCZAS FESTIWALU?

Joanna G

Post 12 lip 03, 20:45

Pepsicolan: sprawdzoną bazę noclegową zamieściliśmy na naszej stronie festiwalowej - kliknij w "baza noclegowa"; ostatnio dodałam tam kilka adresów kwater prywatnych - może jeszcze aktualne. Istnieje również możliwość noclegu po czeskiej stronie; również znajdziesz na ten temat informacje.
Pozdrawiam JG

clarise

Post 13 lip 03, 1:04

Mam pytanie tyczace sie rezerwacji. Z przedstawionego regulaminu(jak i z mejla,ktorego otrzymalam od organizatorow) wynika,iz trzeba zarezerwowane bilety odebrac najpozniej 2 godziny przed seansem.
Mam rezerwacje na seans o godzinie 10:00, a kasy sa czynne od 9:30. Dodam,ze dzien wczesniej nie bedzie mnie w cieszynie. Jak mozna obejsc przepisy nie tracac zarezerwowanych biletow ani pierwszego wybranego seansu??

modrzew

Post 13 lip 03, 10:15

nie wiecie moze czy wkoncu wystapi SMOLIK ??? w zapowiedzaich byl zamieszczony a w programi nie widze :((( bede wdzieczny za odp

kasia

Post 13 lip 03, 12:14

Chetnie wybiore sie na festival w Cieszynie ale problem jest taki ze nikt z moich znajomych nie jest zainteresowany tym wyjzadem, jesli wiec brygada studentow (najlepiej US) zechce przyjac mnie w swoj poczet ;) to prosze o kontakt kasia 504646410

spoonman

Post 13 lip 03, 18:21

Czy jest szansa, aby w kolejnych latach zrobić cykl filmów z wytwórni Troma?

pati

Post 13 lip 03, 19:33

nie moge sie doczekać

pytacz

Post 13 lip 03, 19:44

Kiedy na stronie festiwalu znajdzie się informacja o kursujących w czasie jego trwania autobusach?

karolina

Post 13 lip 03, 22:27

Zastanawia mnie czy ktoś z Radomia wybiera się na festiwal do Cieszyna ? Szukam kontaktu gdyż nikt z moich znajomych na razie się tam nie wybiera a perspektywa wyjazdu bez towarzystwa nie bardzo mi odpowiada. KAROLINA
kordin@wp.pl

sangooma

Post 13 lip 03, 23:28

Panie Romanie mam pytanie: czy po zarezerwowaniu biletów mam gwarancję, że na wszystkie seanse te bilety dostanę, czy też w trakcie realizacji zamówień może się okazać, iż na któryś z nich nie starczyło już dla mnie miejsc. jeśli tak, to czy dowiem się o tym drogą elektroniczną, czy dopiero w Cieszynie przy odbiorze biletów? serdecznie pozdrawiam

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 14 lip 03, 10:03

Wczoraj na kanale tv EuropaEuropa był emitowany film Claire Denis "Bez strachu przed śmiercią". Rewelacja! Zacieram już rączki, gdyż widzę, iż w sekcji Francuskie Rewolucje pokazany zostanie "Trouble Every Day" tej reżyserki. Dziękuję i pozdrawiam!

Leela

Post 14 lip 03, 12:42

jeszcze a propos otwarcia Festiwalu?
czy posiadacze akredytacji musza na to otwarcie dzien wczesniej odbierac wejsciowki?

dzien wczesniej, 16, malo kto bedzie w Cieszynie.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 03, 12:55

Querelle:w konkursie kolejny film C. Denis "W piątek wieczorem"- niezwykły wprost.Będzie pokazywany w Cieszynie w ...piątek 18 lipca o godz. 13:00 i 19:00 w teatrze. Zobacz koniecznie.TERAZ DO SANGOOMA: system rezerwacji biletów obsługuje firma zewnętrzna i nie mogę dać Ci 100% gwarancji. Oni są już w Cieszynie, ja jeszcze w firmie w Warszawie .Biletów jest jeszcze bardzo dużo, nie powinno być problemów. Jeżeli nie otrzymałeś negatywnej odpowiedzi to powinieneś mieć bilety. Potwierdź to jeszcze droga elektroniczną (e-mail: sklep@eranowehoryzonty.pl , podaj numer Twojej rezerwacji). Pozdrawiam Wszystkich serdecznie. Do zobaczenia w Cieszynie.

Szymon

Post 14 lip 03, 13:33

Moze wyda sie Wam dziwna moja opinia, bardzo chcialbym przyjechac na festiwal, czytam sobie o filmach i bardzo sie zdziwilem: majac na uwadze trud organizacyjny i rozmach imprezy - czy 10zl za film to nie za duzo?? Na tegorocznym festiwalu teatralnym Malta jedynie czesc spektakli byla biletowana i wszyscy krecili nosem, a z tego co rozumiem prawie cale Nowe Horyzonty sa platne! Co Wy na to?
-- pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 03, 13:55

LEELA!!!Napisałem dla Ciebie info. , ale go nie widzę... Tak, należy odbierać bezpłatne wejściówki na otwarcie. Osoby posiadające akredytacje mogą odbierać bezpłatne bilety od jutra, od 15 lipca.
Będa one wydawane do ich wyczerpania się. Nie informowaliśmy Was, że należy wejściówki odebrac dzień wcześniej. To jakieś nieporozumienie. DOGVILLE - film otwierający festiwal będzie powtórzony 19 lipca o godz. 22:00 w teatrze(chcemy aby wszyscy akredytowani mieli możliwość zobaczenia DOGVILLE). Na ten pokaz akredytowani też musza odebrać wejściówki (można odbierać od 15 lipca). Do SZYMONA: Festiwal ERA NOWE HORYZONTY jest prywatnym i zupełnie niekomercyjnym przedsięwzięciem i nie przynosi żadnego wymiernego w pieniądzach zysku. Moja firma w tym roku dokłada do jego organizacji 320 tys. złotych. Ale jest to moja decyzja i ma ten festiwal dla mnie ogromny sens. Akredytacja kosztuje tylko 200 zł, bilety 10 zł. NIE MOGĄ BYĆ , NIESTETY TAŃSZE. Nikt, poza ERĄ, nam nie pomaga. MUsisz pamiętć, że ponad 100 filmów sprowadzamy z zagranicy specjalnie dla Was i później odsyłamy je. To wyjątkowa okazja ich zobaczenia.Pozdrawiam gorąco.

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 14 lip 03, 14:58

Szymon: Tam, gdzie mieszkam, nawet DKF-y są droższe (12 złotych), więc nie wydaje mi się, że dycha za seans w Cieszynie to cena wygórowana. Myślę, że jest raczej tanio, zważywszy, co można zobaczyć. A z karnetem to już zupełna taniocha. Pozdrawiam. PS nie jestem pracownikiem GutekFilm i to nie jest kryptoreklama :)

Leela

Post 14 lip 03, 15:11

dziekuje Panu za odpowiedz!
o reszte sie dopytam w Biurze Festiwalowym, chcialam przy okazji powiedziec, ze ciesze sie, ze mozna bylo rok temu wszystko tam sprawnie zalatwic i wszystkiego sie dowiedziec.
nie tak jak na UW, gdzie nikt nic nie wie.
pozdrawiam~!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 03, 15:12

Stazzio: ale pamiętaj, że ludzie muszą dojechać, opłacić noclegi, coś zjeść (i wypić też), kupić katalog, książkę o Jarmanie, kupić bilety na koncerty no i oglądają po kilkanaśćie lub kilkadziesiąt filmów w czasie festiwalu. No i uzbiera się niezła sumka... Dobrze, że Cieszyn nie jest drogi ( w czeskim jeszcze taniej!!!)... Pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 03, 15:14

Stazzio: ale pamiętaj, że ludzie muszą dojechać, opłacić noclegi, coś zjeść (i wypić też), kupić katalog, książkę o Jarmanie, kupić bilety na koncerty no i oglądają po kilkanaśćie lub kilkadziesiąt filmów w czasie festiwalu. No i uzbiera się niezła sumka... Dobrze, że Cieszyn nie jest drogi ( w czeskim jeszcze taniej!!!)... Pozdrawiam

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 14 lip 03, 15:41

Forumowcy: stazzio, Querelle, sangooma, shimei, supreme, WawrzyniecB oraz wszyscy, których pominąłem! Proponuję wspólne spotkanie po Dogville w czwartek! Miejsce: fontanna na Rynku od strony kina Piast, godzina: 22:00 - oczywiście do negocjacji. Moglibyśmy razem udać się do amfiteatru na imprezę. Co Wy na to? Panie Romanie i Pani Joanno - Was także oczywiście zapraszam!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 03, 19:52

Kubak: jestem gospodarzem i będę witał Was w dzrzwiach klubu. Nie będę więc mógł spotkać się z Wami przy fontannie. Umówcie się tuż po zakończeniu DOGVILLE,żeby mieć dobre miejsca w klubie. Do zobaczenia w Cieszynie.Pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 03, 19:55

Kubak:Bardzo podoba mi się Twój pomysł, ale jestem gospodarzem i będę witał Was w dzrzwiach klubu. Nie będę więc mógł spotkać się z Wami przy fontannie. Umówcie się tuż po zakończeniu DOGVILLE,żeby mieć dobre miejsca w klubie. Do zobaczenia w Cieszynie.Pozdrawiam

kubak

Na forum od:

Post 14 lip 03, 21:30

Racja! Ale zaraz: Dogville trwa 178 minut, rozpoczęcie + obsuwa = co najmniej 0.5 h, wychodzi... 21:30. Myślę, że i tak wszyscy nie pójdą od razu do Klubu, będą chcieli chwilę ochłonąć. Poza tym podejrzewam, że Dogville skończy się jednak później, proponuję więc ustalić termin w formie dynamicznej: niech będzie to 15 min po zakończeniu Dogville (czyli przy dobrym wietrze będzie to 21:45). Trochę zamieszałem, co?

sangooma

Post 14 lip 03, 22:56

Kubak: świetny pomysł z tym spotkaniem!!!!! Koniecznie trzeba się gdzieś ustawić. O 21.45 pod fontanną brzmi rozsądnie. Ci, którzy nie będą na Dogville (patrz np. ja)i tak domyślą się, że film już się skończył kiedy zobaczą na mieście rozgorączkowane tłumy! Proszę tylko Cię Kubak, jako głównego koordynatora, o potwierdzenie tej daty i miejsca. Jeśli są inne, lepsze propozycje, to śmiało, tylko nie za wiele, bo się nie połapiemy!!!!! Pozdrawiam i do zobaczenia.

shimei

Post 14 lip 03, 23:07

Kubak: Popieram Twój pomysł, ale w istocie trochę zamieszałeś;)) 21:45 pod fontanną ??? Ja również nie wybieram się na dogville - pozdrowienia dla sangooma - więc mam nadzieję, że się nie rozminiemy:))) Pozdrawiam wszystkich ;)))

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 14 lip 03, 23:17

Kubak: spokojnie, jakoś się połapałem ;) Ja w każdym razie się piszę na ten meeting pod fontanną. Pod warunkiem oczywiście, że po Trierze będę w stanie myśleć, bo różnie być może i mogę się nie doczołgać, rażony postdogmatycznymi rewelacjami :)

witaminek

Post 14 lip 03, 23:28

PANIE ROMANIE ! Proszę rozwiać moje wątpliwości:
1. Czy jest Pan absolutnie pewien, zę wszyscy, co zamówili bilety, dostaną się na seanse? Co, jeśli się nie wcisną? Czy pierwszenstwo mają posiadacze karnetów? PRZEJRZALEM MATRIXA I WIDZE DUZY PROBLEM. JESLI NA DOGVILLE NIE MOZNA KUPIC BILETOW, TO ZNACZY, ZE JEST FULL LUDZI NA KARNETY I STAD TE SEANSE (OCZYWISCIE, WLICZAM "NOTABLI"). A SKORO TAK, TO BEDA DYMY PRZY SEANSACH "jEDNORAZOWYCH". NA PRZYKLAD "10 MINUT WIOLONCZELA": JEDEN SEANS I 420 MIEJSC W "CENRTALU"! TO ZNACZY, ŻE WIELE OSOB NIE WIEJDZIE. 2. Jak to jest, że projekcje Jodorovsky'ego i Tsukamoto są w tym samym czasie, o 22, i nie ma szans, żeby je obejrzeć w innym terminie?
3. Czy mnie oczy mylą, czy 26 w sobotę o 22 nie ma ZADNYCH seansow??? Czy planuje Pan jakieś niespodzianki w tym względzie?
Pozdrawiam - gratuluję - wspolczyję i trzymam kciuki!

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 15 lip 03, 1:01

kubak: świetny pomysł!!! Wpisuję się na to spotkanie jak najbardziej! Mam tylko nadzieję, że się nie rozminiemy...
PS.: oczywiście zapomniałem wspomnieć o konkursowym dziele Claire Denis "W piątek wieczorem". Dziękuję za wzmiankę na ten temat, Panie Romanie.

kubak

Na forum od:

Post 15 lip 03, 9:51

Ok, jak wszystkim pasuje, to jesteśmy umówieni. Myślę, że jakoś się rozpoznamy, moja cecha charakterystyczna: długie włosy.

kubak

Na forum od:

Post 15 lip 03, 9:53

A WawrzyniecB i supreme? Co Wy na to?

Gość

Post 15 lip 03, 12:03

Witam! czy ktos z krakowa wybiera sie do cieszyna

Gość

Post 15 lip 03, 13:35

czy ktoś wybiera się do cieszyna na festiwal?

supreme

Post 15 lip 03, 14:02

Ja nie pojde na Triera w czwartek wiec mam raczej wolny wieczor, ale szczerze mowiac nie rozumiem idei...czy to(ze nie obejrze Triera w czwartek) wyklucza moje uczestnictwo w tym elitarnym spotkaniu?;-)...chcecie sie spotkac pod fontanna okolo 21:45 i co???...bo tak w ogole to bardzo mile!zdecydowanie!ale jakos mam watpliwosci co do (bez)sensu

kubak

Na forum od:

Post 15 lip 03, 14:21

No co Ty, pewnie, że nie wyklucza! Wyluzuj: nie ma też przymusu! A na imprezę do Klubu dla karneciarzy się wybierasz? Bo ja miałem taki plan, żebyśmy się spotkali pod fontanną i razem uderzyli do amfiteatru. Ja tam sens widzę, o czym pisałem w jakimś poście na początku. Fajnie mi się tu czytało Wasze opinie/wrażenia filmowe i miło mi będzie mieć takich towarzyszy do dyskusji także na miejscu, w Cieszynie.

supreme

Post 15 lip 03, 17:02

O imprezie dla karneciarzy nic nie wiem, bo tez karneciarzem nie jestem;-), ale supreme do imprezy zawsze sie gotuje hehe

sangooma

Post 15 lip 03, 18:13

pozdrowienia dla NIE-KARNECIARZY!!!! Zatem jesteśmy umówieni. 21:45 pod fontanną. Supreme - mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i rozpoznamy Cię po koszulce z napisem: REZERWACJA RULEZ ... i jak tam dalej szło ;) do zobaczenia, ja wyruszam już jutro rano!!!!

supreme

Post 15 lip 03, 18:46

sangooma; takiej koszulki chyba nie zdobede:-(, przykro mi, a pod fontanne moge przyjsci o ile moje towarzystwo mi zezwoli na takie wyprawy

zoozak

Post 15 lip 03, 19:28

o joj. właśnie wyczytałam z waszych postów, że wejściówkę na otwarcie festiwalu muszę odebrać DZIEŃ WCZEŚNIEJ. czemu? czy nie wystarczy zrobić tego np. 17. o 1100 (bo wtedy przyjeżdżam do cieszyna) + 5 min. na szaleńczy bieg do kasy? SZANOWNY PANIE ROMANIE GUTKU ;) proszę coś z tym zrobić. w zasadzie rozważałam spakowanie się już zaraz i wyjazd dziś w nocy, ale jutro muszę jeszcze podlać kwiatki w ogródku ;) więc taka opcja odpada :(
mam nadzieję, że coś da się z tym zrobić...

pozdrowienia zoozak

ps. a co by było gdyby nie wszystkie wejściówki zostały rozdane w przedzień seansu? :P

zoozak

Post 15 lip 03, 19:37

aha i do zobaczenia pod fontanną i w klubie.
to spotkanie spadło mi jak z nieba, bo tak się składa, że przez kilka pierwszych dni będę sama... tzn. otoczona setkami, ale z nikim znajomym pod ręką, przynajmniej na początku ;) papaty zu

supreme

Post 15 lip 03, 21:07

ciekawe czy znajde tam jakas dobra kawe, bo w tamtym roku tylko herbata byla,a moze sie myle???

kubak

Na forum od:

Post 15 lip 03, 22:51

zoozak: dlaczego dzień wcześniej? Ja nic o tym nie wiem. Na 100% wejściówki na otwarcie można odebrać w czwartek! Fajnie, że będziesz!

małe

Post 15 lip 03, 23:24

Kubak: dopiero skojarzyłam że to mozesz być ty... kinoman z płocka, czy się nie mylę?
Do kolejnego spotkania w Cieszynie, nie wiem czy przed fontanną, ale na pewno na siebie jak zwykle wpadniemy.

Antłan

Post 15 lip 03, 23:27

Panie Romanie G. Bardzo proszę o informację na temat kursowania autobusów miejskich dla uczestników festiwalu (trasy, ceny biletów). W piśmie, które od was otrzymałem w zw. z przyznaną akredytacją stoi(sic!) wyraźnie napisane, że taka informacja w najbliższym czasie pojawi sie na stronie festiwalu. Albo nie umiem jej znaleźć, albo jej tam po prostu nie ma. Pozdrawiam.

kubak

Na forum od:

Post 16 lip 03, 9:40

Cześć małe! To ja! Do zobaczenia w Cieszynie, jak zwykle!

pan pasztet

Post 16 lip 03, 11:06

jak ktos jedzie dzis do cieszyna na trasie krakow-katowice-goleszow dajcie sms na 0694164288-razem razniej ;-))

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004